Boekentips voor 4+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Wist je dat je boeken niet alleen kunt ophalen in de winkel, maar ook kunt laten bezorgen of opsturen? Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

Van rare ridders tot vechtende vikingen - Marianne Busser en Ron Schroder

Het bekende schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder schreef een nieuw boekje vol grappige en leerzame versjes over geschiedenis. En laat dat nou net thema zijn van de Kinderboekenweek 2020! Heb jij ook weleens terug in de tijd willen gaan met een tijdmachine? Heb jij ooit gehoord hoe de Romeinen poepten? En wist je al dat buskruit bij toeval werd uitgevonden? De leuke illustraties zijn gemaakt door Mark Janssen. 

Draken zijn niet te koop - Tjibbe Veldkamp

Prentenboek van de maand september! Wat heeft Eise bij zich? Wat is hij van plan? Tjibbe Veldkamp vertelt het vrolijke verhaal van Eise en zijn verwende buurjongetje Hubert-Jan. Hubert-Jan heeft een hele verzameling dieren, maar kijkt er niet naar om. Eise is dol op dieren, maar mag van Hubert-Jan niet in de buurt komen. Maar Eise heeft een plan....

De herfst van kleine gans - Elli Woollard

Een hele mooie zomer lang, ging een Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en ze genoot. Ongemerkt werd ze sterk en groot. De bomen begonnen te verkleuren. Kleine Gans voelde: er gaat iets gebeuren...... Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat!

Wie ben ik - Peter-Paul Rauwerda

In dit interactieve prentenboek worden kinderen met een vraag uitgedaagd om de jonge versie van de geschiedenishelden te herkennen. Hoe zagen de helden eruit als kind en hoe zijn ze later geworden? Van Einstein tot Rembrandt en van Cleopatra tot Annie M.G. Schmidt. 

De koning van de jungle - Monique Berndes

Muis wil graag weten waarom Leeuw de koning van de jungle is. “Omdat ik zo hard kan brullen,” zegt Leeuw, “WROAH!!” Maar dan laat Gorilla zijn brul ook horen. En die klinkt veel harder... Leeuw noemt nog veel meer redenen op, maar Olifant, Krokodil en Papegaai bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle? Wist je dat dit boek een echte winnaar is? Illustrator Iris van Hassel won de Pixi Award 2019. Daarom verscheen er een geweldig Pixi-boekje met haar illustraties en werd ook dit prentenboek op normaal formaat gemaakt! 

Het wilde dierenorkest - Dan Brown

De auteur van De Da Vinci Code schreef een kinderboek. En wat voor één! In ‘Het wilde dierenorkest’ neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en de kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door Dan Brown himself. Superleuk boek voor iedereen vanaf 4 jaar met kleurige & grappige illustraties van Susan Batori.

Ukkie - Lu Fraser

Ukkie is de kleinste jak van de kudde. Ze wil het liefst zo snel mogelijk groot zijn en interessante dingen meemaken. Maar hoeveel ze ook eet en haar spieren traint, ze blijft de kleinste jak van allemaal. Mama jak legt uit dat er nog tijd genoeg is om groot te worden. Maar Ukkie blijft diep ongelukkig. Tot de dag waarop ze juist iets groots kan doen omdat ze zo heel erg klein is!

Letterboek van Aap tot Zwijn - Agnes Wijers

Met welke letter begint jouw naam? Kleuters ontdekken in dit letterboek het alfabet. Ze zoeken en herkennen spelenderwijs letters, oefenen de letters en klanken die ze op school aangeboden krijgen, leren verbanden leggen en nog veel meer! Een veelzijdig boek om telkens opnieuw te lezen en zo het alfabet te leren kennen.

Het kleurenmonster gaat naar school -  Anna Llenas

Na het enorme succes van het prentenboek 'Het kleurenmonster' verscheen dit tweede deel, met een heel relevant thema voor kleuters: naar school gaan! School, wat is dat voor iets? Het kleurenmonster is een beetje zenuwachtig. Hij gaat vandaag voor het eerst naar school en hij heeft geen idee wat dat inhoudt. Wees maar niet bang, monster! Er wachten daar nieuwe avonturen op je, en je zult veel nieuwe vrienden maken. 

Stella en de zeemeeuw -  Georgina Stevens

Wanneer Stella’s vriendin de zeemeeuw ziek wordt omdat ze plastic heeft gegeten van het strand, voelt Stella zich erg machteloos en verdrietig. Ze wil er alles aan doen om van het strand een schonere plek te maken. Ze organiseert een strandschoonmaak en vraagt hulp aan de producent van haar favoriete chocolade. Iedereen in de buurt hoort van haar ideeën en haar passie, en er beginnen dingen te veranderen. Dit verhaal laat zien hoe sterk we zijn als we samenwerken. Het is geschreven door milieuactiviste Georgina Stevens. De tekeningen zijn van de prijswinnende illustrator Izzy Burton.

Kato kan het het! -  Sam Loman

Tekenen, bouwen, kleien... Kato kan het allemaal niet. Het is veel te moeilijk! Maar daar gelooft Juf helemaal niets van. Misschien kan Kato wel veel meer dan ze zelf denkt? Een zacht en herkenbaar verhaal over geloven in jezelf. Voor kleine talentjes vanaf 4 jaar.

Koen kan niet kiezen -  Lou Peacock

Koen kan nooit kiezen. Chocolade of vanille? Strepen of stippen? Koen vindt het maar moeilijk. En hij weet al helemaal niet wat hij op het verlanglijstje voor zijn verjaardag moet zetten. Dan komt hij in het dierenasiel en wordt de keuze vanzelf gemaakt. De eigenzinnige illustraties van Nicola Slater passen perfect bij de grappige tekst van Lou Peacock.

Over 10 minuutjes naar bed kleine eenhoorn - Rhiannon Fielding

Nog één verhaaltje voor het slapengaan... Twinkel, een ondeugende eenhoorn, moet over tien minuutjes naar bed. Maar ze heeft nog zoveel te doen! Dansen, springen, elfjes achtervolgen, bij de trollen op bezoek… In een spannende reis telt dit verhaal af tot het bedtijd is. Lukt het Twinkel om op tijd in bed te liggen? Dit sprankelend geïllustreerde verhaal op rijm heeft de perfecte lengte om voor te lezen voor het slapengaan!

Duizend-en-één paarse djellaba's - Lisa Boersen

Esmaa gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis naar familie die in Marokko woont. Allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden gaan weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Esmaa raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba's. Ze ontmoet een waarzegster, een watermannetje, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder elkaar weer te vinden....

Vuilnisvarkens Job & Bob - Tjibbe Veldkamp

Job & Bob halen al het afval op. Soms is dat niet zo makkelijk als het lijkt. Ze gooien bijna een hondje weg...dat gaat maar net goed! Verderop zien ze het hondje weer, dit keer vermomd als een oude lamp… Meesterverteller Tjibbe Veldkamp schrijft in dit prentenboek het grappige verhaal over twee varkens die het vuilnis ophalen. Verstopt in de prachtige, kleurrijke illustraties van Noëlle Smit zitten hele subtiele tips voor het recyclen.

Verlegen vrienden -  Simona Ciraolo

Wil jij ook weleens liever alleen spelen? Maurice de kleine octopus valt niet zo op. Hij is een beetje verlegen. Op een dag krijgt hij een uitnodiging voor een feest. Het liefst verstopt hij zich onder een koraalrif of blijft hij thuis. Maar als hij toch gaat, gebeurt er iets verrassends....

De fijnste plek van de wereld - Petr Horacek

Haas zat met zijn konijnenvrienden op de top van de heuvel. Ze keken naar hun weiland. Dat zag er prachtig uit. "Wat denken jullie… is dit de fijnste plek van de wereld?" vroeg Haas. "Natuurlijk!" zeiden de konijnen. "Hier kunnen we rondrennen en tikkertje spelen." Ook Beer, Eend en de vogeltjes verzekeren Haas dat dit de fijnste plek van de wereld is. Maar hij twijfelt en gaat op reis om te kijken of er een betere plek te vinden is. Hij komt op de mooiste plaatsen en trekt de hele wereld rond. Om uiteindelijk één ding te ontdekken: de fijnste plek van de wereld is waar je vrienden zijn.... Een heerlijk verhaal van Petr Horacek, bekend van Moppereend & Kleine Muis, in zijn onmiskenbare kleuren en lijnen.

