Boekentips voor 0+

Beertje Bezig in de ambulance - Benji Davies

Dit stevige kartonboekje met supersterke schuifjes is ideaal voor peuters die van stoere dingen houden. Al schuivend kunnen ze op elke pagina plaatjes laten bewegen of iets tevoorschijn toveren. De eenvoudige tekst op rijm neemt ze mee op avontuur. Er zijn een heleboel boekjes over Bezig Beertje. In elk boekje komt een populaire peuterthema aan de orde.

Aadje Piraatje moet in bad - Marjet Huiberts

Aan boord van een piratenschip word je snel vies, vooral als er een stelletje poepende meeuwen boven je hoofd vliegt. Hoog tijd dus voor een goeie poetsbeurt, Aadje!

De illustraties van Aadje Piraatje spreken ook de jongste kinderen aan. Ga je mee met Aadje in bad?

Gonnie zegt ... gak! - Olivier Dunrea

Gijsje ligt lekker te slapen als ze opeens wakker wordt van een geluid. Wie roept daar? Gijsje gaat op onderzoek uit en vraagt alle dieren die ze tegenkomt of zij misschien riepen. Maar geen enkel dier maakt het geluid dat Gijsje hoorde. Weet Gonnie het misschien? Leuk geluidenboek uit de serie van Gonnie en haar vriendjes.

Babydieren - Marion Billet

Een kleurrijk en stevig boekje mét geluid! Op elke pagina kun je op een knopje drukken en hoor je het geluid van een babydier. Heerlijk samen lezen en luisteren met je kleintje. In deze serie zitten nog véél meer leuke titels, bijvoorbeeld met klassieke muziek. 

In bad met Boer Boris - Ted van Lieshout

Het is een drukke boel in de badkamer van de boerderij. De kippen, de koe Clara, het varken: ze zijn allemaal vies geworden en moeten in bad. Eerst gaan ze nog netjes één voor één, maar het paard, de hond en de kat gaan gewoon gezellig samen. En dan zit er nóg iemand in bad - wiens billetjes zijn dat? Die van Boer Boris natuurlijk! Een vrolijk boekje op rijm om lekker mee in bad te spelen. 

Kikker is ziek - Max Velthuijs

Kikker ligt in bed. Vandaag kan hij niet opstaan. Zijn hoofd is warm en zijn buik doet pijn. Beertje weet niet wat hij moet doen en hij gaat Eend halen. Ze zegt dat Kikker in bed moet blijven. Rat vraagt of een lekker visje zou helpen. Maar Varkentje weet precies wat Kikker nodig heeft. En dan komt Haas. Hij heeft zoveel haast dat hij niet goed uitkijkt… Fijn kartonboekje van de bekendste kikker van Nederland.

Kiekeboe! - Giulano Ferri

Kinderen zijn dol op kiekeboe-spelletjes. Aan de schattige dieren uit dit stevige kartonboek zullen ze dan ook ongetwijfeld veel pret beleven. Welke dieren zitten achter de flappen verstopt? Als ze hun poten of vleugels weghalen, zie je het meteen!  Een leuk extraatje: op de laatste pagina zit achter de flappen een spiegeltje. Wie verstopt zich daar dus? Dit leuk uitgevoerde boekje in originele kleuren is de winnaar is het Boekstart Babyboekje van het Jaar 2016!

Kleine Pluis - Dick Bruna

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of zusje krijgt! Ze maakt vast een paar cadeaus. Als Kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes. Geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. 

Paco en het orkest - Marion Billet

Wat is Paco blij! Vanavond is er een mooi concert in het bos. Maar waar zijn de muzikanten? Help jij met zoeken? Luister onderweg naar de klarinet, de piano, de viool, de contrabas, de xylofoon, de piccolo, de celesta, de cello, de dwarsfluit, de fagot en ... het hele orkest! 

Brul brul! - Seb Braun

Een fijn boekje over wilde dieren met frisse illustraties, stevige flappen, een tekst die uitnodigt tot interactief voorlezen en een fijne verrassing aan het eind: als extraatje zit er onder de laatste flap nóg een spannend flapje verborgen! Van deze topserie zijn verschillende boekjes verkrijgbaar (over o.a. huisdieren, bosdieren en boerderijdieren).

Poesje Mauw - Mies van Hout

Superleuk om te geven aan ouders van een pasgeboren baby: een boek met liedjes (plus cd)! Mies van Hout maakte er diverse (o.a. Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel). In elk boek meer dan 10 liedjes om te zingen/voor te lezen. Elk liedje krijgt twee pagina's met een prachtige tekening waar heel veel op te zien is. De boeken zijn er in prentenboekuitvoering of in klein kartonboekje (beiden met CD).

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!