Boekentips voor 4+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Dierenbendes - Tanya Humphreys --> tip van Michel

De otters Audra en Oliver maken een boottochtje met  hun vader. Maar wanneer ze na een dutje weer wakker worden, is papa nergens meer te bekennen! De twee kleine otters moeten zelf hun weg naar huis vinden. Gelukkig krijgen ze onderweg heel wat hulp van vriendelijke dierenbendes. Een spannend (maar natuurlijk niet te spannend) reisverhaal vol actie, waarin je ook nog de namen van alle verschillende dierenbendes leert. 

Het fantastische bomen- en plantenboek - Olivier Tallec --> tip van Sim

Maak kennis met de snorrelaar, de kapstoktus, de stormstruik en de snotbloem. Heb je al eens het gevoel gehad dat een boom achter je rug zijn tong naar je uitstak? Of misschien heb je al eens een bijzonder vieze geur opgesnoven aan de rand van het water? Wie weet heb je al eens een geheim toevertrouwd aan de zeg-het-nooit-verder-plant? In dit boek kom je alles te weten over de mooiste stukjes natuur die nog niet ontdekt zijn. Prikkelt de fantasie!

Twaalf maanden in de kleuterklas - Ana Sanfelippo

'Twaalf maanden in de kleuterklas' biedt jonge kinderen die misschien zelf bijna naar school gaan, of net begonnen zijn, een inkijkje in de kleuterschool door het hele jaar heen. Want hoe ziet een jaar op de kleuterschool er eigenlijk uit? Van de spannende eerste maand tot de uitzinnige laatste schooldag voor de grote vakantie. Of het nou is om iets herkenbaars te ontdekken, om een toekomstige kleuter te helpen voorbereiden of om je uit te leven met de vrolijke zoekplaten vol details.

Van poezenhuis tot droompaleis - Marianne Busser

In wat voor huis woon jij? Is het klein of juist groot? Woon je er met heel veel mensen of is het meestal stil? In dit heerlijke prentenboek voor de Kinderboekenweek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende huizen en de families die er wonen. Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, een woonboot, een tiny house of juist een echt kasteel? Kom maar binnen in dit boek, je bent overal welkom!

Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom - Annie M.G. Schmidt

Tante en oom wonen in een huis waar ieder kind van droomt: hoog in een eikenboom. Het uitzicht is prachtig mooi, er zijn geen buren die te veel lawaai maken, en je kunt er heerlijk spelen tussen de takken. En is het dan niet gevaarlijk, zo’n huis hoog boven de grond? Ach welnee, de kinderwagen hangt veilig aan een tak, en van de kinderen valt er nooit één naar beneden. Laat dat maar aan Annie M.G. Schmidt over. Met de fonkelnieuwe illustraties van Noëlle Smit wordt het klassieke versje van Annie M.G. Schmidt een onweerstaanbaar prentenboek, net als eerder Dikkertje Dap en M’n opa. Vol grappige details en verrassingen.

Welkom bij ons thuis - Moira Butterfield

Wat drinken kinderen in Ethiopië? Welk geluid maakt een Vietnamese kat? En wat betekent het Zweedse spreekwoord ‘Er staat geen koe op het ijs’? Ontdek alles – de verschillen, maar ook de overeenkomsten – over het leven van kinderen in andere landen. Lees samen met je kleuter met welk speelgoed kinderen van Nepal tot Mexico spelen, of leer een traditioneel Ghanees spelletje voor op het schoolplein. En als het uit is? Dan zeg je Arrivederci – in Italië tenminste!

Abel en Lot gaan verhuizen - Ruby Coene

Abel en Lot gaan verhuizen. Maar alleen met mama, papa woont straks in een ander huis. Best spannend allemaal! Ze kennen in hun nieuwe straat nog helemaal geen andere kinderen en overal worden nog meer nieuwe huizen gebouwd. Het lijkt wel een grote zandbak... Er rijdt daar ook een hele mooie grote graafmachine. En als ze vrienden worden met de bestuurder daarvan, moet het wel één groot feest worden! Een heerlijk voorleesboek met korte, herkenbare verhalen en vrolijke illustraties.

Hoe kweek je een draak? - Rachel Morrisroe

WELKOM IN HET PLANTENPARADIJS! Een magische winkel vol toverplanten. Sara, meneer Potje en Spruit, de kleine eenhoorn, kweken een aantal draken. Door hun kattenkwaad wordt het een chaos waar de vonken vanaf spatten. Lukt het Sara de draken te beteugelen? Een komisch verhaal op rijm van de makers van Hoe kweek je een eenhoorn?

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

Een boek over het leven van de moderne kabouter stond al jaren op het verlanglijstje van Loes Riphagen, de auteur van 'Coco kan het!'. En zodra je de prenten van 'Het kabouterboek' ziet, snap je ook waarom: alle creativiteit, originaliteit en fantasie waar ze dagelijks van overloopt heeft Loes in dit boek gestopt. En niet te vergeten haar voorkeur voor het tekenen van ieniemienie spulletjes en grapjes op elke pagina. In haar liefdevolle aandacht voor de kabouter, onze kleine (vaak onzichtbare) medemens, laat Loes Riphagen opnieuw zien wat een groots prentenboekenmaker ze is.

Hutjemutje - Julia Donaldson & Axel Scheffler

Er was eens een oud dametje. Ze woonde heel alleen. Ze had een bed, wat meubels en een waterkan van steen. Ze klaagde keer op keer: ‘Dit huis is veel te klein voor mij.’ Toen kwam er op een dag een oude, wijze heer voorbij. De dame riep ten einde raad: ‘Toe, doet u mij een lol en geef mij goede raad. Mijn huis is hutjemutje vol!’ Dertig jaar geleden kwam het eerste boek uit van dit inmiddels beroemde duo uit de kinderliteratuur: Hutjemutje. Ter ere van die gelegenheid werd de titel in een nieuw jasje gegoten, en friste Bette Westera haar vertaling op.

Stinkhond, stinkend rijk - Colas Gutman

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud. Het lot is Stinkhond goedgezind! Hij vindt een koffer vol geld in zijn vuilnisbak. De beruchte boef Ben Dief geeft Stinkhond opdracht de poen goed te bewaken. Zal Stinkhond gul zijn voor de ratten en duiven van de buurt, of zal hij de centen bewaren om er suikerklontjes mee te kopen? En wat als Stinkhond voorgoed rotslecht geworden is?

Cadeautje! - Miriam Bos

Suusje Eekhoorn en August de Vos beleven een nieuw avontuur… Deze keer met Suus in de schijnwerper! Suus is jarig en dat viert ze samen met August. Ze kijkt ontzettend uit naar haar cadeautje. Maar hij heeft het veel te druk met de voorbereidingen van het feest om aan het pakje te denken! Hij zal het vast niet erg vinden als ze alvast even spiekt wat erin zit… Ze gaat erop zitten. Ze gaat erop staan. Ze danst met haar cadeautje en likt er zelfs aan! (Hè bah!) Maar dan raakt ze het per ongeluk kwijt… Hoe zal August reageren als hij erachter komt dat Suus’ cadeautje is verdwenen?

Prinses Luka - Ineke Debels

Volgende week is het carnaval, dus Luka wil in een prinsessenjurk naar school, niets anders. Want carnaval, dat is een feest. En bij een feest hoort een feestelijke outfit ... Een warm verhaal over zijn wie je bent, ook al is dat niet altijd gemakkelijk. Voor iedereen vanaf 5 jaar die houdt van een beetje glitter.

Een heel jaar Jip en Janneke - Annie M.G. Schmidt

Vier seizoenen lang voorleesplezier met Jip en Janneke. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, steeds verzinnen ze weer iets leuks om te gaan doen. In het voorjaar gaan ze bloemen plukken en nemen ze een lammetje mee naar huis. Ze gaan naar het strand en eten veel te veel ijsjes in de zomer. In het najaar stampen ze ondeugend met laarzen door de regenplassen en in de winter maken ze een grote sneeuwman. Met alle belangrijke gebeurtenissen en feestdagen van het jaar.

Ridder Uil - Christopher Denise

Uil droomde maar van één ding. Ridder worden. Elke ochtend, voor hij in slaap viel, stelde hij zich voor hoe het zou zijn als hij een echte ridder was. Hij zou dapper en slim zijn, en heel veel vrienden hebben. Het was maar een droom. Tot op een dag... ridders uit het kasteel begonnen te verdwijnen. Uil schrijft zich in voor de Ridderschool en wordt aangenomen! Hij valt uit de toon tussen de grote ridders, maar hij heeft zijn eigen talent: hij is een nachtdier en dus supergeschikt voor de nachtwacht. En laten nou juist tijdens de nacht de ridders verdwijnen... Een verrassend, vrolijk prentenboek over geloven in je dromen en zijn wie je bent.

Jonathan - Mathilde Stein & Nadya Bonten-Slenders

Jonathan is het dapperste eendje dat je ooit zult tegenkomen. Een dapper eendje met een grote droom: hij wil in het circus werken. Hij kan namelijk een Kunst.... Wat Jonathan ook probeert in het circus, hij is niet geschikt: niet als krokodillen-temmer, niet als acrobaat, niet als levende kanonskogel, zelfs niet als poedel. Maar uiteindelijk willen de circusdieren hem niet meer kwijt... En dat snap je als je hem ziet!

Boer Boris en de bietjes - Ted van Lieshout en Philip Hopman

De nieuwste Boer Boris! Inmiddels weet iedereen dat Boer Boris de allerleukste én de allerbeste boer is. Maar op sommige dagen lukt het zelfs de besten niet. Boer Boris heeft alles geprobeerd, maar de bieten willen niet groeien en hij snapt niet waarom. Hij zit ervan in de put en blijft voorlopig maar in bed. Berend en Sam geven nog niet op. Ze ontdekken dat de bieten ziek zijn en samen met alle dieren op de boerderij gaan ze proberen de bieten beter te maken. Zou de oogst toch lukken?

Ondertussen op aarde - Oliver Jeffers

Twee kinderen maken ruzie op de achterbank. Hun vader neemt ze mee op een reis door tijd en ruimte. Hij nodigt hen uit om terug te kijken naar de aarde en de conflicten die sinds het begin der tijden hebben plaatsgevonden. Oliver Jeffers verbindt een korte geschiedenis van de wereld met informatie over ons universum; verteld vanuit een bijzonder perspectief, maar met humor en prachtige illustraties. De boodschap: 'het verschil maken' begint op kleine schaal.

Waar is mijn wc-papier? - Susan Batori

Hou op met dromen, grote Beer, je hebt bijna geen wc-papier meer. Meneer Beer moet naar de wc voor een grote boodschap. Daarom klemt hij zijn rol wc-papier onder de arm en gaat op pad. Maar wat gebeurt er toch allemaal onderweg naar het kleine hokje? Wordt de rol wc-papier nu steeds dunner en dunner…?

Meneer Big gaat naar de haaien - Gitte Spee

In de dierentuin ziet Meneer Big zeehonden en zeeleeuwen, zebra's en zelfs een zee-olifant. Dan moet er toch ook een zeebig bestaan? In de bibliotheek vindt hij een oud, stoffig boek. 'Zeldzame Zeedieren' heet het. En in het boek leest hij: 'De zeebig is een zeldzaam zeedier. Het leeft in de donkere diepzee.' Dus bouwt meneer Big een duikboot, en hij gaat op reis..... Een avontuurlijk verhaal over vriendschap en doen wat je beloofd hebt.

De eekhoorn legt een ei - Janneke Schotveld

Winnaar van de Kinderboekwinkelprijs 2022! In deze vrolijke verhalenbundel voor kinderen vanaf 6 jaar komt een bonte stoet bosdieren voorbij, die allemaal zo hun eigen lesje leren. De haas heeft heel veel vrienden op Fabelbabbel, maar waar zijn ze als hij ziek wordt? Mag je liegen om je liefje voor je te winnen? Hebben de mieren het gedaan? En is het waar wat ze zeggen: heeft de eekhoorn écht een ei gelegd? Een geestige, lichtvoetige verzameling verhalen over echte vrienden, over anders-zijn, vrijheid, ijdelheid, roddel en achterklap en over madeliefjes. Met schitterende illustraties van Noëlle Smit.

Gekkie de Gekko - Rachel Bright 

Er is weer een nieuw prentenboek van Rachel Bright! Bekend van oa 'De leeuw in de muis' en 'De walvis wilde meer'. En ook dit verhaal heeft een subtiele boodschap: je krijgt wat je geeft. Gekkie de gekko wil niets liever dan een wereldster zijn. Op zijn exotische eiland houdt hij elke dag een grote Gekkie-show. Op een dag zijn de dieren het zat, maar Gekkie weigert te geloven dat hij geen ster is. Dan gaat hij liever weg! Hij vindt een grote kloof om in alle rust zijn lied te kwelen. Maar wat is dat voor afschuwelijk geluid dat daar terugkaatst?

Ari & Loek krijgen een wolf - Yvonne de Vries

Guus pakt Ari bij haar arm. Niet erg hard, maar toch. ‘Je moet wel luisteren. Net als Loek.’ ‘Maar jij bent zíjn papa,’ zegt Ari. ‘Niet de mijne.’ Guus denkt even na. ‘Maar ik vul je trommel, breng je naar school en haal je weer op. Ik plak pleisters en ik kook. Ik ben niet je vader. Maar ik ben wel je Guus. En iedereen weet, naar je Guus moet je luisteren.’ En Ari weet dat dus ook. In het samengezin, waar zij met haar beetje-broer Loek woont, is iedereen inmiddels gewend aan elkaar. Mama Jikke en Guus krijgen ook nog eens samen een baby! ‘Machtig mooi’ vindt Loek. Maar Ari wil liever een wolf...

Een woud vol wonderen - Gabby Dawnay

Bijna honderd bladzijden vol weetjes en natuurwonderen, speels uitgelegd met vrolijke illustraties. Achter ieder tabblad in dit boek is een wereld vol natuurwonderen verborgen. Ga mee op ontdekking, ontmoet de bewoners van het bos en leer hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Een uniek leer-, kijk- en voorleesboek voor alle jonge natuurliefhebbers.

De NEEhoorn en de Slangzaam - Marc-Uwe Kling

De poezelige NEEhoorn en zijn vrienden zijn terug! Ontmoet in dit vrolijke vervolg van De NEEhoorn nieuwe dieren, waaronder de verveelde Slangzaam. Een nieuw, grappig verhaal van Marc-Uwe Kling om voor te lezen, nog eens voor te lezen, te lachen en te ontdekken. Prachtig geïllustreerd door Astrid Henn en met wederom een spitsvondige vertaling van Jaap Robben.

Een jurk met zakken - Lily Murray

Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken. Dunne jurken, dikke jurken, jurken geel en groen, wikkeljurken, strikkenjurken, verschrikkelijke prikkeljurken!  En dat zijn er nog maar een paar… Maar er is een probleem. Geen van die talloze jurken voelt goed. Lucy wil een jurk met zakken! Voor al haar avonturen. Dat is schrikken voor de verkoper. Wat nu?

De jippiestok - Roel Seidell

Beer is droevig als hij Muis ontmoet. Muis is juist heel blij, want zij heeft een jippiestok! Beer mag die wel even lenen, want van de stok word je vrolijk. Maar de andere dieren in het bos willen natuurlijk ook zo’n magische stok … Komt dat wel goed? Een grappig prentenboek over echte vriendschap, en over blijdschap die je niet zomaar met geld kunt kopen. Voor bromberen en vrolijke muisjes vanaf 5 jaar.

Ik mis Milo - Pim Lammers & Sanne te Loo

Na de dood van zijn schildpad Milo is een kleine jongen diep bedroefd. Het gemis voelt hij overal. In zijn hart, in zijn hoofd, in zijn buik. Van zijn moeder mag hij een ander huisdier uitkiezen. Neem een paard, zegt zijn zus. Of een hond, zegt een vriendin. Of een leeuw, stelt zijn beste vriend voor. Maar hij wil helemaal geen nieuw huisdier! Milo en hij horen bij elkaar. Voor altijd. Hoe kan een ander dier Milo nou ooit vervangen? Een ontroerend prentenboek met hartveroverende illustraties. 

