Wat wij doen voor jullie basisschool

Schoolmediatheek 

In de Wolken kan kosteloos jullie schoolmediatheek saneren. We bekijken jullie voorraad boeken en bekijken in overleg hoe jullie collectie het beste kan worden aangevuld of vervangen naar aanleiding van jullie beschikbare budget. Wij maken graag een voorstel op maat! Naast alle bekende leesboeken, hebben wij ook informatieve boeken over onderwerpen als geschiedenis, aardrijkskunde, sport, dieren en natuur op voorraad. Ook over onderwerpen als rouwverwerking, echtscheiding en seksuele voorlichting hebben wij een breed assortiment boeken beschikbaar. Verder kunnen wij complete AVI-series leveren en kunnen we jullie adviseren over boeken voor dyslecten. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Maak een afspraak met Inge voor een bezoek op school via info@indewolken.nl.  

Boekenprogramma / Prentenboekprogramma

Boek een Boekenprogramma bij In de Wolken en ga op een leuke manier met leesbevordering aan de slag. Michel neemt groep 3 t/m 8 drie lessen van 60 minuten mee op een avontuurlijke reis door een collectie mooie, spannende en grappige boeken. Hij laat zien welke boeken voor wie geschikt zijn, vertelt over het verhaal & de auteur en vertelt over de reis 'van manuscript tot boekhandel'. Natuurlijk leest hij ook voor! Voor groep 1 & 2 kun je bij ons een Prentenboekenprogramma boeken. Michel komt dan bij jullie op school langs. Door zijn enthousiaste en interactieve manier van voorlezen worden de kleuters uitgedaagd om mee te doen: hij gebruikt daar bijvoorbeeld een kamishibai, handpoppen en voorwerpen bij. Na het voorlezen is het tijd om samen iets te knutselen in het thema van het voorgelezen boek. Voor meer informatie & de kosten kun je mailen met Inge via info@indewolken.nl.

Kinderboekenweek & andere evenementen

Scholen kunnen elk jaar bij ons terecht om lespakketten en materialen voor de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Kinderjury te bestellen. Op de Inspiratie-avonden voor leerkrachten vertellen we je alles wat je moet weten over de kerntitels en de Griffels & Penselen! Dit jaar gaat dat ivm Corona iets anders: op woensdag 16 september organiseren wij van 17.00 - 21.00 uur een "Wolk Through". Kom binnen door onze voordeur en loop via de achterdeur naar onze tuin. Op deze doorgaande winkelroute vind je links en rechts per groep alle thematitels én andere titels die binnen het 'En toen?' thema passen. Wij staan langs de route klaar voor advies op maat. De gekozen titels mag je natuurlijk meteen meenemen, net als de bestelde lespakketten. Aan het einde van de route ontvang je een fijne goodiebag. Inschrijven is niet nodig, entrée is gratis.   

Inspiratie-avonden

Voor leerkrachten organiseren wij elk jaar gezellige Inspiratie-avonden: in januari voor de Nationale Voorleesdagen en in september zo'n 2 weken voor de Kinderboekenweek. Dit jaar gaat de Inspiratie-avond voor de Kinderboekenweek ivm Corona iets anders dan normaal. Op woensdag 16 september organiseren wij van 17.00 - 21.00 uur een "Wolk Through". Kom binnen door onze voordeur en loop via de achterdeur naar onze tuin. Op deze doorgaande winkelroute vind je links en rechts per groep alle thematitels én andere titels die binnen het 'En toen?' thema passen. Wij staan langs de route klaar voor advies op maat. De gekozen titels mag je natuurlijk meteen meenemen, net als de bestelde lespakketten. Aan het einde van de route ontvang je een fijne goodiebag. Inschrijven is niet nodig, entrée is gratis.   

Boekenbudget

Basisscholen hebben regelmatig budget voor de aanschaf van nieuwe boeken. Vaak is er ook een actieve ouderraad met een jaarlijks "potje". Wij adviseren je graag het hele jaar door. Bij elke aanschaf (groot of klein) ontvangt de school de wettelijk toegestane schoolkorting. Er zijn verschillende mogelijkheden om boeken bij ons aan te schaffen. Kom langs met jullie wensenlijst en neem alle boeken direct mee. Of stuur jullie wensen per mail door, dan zetten wij de bestelling voor je klaar. Natuurlijk kunnen we ook in de winkel afspreken om samen met jullie een mooie stapel bij elkaar zoeken. Maak dan wel even van te voren een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben.