Boekentips voor beginnende lezers

Juf Jet is vet! - Jolanda Horsten

aaf heeft een juf. dat is juf jet. 
aaf is dol op juf jet. dus geeft aaf een feest. op de dag van de juf. 
heel de klas doet mee. jip ook. 
hij roept: juf jet is vet!

Een AVI-start boekje met korte zinnen en enkel klankzuivere woorden.

Hee, dat is een topidee! - Monique van der Zanden

Dit boek gaat over uitvinden.

Een mes is top. Een bal ook. En een kar. Wie vond ze uit? Dat lees je in dit boek!

Samenleesboeken zijn boeken die je samen leest. De één leest de eenvoudige tekst voor, de ander leest de iets moeilijkere tekst voor. Deze serie kun je lezen als kleuter in groep 2 of als startende lezer in groep 3.

Letters leren is een eitje! - Rita Cramer

Letters leren is een eitje! is hét handige opzoekboek voor ouders en kinderen om samen de letters te leren en te leren lezen. Gebruik de grappige ezelsbruggetjes om je kind te helpen letters & klanken te herkennen. Ook zeer bruikbaar voor leerkrachten en logopedisten.  Geschikt voor kinderen vanaf groep 2.

Blitz! - Rian Visser

Ver weg, voorbij de maan, zweeft bol Nul. Op die bol woont Blitz, een groen ruimte-mannetje. Hij woont helemaal alleen. Dat vindt hij niet erg, totdat er een vogel op zijn bol landt. Blitz en het vogeltje Tjilp worden vrienden. Maar Tjilp wil na een tijdje terug naar de aarde. Pas dan voelt Blitz hoe eenzaam hij is. Hij bouwt een raket en vliegt naar de aarde, op zoek naar een vriend die op hem lijkt. 

Blitz! is een serie van inmiddels 4 boeken voor beginnende lezers vanaf AVI E3. Het gebruikte lettertype leest voor iedereen makkelijk, ook voor dyslectici.

Man op de maan - Arend van Dam

Man op de maan vertelt het verhaal van de eerste maanlanding op AVI E3-niveau. Hoe verliep de reis van Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins in 1969? En hoe groot was de impact van de eerste mens op de maan toentertijd? Arend van Dam is meester in het vertellen van historische verhalen, er zijn nog veel meer deeltjes in deze Zelf Lezen over Lang geleden-serie: toegankelijk én met humor.

Een pittig soepje - Femke Dekker

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters - Sybil, Lidwien, Stella en Luna - zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In dit eerste deel (dat heel goed te lezen is voor kinderen in groep 3 en 4) brouwt Sybil een soepje dat nét iets te pittig is, waardoor de dingen anders lopen dan ze had gepland. We hebben alle delen van de Heksenkeet op voorraad!

Zondag maandag sterrendag - Anna Woltz

Nora is uitvinder. Boven op zolder verzint ze vleugels voor haar hond. En een draak om haar grote broers bang te maken. Maar dan krijgt Nora een nieuwe buurjongen. Sep weet alles van de sterren. Maar de aarde vindt hij stom. Wat is er met hem aan de hand? 

Een leuke titel uit de serie Tijgerlezen: dit zijn boekjes ontwikkeld voor lezers vanaf 6 jaar. De verhalen in deze serie zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Tijgerlezenboeken zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus, maar kinderen kiezen zelf het boek waar ze aan toe zijn.

De reuzentrol - Jozua Douglas

De reuzentrol heeft een prinses ontvoerd. Wout en Rik gaan haar bevrijden. Maar eerst moeten ze langs de stinkende ridders. Die zijn heel gemeen. En dan moeten ze de reuzentrol ook nog verslaan. Ridder Rik is bang, zoals altijd. Het is maar goed dat zijn zoon Wout hem helpt!

Een titel uit de serie AVI-boekjes over vader en zoon Wout & Rik (vanaf AVI 4).

Saar op hoceky - Vivian den Hollander

Dit grote hockeyboek bevat maar liefst drie spannende avonturen over Saar en de Ministicks (Een stick voor Saar, Snel naar het veld en Goud voor Saar). Alle titels zijn AVI niveau M4. De leuke illustraties zijn van Saskia Halfmouw.

Kikkers, kikkers en nog meer kikkers - Elle van Lieshout & Erik van Os 

In dit boek staan verhalen, weetjes, moppen en versjes over kikkers. En over Kai en Kim, een kikkerist en een kok. Over het verschil tussen een kikker en een pad. Over een kikker bij de kapper. En tot slot een grappige kikker-kwizzz. Dit boek lees je samen, hardop.
Om de beurt een stukje. Met kinderen in je klas, de juf of de meester. Of met je ouders. Ieder leest zijn eigen rol.
Een deel uit de serie Theaterlezen, voor kinderen vanaf 7, 8, 9 jaar.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!