Pak die bal, teckel Tom! - Bette Westera

Pak die bal, Teckel Tom! is een nieuw avontuur over de eigenzinnige teckel en zijn twee papa-baasjes. Papa Pablo vindt dat Tom moet leren gehoorzamen. En dat betekent dat Tom de bal moet halen die papa Pablo voor hem gooit. Tom heeft daar uiteraard heel andere ideeën over; eigenzinnige teckel-ideeën die ervoor zorgen dat uiteindelijk niet hij maar papa Pablo een duik in de koude vijver neemt… Deze veelbelovende nieuwe serie over een hartveroverend hondje wordt door de twee succesvolle prentenboekmakers Bette Westera en illustrator Noëlle Smit gemaakt.

De jongen en de walvis - Linda Faas

Er was eens een jongen die graag alleen was. Maar op een dag viel hij in slaap…... In droomachtige afbeeldingen vertelt Linde Faas het verhaal van een toevallig treffen tussen een jongen en een walvis. Door deze ontmoeting komt de jongen erachter hoe fijn het is om een vriend te hebben. Iemand om mee te spelen, iemand om mee te ontdekken
iemand om zich mee te verwonderen. Een prachtig, ontroerend prentenboek dat je doet verlangen het steeds opnieuw te lezen…. en een vriend te hebben zoals de walvis.

Ik zoek een kusje - Matthijn Kleyn

Keesje krijgt graag kusjes van zijn mama, die zijn zacht en fijn. Maar Keesjes papa heeft een baard. Zijn kusjes zijn prikkelig en helemaal niet zacht en fijn. Als Keesje met zijn papa in de dierentuin is, bedenkt hij dat de dieren met hun zachte vacht hem vast ook fijne kusjes kunnen geven.  Als papa even niet oplet, gaat Keesje ervandoor. Hij vraagt de aap om een kusje, de olifant en de pinguïn. Zelfs de krokodil… Als dat maar goed gaat! Een geestig en herkenbaar verhaal van televisiemaker en romanschrijver Matthijs Kleyn, met prachtige illustraties van Harmen van Straaten.

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van de Vendel

Winnaar van de Gouden Poëzie Medaille 2020! Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet….. Veelbekroond auteur Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten die meesterlijk werden geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem op de okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

Maantje - Sjoerd Kuyper

Als Maantje en mama en papa een eenzaam baby-eekhoorntje vinden, weten ze niet wat ze moeten doen. Het eet en drinkt niet, het kijkt alleen ontzettend lief. Maantje wil het houden, dan kunnen ze samen in bed en in bad. En in bomen klimmen. Maar als het niet eet en niet drinkt, dan … Dat wil Maantje niet! Ze brengen het eekhoorntje naar een opvang voor egels en eekhoorns, en Maantje begint brieven te schrijven. Als je een brief aan een eekhoorn schrijft, wordt het vanzelf een sprookje. Dat wist Maantje niet. En ze wist helemaal niet dat eekhoorns een brief terug kunnen schrijven.

Dinosauriërs, groot gluurboek - Camilla de La Bedoyère

Ben je klaar voor een dino graafavontuur? Laat de paleontoloog in jezelf los tijdens dit prehistorische avontuur! Beweeg met je vergrootglas en ga op zoek naar fossielen van de indrukwekkendste dinosaurussen die ooit leefden op onze planeet! Voor dinofans vanaf 6 jaar.

De piraten komen! - John Condon & Matt Hunt

Snel, verstop je! De piraten komen eraan! Of toch niet? Tom kijkt altijd uit over de zee, om te kijken of er misschien piraten onderweg zijn naar het dorp. Maar altijd als hij denkt dat hij iets ziet en alarm slaat, is er niets aan de hand. Iedereen in het dorp gelooft niets meer van Toms waarschuwingen. Maar wat als er straks echt piraten aankomen? John Condon schreef een grappig verhaal met een wel heel onverwachte twist aan het einde. Matt Hunt maakte hiervoor zijn illustraties, met verf, krijt, pennen én een computer!

Julian is een zeemeermin - Jessica Love

Julian ziet op een dag drie prachtige zeemeerminnen.Vanaf dat moment is niets meer wat het was ... Hij heeft maar één grote wens: een zeemeermin worden. Maar wat vindt zijn oma daarvan? Dat alleen meisjes zeemeermin kunnen zijn is natuurlijk onzin! En de oma van Julian begrijpt dat. Zonder daar veel woorden aan vuil te maken, accepteert ze Julian voor wie hij is. Prachtig. Zo'n oma gun je iedereen!

De beste mama's en papa's - Reina Ollivier

Ontmoet de beste mama's en papa's uit het dierenrijk in dit tweede boek van de serie "Superbeesjes'. Ook voor beestjes zijn mama's en papa's belangrijk. En de negen dieren die je in dit boek leert kennen, zijn heel zorgzame ouders! Ontdek de wereld van de keizerspinguïn, de vos, de orang-oetan, de anemoonvis, de rode flamingo, de rode kangoeroe, de zebravink, de wolf en het gele zeepaardje. Voor kleine biologen vanaf 5 jaar.

Miauw, miauw, miauw! - Annie M.G. Schmidt

Dat Annie M.G. Schmidt van poezen hield, kan niemand zijn ontgaan.  Denk maar aan Ibbeltje en Minoes. In Miauw, miauw, miauw! wemelt het ook van de poezen: de lapjeskat, de zeepoes, de kat van ome Willem en ga zo maar door. Fantastische versjes waarin katten het goede (en soms het minder goede) van poes en mens in zich verenigen. En wie kan de zwier van Schmidts zinnen en de sprankelende humor beter in beelden vatten dan de Max Velthuijs-prijs winnaar Sylvia Weve? Een mooi groot poëzieprentenboek om je snorharen bij af te likken!

Hallo deur - Alastair Heim

"Hallo kettingen. Hallo ringen. Hallo briljante glitterdingen." Zo begroet de sluwe en ondeugende vos alle spullen in een prachtig huis waar hij via het raam naar binnenglipt. Hij eet wat in de keuken, steelt wat kandelaars en vazen, slingert wat rond aan de kroonluchter. Hij springt op het bed, ontdekt een sieradendoosje en probeert de golfclubs uit. Met een gevulde tas gaat hij weer weg. Maar dan… komen de bewoners thuis. Hallo beren!

Kak! zei de ezel - Koos Meinderts & Annette Fienieg

Kak! zei de ezel bevat ‘Humptie Dumptie’ en honderd andere nonsensversjes in het Engels en het Nederlands. Over een koe die over de maan springt, een kikker die uit vrijen gaat, over Willem-Jan Wafel en Pimmetje Pech. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte met leesbaar plezier 101 nonsensversjes uit grootmoeders tijd. In deze tweetalige editie slaagt Annette Fienieg erin om met haar kleurrijke en gedetailleerde illustraties de oorspronkelijke nursery rhymes te verbinden met Meinderts’ bewerkingen.

 

Een vriend als geen ander - Oliver Scherz

Eekhoorn Hikke is een echte verzamelaar. Een versteend stuk hars, een mooie veer, een slakkenhuis... Als hij op een dag achter een libelle aanrent, rolt hij plotseling van een steile helling. Gelukkig komt hij niet tegen een rotsblok terecht, maar tegen iets zachts. Pas wanneer hij opkijkt, ziet hij tot zijn schrik dat hij tegen een grote wolf is gebotst! Als hij beseft dat de wolf gewond is, besluit Hikke hem te helpen. Het wordt het begin van een bijzondere vriendschap, die niemand begrijpt. Want iedereen in het bos weet zeker dat een wolf nooit de vriend van een eekhoorn kan zijn... Hartverwarmend voorleesboek met illustraties in kleur.

Het familiealbum van Tony T. Rex - Rob Hodgson

Tony, de laatste T.Rex op aarde, vertelt bijzondere verhalen over zijn familie. Over zijn over-over-overgrootvader Bolbuik Bil, de Brachiosaurus, die altijd at en daarom vreselijk stinkende scheten liet. Over zijn vleugelvlugge tante Victoria, de Archaeopteryx, die een snavel had en als eerste probeerde te vliegen. En dan is er nog het zwarte schaap van de familie, een Ceratosaurus met de naam Gehoornde Harrie. Ooit had hij zo'n honger dat hij een hapje van zijn jachtmaatje nam en kannibaal werd…  Een grappig geschiedenisboek over dinosaurussen.

Panda en Eekhoorn - Ed Franck

Panda en Eekhoorn zijn de beste vrienden. Ze kunnen niet zonder elkaar.
Ze kijken samen naar de maan, gaan samen op reis, maken wandelingen,
spelen spelletjes... Maar af en toe hebben ze weleens woorden over wie de winnaar is. Gelukkig leggen ze het snel weer bij. Zes fijne voorleesverhalen over een onverwoestbare vriendschap.

