Boekentips voor alle leeftijden

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Het is een zachte dag vandaag - Rian Visser & Janneke Ipenburg

Gedichten voor jong én oud. Over grote en kleine dingen. Fijne en moeilijke momenten. Over later, onze dromen, respect, houden van en nog veel meer. Ontroerend mooi!

Gelukkig en blij - Edward van de Vendel & Martijn van der Linden

De katten Hannes en Hassan, de ezeltjes, de schildpadden, het mamavarken met haar biggetjes, het dwergkonijn en de goudvis, de vogels: ze leven gelukkig en blij op de boerderij. Hoe voorspelbaarder hun dagen zijn, hoe liever het ze is. Maar soms wordt hun rustige bestaan opgeschud en zit er niets anders op dan wennen aan iets nieuws. Toch blijkt geluk vaak heel dichtbij! Een hartveroverende bundel met betoverende illustraties in kleur voor iedereen vanaf 10 jaar tot ver daarboven.

Het Kabouterboek - Loes Riphagen

Een boek over het leven van de moderne kabouter stond al jaren op het verlanglijstje van Loes Riphagen, de auteur van 'Coco kan het!'. En zodra je de prenten van 'Het kabouterboek' ziet, snap je ook waarom: alle creativiteit, originaliteit en fantasie waar ze dagelijks van overloopt heeft Loes in dit boek gestopt. En niet te vergeten haar voorkeur voor het tekenen van ieniemienie spulletjes en grapjes op elke pagina. In haar liefdevolle aandacht voor de kabouter, onze kleine (vaak onzichtbare) medemens, laat Loes Riphagen opnieuw zien wat een groots prentenboekenmaker ze is

Alles is dromen, dromen is alles - Stine Jensen

Mensen zijn dromers. We dromen over dingen die we zouden willen, bijvoorbeeld: kunnen vliegen, of voor altijd leven. Die dromen hadden mensen vroeger ook. Sommige van die dromen zijn uitgekomen, andere (nog) niet. Of ken jij soms iemand die kan vliegen of iemand die eeuwig jong is? In dit boek maak je een reis langs de toekomstdromen van de mens. We filosoferen over de toekomst: hoe ziet, denk jij, de wereld er over vijftig of duizend jaar uit? Wat zou jij graag willen voor de toekomst? Met de doe-je-droomopdrachten kun je zelf aan de slag.

Terra Ultima - Raoul Deleo & Noah J. Stern

Bekroond met het gouden penseel 2022 en winnaar van de Woutertje Pieterse prijs 2022! 'De aardbol leek in alle  windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: Terra Ultima.' En wat voor een continent: het is kolossaal en volstrekt uniek. De natuur kon er haar gang gaan zonder ingrijpen van de mens. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo vond Terra Ultima na een jarenlange zoektocht. Met kleurrijke, gedetailleerde tekeningen doet hij verslag van zijn expedities en van de wonderbaarlijke dieren, planten en landschappen die hij er aantrof.

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek - Diverse auteurs

'De mooiste verhalen uit de klassieke muziek' is een prachtige grote verzamelbundel van de klassieke muziekserie die jarenlang het paradepaardje van Gottmer én de boekhandel was. In deze prachtig vormgegeven bundel staan maar liefst 8 sprookjes en geliefde verhalen uit de oorspronkelijke serie cd-boeken: 'Assepoester', 'De notenkraker', 'De schilderijententoonstelling', 'Doornroosje', 'Peer Gynt', 'Peter en de Wolf', 'Het carnaval der dieren' en 'Het zwanenmeer'.

De reis van Grote Panda en Kleine Draak - James Norbury

Grote Panda en Kleine Draak zijn terug! Voor de liefhebbers van De jongen, de mol, de vos en het paard en Dingen die je alleen ziet wanneer je er de tijd voor neemt. Grote Panda en Kleine Draak hebben lezers over de hele wereld geïnspireerd met hun boodschap van vriendelijkheid, hoop en veerkracht. In dit nieuwe boek gaan de twee vrienden op reis om samen de obstakels van het leven te overwinnen. En hoewel ze vaak verdwalen, kunnen het verkeerde pad en de mooie bezienswaardigheden hen leiden naar de juiste weg.

Heel de wereld wordt wakker - Jaap Robben

Jaap Robben stelde 'Heel de wereld wordt wakker' samen, een verzamelbundel met de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want: poëzie is onmisbaar, poëzie laat je nadenken, laat je voelen, verrast je en verrijkt je wereld - zeker als je jong bent. 'Heel de wereld wordt wakker' is de bloemlezing die de moderne kinderpoëzie van Nederland en Vlaanderen verdient: een schitterende verzamelbundel die zeker een kindertijd, maar hopelijk een leven lang meegaat.

De liefste wens - Toon Tellegen

Het vuurvliegje wil schijnen als de zon, de giraf wil een kortere nek, de mammoet wil niet meer uitgestorven zijn en de kwal hoopt dat er altijd deining zal zijn. Elk dier koestert zijn liefste wens, meer dan zestig dieren spreken die ook uit. Zolang wensen niet in vervulling gaan, is er hoop, blijft het verlangen. Mijn liefste wens, denkt de relmuis, is dat er een dag komt die ik de mooiste dag van mijn leven zal noemen, maar ik wil ook dat die dag altijd nog moet komen.

dit. - Tiny Fisscher & Iris van der Veen

Hoe weet je of iemand een echte vriend is, wat houdt wezenlijk geluk in en hoe kunnen we weten wat er gebeurt na de dood? In korte, poëtische dierenverhalen schrijft Tiny Fisscher over levensvragen die ieder mens bezighouden. Fisschers lichtvoetige toon maakt dit. tot een feest van herkenning voor iedereen die weleens over het leven, zichzelf en de wereld om zich heen nadenkt. Een boek voor iedereen die durft te dromen, want zoals Schildpad in een van de verhalen tegen Das zegt: ‘In dromen kan alles.’ De treffende en hartverwarmende illustraties van Iris van der Veen maken dit. tot een parel van een cadeauboek voor elke gelegenheid en voor alle dagen van het jaar.

Een wonderprachtig dier - Diverse auteurs

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters. Eén voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen je mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen & walvissen in de diepblauwe zee en olifanten & giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen & tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden & kikkers worden niet vergeten. Een prachtig boek om telkens weer te ontdekken hoe leuk en mooi poëzie is.

Groot Biegel sprookjesboek - Paul Biegel & Charlotte Dematons

Paul Biegel noemde zichzelf ‘een ouderwetse sprookjesschrijver’. En een rasechte verteller, dat was hij. Vanuit zijn befaamde schrijfstoel schreef Paul Biegel het ene geliefde verhaal na het andere. Bijvoorbeeld een verhaal over een witte zwaan die naar de sterren vliegt, en eentje over een jongetje dat op wonderbaarlijke wijze zijn lievelingsbeer terugvindt. Of het verhaal over de dieren uit het bos die hun jager een plechtige begrafenis geven. In deze verhalenbundel zijn 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen verzameld. Stuk voor stuk zijn ze rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Met haar schilderachtige tekeningen weet zij de Biegelsfeer perfect te verbeelden. Het ‘Groot Biegel sprookjesboek’ is met zijn heerlijke sprookjes & prachtige illustraties dan ook een waar genot om voor te lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk!

Russische sprookjes -Thé Tjong-Khing

Rusland is enorm, en de verhalen die ervandaan komen zijn al net zo divers en wijds als het land zelf. Thé Tjong-Khing verzamelde 14 prachtige verhalen om na te vertellen. In klare taal en met zijn uit duizenden herkenbare illustraties, vertelt Thé Tjong-Khing deze prachtige sprookjes. De een is bekender dan de ander. Van ‘Baba Jaga’ had je misschien al gehoord, maar kende je ‘Boskoning Och’ of ‘De boef die minister werd’ al? Laat je meevoeren naar de wondere Russische sprookjeswereld in dit perfecte voorleesboek vol spannende illustraties.

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte Dematons ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden? 

De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy & Arthur Japin

Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. Dit boek van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de losse, poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De teksten (heel goed vertaald door Arthur Japin) zijn prachtig, ze ontroeren, inspireren en laten je nadenken over je leven. De illustraties zijn weergaloos mooi en het boek is prachtig vormgegeven. Een geweldig cadeau voor bijvoorbeeld een geboorte, maar ook echt een aanrader om te geven aan je beste vriendin (of aan jezelf). Om in te blijven bladeren en te koesteren!

Formidabele fabels - Elli Woollard

Al eeuwenlang worden fabels verteld om wijze lessen door te geven.  Maar vooral zijn het dierenverhalen waar iedereen van kan genieten. De beroemdste zijn de fabels van Aesopus. Elli Woollard koos de mooiste uit en zette die op speels rijm. Marta Altés maakte er vrolijke, kleurige tekeningen bij. Een nieuwe generatie kan zo weer genieten van al die bekende verhalen: van de Haas en de Schildpad, de Veldmuis en de Stadsmuis en noem maar op. 

Het wonderbaarlijke verhaal van de Kleine Prins - A. de Saint-Exupéry

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen. De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die midden in een woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron… Een bewerking door Tiny Fisscher die deze klassieker uit 1943 ook geschikt maakt voor jongere kinderen. 

Waar geluk begint - Eva Eland

Eva Eland, de maker van het succesvolle Als 'Verdriet op bezoek komt', maakte een boek dat echt gelukkig maakt! We hebben allemaal geluk nodig in het leven. Het kan moeilijk bereikbaar zijn en soms voelt het zo ver weg. Maar er is één plek waar geluk altijd te vinden is. Daar waar iedereen kan terugkomen… Geluk begint bij jezelf. Eva Eland laat in haar eenvoudige, lichte illustraties zien dat geluk overal in kan zitten. Sta ervoor open. Soms is het even weg, maar het wacht altijd weer op je, ook als het even tegenzit. Luister goed als het stil is en stop met zoeken... Een juweeltje van een boek!

Het mysterie van niks en oneindig veel snot - Jan Paul Schutten

Duik mee in de wereld van natuurkunde en sterrenkunde; een wereld van tijdreizen, van zwarte gaten, van donkere materie, van deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en van oneindig veel andere heelallen met oneindig veel andere jou's en mij's – echt waar! Een wereld van het kleinste van het kleinste tot het grootste van het grootste. En een wereld van briljante denkers en wetenschappers die over zo ongeveer alle vragen in het universum hebben nagedacht. Jan Paul Schutten kan als geen ander de alleringewikkeldste kwesties op aarde feilloos uitleggen. 

Het Achterhuis - Anne Frank

Het verhaal van Anne Frank in stripvorm: het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky. Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken. Deze stripbewerking is voor jongeren ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank. 

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.