Boekentips voor 4+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Het Park - Marcus Heightmann --> tip van Michel

Stap binnen in 'Het Park', een prachtig kijk- en zoekboek gemaakt door de Rotterdamse architect en illustrator Magnus Weightman. Het Park is een plek vol avontuur en verhalen. Ga mee met Lotje en help haar om haar hondje terug te vinden. Samen laten ze je alle hoeken van het Park zien, in de lente, de zomer, de herfst en in de winter..

Michel: 'Wat een enorm leuk boek! Er is zoveel te zien: elke prent is een zoekplaat vol grapjes, details en herkenbare situaties. Leuk dat je meteen ook veel leert over de stad.'

Olivia durft - Miriam Bouwers

Olivia durft alles. Maar in Olivia durft, het betoverende prentenboekendebuut van illustrator Miriam Bouwens, ontdekt ze tijdens zwemles dat er iets is wat ze niet durft. Een heerlijk eigenwijs prentenboek met een belangrijk thema: je grenzen durven aangeven. Olivia zit op zwemles. Drijven op haar rug, watertrappelen en onder water zwemmen als een vis – ze kan het allemaal. Maar van de duikplank springen durft ze niet. Op de dag dat ze moet afzwemmen lijkt de duikplank nog hoger dan normaal. Langzaam klimt ze het trapje omhoog, haar benen bibberen. Dan doet ze iets heel moedigs…

OOZ - Milja Praagman

Vandaag gaan Mereltje en papa samen mensen kijken in de OOZ. Mereltje vindt dat mensen maar rare veren hebben en ze zit vol vragen. Kunnen mensen fluiten? Waarom rijden ze in van die gekke kooitjes rond? Waar maken ze hun nest en overwinteren ze ook in het zuiden? Mereltje en papa zijn gek op mensen, en het liefst wil Mereltje een mens voor haar verjaardag, maar of dat wel kan? Een heerlijk kijk- en zoekboek met een verrassend perspectief.

De Beterweter - Marc-Uwe Kling

Tina en Theo Theufel zitten opgescheept met ouders die géén hond willen, maar wel de hele tijd supergezonde rode bieten eten... Bovendien weten ze altijd alles beter. Die ouders dus. De kinderen trouwens ook. Maar zij geven tenminste toe dat ze beterweters zijn. Papa en mama blijven het maar ontkennen. Een tijdje geleden zijn ze verhuisd naar een huis met een zolder vol avonturen. Hoewel spelen op zolder eigenlijk niet mag, doen Tina en Theo niets liever dan dat. En daar doen ze een bijzondere ontdekking: een vreemd mannetje met een grote mond zit verstopt in een boekendoos. Een kleine Beterweter die beweert alleen maar zichtbaar te zijn voor andere beterweters…  Zouden hun ouders hem ook kunnen zien?

Jij bent mijn grootste kleine vriend - Ron van Maurik

Egel en Muis zijn grote vrienden, het liefst spelen ze de hele dag samen. Maar er is één ding dat Muis een beetje verdrietig maakt: tijdens hun spelletjes wordt hij eraan herinnerd dat hij eigenlijk heel klein is tegenover Egel. Gelukkig ontdekt Muis, dankzij een reeks onverwachte avonturen, dat kleine muisjes ook heel groot kunnen zijn in hun hart en in hun daden. Een betoverend verhaal voor jong en oud, over omarmen wie je bent. Want hoe groot of klein je ook bent, het is je hart dat écht telt.

Beloofd is beloofd, kleine panda's - Rachel Bright

Dit prentenboek neemt je mee naar een mistige bergtop, waar de twee pandazusjes, Len en Jik, samen met hun moeder leven. De zusjes beloven mama dat ze altijd bij elkaar blijven en niet ver van huis gaan. Terwijl Len geniet van het comfort van haar boomnest, droomt de nieuwsgierige Jik ervan om de wijde wereld te verkennen. Als Jik stiekem de berg afdaalt om het avontuur na te jagen, staat Len voor een moeilijke keuze: houdt ze zich aan haar belofte of zorgt ze ervoor dat haar zus weer veilig thuiskomt? Een ontroerend verhaal, op rijm, over het houden van beloftes, loyaliteit en trouw zijn aan jezelf. 

Lizzie en de wolk - The Fan Brothers

Het is zaterdag en Lizzie gaat met haar ouders naar het park. Ze wil heel graag een wolk van de wolkenverkoper. Ze kan kiezen: een konijn, olifant, vis of papegaai. Maar Lizzie wil een gewone wolk. Hij past precies in haar kamertje. En natuurlijk zorgt ze heel goed voor hem. Zó goed dat hij te groot wordt en ze hem de vrijheid moet geven… Prachtig sfeervol prentenboek over leren loslaten.