Alle kleuters! - Carry Slee

De leukste kleuterverhalen van Carry Slee zijn nu gebundeld in één dikke omnibus met nieuwe illustraties van Eefje Kuijl. Wie kent ze niet: Iris en Michiel, Mark en Eefje, Bram en Ollie, Rik en Roosje en de kleuters van de Grote Beer. Grappige, ontroerende en spannende voorleesverhalen speciaal voor kleuters. 

De Gorgels en de grote operatie - Jochem Myjer

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

 

Hier woon ik, groot gluurboek - Camilla de La Bedoyère

Ga je mee op speurtocht? Gluur met de bijgeleverde loep binnen in de verschillende dierenwoonsten en zoek uit wie de bewoners zijn. Wist je dat dieren modder, gras en zelfs speeksel gebruiken om hun huis te bouwen? Soms zijn ze niet de enige bewoners...

Een giraf met een probleem - Jory John

Edward de giraf is ab-so-luut niet blij met zijn nek. Hij is veel te lang. Te dun. Te suf. Het enige wat je ziet, is die nek. Edward snapt best dat iedereen er de hele tijd naar staart. Dat zou hij zelf ook doen.
Christo de schildpad zou juist dolgraag zo'n giraffennek willen hebben, want zijn eigen nek stelt niets voor. Hij kan niet eens zelf een banaantje uit een boom happen. Misschien kan Edward dit probleem voor hem oplossen, met die machtige nek van hem? Samen komen ze erachter dat jezelf zijn en blijven nog altijd het beste is.

Raar - Mark Janssen

Op een dag, aan het begin van dit boek, ligt er iets vreemds op de grond.
Wat hebben de dieren gevonden? Als ze het oprapen, loopt alles uit de hand. Het wordt gekker en gekker, totdat…..     

Het nieuwste prentenboek van illustrator Mark Janssen met prachtige illustraties en een verrassende einde! 

Zoek! - Saskia Halfmouw

Twee honden graven in het park. Hun botten zijn weg! Samen gaan ze op zoek. Steeds meer honden volgen hen. Speur je met ze mee? Volg de verschillende honden door de winkelstraat vol hondvriendelijke winkels: van hondentrimsalon tot slager, door het atelier van de hondenfotograaf, langs de bios waar alleen maar hondenfilms draaien, dwars door de hondenshow, langs de galerie vol hondenkunst, door het hondenhotel, over de brug, naar een speelveldje..... Een heerlijk zoekboek vol honden in alle soorten en maten van llustrator Saskia Halfmouw (bekend van o.a. Foeksia de Miniheks). 

De boom met het oor - Annet Schaap & Philip Hopman

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert… Gouden Griffel-winnaar Annet Schaap schreef een ontroerend verhaal voor klein en groot, over opgroeien en het belang van een luisterend oor. Met illustraties van grootmeester Philip Hopman.

Maar eerst ving ik een monster - Tjibbe Veldkamp

Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het: je kind wil nog een slokje water, of een extra kus.... In dit heerlijke en herkenbare prentenboek weet het kind zijn bedtijd te rekken met het vangen van monsters. Geen enge! Het kind en de voorlezer wisselen in het boek voortdurend van rol en het wordt steeds gekker..... Uit dit boek wil je best uuuuuuren blijven voorlezen!

Gouden boekje, Vijf brandweermannetjes - Margaret Wise Brown

Voor veel ouders ongetwijfeld een herinnering aan vroeger. De Vijf brandweermannetjes. Er is brand bij de familie Lutteput, en dan wordt de brandweer gebeld. De beroemde vijf brandweermannetjes gaan het vuur blussen. Bij In de Wolken hebben we een uitgebreid assortiment van de Gouden Boekjes, zelfs in mini-uitvoering!

Waar is mijn noedelsoep?!? - Chee-Han & Reza Kartosen-Wong

Wanneer Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de lunchpauze. Dan kan hij smullen van de superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Dat is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is weg! Waar, oh waar is zijn noedelsoep?!? Dit boek is uitgegeven door 'Rose Stories'. Deze uitgeverij maakt boeken met verhalen uit verschillende culturen, net als in dit leuke prentenboek. Spelenderwijs leert je kind meer over hun achtergrond, en wat er in hún lunchtrommeltje zit. Grappig en leerzaam!

