Vrijheid – blog Els

‘Een van onze grootste vrijheden is hoe we op dingen reageren’….. zo zegt de mol tegen de jongen in het prachtige boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Een wijsheid die zeker in deze bizarre coronatijd welkom kan zijn.

Zo geniet ik extra van de vrijheden die we nu wél hebben….. het bewonderen van de herfstpracht tijdens een boswandeling, bijkletsen tijdens een 1,5 meter take-away koffie met een vriendin, een Italiaanse avond met het gezin dankzij heerlijke gerechten van de lokale Italiaanse traiteur, een theetje & homemade appeltaart in de winterzon… En gelukkig zijn de live yogalessen weer hervat. Voor mij een fijne manier om rust te vinden & in balans te blijven (wat echt niet altijd lukt ????).

Mijn werk bij In de Wolken, zowel voor als achter de schermen, zorgt voor een fijne afleiding. We zijn en blijven positief en zitten vol ideeën. Onlangs werd onze nieuwe vloer gelegd. De voormalige vloer was echt aan vervanging toe. Na het inwinnen van diverse adviezen en het bekijken van een aantal vloerstalen kozen we voor een PVC vloer in de kleur antraciet. En wat zijn we blij hiermee! De vloer is een gaaf contrast met de witte boekenkasten die gevuld zijn met kleurrijke boeken. En… ons monumentale plafond komt nog mooier tot zijn recht! Dat plafond met die engelen, waar we onze naam aan te danken hebben, dat kennen jullie toch zeker wel? ????

Terwijl ik voor de schermen namens de thuiswerkende Sint heel veel fijne boeken inpak, bereid ik me achter de schermen voor op de Nationale Voorleesdagen die in januari weer van start gaan. Net zoals scholen & kinderdagverblijven dat doen voor de Kinderboekenweek, kunnen ze ook voor deze feestelijke tien dagen boeken en lesmaterialen voor alle peuters & kleuters bij ons bestellen. Ik ontwerp de mailing, zorg dat Inge een inspirerend filmpje over de Prentenboeken Top 10 maakt, onderhoud alle contacten met de scholen & kinderdagverblijven, bestel een voorraad van de geselecteerde prentenboeken en doe de facturatie.

Ik ben nu al aan het brainstormen met Inge over de invulling van diverse andere activiteiten in 2021 zoals de ‘Geef een boek cadeau’-actie en diverse Meet & Greets met auteurs. Ik maak een planning voor de diverse mailings en nieuwsbrieven die we weer de deur uit gaan doen en ook voor de volgende Kinderboekenweek (die deze keer in het teken staat van ‘worden wat je wil’) zijn we al druk bezig.

Blij dat ik de vrijheid heb om dit allemaal te mogen doen!

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.