Boekentips voor 0+

Kraakbeestjes Binnen - Teresa Bellon

Maak kennis met Hond en zijn vriendjes in dit zachte stoffen knuffel- en knisperboekje. De vrolijke zwart-wit illustraties met steunkleur stimuleren de visuele ontwikkeling van baby's perfect. Met knisperpagina's en twee extra knisperende flapjes, verpakt in een kartonnen tasje. Een origineel kraamkado. Er is ook een Kraakbeestjes Buiten.

Klein wit visje - Guido van Genechten

Klein wit visje is op zoek naar zijn mama. Hij komt dieren tegen in alle kleuren: een rode krab, een oranje zeester, een gele slak, een groene schildpad.... Met dit boek leren kleintjes op een speelse manier kleuren herkennen en benoemen. Er zijn meer avonturen van Klein wit visje!

Kikker speelboekje - Max Velthuijs

Wat ritselt en knispert daar? Wat is dat zacht! Een babyspeelboekje met Kikkers vrienden Eend, Haas, Rat, Varkentje en Beertje. En een spiegeltje voor Kikkers nieuwste vriendje: jijzelf!

Van wie is deze poep? - Thorsten Saleina

Van wie is deze poep? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Een leuk speelboekje voor jong en oud!

Bora in het water - Bora

Baby's eerste knuffelboekje, met zwart-wit illustraties en gekleurde labeltjes aan de randen. Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Maak kennis met Inktvis en zijn vriendjes in dit ideale kraamcadeau.

Dribbel op de boerderij - Eric Hill

Dribbel gaat naar de boerderij waar zijn vader werkt. Samen gaan ze op zoek naar de pasgeboren dieren. Hij ontmoet alle dieren die op de boerderij wonen. Kijk achter de flapjes en help Dribbel zoeken!

Dikkie Dik babyboekje - Jet Boeke

Wat is voor baby's nu een fijnere kennismaking met Dikkie Dik dan een boekje dat aanvoelt als de vacht van een jong poesje? Dit babyboekje heeft een superzacht omslag, fijne heldere kleuren en lijnen, en als verrassing een spiegeltje op de laatste pagina. 

Nijntje kleedt zich aan - Dick Bruna

Wat trekt Nijntje aan als het sneeuwt of als ze in bad gaat? Sla de halve pagina maar om en je ziet het antwoord. En als Nijntje jarig is, dan draagt ze natuurlijk… haar feestjurk. Lief hardkartonnen boekje voor de allerkleinsten.

Beertje Bezig op de boerderij - Benji Davies

Dit stevige kartonboekje met supersterke schuifjes is ideaal voor peuters die van stoere dingen houden. Al schuivend kunnen ze op elke pagina plaatjes laten bewegen of iets tevoorschijn toveren. De eenvoudige tekst op rijm neemt ze mee op avontuur. Er zijn een heleboel boekjes over Bezig Beertje. In elk boekje komt een populaire peuterthema aan de orde.

In bad met Boer Boris - Ted van Lieshout

Een vrolijk boekje op rijm om lekker mee in bad te spelen! Het is een drukke boel in de badkamer van de boerderij. De kippen, de koe Clara, het varken: ze zijn allemaal vies geworden en moeten in bad. Eerst gaan ze nog netjes één voor één, maar het paard, de hond en de kat gaan gewoon gezellig samen. En dan zit er nog iemand in bad - wiens billetjes zijn dat? Die van Boer Boris natuurlijk! 

Gonnie zegt ... gak! - Olivier Dunrea

Gijsje ligt lekker te slapen als ze opeens wakker wordt van een geluid. Wie roept daar? Gijsje gaat op onderzoek uit en vraagt alle dieren die ze tegenkomt of zij misschien riepen. Maar geen enkel dier maakt het geluid dat Gijsje hoorde. Weet Gonnie het misschien? Leuk geluidenboek uit de serie van Gonnie en haar vriendjes.

Dansmuziekjes - Marion Billet

Een kleurrijk en stevig boekje mét geluid: op elke pagina kun je op een knopje drukken. Maak met je kleintje op schoot kennis met bekende dansmuziekjes in woord, beeld én geluid. In deze serie zitten nog véél meer leuke titels, bijvoorbeeld met klassieke muziek. 

Mijn schuifboekje Het huis - Nathalie Choux

Een mooi gemaakt schuifboekje, geschikt voor kleine vingertjes. Op elke rechterpagina in dit hardkartonnen boekje vind je een schuifbaar/beweegbaar elementje. Op de linkerpagina staan nog eens vier voorwerpen die in dit boekje over het huis ook in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer te vinden zijn. Een zeer stevig boekje met aantrekkelijke kleuren. Hier zijn meerdere deeltje van, o.a. De zee, Het lichaam, Seizoenen en Voertuigen. 

Eenhoorn, waar ben je? - Ingela P. Arrhenius

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje hebben 4 sprookjesfiguren zich verstopt. Onder de stevige, vilten flap (die lekker soepel is en niet kan scheuren) vind je elke keer het antwoord.  De flap heeft steeds een bijpassende vorm, bijvoorbeeld kasteel, bloem of wolk. De illustraties zijn leuk en sprekend van kleur. Er bestaan nog veel meer delen over verschillende dieren. Wij zijn fan!

Tijger - Wee Gallery

Een zacht knuffel- en knisperboek van Wee Gallery in een geschenkdoosje. Naast de in zwart-wit uitgevoerde knuffelboekjes Beer en Poes zijn er nu ook knisperboekjes in kleur! Maak bijvoorbeeld kennis met Tijger en zijn vriendjes - met knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichtjes.

Kleine Pluis - Dick Bruna

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of zusje krijgt! Ze maakt vast een paar cadeaus. Als Kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes. Geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. 

Paco en het orkest - Marion Billet

Wat is Paco blij! Vanavond is er een mooi concert in het bos. Maar waar zijn de muzikanten? Help jij met zoeken? Luister onderweg naar de klarinet, de piano, de viool, de contrabas, de xylofoon, de piccolo, de celesta, de cello, de dwarsfluit, de fagot en ... het hele orkest! 

Boe boe! - Seb Braun

Een fijn boekje over dieren op de boerderij met frisse illustraties, stevige flappen, een tekst die uitnodigt tot interactief voorlezen en een fijne verrassing aan het eind: als extraatje zit er onder de laatste flap nog een spannend flapje verborgen! Van deze topserie zijn verschillende boekjes verkrijgbaar (over o.a. huisdieren, bosdieren en wilde dieren).

Poesje Mauw - Mies van Hout

Superleuk om te geven aan ouders van een pasgeboren baby: een boek met liedjes (plus cd)! Mies van Hout maakte er diverse (o.a. Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel). In elk boek meer dan 10 liedjes om te zingen/voor te lezen. Elk liedje krijgt twee pagina's met een prachtige tekening waar heel veel op te zien is. De boeken zijn er in prentenboekuitvoering of in klein kartonboekje (beiden met CD).

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!