Moppereend - Joyce Dunbar

Dit prentenboek van het jaar 2020 is een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus... NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt....

Dieren in het wild - Philip Steele

Wat een superleuk boek is dit! Een groot & stevig boek met zogenaamde uitschuivers: elke dubbele pagina kun je aan twee kanten uitschuiven. Dat zorgt ervoor dat het boek twee keer zo groot wordt! Per plaat krijg je zo een mooi overzicht van alle dieren op de Savanne of in het poolgebied. Om lekker zelf in te kijken of samen informatie te vergaren over wat de verschillende dieren eten, of een zoekspelletje te doen.  

Tien regels als je jarig bent - Beth Ferry

Tien regels als je jarig bent is een humoristisch prentenboek over de állerleukste dag van het jaar. Samen met alle dieren (met bijbehorend feesthoedje) ga je alle originele en grappige 'regels' af en vier je je verjaardag op de beste manier. Bette Westera nam de leuke en goedlopende vertaling voor haar rekening. Ook voor ouders een feestje om voor te lezen!

Otto groot, Otto klein - Tom Schamp

Een fijn groot kijk- en ontdekboek vol tegenstellingen: groot en klein, boven en onder, nat en droog, kort en lang, binnen en buiten en nog veel meer. Alle tegenstellingen worden uitgelegd met beelden, en er staat vrijwel geen tekst in het boek. Wel allerlei leuke zoekopdrachten: Vind je Hu en Go? Volg je het gele eendje? Waar zijn potlood en Bic?

Als ik een dino had - Gabby Dawnay

Een meisje droomt ervan een huisdier te hebben. Maar welke? Een vis is te nat, een kat te gewoon en een muis is te klein. En dan weet ze het: ze wil een dino! Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli en kool op, en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier.

De Gruffalo - Julia Donaldson

Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas: die Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar - ooh! Wat is dát dan... Deze klassieker mag in geen enkel huishouden ontbreken. Wij zijn fan van de combinate Julia Donaldson & Alex Scheffler. Zij hebben ondertussen al heel veel supertitels uitgebracht: "Stap maar op je bezemsteel" en "De slak en de walvis" bijvoorbeeld. Heerlijk om naar te luisteren en leuk om voor te lezen!

Zinglish - Schipper/Ramakers/van Kempen

Zinglish leert je op een geweldige manier de Engelse taal. Het boek is geschikt voor groep 1,2 en 3 en bevat drie verschillende soorten liedjes. Routineliedjes die je dagelijks in de klas kunt gebruiken, leerliedjes en liedjes rondom thema's. Door het vrolijk geïllustreerde Zinglish leren de kinderen meer dan 250 Engelse woorden en uitdrukkingen. De teksten zijn van Marlijn van Kempen, Sanne Ramakers en Jeroen Schipper. Op de bijbehorende CD vind je alle Nederlandse/ Engelse liedjes gezongen door Jeroen Schipper. 

Deze ridder zegt nee! - Lucy Rowland

NEE! Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles! Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal zo gevaarlijk nog niet en is hij zelfs een beetje eenzaam… Een grappig boek over een lief riddertje dat af en toe dwarsligt en een draak die gewoon eens een logeerpartijtje bij een vriendje wil. Een perfect prentenboek voor kinderen in de ik-zeg-nee-fase.

Vinnie & Flos - Marte Jongbloed

Hoera! Eindelijk weer een leuk voorleesboek voor kleuters! Vinnie verhuist met zijn ouders naar een nieuw huis. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos die in een boek in zijn kamer woont. Vinnie en Flos worden dikke vrienden en beleven samen veel avonturen. In 12 vlotte verhaaltjes onder het motto "Ik durf alles, ook al ben ik bang!' geven Vinnie en zijn ondeugende vriendje Flos jonge kinderen net dat beetje zelfvertrouwen om nieuwe dingen uit te proberen.

Naar het zwembad - Lucas Arnoldussen

Uit de populaire informatieve boekenreeks "Willewete" een leuk prentenboek over het zwembad. Naast een voorleesverhaal over Melvin en Rosita, lees je van alles over bijvoorbeeld zwemles. Verder komt de geschiedenis van het badhuis aan bod en wordt allerhande zwemkleding besproken. Op de vrolijke getekende kleurenillustraties is veel te zien en te ontdekken. Met veel tips, grappige weetjes, een grote uitvouwplaat, knutseltips en een miniquiz.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!