Help! Een verrassing - Miriam Bos

Prentenboek van het jaar 2024! August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven. En één ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt. 

Het vrolijke voorleesboek van Foeksia de miniheks - Paul van Loon

Dit prachtig uitgevoerde voorleesboek is voor alle jonge Foeksia-fans. Ga met Foeksia op avontuur in het Heksenbos of oefen (mislukte) toverspreuken op de miniheksenschool.
In zijn eigen, unieke vertelstijl brengt Paul van Loon spanning, humor en fantasie samen in vrolijke avonturen met herkenbare onderwerpen zoals vriendschap, dieren en opkomen voor jezelf en anderen. Met hartverwarmende full colour illustraties van Saskia Halfmouw.

Prijskinderen - Kees de Boer

De vader van Robbie en An is trots op zijn kinderen. Erg trots. Héél erg trots. Voor alles wat ze doen, geeft hij ze een prijs. Bord leeggegeten, tekening gemaakt, legokasteel gebouwd: alles is een trofee waard. Robbie en An hebben hun buik vol van al die trofeeën, en ze besluiten om wat minder lief te worden, misschien dat dat helpt… Een grappig prentenboek dat laat zien hoe beloningen niks meer waard zijn wanneer je iemand er compleet mee overstelpt.

De avonturen van Haas en zijn vrienden - Annemarie Bon

Een superfijne Haas-bundel! 'Haas in de stad': Haas ontvangt een leuke brief: hij heeft een reisje naar de grote stad gewonnen! Haas blijkt niet de enige uit het bos te zijn, ook zijn vrienden Rat, Stinkie, Kip, Raaf en Big hebben de prijs gewonnen. De dieren uit het bos vertrekken met z'n allen naar de stad, maar waarom is het daar zo druk en wat moeten ze doen als elk dier iets anders wil doen? Als iedereen maar op tijd terug is voordat de bus weer naar het bos vertrekt... Lees ook 'En de groeten van Haas' uit deze bundel voor!

Het fantastische bomen- en plantenboek - Olivier Tallec

Maak kennis met de snorrelaar, de kapstoktus, de stormstruik en de snotbloem. Heb je al eens het gevoel gehad dat een boom achter je rug zijn tong naar je uitstak? Of misschien heb je al eens een bijzonder vieze geur opgesnoven aan de rand van het water? Wie weet heb je al eens een geheim toevertrouwd aan de zeg-het-nooit-verder-plant? In dit boek kom je alles te weten over de mooiste stukjes natuur die nog niet ontdekt zijn. Prikkelt de fantasie!

Twaalf maanden in de kleuterklas - Ana Sanfelippo

'Twaalf maanden in de kleuterklas' biedt jonge kinderen die misschien zelf bijna naar school gaan, of net begonnen zijn, een inkijkje in de kleuterschool door het hele jaar heen. Want hoe ziet een jaar op de kleuterschool er eigenlijk uit? Van de spannende eerste maand tot de uitzinnige laatste schooldag voor de grote vakantie. Of het nou is om iets herkenbaars te ontdekken, om een toekomstige kleuter te helpen voorbereiden of om je uit te leven met de vrolijke zoekplaten vol details.

Mijn tante en mijn oom die wonen in een eikenboom - Annie M.G. Schmidt

Tante en oom wonen in een huis waar ieder kind van droomt: hoog in een eikenboom. Het uitzicht is prachtig mooi, er zijn geen buren die te veel lawaai maken, en je kunt er heerlijk spelen tussen de takken. En is het dan niet gevaarlijk, zo’n huis hoog boven de grond? Ach welnee, de kinderwagen hangt veilig aan een tak, en van de kinderen valt er nooit één naar beneden. Laat dat maar aan Annie M.G. Schmidt over. Met de fonkelnieuwe illustraties van Noëlle Smit wordt het klassieke versje van Annie M.G. Schmidt een onweerstaanbaar prentenboek, net als eerder Dikkertje Dap en M’n opa. Vol grappige details en verrassingen.

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

Een boek over het leven van de moderne kabouter stond al jaren op het verlanglijstje van Loes Riphagen, de auteur van 'Coco kan het!'. En zodra je de prenten van 'Het kabouterboek' ziet, snap je ook waarom: alle creativiteit, originaliteit en fantasie waar ze dagelijks van overloopt heeft Loes in dit boek gestopt. En niet te vergeten haar voorkeur voor het tekenen van ieniemienie spulletjes en grapjes op elke pagina. In haar liefdevolle aandacht voor de kabouter, onze kleine (vaak onzichtbare) medemens, laat Loes Riphagen opnieuw zien wat een groots prentenboekenmaker ze is.

