Wat wij doen voor jullie basisschool

Schoolmediatheek 

Leesbevordering begint met toegang tot boeken voor elk kind. Het is dus van belang dat er op elke school een uitgebalanceerd & divers aanbod boeken is voor groep 1 t/m groep 8. In de Wolken komt graag langs om kosteloos jullie schoolmediatheek saneren. We lopen jullie huidige voorraad boeken na en bekijken in overleg hoe jullie collectie het beste kan worden aangevuld of vervangen. Naar aanleiding van jullie beschikbare budget maken we vervolgens een voorstel op maat! Naast alle bekende leesboeken, leveren wij ook informatieve boeken over onderwerpen als geschiedenis, aardrijkskunde, sport, dieren en natuur op voorraad. Ook over onderwerpen als rouwverwerking, echtscheiding en seksuele voorlichting hebben wij een breed assortiment boeken beschikbaar. Verder kunnen wij complete AVI-series leveren en kunnen we jullie adviseren over boeken voor dyslecten. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Maak een afspraak met Inge voor een bezoek op school via info@indewolken.nl.

Boekenprogramma / Prentenboekprogramma

Boek een Boekenprogramma bij In de Wolken en ga op een leuke manier met leesbevordering aan de slag. Michel neemt groep 3 t/m 8 drie lessen van 60 minuten mee op een avontuurlijke reis door een collectie mooie, spannende en grappige boeken. Hij laat zien welke boeken voor wie geschikt zijn, vertelt over het verhaal & de auteur en vertelt over de reis 'van manuscript tot boekhandel'. Natuurlijk leest hij ook voor! Voor groep 1 & 2 kun je bij ons een Prentenboekenprogramma boeken. Door zijn enthousiaste en interactieve manier van voorlezen worden de kleuters uitgedaagd om mee te doen: hij gebruikt daar bijvoorbeeld een kamishibai, handpoppen en voorwerpen bij. Na het voorlezen is het tijd om samen iets te knutselen in het thema van het voorgelezen boek. Voor meer informatie & de kosten kun je mailen met Inge via info@indewolken.nl.

Kinderboekenweek & andere evenementen

Scholen kunnen elk jaar bij ons terecht om lespakketten en materialen voor de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Kinderjury te bestellen. Je bestelt alle materialen (en boeken) allemaal op hetzelfde moment en wij leveren alles op tijd voor elk evenement uit. We mailen speciale filmpjes voor groep 1 t/m groep 8 naar alle scholen. Deze filmpjes helpen jullie om de meest geschikte thematitels voor jullie school te bestellen. Laat deze filmpjes gerust via het digibord aan jullie leerlingen zien, zij kiezen graag mee! Woensdag 22 september 2021 organiseren we een Inspiratie-avond voor leerkrachten, zie voor meer informatie hieronder.

Inspiratie-avonden

Voor leerkrachten organiseren wij elk jaar twee gezellige Inspiratie-avonden: in januari voor de Nationale Voorleesdagen en in september voor de Kinderboekenweek. Op woensdag 22 september 2021 staat de Wolk Through gepland, van 18:00 - 21:00 uur. Kom gezellig samen met je collega's de bestelde lespakketten/thematitels ophalen of kies jullie gewenste boeken ter plekke uit! Els en Inge staan voor je klaar met tips en.... we hebben een speciale gast uitgenodigd! Ben je van voor naar achter door de winkel gelopen en zit je weer boordevol inspiratie? Vertrek dan niet zonder een fijne gevulde goodiebag! Deelname is gratis, wel graag even aanmelden via info@indewolken.nl.  

Boekenbudget

Is er (op dit moment) geen ruimte voor een schoolmediatheek maar willen jullie wél boeken in de klas? Ook daar helpen we jullie graag bij. Basisscholen hebben regelmatig budget voor de aanschaf van nieuwe boeken. Vaak is er ook een actieve ouderraad met een jaarlijks "potje". Wij adviseren leesconsulenten en leerkrachten het hele jaar door. Er zijn verschillende mogelijkheden om boeken bij ons aan te schaffen. Kom langs met jullie wensenlijst en neem alle boeken direct mee. Of stuur jullie wensen per mail door, dan zetten wij de bestelling voor je klaar. Natuurlijk kunnen we ook in de winkel afspreken om samen met jullie een mooie stapel bij elkaar te zoeken. Maak dan wel even van te voren een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting.