Boekentips voor 0+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Wist je dat je boeken niet alleen kunt ophalen in de winkel, maar ook kunt laten bezorgen of opsturen? Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

Nijntje Sinterklaas omkeerboek - Dick Bruna

Dat is een mooi cadeau Sinterklaas, een omdraaiboek van Nijntje met daarin twee Sinterklaasverhalen! In 'Nijntje zet haar schoen' lees je over wat er allemaal gaat gebeuren, van de aankomst van Sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In 'Nijntje zingt voor Sinterklaas' staan bekende Sinterklaasliedjes die Nijntje en haar vriendjes zingen: van 'zie ginds komt de stoomboot' tot 'dag Sinterklaasje'. 

Hey baby, kijk! - Laura van Bouchout

Hey Baby, kijk! laat zien hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.  Dit boek groeit mee, de allerkleinste oogjes zijn geboeid door de zwart-wit patronen en peuters genieten van de interactie & elke knuffel. Ook fijn met grote broer of zus!

Kiekeboe appel - Ingela P Arrhenius

'Kiekeboe appel' is een vrolijk, gekleurd kartonboekje vol verrassende schuifjes uit de 'Kiekeboe'-serie van van Ingela P Arrhenius (ook bekend van de populaire 'Waar ben je?-serie').  Ga samen met  je peuter op onderzoek door te draaien, te schuiven en te trekken. Elke keer weer een ontdekkingsfeest!

Het carnaval der dieren -  Fiona Watt

Druk op de knoppen en je hoort de muziek van Saint-Saëns. Een fijn kartonnen boekje met prachtige en kleurrijke illustraties. Bij In de Wolken hebben we meer fijne muziekboeken voor de kleintjes! Een favoriet kraamkado.

Tijger waar ben je? - Ingela P Arrhenius

Een nieuw en  stoer deel in de succesvolle 'Waar ben je?'-serie. In 'Tijger, waar ben je?' komen diverse dieren uit Azië langs. Ze zitten verstopt achter de vilten flapjes, en net als alle andere delen eindigt dit kartonnen boekje met een spiegeltje. Illustrator Ingela P Arrhenius maakt een feest van de eerste boekjes voor je peuter. Haar speelse 'Waar ben je?'-serie is al jarenlang een groot succes.

Ik zag twee beren woordjes leren - Harmen van Straaten

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn de beste vriendjes. Samen verkennen ze de wereld in kijkplaten waarop heel veel te zien is. Wie weet het eerst hoe alles heet? Thuis, in de tuin, op straat, bij het pompstation, op de dierenboerderij, in de speeltuin, op het strand, in de winkel… Ik zie, ik zie… Een vrolijk kijk- en zoekboek met ruim 400 eerste woordjes van Harmen van Straaten. Eindeloos lees- en kijkplezier met het hele gezin.

Van wie zijn deze billen? - Thorsten Saleina

Van wie zijn deze billen? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren je kind om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!

Nijntjes verjaardag - Dick Bruna

Nijntje is jarig en dat wordt gevierd! Haar stoel is mooi versierd, er zijn cadeautjes en natuurlijk is er ook taart. Als je aan de schuifjes trekt, hoor je een klik-klak geluid en zie je op iedere pagina een verrassing voor Nijntjes verjaardag tevoorschijn komen. Wat een feest!

Baby's allereerste Glitter speelboekje - Usborne Publishers

Baby's vinden het heerlijk om naar de felgekleurde en glimmende tekeningen te kijken in dit prachtige stevige boekje.

Waar is mijn knuffel? - Marion Billet

Baby Wolf is een beetje moe.
Maar hij kan niet slapen zonder zijn knuffel ...
Waar is die toch gebleven?
Een kijk- en zoekboek met flapjes waar je ook naar kunt luisteren. Probeer het zelf maar! Voor kinderen vanaf 1 jaar.

