Wat wij doen voor jullie basisschool

Schoolmediatheek 

In de Wolken kan kosteloos jullie schoolmediatheek saneren. We bekijken jullie voorraad boeken en bekijken in overleg hoe jullie collectie het beste kan worden aangevuld of vervangen naar aanleiding van jullie beschikbare budget. Wij maken graag een voorstel op maat! Naast alle bekende leesboeken, hebben wij ook informatieve boeken over onderwerpen als geschiedenis, aardrijkskunde, sport, dieren en natuur op voorraad. Ook over onderwerpen als rouwverwerking, echtscheiding en seksuele voorlichting hebben wij een breed assortiment boeken beschikbaar. Verder kunnen wij complete AVI-series leveren en kunnen we jullie adviseren over boeken voor dyslecten. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Maak een afspraak met Inge voor een bezoek op school via info@indewolken.nl. 

Boekenprogramma / Prentenboekprogramma

Boek een Boekenprogramma bij In de Wolken en ga op een leuke manier met leesbevordering aan de slag. Michel neemt groep 3 t/m 8 drie lessen van 60 minuten mee op een avontuurlijke reis door een collectie mooie, spannende en grappige boeken. Hij laat zien welke boeken voor wie geschikt zijn, vertelt over het verhaal & de auteur en vertelt over de reis 'van manuscript tot boekhandel'. Natuurlijk leest hij ook voor! Voor groep 1 & 2 kun je bij ons een Prentenboekenprogramma boeken. Michel komt dan bij jullie op school langs. Door zijn enthousiaste en interactieve manier van voorlezen worden de kleuters uitgedaagd om mee te doen: hij gebruikt daar bijvoorbeeld een kamishibai, handpoppen en voorwerpen bij. Na het voorlezen is het tijd om samen iets te knutselen in het thema van het voorgelezen boek. Voor meer informatie & de kosten kun je mailen met Inge via info@indewolken.nl.

Kinderboekenweek & andere evenementen

Scholen kunnen elk jaar bij ons terecht om lespakketten en materialen voor de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Kinderjury te bestellen. Op de Inspiratie-avonden voor leerkrachten op woensdag 16 september 2020 en donderdag 17 september van 19.30-21.30 uur vertellen we je alles wat je moet weten over de kerntitels en de Griffels & Penselen! Lesmaterialen voor bovenstaande campagnes bestellen dient VOOR 20 mei 2020 a.s. te gebeuren. Via de handige link http://www.kinderboekengids.nl/?boekhandel=29003  kom je direct op ons bestelformulier. Bestellen/aanschaffen van de thematitels/kerntitels kan ook via het formulier of op elk moment van het jaar in de winkel!   

Inspiratie-avonden

Voor leerkrachten organiseren wij elk jaar gezellige Inspiratie-avonden: in januari voor de Nationale Voorleesdagen en in september zo'n 2 weken voor de Kinderboekenweek. Dit jaar vinden de Inspiratie-avonden voor de Kinderboekenweek plaats op woensdag 16 & donderdag 17 september van 19.30-21.30 uur. Natuurlijk is er tijdens deze avonden ruim gelegenheid tot het vragen van advies & aanschaffen van boeken. Opgeven gaat altijd via info@indewolken.nl (entrée 5 euro pp). 

Boekenbudget

Basisscholen hebben regelmatig budget voor de aanschaf van nieuwe boeken. Vaak is er ook een actieve ouderraad met een jaarlijks "potje". Wij adviseren je graag het hele jaar door. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Er zijn verschillende mogelijkheden om boeken bij ons aan te schaffen. Kom langs met jullie wensenlijst en neem alle boeken direct mee. Of stuur jullie wensen per mail door, dan zetten wij de bestelling voor je klaar. Natuurlijk kunnen we ook in de winkel afspreken om samen met jullie een mooie stapel bij elkaar zoeken. Maak dan wel even van te voren een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben.