Boekentips voor 0+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Nog even samen spelen - Jorg Mühle

Dit lieve en interactieve kartonnen boekje ‘Nog even samen spelen’ is het 4e deel in de populaire 'Nog even... ' serie van Jorg Mühle. Peuters laten zelf het konijntje omhoogvliegen op de schommel en spelen verstoppertje met hem. Extra leuk voor kleintjes die graag op de iPad spelen: net als op de tablet kun je 'tappen' en 'swipen', maar dan in een papieren boek!

Kiekeboe kuiken - Ingela P Arrhenius

‘Kiekeboe kuiken’ is een interactief boekje van karton over de lente. Met ‘Kiekeboe kuiken’ kunnen kleintjes op een unieke en verrassende manier op onderzoek uit. Draai, schuif en trek om alles te ontdekken! Na regen komt zonneschijn, en een regenboog. En... er zijn nog veel meer leuke en vrolijke Kiekeboe boekjes in deze serie!

Coco babyboekje - Loes Riphagen

Het Prentenboek van het Jaar 2021 ‘Coco kan het!’ kan nu ook omarmd worden door baby’s en dreumesen. In het Coco babyboekje fladdert het vrolijke vogeltje weer rond: hallo, Coco! Met twee stoffen flappen (waarvan er één knispert), geborduurde lijntjes om te volgen, een mooie pluchen bloem en een smaakvol kartonnen cadeautasje is dit babyboekje een fijn kado!

Rupsje nooitgenoeg, 100 eerste woordjes - Eric Carle

Volg de hongerige rups van de stad naar de dierentuin en van het strand naar een picknick – met heerlijk eten natuurlijk, zoals we van Rupsje Nooitgenoeg kunnen verwachten. Achter stevige flapjes schuilen nog meer woordjes. De prachtige illustraties, in de herkenbare stijl van Eric Carle, helpen de woordenschat vergroten en nodigen uit om op ontdekkingstocht te gaan.

Gijsje Geit - Axel Scheffler

Gijsje Geit heeft grote honger. Hij zoekt de hele boerderij af. Een strooien hoed misschien, is dat lekker? Hij proeft een hapje, maar nee, dat is niet wat hij zoekt. En wat staat daar, onbewaakt in de keuken? Een schaaltje heerlijke aardbeien… Lees ook de vrolijke verhaaltjes ‘Bartje Big’, ‘Kaatje Kip’ en ‘Klaartje Koe’!

Kijk je mee? - Guido van Genechten

Een heerlijk kartonnen kijk- en woordenboekje over tamme beestjes voor de allerjongsten vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. De dieren in dit boek kijken met open ogen de wereld in, net zoals mensenkinderen dat doen. Kijk je mee?

Baby's allereerste speelboekje over het lichaam - Usborne Publishers

Een kartonnen boekje met felgekleurde tekeningen en weetjes over het lichaam. Op elke bladzijde staan nieuwe woordje. Om samen in te kijken, te wijzen en te benoemen.

Mijn eerste voelboekje - Faye Williamson

Ga een dagje op pad met Milo. Voel je zijn ruwe tong en zijn zachte vacht? Zijn vriendje muis is ook van de partij. Zie je haar op elke bladzijde? Interactief voelboekje van karton in zwart-wit, ideaal voor baby’s en peuters.

Muis gaat naar de maan - Lucy Cousins

Ontdek de ruimte met Muis en haar vriendjes! Muis en haar vrienden gaan met een raket naar de maan. De aarde is heel klein vanuit de ruimte. Met een maanwagentje onderzoeken ze de maan. En dan is het tijd om terug te gaan, hun raket landt veilig in zee! In simpele taal met heldere platen. Leuke extra’s: draaischijven en trekschuifje om de raket te laten opstijgen. Geschikt voor kleintjes vanaf 18 maanden.

Het carnaval der dieren -  Fiona Watt

Druk op de knoppen en je hoort de muziek van Saint-Saëns. Een fijn kartonnen boekje met prachtige en kleurrijke illustraties. Bij In de Wolken hebben we meer fijne muziekboeken voor de kleintjes! Een favoriet kraamkado.

Van wie zijn deze billen? - Thorsten Saleina

Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren je kind om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!

Kijk binnen in het bos - Anna Milbourne

Dit prachtig uitgesneden kartonboekje biedt je kleintje een inkijkje in het bos, waarbij kwetterende vogels, drukke kevers en slaperige beren kunnen worden ontdekt. En dassen bezig zijn met de grote schoonmaak.  Een doorkijk- en flapjesboek met mooie illustraties in warme kleuren.

Zo klinkt een dinosaurus - Usborne Publishers

Een perfect boekje voor jonge dinofans. Als je op de knop drukt, hoor je prehistorische dieren brullen, krijsen en dreunen. Een stevig kartonboekje dat keer op keer gelezen en beluisterd kan worden.

Nog even een kusje erop - Jörg Mühle

Klein Konijn is gevallen, en dat doet pijn. Hij heeft zelfs bloed op zijn arm! Daar moet iets aan gedaan worden. In dit lieve voorleesboekje wordt vallen en opstaan een interactief spel. Peuters worden aangemoedigd Klein Konijn te troosten en weer op de been te helpen. Een pleister, een kusje erop, traantjes drogen, neusje snuiten... Nog even het vuil van zijn kleren slaan en dan kan Klein Konijn weer verdergaan!

 

Hoor wie knort daar? - Guido van Genechten

Hé, hoor jij dat ook? Een dierengeluid! Was het een varken? Of een muisje misschien? Of was het de kikker in de vijver? Kijk en luister op elke bladzijde mee welk diertje er koerde, knorde of kwaakte.

Een prachtig boek met herkenbare dierengeluiden. Of toch niet? Raad en denk mee! Voor kleine dierenvriendjes. 

Boerderij, een piepklein verhaaltje - Lisa Jones

Een mooi stoffen boekje speciaal ontwikkeld voor baby's. De pagina's zijn lekker zacht en stevig en het boekje is extra leuk en bijzonder voor de allerkleinsten, omdat er een heus verhaaltje wordt verteld. De felle, contrastrijke illustraties houden de aandacht van de baby of dreumes goed vast. Met een handige bevestigingslus voor box en buggy en geleverd in een mooie geschenkdoos is dit een ideaal kraamcadeau! 

Hallo huis - Nicole Slater

Sammie gaat vandaag buiten spelen en zoekt zijn vriendjes thuis op. Waar wonen ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Kunnen ze ook de slapende Bruno wakker kietelen? Een vrolijk derde deel in de Hallo-serie voor peuters van Nicola Slater, auteur van Fijne verjaardag voor jou! 

Aadje Piraatje moet in bad - Marjet Huiberts

Aan boord van een piratenschip word je snel vies, vooral als er een stelletje poepende meeuwen boven je hoofd vliegt. Hoog tijd dus voor een goeie poetsbeurt, Aadje! De illustraties van Aadje Piraatje spreken ook de jongste kinderen aan. En omdat ook zij recht hebben op de spannende avonturen van het liefste piraatje van de wereld, gaat Aadje vanaf nu met de kleintjes in bad.

Raf en Rosie, dol op water - Olivier Dunrea

Raf en Rosie zijn twee leuke, lieve en eigenzinnige nieuwe vriendjes van Gonnie en Gijsje. Een fris en schattig duo dat dol is op buiten spelen en zwemmen in de vijver. Ze zwemmen als de zon schijnt, maar ook als het regent of hard waait. Niets houdt ze tegen. Tot ze op een koude dag weer een duik willen nemen en ontdekken dat de vijver bevroren is.... 

Verstoppertje spelen met Zebra - Usborne Publishers

Speel verstoppertje met zebra en zijn vriendjes! Achter de flapjes vinden kinderen een schattige leeuw, krokodil, giraf en nijlpaard. Een lief boekje om keer op keer te lezen, met eenvoudige tekst en kleurige illustraties.

100 kusjes voor het slapengaan - Mack van Gageldonk

Een zacht en aandoenlijk boekje voor het slapengaan. Voor welterusten-kussers vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Voordat hij zelf naar bed gaat, wil Kuikentje eerst alle andere dieren een nachtkus geven. Van de grote leeuw tot de kleine egel, allemaal krijgen ze een lief zoentje van Kuikentje. Tot hij er zelf moe van wordt en bij mama kip komt ... Slaap lekker!

Van wie is die auto? - Joukje Akveld

In dit deel uit de 'Van wie is ...' serie laten Joukje Akveld en illustrator Philip Hopman peuters kennismaken met voertuigen. Wie hoort er bij de raceauto? En wie bij de ambulance? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening! Ontdek samen met je peuter ook Van wie is dat huis?, Van wie is die staart?, of Van wie is die sok?

Mijn eerste woordjes, voertuigen - Van Holkema & Warendorf

Een vrolijk en rijkelijk geïllustreerd boek over voertuigen met 150 eerste woorden om aan te wijzen, te benoemen en eindeloos te herhalen. Van step tot brandweerwagen en piratenschip. Aan de hand van kleurrijke retro illustraties kunnen kinderen spelenderwijs hun woordenschat vergroten.

Zó moe en toch klaarwakker - Susanne Strasser

Alle dieren zijn zo moe. Maar dan moet de zeeleeuw nog even naar de wc, de pelikaan wil nog een slokje water en de ezel heeft jeuk aan zijn oor. Een grappig boek om samen te bekijken voor het slapengaan.

Milo's eerste voelboekje in zwart wit - Faye Williamson

Ga een dagje op pad met Milo. Voel je zijn ruwe tong en zijn zachte vacht? Zijn vriendje muis is ook van de partij. Zie je haar op elke pagina? Interactief voelboekje in zwart-wit, ideaal voor baby's en peuters.

Klein wit visje - Guido van Genechten

Klein wit visje is op zoek naar zijn mama. Hij komt dieren tegen in alle kleuren: een rode krab, een oranje zeester, een gele slak, een groene schildpad.... Met dit boek leren kleintjes op een speelse manier kleuren herkennen en benoemen. Er zijn meer avonturen van Klein wit visje!

Van wie is deze poep? - Thorsten Saleina

Van wie is deze poep? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Een leuk speelboekje voor jong en oud!

Bora in het water - Bora

Baby's eerste knuffelboekje, met zwart-wit illustraties en gekleurde labeltjes aan de randen. Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Maak kennis met Inktvis en zijn vriendjes in dit ideale kraamcadeau.

Dribbel op de boerderij - Eric Hill

Dribbel gaat naar de boerderij waar zijn vader werkt. Samen gaan ze op zoek naar de pasgeboren dieren. Hij ontmoet alle dieren die op de boerderij wonen. Kijk achter de flapjes en help Dribbel zoeken!

Nijntje kleedt zich aan - Dick Bruna

Wat trekt Nijntje aan als het sneeuwt of als ze in bad gaat? Sla de halve pagina maar om en je ziet het antwoord. En als Nijntje jarig is, dan draagt ze natuurlijk… haar feestjurk. Lief hardkartonnen boekje voor de allerkleinsten.

Beertje Bezig op de boerderij - Benji Davies

Dit stevige kartonboekje met supersterke schuifjes is ideaal voor peuters die van stoere dingen houden. Al schuivend kunnen ze op elke pagina plaatjes laten bewegen of iets tevoorschijn toveren. De eenvoudige tekst op rijm neemt ze mee op avontuur. Er zijn een heleboel boekjes over Bezig Beertje. In elk boekje komt een populaire peuterthema aan de orde.

Mijn schuifboekje Het huis - Nathalie Choux

Een mooi gemaakt schuifboekje, geschikt voor kleine vingertjes. Op elke rechterpagina in dit hardkartonnen boekje vind je een schuifbaar/beweegbaar elementje. Op de linkerpagina staan nog eens vier voorwerpen die in dit boekje over het huis ook in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer te vinden zijn. Een zeer stevig boekje met aantrekkelijke kleuren. Hier zijn meerdere deeltje van, o.a. De zee, Het lichaam, Seizoenen en Voertuigen. 

Eenhoorn, waar ben je? - Ingela P. Arrhenius

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje hebben 4 sprookjesfiguren zich verstopt. Onder de stevige, vilten flap (die lekker soepel is en niet kan scheuren) vind je elke keer het antwoord.  De flap heeft steeds een bijpassende vorm, bijvoorbeeld kasteel, bloem of wolk. De illustraties zijn leuk en sprekend van kleur. Er bestaan nog veel meer delen over verschillende dieren. Wij zijn fan!

Tijger - Wee Gallery

Een zacht knuffel- en knisperboek van Wee Gallery in een geschenkdoosje. Naast de in zwart-wit uitgevoerde knuffelboekjes Beer en Poes zijn er nu ook knisperboekjes in kleur! Maak bijvoorbeeld kennis met Tijger en zijn vriendjes - met knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichtjes.

Kleine Pluis - Dick Bruna

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of zusje krijgt! Ze maakt vast een paar cadeaus. Als Kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes. Geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. 

Mijn eerste 100 woorden - Roger Priddy

Met dit leerzame prentenboekje gaat de woordenschat van je peuter met sprongen vooruit. De herkenbare foto's tegen kleurrijke achtergronden staan garant voor uren kijk- en leesplezier. De padded cover en het bescheiden formaat maken het prettig hanteerbaar voor dreumeshandjes. De boeken van Roger Priddy zijn al jarenlang een wereldwijd succes.

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.