Ridder Uil - Christopher Denise

Uil droomde maar van één ding. Ridder worden. Elke ochtend, voor hij in slaap viel, stelde hij zich voor hoe het zou zijn als hij een echte ridder was. Hij zou dapper en slim zijn, en heel veel vrienden hebben. Het was maar een droom. Tot op een dag... ridders uit het kasteel begonnen te verdwijnen. Uil schrijft zich in voor de Ridderschool en wordt aangenomen! Hij valt uit de toon tussen de grote ridders, maar hij heeft zijn eigen talent: hij is een nachtdier en dus supergeschikt voor de nachtwacht. En laten nou juist tijdens de nacht de ridders verdwijnen... Een verrassend, vrolijk prentenboek over geloven in je dromen en zijn wie je bent.

Jonathan - Mathilde Stein & Nadya Bonten-Slenders

Jonathan is het dapperste eendje dat je ooit zult tegenkomen. Een dapper eendje met een grote droom: hij wil in het circus werken. Hij kan namelijk een Kunst.... Wat Jonathan ook probeert in het circus, hij is niet geschikt: niet als krokodillen-temmer, niet als acrobaat, niet als levende kanonskogel, zelfs niet als poedel. Maar uiteindelijk willen de circusdieren hem niet meer kwijt... En dat snap je als je hem ziet!

Boer Boris en de bietjes - Ted van Lieshout en Philip Hopman

De nieuwste Boer Boris! Inmiddels weet iedereen dat Boer Boris de allerleukste én de allerbeste boer is. Maar op sommige dagen lukt het zelfs de besten niet. Boer Boris heeft alles geprobeerd, maar de bieten willen niet groeien en hij snapt niet waarom. Hij zit ervan in de put en blijft voorlopig maar in bed. Berend en Sam geven nog niet op. Ze ontdekken dat de bieten ziek zijn en samen met alle dieren op de boerderij gaan ze proberen de bieten beter te maken. Zou de oogst toch lukken?

Ondertussen op aarde - Oliver Jeffers

Twee kinderen maken ruzie op de achterbank. Hun vader neemt ze mee op een reis door tijd en ruimte. Hij nodigt hen uit om terug te kijken naar de aarde en de conflicten die sinds het begin der tijden hebben plaatsgevonden. Oliver Jeffers verbindt een korte geschiedenis van de wereld met informatie over ons universum; verteld vanuit een bijzonder perspectief, maar met humor en prachtige illustraties. De boodschap: 'het verschil maken' begint op kleine schaal.

Waar is mijn wc-papier? - Susan Batori

Hou op met dromen, grote Beer, je hebt bijna geen wc-papier meer. Meneer Beer moet naar de wc voor een grote boodschap. Daarom klemt hij zijn rol wc-papier onder de arm en gaat op pad. Maar wat gebeurt er toch allemaal onderweg naar het kleine hokje? Wordt de rol wc-papier nu steeds dunner en dunner…?

Meneer Big gaat naar de haaien - Gitte Spee

In de dierentuin ziet Meneer Big zeehonden en zeeleeuwen, zebra's en zelfs een zee-olifant. Dan moet er toch ook een zeebig bestaan? In de bibliotheek vindt hij een oud, stoffig boek. 'Zeldzame Zeedieren' heet het. En in het boek leest hij: 'De zeebig is een zeldzaam zeedier. Het leeft in de donkere diepzee.' Dus bouwt meneer Big een duikboot, en hij gaat op reis..... Een avontuurlijk verhaal over vriendschap en doen wat je beloofd hebt.

Een woud vol wonderen - Gabby Dawnay

Bijna honderd bladzijden vol weetjes en natuurwonderen, speels uitgelegd met vrolijke illustraties. Achter ieder tabblad in dit boek is een wereld vol natuurwonderen verborgen. Ga mee op ontdekking, ontmoet de bewoners van het bos en leer hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Een uniek leer-, kijk- en voorleesboek voor alle jonge natuurliefhebbers.

De NEEhoorn en de Slangzaam - Marc-Uwe Kling

De poezelige NEEhoorn en zijn vrienden zijn terug! Ontmoet in dit vrolijke vervolg van De NEEhoorn nieuwe dieren, waaronder de verveelde Slangzaam. Een nieuw, grappig verhaal van Marc-Uwe Kling om voor te lezen, nog eens voor te lezen, te lachen en te ontdekken. Prachtig geïllustreerd door Astrid Henn en met wederom een spitsvondige vertaling van Jaap Robben.