Kijk binnen in het bos - Anna Milbourne

Dit prachtig uitgesneden kartonboekje biedt je kleintje een inkijkje in het bos, waarbij kwetterende vogels, drukke kevers en slaperige beren kunnen worden ontdekt. En dassen bezig zijn met de grote schoonmaak.  Een doorkijk- en flapjesboek met mooie illustraties in warme kleuren.

Boe doet de koe - Veltman uitgevers

Dit stevige boekje voor jong en oud boordevol dierengeluiden en andere vrolijke "herrie" zorgt voor een hoop plezier. 

Het onhandige eendje - Britta Teckentrup

'Hallo!', zei Kuikentje. 'Ben je gevallen?' 'Ja', zei Onhandig Eendje. 'Waarom ben ik zo onhandig?' 'Dat geeft toch niks', zei Kuikentje. 'Zullen we een stukje lopen?'

Arm Onhandig Eendje! Haar grote flapvoeten zitten steeds in de weg.

Zo klinkt een dinosaurus - Usborne Publishers

Een perfect boekje voor jonge dinofans. Als je op de knop drukt, hoor je prehistorische dieren brullen, krijsen en dreunen. Een stevig kartonboekje dat keer op keer gelezen en beluisterd kan worden.

Nog even een kusje erop - Jörg Mühle

Klein Konijn is gevallen, en dat doet pijn. Hij heeft zelfs bloed op zijn arm! Daar moet iets aan gedaan worden. In dit lieve voorleesboekje wordt vallen en opstaan een interactief spel. Peuters worden aangemoedigd Klein Konijn te troosten en weer op de been te helpen. Een pleister, een kusje erop, traantjes drogen, neusje snuiten... Nog even het vuil van zijn kleren slaan en dan kan Klein Konijn weer verdergaan!

 

Hoor wie knort daar? - Guido van Genechten

Hé, hoor jij dat ook? Een dierengeluid! Was het een varken? Of een muisje misschien? Of was het de kikker in de vijver? Kijk en luister op elke bladzijde mee welk diertje er koerde, knorde of kwaakte.

Een prachtig boek met herkenbare dierengeluiden. Of toch niet? Raad en denk mee! Voor kleine dierenvriendjes. 

Boerderij, een piepklein verhaaltje - Lisa Jones

Een mooi stoffen boekje speciaal ontwikkeld voor baby's. De pagina's zijn lekker zacht en stevig en het boekje is extra leuk en bijzonder voor de allerkleinsten, omdat er een heus verhaaltje wordt verteld. De felle, contrastrijke illustraties houden de aandacht van de baby of dreumes goed vast. Met een handige bevestigingslus voor box en buggy en geleverd in een mooie geschenkdoos is dit een ideaal kraamcadeau! 

Hallo huis - Nicole Slater

Sammie gaat vandaag buiten spelen en zoekt zijn vriendjes thuis op. Waar wonen ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Kunnen ze ook de slapende Bruno wakker kietelen? Een vrolijk derde deel in de Hallo-serie voor peuters van Nicola Slater, auteur van Fijne verjaardag voor jou! 

Aadje Piraatje moet in bad - Marjet Huiberts

Aan boord van een piratenschip word je snel vies, vooral als er een stelletje poepende meeuwen boven je hoofd vliegt. Hoog tijd dus voor een goeie poetsbeurt, Aadje! De illustraties van Aadje Piraatje spreken ook de jongste kinderen aan. En omdat ook zij recht hebben op de spannende avonturen van het liefste piraatje van de wereld, gaat Aadje vanaf nu met de kleintjes in bad.

Baby's eerste speel- en voelboek, de tuin - Fiona Watt

Stevig kartonboekje dat de vingertjes van nieuwsgierige baby's vanaf 6 maanden bezig houdt dankzij vrolijke kleuren en interactieve tekeningen. Je kind kan de boeken zelf ontdekken via de vele sporen om te volgen, gaten om doorheen te kijken en aanraakvlakken om te voelen.

Raf en Rosie, dol op water - Olivier Dunrea

Raf en Rosie zijn twee leuke, lieve en eigenzinnige nieuwe vriendjes van Gonnie en Gijsje. Een fris en schattig duo dat dol is op buiten spelen en zwemmen in de vijver. Ze zwemmen als de zon schijnt, maar ook als het regent of hard waait. Niets houdt ze tegen. Tot ze op een koude dag weer een duik willen nemen en ontdekken dat de vijver bevroren is.... 

Verstoppertje spelen met Zebra - Usborne Publishers

Speel verstoppertje met zebra en zijn vriendjes! Achter de flapjes vinden kinderen een schattige leeuw, krokodil, giraf en nijlpaard. Een lief boekje om keer op keer te lezen, met eenvoudige tekst en kleurige illustraties.

Verkleden - Giuliano Ferri

Een brandweerman, een piraat of Zorro...
Hoe verkleed jij je vandaag? 

Een stevig kartonboekje rondom één van de favoriete spelletjes van kinderen.

100 kusjes voor het slapengaan - Mack van Gageldonk

Een zacht en aandoenlijk boekje voor het slapengaan. Voor welterusten-kussers vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Voordat hij zelf naar bed gaat, wil Kuikentje eerst alle andere dieren een nachtkus geven. Van de grote leeuw tot de kleine egel, allemaal krijgen ze een lief zoentje van Kuikentje. Tot hij er zelf moe van wordt en bij mama kip komt ... Slaap lekker!

Van wie is die auto? - Joukje Akveld

In dit deel uit de 'Van wie is ...' serie laten Joukje Akveld en illustrator Philip Hopman peuters kennismaken met voertuigen. Wie hoort er bij de raceauto? En wie bij de ambulance? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening! Ontdek samen met je peuter ook Van wie is dat huis?, Van wie is die staart?, of Van wie is die sok?

Mijn eerste woordjes, voertuigen - Van Holkema & Warendorf

Een vrolijk en rijkelijk geïllustreerd boek over voertuigen met 150 eerste woorden om aan te wijzen, te benoemen en eindeloos te herhalen. Van step tot brandweerwagen en piratenschip. Aan de hand van kleurrijke retro illustraties kunnen kinderen spelenderwijs hun woordenschat vergroten.

Dansmuziekjes - Marion Billet

Zes prenten om naar te kijken, zes muziekjes om naar te luisteren. Jonge kinderen kijken graag in boeken, maar naar dit boekje kun je ook luisteren. Probeer het zelf maar! Een eerste kennismaking met bekende dansmuziekjes in woord, beeld én geluid. Voor peuters vanaf 12 maanden. 

Zó moe en toch klaarwakker - Susanne Strasser

Alle dieren zijn zo moe. Maar dan moet de zeeleeuw nog even naar de wc, de pelikaan wil nog een slokje water en de ezel heeft jeuk aan zijn oor. Een grappig boek om samen te bekijken voor het slapengaan.

Kiekeboe in het donker - Aurélie Guillerey

Een fijn kiekeboe-boekje. Van kleins af aan spelen kinderen graag verstoppertje. Ze houden ervan zich te verstoppen en weer tevoorschijn te komen. Speel mee met de dieren en ontdek wie er achter elk flapje verstopt zit. De zachte flapjes stimuleren de motoriek van je kleintje.

Milo's eerste voelboekje in zwart wit - Faye Williamson

Ga een dagje op pad met Milo. Voel je zijn ruwe tong en zijn zachte vacht? Zijn vriendje muis is ook van de partij. Zie je haar op elke pagina? Interactief voelboekje in zwart-wit, ideaal voor baby's en peuters.

Paco in de disco - Magali le Huche

Paco is terug! Met vrolijke en aanstekelijk discodeuntjes. Voor kleine muzikanten en dansers. Paco en zijn vrienden zijn dol op muziek. En op dansen! Elke zaterdagavond schudden ze de pootjes los in de disco. Ze dansen op, voor (groot)ouders, herkenbare deuntjes met een heerlijke beat. Luister, zing en dans je met hen mee?

Kraakbeestjes Binnen - Teresa Bellon

Maak kennis met Hond en zijn vriendjes in dit zachte stoffen knuffel- en knisperboekje. De vrolijke zwart-wit illustraties met steunkleur stimuleren de visuele ontwikkeling van baby's perfect. Met knisperpagina's en twee extra knisperende flapjes, verpakt in een kartonnen tasje. Een origineel kraamkado. Er is ook een Kraakbeestjes Buiten.

Baby ziet bloemen - Hervé Tullet

Een ideaal doorkijkboekje voor nieuwsgierige kleintjes vanaf 6 maanden die de wereld om zich heen ontdekken. Op elke pagina zie je een geschilderde bloem vol fantasie. Herkenbaar en prikkelend voor de verbeelding. Het hart van elke bloem is open en gevuld met een filter in geel, blauw of rood. En als fijne verrassing heeft de laatste bloem geen doorkijkfilter, maar een spiegel in zijn hart.

Klein wit visje - Guido van Genechten

Klein wit visje is op zoek naar zijn mama. Hij komt dieren tegen in alle kleuren: een rode krab, een oranje zeester, een gele slak, een groene schildpad.... Met dit boek leren kleintjes op een speelse manier kleuren herkennen en benoemen. Er zijn meer avonturen van Klein wit visje!

Eerste woordjes boek - Richard Scarry

Kinderen blijven gefascineerd door de grappige dieren die uit Richard Scarry's tekenpen vloeiden. Hukkie de kat, Wim Worm, Ma Krulstaart en de familie Konijn… Ontdek samen met je kind wat de dieren allemaal doen in dit stevige kijkwoordenboekje!

Van wie is deze poep? - Thorsten Saleina

Van wie is deze poep? Een boekje om te raden en te lachen! De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Een leuk speelboekje voor jong en oud!

Bora in het water - Bora

Baby's eerste knuffelboekje, met zwart-wit illustraties en gekleurde labeltjes aan de randen. Hoe groter het contrast tussen patronen is, hoe beter een pasgeboren baby ze ziet. De zwart-wit illustraties van dit katoenen knuffelboekje spelen daarop in en stimuleren de waarneming. Maak kennis met Inktvis en zijn vriendjes in dit ideale kraamcadeau.

Dribbel op de boerderij - Eric Hill

Dribbel gaat naar de boerderij waar zijn vader werkt. Samen gaan ze op zoek naar de pasgeboren dieren. Hij ontmoet alle dieren die op de boerderij wonen. Kijk achter de flapjes en help Dribbel zoeken!

Baby voelboekje Huisdieren - Dawn Sirett

Van zachte puppies tot schubbige goudvissen. Voel en ontdek wat voor vacht of huid de verschillende dieren hebben in dit veilige, stevige boek voor babies. Begin vroeg met leren met dit leuke boekje! En we hebben er meer, zoals Baby voelboekje Boerderij.

Nijntje kleedt zich aan - Dick Bruna

Wat trekt Nijntje aan als het sneeuwt of als ze in bad gaat? Sla de halve pagina maar om en je ziet het antwoord. En als Nijntje jarig is, dan draagt ze natuurlijk… haar feestjurk. Lief hardkartonnen boekje voor de allerkleinsten.

Beertje Bezig op de boerderij - Benji Davies

Dit stevige kartonboekje met supersterke schuifjes is ideaal voor peuters die van stoere dingen houden. Al schuivend kunnen ze op elke pagina plaatjes laten bewegen of iets tevoorschijn toveren. De eenvoudige tekst op rijm neemt ze mee op avontuur. Er zijn een heleboel boekjes over Bezig Beertje. In elk boekje komt een populaire peuterthema aan de orde.

Gonnie zegt ... gak! - Olivier Dunrea

Gijsje ligt lekker te slapen als ze opeens wakker wordt van een geluid. Wie roept daar? Gijsje gaat op onderzoek uit en vraagt alle dieren die ze tegenkomt of zij misschien riepen. Maar geen enkel dier maakt het geluid dat Gijsje hoorde. Weet Gonnie het misschien? Leuk geluidenboek uit de serie van Gonnie en haar vriendjes.

Dansmuziekjes - Marion Billet

Een kleurrijk en stevig boekje mét geluid: op elke pagina kun je op een knopje drukken. Maak met je kleintje op schoot kennis met bekende dansmuziekjes in woord, beeld én geluid. In deze serie zitten nog véél meer leuke titels, bijvoorbeeld met klassieke muziek. 

Mijn schuifboekje Het huis - Nathalie Choux

Een mooi gemaakt schuifboekje, geschikt voor kleine vingertjes. Op elke rechterpagina in dit hardkartonnen boekje vind je een schuifbaar/beweegbaar elementje. Op de linkerpagina staan nog eens vier voorwerpen die in dit boekje over het huis ook in de woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer te vinden zijn. Een zeer stevig boekje met aantrekkelijke kleuren. Hier zijn meerdere deeltje van, o.a. De zee, Het lichaam, Seizoenen en Voertuigen. 

Eenhoorn, waar ben je? - Ingela P. Arrhenius

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje hebben 4 sprookjesfiguren zich verstopt. Onder de stevige, vilten flap (die lekker soepel is en niet kan scheuren) vind je elke keer het antwoord.  De flap heeft steeds een bijpassende vorm, bijvoorbeeld kasteel, bloem of wolk. De illustraties zijn leuk en sprekend van kleur. Er bestaan nog veel meer delen over verschillende dieren. Wij zijn fan!

Tijger - Wee Gallery

Een zacht knuffel- en knisperboek van Wee Gallery in een geschenkdoosje. Naast de in zwart-wit uitgevoerde knuffelboekjes Beer en Poes zijn er nu ook knisperboekjes in kleur! Maak bijvoorbeeld kennis met Tijger en zijn vriendjes - met knisperelementen, stevige lijnen en vriendelijke gezichtjes.

Kleine Pluis - Dick Bruna

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of zusje krijgt! Ze maakt vast een paar cadeaus. Als Kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes. Geschikt voor kinderen vanaf 1,5 jaar. 

Paco en het orkest - Marion Billet

Wat is Paco blij! Vanavond is er een mooi concert in het bos. Maar waar zijn de muzikanten? Help jij met zoeken? Luister onderweg naar de klarinet, de piano, de viool, de contrabas, de xylofoon, de piccolo, de celesta, de cello, de dwarsfluit, de fagot en ... het hele orkest! 

Boe boe! - Seb Braun

Een fijn boekje over dieren op de boerderij met frisse illustraties, stevige flappen, een tekst die uitnodigt tot interactief voorlezen en een fijne verrassing aan het eind: als extraatje zit er onder de laatste flap nog een spannend flapje verborgen! Van deze topserie zijn verschillende boekjes verkrijgbaar (over o.a. huisdieren, bosdieren en wilde dieren).

Mijn eerste 100 woorden - Roger Priddy

Met dit leerzame prentenboekje gaat de woordenschat van je peuter met sprongen vooruit. De herkenbare foto's tegen kleurrijke achtergronden staan garant voor uren kijk- en leesplezier. De padded cover en het bescheiden formaat maken het prettig hanteerbaar voor dreumeshandjes. De boeken van Roger Priddy zijn al jarenlang een wereldwijd succes.

Poesje Mauw - Mies van Hout

Superleuk om te geven aan ouders van een pasgeboren baby: een boek met liedjes (plus cd)! Mies van Hout maakte er diverse (o.a. Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel). In elk boek meer dan 10 liedjes om te zingen/voor te lezen. Elk liedje krijgt twee pagina's met een prachtige tekening waar heel veel op te zien is. De boeken zijn er in prentenboekuitvoering of in klein kartonboekje (beiden met CD).

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!