Aron & Aardappel - Josh Lacey

Wie kent het niet: een kind dat niets liever wil dan een hond (of een kat, konijn, vis...) maar de ouders zijn te druk, of allergisch, of het huis is te klein. Aron heeft alle excuses al gehoord. Op een dag krijgt hij een verrassing van papa: ‘Alsjeblieft, een huisdier!’ Het is een aardappel! Aron gooit ’m teleurgesteld in een hoek. Maar het aardappel-huisdier kijkt toch een beetje verdrietig. Vooruit dan, Aardappel mag in de speelgoedtrein en mee buitenspelen. Aron en zijn Aardappel worden onafscheidelijk! Maar als ie beschimmeld is, gooit mama Aardappel weg. Aron is vreselijk verdrietig. Maar dan piept er iets groens uit de grond..... 

Een vriend als geen ander, In het wolvendal - Oliver Scherz

Eekhoorntje Hikke wordt vroeg wakker uit zijn winterslaap en denkt maar aan één ding: zijn grote vriend Yaruk, een wolf. Zo snel als hij kan, gaat hij naar de andere kant van de rivier om hem terug te vinden. Ze spelen een heerlijke dag lang in de zon, maar als Hikke terug wil, blijkt het ijs in de bergen te zijn gesmolten. De rivier kolkt woest en Hikke kan niet naar huis… Hij heeft geen andere keuze dan met Yaruk meegaan naar het wolvendal. De wolven hebben een zware winter achter de rug: hun ouders zijn dood en ze hebben honger. En nu brengt hun nieuwe leider een hapje mee dat ze niet mogen opeten...

Tess Rex - Michelle Robinson

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino's, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino's. Ook meisjesdino's kunnen stoer zijn!

Agent en Boef, nog meer boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

Boef woont in de gevangenis bij Agent. Dat vindt Agent gezellig. Maar soms ontsnapt Boef. En dan haalt hij boevenstreken uit... Kan Agent Boef elke keer weer vangen? Een dik voorleesboek voor kleuters met 3 verhalen: De fopmoppen, Het boefvangfeest en De gladde grapjes.

Dag drol - Floor Bal

De grote reis van eten: van je mond tot in de wc en verder. Elke dag eet je en ga je naar de wc, maar wat gebeurt er eigenlijk met eten in je lijf? En wat gebeurt er in het riool? ‘Dag drol’ legt het allemaal uit voor nieuwsgierige kleuters. Van het moment dat je hap neemt van een appel, totdat het in het riool belandt, volgt dit toegankelijke prentenboek de reis van het eten. Floor Bal, bekend van ‘Het hele soepzootje’, legt alles glashelder uit. Haar tekst wordt smakelijk in beeld gebracht door de spetterende prenten van illustrator Emanuel Wiemans.

Eén eenhoorn, alsjeblieft! -  Mark Janssen

Daan heeft lang gespaard om te kopen wat hij het allerliefst wil hebben: een eenhoorn! Een vriend met wie hij heel veel magische avonturen kan beleven: naar verborgen schatten duiken in de diepe oceaan, reizen door het heelal, oude dametjes in nood redden en nog véél meer. Daan wordt uitgelachen als hij zijn vrienden vertelt dat hij een eenhoorn gaat kopen in de dierenwinkel. Maar dan vertelt de meneer in de winkel aan Daan dat ze er heel toevallig nog één achterin hebben....

De Gorgels en de grote operatie - Jochem Myjer

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

 

De Gruffalo - Julia Donaldson

Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas: die Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan... Deze klassieker mag in geen enkel huishouden ontbreken. Wij zijn fan van de combinate Julia Donaldson & Alex Scheffler. Zij hebben ondertussen al heel veel supertitels uitgebracht: "Stap maar op je bezemsteel" en "De slak en de walvis" bijvoorbeeld. Heerlijk om naar te luisteren en leuk om voor te lezen!

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.