Een jurk met zakken - Lily Murray

Lucy krijgt van haar tante Augusta een jurk voor haar verjaardag. Samen gaan ze naar de Wereldberoemde Boetiek, waar Lucy wordt overstelpt met jurken. Dunne jurken, dikke jurken, jurken geel en groen, wikkeljurken, strikkenjurken, verschrikkelijke prikkeljurken!  En dat zijn er nog maar een paar… Maar er is een probleem. Geen van die talloze jurken voelt goed. Lucy wil een jurk met zakken! Voor al haar avonturen. Dat is schrikken voor de verkoper. Wat nu?

De jippiestok - Roel Seidell

Beer is droevig als hij Muis ontmoet. Muis is juist heel blij, want zij heeft een jippiestok! Beer mag die wel even lenen, want van de stok word je vrolijk. Maar de andere dieren in het bos willen natuurlijk ook zo’n magische stok … Komt dat wel goed? Een grappig prentenboek over echte vriendschap, en over blijdschap die je niet zomaar met geld kunt kopen. Voor bromberen en vrolijke muisjes vanaf 5 jaar.

Ik mis Milo - Pim Lammers & Sanne te Loo

Na de dood van zijn schildpad Milo is een kleine jongen diep bedroefd. Het gemis voelt hij overal. In zijn hart, in zijn hoofd, in zijn buik. Van zijn moeder mag hij een ander huisdier uitkiezen. Neem een paard, zegt zijn zus. Of een hond, zegt een vriendin. Of een leeuw, stelt zijn beste vriend voor. Maar hij wil helemaal geen nieuw huisdier! Milo en hij horen bij elkaar. Voor altijd. Hoe kan een ander dier Milo nou ooit vervangen? Een ontroerend prentenboek met hartveroverende illustraties. 

Aron & Aardappel - Josh Lacey

Wie kent het niet: een kind dat niets liever wil dan een hond (of een kat, konijn, vis...) maar de ouders zijn te druk, of allergisch, of het huis is te klein. Aron heeft alle excuses al gehoord. Op een dag krijgt hij een verrassing van papa: ‘Alsjeblieft, een huisdier!’ Het is een aardappel! Aron gooit ’m teleurgesteld in een hoek. Maar het aardappel-huisdier kijkt toch een beetje verdrietig. Vooruit dan, Aardappel mag in de speelgoedtrein en mee buitenspelen. Aron en zijn Aardappel worden onafscheidelijk! Maar als ie beschimmeld is, gooit mama Aardappel weg. Aron is vreselijk verdrietig. Maar dan piept er iets groens uit de grond..... 

Een vriend als geen ander, In het wolvendal - Oliver Scherz

Eekhoorntje Hikke wordt vroeg wakker uit zijn winterslaap en denkt maar aan één ding: zijn grote vriend Yaruk, een wolf. Zo snel als hij kan, gaat hij naar de andere kant van de rivier om hem terug te vinden. Ze spelen een heerlijke dag lang in de zon, maar als Hikke terug wil, blijkt het ijs in de bergen te zijn gesmolten. De rivier kolkt woest en Hikke kan niet naar huis… Hij heeft geen andere keuze dan met Yaruk meegaan naar het wolvendal. De wolven hebben een zware winter achter de rug: hun ouders zijn dood en ze hebben honger. En nu brengt hun nieuwe leider een hapje mee dat ze niet mogen opeten...

Tess Rex - Michelle Robinson

Ed wil zijn zusje niet met zijn speelgoed laten spelen. Zijn speelgoed is namelijk niet voor meisjes. En zeker niet met zijn dino's, die zijn toch voor jongens? Maar Ed snapt er helemaal niks van. Want ineens duikt Tess op, zij is een T-Rex met alle kleuren van de regenboog. En een rokje. Maar onderschat haar niet! Ze is net zo groot, woest en fel als alle jongensdino's. Ook meisjesdino's kunnen stoer zijn!

Dag drol - Floor Bal

De grote reis van eten: van je mond tot in de wc en verder. Elke dag eet je en ga je naar de wc, maar wat gebeurt er eigenlijk met eten in je lijf? En wat gebeurt er in het riool? ‘Dag drol’ legt het allemaal uit voor nieuwsgierige kleuters. Van het moment dat je hap neemt van een appel, totdat het in het riool belandt, volgt dit toegankelijke prentenboek de reis van het eten. Floor Bal, bekend van ‘Het hele soepzootje’, legt alles glashelder uit. Haar tekst wordt smakelijk in beeld gebracht door de spetterende prenten van illustrator Emanuel Wiemans.

De Gruffalo - Julia Donaldson

Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas: die Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan... Deze klassieker mag in geen enkel huishouden ontbreken. Wij zijn fan van de combinate Julia Donaldson & Alex Scheffler. Zij hebben ondertussen al heel veel supertitels uitgebracht: "Stap maar op je bezemsteel" en "De slak en de walvis" bijvoorbeeld. Heerlijk om naar te luisteren en leuk om voor te lezen!

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.