Boekentips voor alle leeftijden

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Charles Darwin, van klein tot groots - Maria Isabel Sánchez Vegara

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Charles Darwin, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

dit. - Tiny Fisscher & Iris van der Veen

Hoe weet je of iemand een echte vriend is, wat houdt wezenlijk geluk in en hoe kunnen we weten wat er gebeurt na de dood? In korte, poëtische dierenverhalen schrijft Tiny Fisscher over levensvragen die ieder mens bezighouden. Fisschers lichtvoetige toon maakt dit. tot een feest van herkenning voor iedereen die weleens over het leven, zichzelf en de wereld om zich heen nadenkt. Een boek voor iedereen die durft te dromen, want zoals Schildpad in een van de verhalen tegen Das zegt: ‘In dromen kan alles.’ De treffende en hartverwarmende illustraties van Iris van der Veen maken dit. tot een parel van een cadeauboek voor elke gelegenheid en voor alle dagen van het jaar.

Echt boos is wel wat anders - Toon Tellegen

Als zijn jas aan flarden wordt gescheurd, is de sprinkhaan boos. De olifant wordt woedend als er een knoop in zijn slurf wordt gelegd. En de slak is razend als zijn steeltjes worden omgedraaid. Maar zijn ze wel echt boos? De vuurpad weet zeker van niet: echt boos is wel wat anders...
Na het grote succes van Is er dan niemand boos? illustreerde Marc Boutavant opnieuw dierenverhalen waarin Toon Tellegen speelt met allerlei soorten boosheid. Niet eerder was woede zo mooi.

Een wonderprachtig dier - Diverse auteurs

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters. Eén voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen je mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen & walvissen in de diepblauwe zee en olifanten & giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen & tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden & kikkers worden niet vergeten. Een prachtig boek om telkens weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie is.

Grote Panda & Kleine Draak -  James Norbury

Twee geliefde vrienden, Grote Panda en Kleine Draak, reizen samen door de seizoenen van het jaar. Op hun weg zijn ze vaak verdwaald, en hoewel ze niet weten waar ze zijn, ontdekken ze veel mooie bezienswaardigheden die ze nooit zouden hebben gevonden als ze de juiste weg hadden gevolgd. Samen onderzoeken ze de gedachten en emoties, ontberingen en geluk die ons allemaal verbinden. In de natuur leren ze hoe ze in het moment moeten leven, hoe ze vrede kunnen hebben met onzekerheid en hoe ze de kracht kunnen vinden om samen de obstakels van het leven te overwinnen.

Alle wensen van de wereld - Rian Visser 

Geluk. Het was raar: gisteren was ik zonder reden plotseling intens tevreden. Zomaar. Ik weet niet hoe het kon, maar wou dat het opnieuw begon.

Gedichten voor jong en oud over grote én kleine, fijne én moeilijke dingen, wegkruipen, moed, hoop, wijsheid, en nog veel meer.

Groot Biegel sprookjesboek - Paul Biegel & Charlotte Dematons

Paul Biegel noemde zichzelf ‘een ouderwetse sprookjesschrijver’. En een rasechte verteller, dat was hij. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef Paul Biegel het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld een verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en eentje over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. Of het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven. In deze verhalenbundel zijn 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen verzameld. Stuk voor stuk zijn ze rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Met haar schilderachtige tekeningen weet zij de Biegelsfeer perfect te verbeelden. Het ‘Groot Biegel sprookjesboek’ is met zijn heerlijke sprookjes & prachtige illustraties dan ook een waar genot om voor te lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk!

Kalm aan - Rachel Williams

Overal om ons heen vinden wonderen plaats in de natuur. Elke dag, ieder uur, verandert er van alles op sprookjesachtige wijze. Het gebeurt vlak voor je ogen. Maar toch zie je het vaak niet… Ontdek 50 natuurverwonderverhalen. Kijk hoe ze zich voor je ontvouwen. Ga dan naar buiten en ontdek wat er allemaal om je heen gebeurt, als je kalm aan doet. 

Alles over wie ik ben - Stine Jensen

Ken jezelve, dat is een bekende uitspraak uit de filosofie. Maar hoe weet je nou wie je bent? En of je jezelf kent? Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? Wat zegt je naam over jou? En als iedereen uniek is, waarom willen we dan toch zo graag ergens bij horen? Met deze vragen gaat Stine Jensen aan de slag in Alles over wie ik ben. Op haar inmiddels kenmerkende wijze laat ze haar jong en oud nadenken, voelen, praten en filosoferen in dit prachtig uitgevoerde boek.

Russische sprookjes -Thé Tjong-Khing

Rusland is enorm, en de verhalen die ervandaan komen zijn al net zo divers en wijds als het land zelf. Thé Tjong-Khing verzamelde 14 prachtige verhalen om na te vertellen. In klare taal en met zijn uit duizenden herkenbare illustraties, vertelt Thé Tjong-Khing deze prachtige sprookjes. De een is bekender dan de ander. Van ‘Baba Jaga’ had je misschien al gehoord, maar kende je ‘Boskoning Och’ of ‘De boef die minister werd’ al? Laat je meevoeren naar de wondere Russische sprookjeswereld in dit perfecte voorleesboek vol spannende illustraties.

Wat is kunst? Begin een eiland... - Ted van Lieshout

Een meisje komt dit boek binnen en stelt de vraag: wat is kunst? De schrijver geeft haar een eiland om het uit te zoeken en daagt haar uit om in haar eigen verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden. Ondertussen vertelt hij over kunst en cultuur: van schets tot schilderij, van masker tot mozaïek, van dans tot design. 

Altijd dichtbij - Mark Janssen

Oma is er niet meer…Wat doe je met een gemis dat alleen maar groter wordt als je probeert minder te missen? Ze had gezegd: "Als je verdrietig bent, omdat ik er niet meer ben, ben ik juist heel dicht bij je." Dan kom je er beetje bij beetje achter dat degene van wie je houdt nooit echt weg is. Dat je overal tekenen kunt zien van de liefde, de aandacht, de aanwezigheid van die ene die lijfelijk niet meer aanwezig is – maar toch altijd dichtbij. In schitterend gedetailleerde zwart-wittekeningen, die zijn geïnspireerd door zijn bezoeken aan Nepal, verbeeldt Mark Janssen een wereld waarin een vlinder, een vis, een aapje en andere kleine tekens de verschijning zijn van de oma die gemist wordt. Een verhaal dat ontroerend is in zijn schoonheid,  eenvoud en taal. Een boek dat troost en hoop brengt voor jong en oud. 

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte Dematons ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden? 

De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy & Arthur Japin

Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. Dit boek van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de losse, poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De teksten (heel goed vertaald door Arthur Japin) zijn prachtig, ze ontroeren, inspireren en laten je nadenken over je leven. De illustraties zijn weergaloos mooi en het boek is prachtig vormgegeven. Een geweldig cadeau voor bijvoorbeeld een geboorte, maar ook echt een aanrader om te geven aan je beste vriendin (of aan jezelf). Om in te blijven bladeren en te koesteren!

Het Briljante Bloemenboek - Yuval Zommer

Na kleine beestjes, grote dieren, zeedieren en vogels zijn nu de bloemen en planten aan de beurt! Dit is weer een geweldig kijkboek van Yuval Zommer voor iedereen van 6-99 jaar. Ontmoet allerlei kleurige, vreemde, vleesetende en wonderlijk bloeiende planten en bloemen van over de hele wereld. Ontdek waar ze groeien, hoe ze overleven en dieren lokken en nog veel meer.....

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Edward van de Vendel

Winnaar van de Gouden Poëzie Medaille 2020! Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Als je geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je je eigen naam niet mooi vindt? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van de vaak grappige en soms gevoelige gedichten in deze bundel weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet….. Veelbekroond auteur Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten die meesterlijk werden geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem op de okapi, dat werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

Verborgen wereld - Ben Rothery

Dit is het boek dat natuurhistoricus en illustrator Ben Rothery al wilde lezen toen hij een kind was. Verbazingwekkende feiten en beschrijvingen geven inzicht in een verzameling van vogels en dieren – ook over bedreigde diersoorten – verteld vanuit het perspectief van een gepassioneerde illustrator. Hij laat de geheimen van de diersoorten op onze planeet tot leven komen. Een bijzonder en prachtig geïllustreerd boek voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Ik wou dat ik een vogel was - diverse auteurs

Ik wou dat ik een vogel was is een rijk geïllustreerde verzameling van 180 illustraties en 366 natuurgedichten, één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favoriete en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig cadeauboek op groot formaat met linnen rug, om elke dag open te leggen of om in te grasduinen!

 

Verloren woorden - Robert Macfarlane & Jackie Morris

Robert Macfarlane en Jackie Morris maakten een groot poëzieprentenboek vol liefde voor de wilde natuur. Het bevat 20 door Bibi Dumon Tak vertaalde "betovergedichten" die de natuur weer tot leven moeten wekken in deze tijd waarin kinderen vooral binnen spelen. Over bijvoorbeeld een adder met zijn donkere schubben en zijn schichtig patroon, als schrikdraad golvend onder stroom. En over de braamstruik, die rollend en krullend langs het pad, op weg is naar de parken van de stad. Over de ijsvogel, die jachtige kleurenmaker, die rivierenkraker, die brenger van vuur en vlam. Dit boek is een feest voor wie de deur naar buiten weer wagenwijd wil open zetten.Formidabele fabels - Elli Woollard

Al eeuwenlang worden fabels verteld om wijze lessen door te geven.  Maar vooral zijn het dierenverhalen waar iedereen van kan genieten. De beroemdste zijn de fabels van Aesopus. Elli Woollard koos de mooiste uit en zette die op speels rijm. Marta Altés maakte er vrolijke, kleurige tekeningen bij. Een nieuwe generatie kan zo weer genieten van al die bekende verhalen: van de Haas en de Schildpad, de Veldmuis en de Stadsmuis en noem maar op. 

Het wonderbaarlijke verhaal van de Kleine Prins - A. de Saint-Exupéry

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen. De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die midden in een woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron… Een bewerking door Tiny Fisscher die deze klassieker uit 1943 ook geschikt maakt voor jongere kinderen. 

Waar geluk begint - Eva Eland

Eva Eland, de maker van het succesvolle Als 'Verdriet op bezoek komt', maakte een boek dat echt gelukkig maakt! We hebben allemaal geluk nodig in het leven. Het kan moeilijk bereikbaar zijn en soms voelt het zo ver weg. Maar er is één plek waar geluk altijd te vinden is. Daar waar iedereen kan terugkomen… Geluk begint bij jezelf. Eva Eland laat in haar eenvoudige, lichte illustraties zien dat geluk overal in kan zitten. Sta ervoor open. Soms is het even weg, maar het wacht altijd weer op je, ook als het even tegenzit. Luister goed als het stil is en stop met zoeken... Een juweeltje van een boek!

Iemand in het bijzonder - Arend van Dam

Arend van Dam neemt zijn lezers mee langs een selectie vrouwen die ieder op hun eigen manier een stempel op de Nederlandse geschiedenis hebben gezet. Allerlei verhalen passeren de revue; over wetenschappers, politici, schilders, actrices, schrijvers, muzikanten, ontdekkingsreizigers en sporthelden.. Deze bundel met spannende en stoere historische verhalen over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. 

Alles wat was- Stine Jensen

Alles wat was gaat over afscheid. Afscheid nemen van een persoon, een situatie, een huisdier, een plek… Alle kinderen krijgen ermee te maken, maar hoe ga je ermee om? Aan de hand van herkenbare situaties, waargebeurde anekdotes en filosofische wijsheden geeft Stine kinderen inzichten en tips om met verlies of verandering om te gaan. Afscheid nemen kan zwaar zijn, maar ook mooi. Want wanneer je afscheid neemt van iets, komt er ook weer ruimte voor iets nieuws. Een prachtig uitgevoerd boek voor jong en oud, met illustraties van Marijke Klompmaker. Stine en zij werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. 

De schelmenstreken van Reinaert de Vos - Koos Meinderts

Terwijl Reinaert de Vos tijdens het monopoly-spelen met zijn kinderen stiekem een briefje van duizend uit de bank jatte en zich te goed deed aan een kipkluifje, verklaarde Koning Nobel in de paleistuin de jaarlijkse Hofdag voor geopend. Met de opening van de Hofdag opent ook de fonkelende bewerking die Koos Meinderts maakte van het bekendste epos uit de Middelnederlandse literatuur: Van den Vos Reynaerde. In 18  hoofdstukken verhaalt Meinderts over de belevenissen van de geslepen vos Reinaert en zijn beklagenswaardige tegenspelers, waaronder Tibeert de Kater, Bruun de Beer en Cuwaert de Haas. Elk hoofdstuk werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator. Prachtig boek voor iedereen vanaf 9 jaar!

Het mysterie van niks en oneindig veel snot - Jan Paul Schutten

Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou's en mij's – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten kan als geen ander de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uitleggen. Samen met illustrator Floor Rieder maakten hij al "Het raadsel van alles wat leeft" en "Het wonder van jou en je biljoenen bewoners".

Het Achterhuis - Anne Frank

Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm - het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken. Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank. 

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.