Wat wij doen voor jullie basisschool

Schoolmediatheek 

Leesbevordering begint met toegang tot boeken voor elk kind. Het is dus van belang dat er op elke school een uitgebalanceerd & divers aanbod boeken is voor groep 1 t/m groep 8. In de Wolken komt graag langs om kosteloos jullie schoolmediatheek saneren. We lopen jullie huidige voorraad boeken na en bekijken in overleg hoe jullie collectie het beste kan worden aangevuld of vervangen. Naar aanleiding van jullie beschikbare budget maken we vervolgens een voorstel op maat!

Naast alle bekende leesboeken, leveren wij ook informatieve boeken over onderwerpen als geschiedenis, aardrijkskunde, sport, dieren en natuur op voorraad. Ook over onderwerpen als rouwverwerking, echtscheiding en seksuele voorlichting hebben wij een breed assortiment boeken beschikbaar. Verder kunnen wij complete AVI-series leveren en kunnen we jullie adviseren over boeken voor dyslecten. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Maak een afspraak met Inge voor een bezoek op school via info@indewolken.nl.

Boekenprogramma / Prentenboekprogramma

Boek een Boekenprogramma bij In de Wolken en ga op een leuke en toegankelijke manier met leesbevordering aan de slag. Michel neemt groep 3 t/m 8 in drie lessen van 60 minuten mee op een avontuurlijke reis door een collectie mooie, spannende en grappige boeken. Hij neemt een enorme stapel boeken mee. Michel laat zien hoe je een boek kiest, welke boeken voor wie geschikt zijn, vertelt van alles over auteurs en prijzen en legt de reis 'van manuscript tot boekhandel' uit. Natuurlijk leest hij ook voor!

Voor groep 1 & 2 kun je bij ons een Prentenboekenprogramma boeken. Door zijn enthousiaste en interactieve manier van voorlezen worden de kleuters uitgedaagd om mee te doen: Michel gebruikt daar bijvoorbeeld een kamishibai, handpoppen en voorwerpen bij. Na het voorlezen is het tijd om samen iets te knutselen in het thema van het voorgelezen boek. Voor meer informatie & de kosten kun je mailen met Inge via info@indewolken.nl.

Kinderboekenweek

Scholen kunnen elk jaar bij ons terecht om lespakketten en materialen te bestellen. Je bestelt alle materialen (en boeken) allemaal op hetzelfde moment en wij leveren alles op tijd voor elk evenement uit. We mailen in mei speciale filmpjes voor groep 1 t/m groep 8 naar alle scholen. Deze filmpjes helpen jullie & jullie leerlingen om de meest geschikte thematitels voor jullie school te bestellen. Bestel voor 1 juni --> dat gaat via het onderwijsplatform van CPNB, CPNB - onderwijs.cpnb.nl. Net als vorig jaar kunnen jullie kiezen voor het Schooljaar Compleet Pakket. Dit pakket omvat de 3 lespakketten voor de Kinderboekenweek 2022, De Nationale Voorleesdagen 2023 en De Kinderjury 2023 (en dus géén boeken). Wij adviseren je de thematitels direct mee te bestellen met de lespakketten. De 3 lespakketten (en de eventueel bestelde boeken) worden telkens apart uitgeleverd voor aanvang van elke campagne. Op het onderwijsplatform van CPNB kunnen jullie later in het jaar ook de lessen inzien, downloaden en andere leerkrachten toegang te geven tot het online lesmateriaal. Alle informatie is terug te vinden in De KinderBoekengids 2022/2023 die jullie per post van CPNB hebben ontvangen.  

Wolk Through

Voor leerkrachten organiseren wij 2x per jaar een gezellige Wolk Through als inspiratie voor de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. Ivm Corona zullen we in januari waarschijnlijk geen Wolk Through kunnen organiseren. Hou onze socials in de gaten voor het laatste nieuws!

Tijdens een Wolk Through dompel je je samen met je collega's onder in onze uitgebreide collectie. Vul je verlanglijstje aan, haal meteen de bestelde lespakketten/thematitels op of kies ter plekke samen jullie gewenste boeken uit! Els en Inge staan voor je klaar met tips op maat en we nodigen altijd een speciale gast uit. Natuurlijk doe je mee met onze boekenloterij! Ben je van voor naar achter door de winkel gelopen en zit je weer boordevol inspiratie? Vertrek dan niet zonder een fijne gevulde goodiebag! Deelname is gratis, wel graag even aanmelden via info@indewolken.nl.  

Boekenbudget

Is er (op dit moment) geen ruimte voor een schoolmediatheek maar willen jullie wél boeken in de klas? Ook daar helpen we jullie graag bij. Basisscholen hebben regelmatig budget voor de aanschaf van nieuwe boeken. Vaak is er ook een actieve ouderraad met een jaarlijks "potje". Wij adviseren leesconsulenten en leerkrachten het hele jaar door. Er zijn verschillende mogelijkheden om boeken bij ons aan te schaffen. Kom langs met jullie wensenlijst en neem alle boeken direct mee. Of stuur jullie wensen per mail door, dan zetten wij de bestelling voor je klaar. Natuurlijk kunnen we ook in de winkel afspreken om samen met jullie een mooie stapel bij elkaar te zoeken. Maak dan wel even van te voren een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting.