Boekentips voor alle leeftijden

Waar geluk begint - Eva Eland

Eva Eland, de maker van het succesvolle Als 'Verdriet op bezoek komt', maakte een boek dat echt gelukkig maakt! We hebben allemaal geluk nodig in het leven. Het kan moeilijk bereikbaar zijn en soms voelt het zo ver weg. Maar er is één plek waar geluk altijd te vinden is. Daar waar iedereen kan terugkomen… Geluk begint bij jezelf. Eva Eland laat in haar eenvoudige, lichte illustraties zien dat geluk overal in kan zitten. Sta ervoor open. Soms is het even weg, maar het wacht altijd weer op je, ook als het even tegenzit. Luister goed als het stil is en stop met zoeken... Een juweeltje van een boek!

Iemand in het bijzonder - Arend van Dam

Arend van Dam neemt zijn lezers mee langs een selectie vrouwen die ieder op hun eigen manier een stempel op de Nederlandse geschiedenis hebben gezet. Allerlei verhalen passeren de revue; over wetenschappers, politici, schilders, actrices, schrijvers, muzikanten, ontdekkingsreizigers en sporthelden.. Deze bundel met spannende en stoere historische verhalen over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. 

De schelmenstreken van Reinaert de Vos - Koos Meinderts

Terwijl Reinaert de Vos tijdens het monopoly-spelen met zijn kinderen stiekem een briefje van duizend uit de bank jatte en zich te goed deed aan een kipkluifje, verklaarde Koning Nobel in de paleistuin de jaarlijkse Hofdag voor geopend. Met de opening van de Hofdag opent ook de fonkelende bewerking die Koos Meinderts maakte van het bekendste epos uit de Middelnederlandse literatuur: Van den Vos Reynaerde. In 18  hoofdstukken verhaalt Meinderts over de belevenissen van de geslepen vos Reinaert en zijn beklagenswaardige tegenspelers, waaronder Tibeert de Kater, Bruun de Beer en Cuwaert de Haas. Elk hoofdstuk werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator. Prachtig boek voor iedereen vanaf 9 jaar!

Het mysterie van niks en oneindig veel snot - Jan Paul Schutten

Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou's en mij's – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten kan als geen ander de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uitleggen. Samen met illustrator Floor Rieder maakten hij al "Het raadsel van alles wat leeft" en "Het wonder van jou en je biljoenen bewoners".

De Zweetvoetenman - Annet Huizing

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? Verhalen over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die 'fuck de koning!' riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Intrigerende vragen komen aan bod: wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? De verhalen zijn geïllustreerd met cartooneske tekeningen en infographics. Vier uitklappagina's geven extra informatie over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. 

Het Achterhuis - Anne Frank

 Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm - het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir).
Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken. Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank. 

Ik wil je nooit vergeten - Joanna Rowland

Dit is een troostrijk prentenboek voor kinderen (6+) die een dierbare verloren hebben. Het jonge meisje in het verhaal heeft iemand verloren en maakt een doos waarin ze momenten en herinneringen verzamelt. Ze vertelt ook over hoe ze zich voelt en dat zal voor veel kinderen herkenbaar zijn. Een boek over rouw maakt het onderwerp bespreekbaar en kan kinderen helpen in het rouwproces. Verdriet mag er zijn en (als je dat wilt) kun je praten over de mooie herinneringen die overgebleven zijn. Omdat er in het boek niet expliciet over een bepaald persoon wordt gesproken, kun je het boek voorlezen bij het overlijden van een familielid, een vriend of zelfs een huisdier.

Bedtijd voor rebelse meisjes - Elena Favilli

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd - als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest. Er is inmiddels ook een deel 2!

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!