Onze favoriete informatieve boeken

Hieronder vind je een aantal van onze favoriete informatieve titels. We hebben ontzettend veel geweldige, mooie boeken op voorraad vol informatie en weetjes over bijvoorbeeld de ruimte, de aarde, geschiedenis, wetenschap & dieren. We laten ze graag aan je zien! Natuurlijk kunnen we elk boek voor je bestellen. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Atlas voor avonturiers - Sarah Sheppard

Waar vind je de meest adembenemende vulkaanuitbarstingen? En waar liggen de meest waardevolle diamantmijnen verstopt? Waar verbergen de pijlkikker en de zeewesp zich? En wat is eigenlijk de Zee van Piraten? Ontdek dit en meer in deze opwindende, raadselachtige wereld vol wonderlijke wezens. Geen betere manier om onze planeet te verkennen dan met deze aantrekkelijke, gemakkelijk te begrijpen atlas, boordevol thematische wereldkaarten zoals gevaarlijke dieren, grote mysteries, spectaculaire vulkanen en dinosauriërs. 'Atlas voor avonturiers' is geschikt voor lezers vanaf 8 jaar en biedt een spannende wereldreis aan alle thuis-avonturiers.

De grootste uitslovers ooit - Andy Seed

Lees alles over superrijke koningen en koninginnen die maar wat graag met hun geld strooiden, voortreffelijke muzikanten die hun talent niet onder stoelen of banken staken, grote denkers die met hun ideeën alles veranderden, en fenomenale kunstenaars die de wereld mooier maakten met hun kunst. Dit boek zit boordevol feitjes over grote paleizen, snelle auto’s, enorme legers, geplooide outfits, oogverblindende blingbling, muzikale meesterwerken, epische kunstwerken, bizarre uitvindingen en nog veel meer. Ga mee op een geweldige reis door de geschiedenis!

Wist je dit al over je lichaam? - Usborne

Hoe noemen artsen gerommel in je buik en hoeveel geuren kan je neus herkennen? Informatief boek vol leuke en verrassende weetjes over het menselijk lichaam, met grappige illustraties van Susanna Rumiz. De duidelijke, eenvoudige tekst prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en wakkert een interesse in de wetenschap aan. Perfect voor kinderen die van feitjes houden. En leuk om te weten, er zijn meer boeken in deze Wist je dit al over? serie. 

Licht - Jennifer Smith

Sommige organismen – van schimmels tot vuurvliegjes – hebben een heel bijzonder talent: ze geven LICHT! Waarom doen ze dat? Hoe krijgen ze het voor elkaar? En wat kunnen we van ze leren? Ontmoet de inktvis die lichtgevend slijm naar zijn vijanden spuit, vuurvliegjes die soldaten hielpen in oorlogstijd, diepzeehengelvissen met lichtgevend lokaas en wetenschappers die bestuderen hoe lichtgevende wezens onze levens kunnen redden. Ga mee op een magische reis door de diepzee, glimmende grotten en donkere bossen en laat je  verwonderen, verbazen en verrassen door de bijzondere wonderen van bioluminescentie in dit boek waarvan de prenten licht lijken te geven.

Femina Sapiens - Marta Yustos

Een non-fictie boek dat de geschiedenis van de mensheid vertelt vanuit een vrouwelijk perspectief. Wist je dat de meeste archeologische vondsten van vrouwen en kinderen zijn? In dit boek krijgen onze vrouwelijke voorouders de hoofdrol. Wat vertellen hun skeletten en hun verhalen ons? Reis mee naar de prehistorie om de menselijke soorten te leren kennen die voor ons kwamen. Maak kennis met Lucy, Ardi, mevrouw Bles, Benjamina en Denny. Wij kunnen zoveel van hen leren.

Dit boek gaat over Nederland -  Kristi Freijssen

Welkom in Nederland! Misschien wel het land waar jij geboren bent of al een poosje woont. Het kan ook zijn dat je hier gezellig op bezoek bent. Blader mee en ontdek de grote diversiteit van dit kleine landje, waar je mag zijn wie je wilt zijn. Van Nederlandse uitvindingen en typische gebruiken tot herkenbare belevenissen. Aan de hand van kleurrijke illustraties en verrassende weetjes stap je in de gezellige wereld van de lage landen. Met dit boek leren kinderen vanaf 4 jaar Nederland op een speelse manier kennen.

Een reis door het menselijk lichaam - Gail Armstrong --> tip van Michel

Dit boek heeft fantastische uitsneden en grote & kleine flappen vol extra informatie. Een ware ontdekkingsreis door het hele lichaam. Neem een kijkje aan je binnenkant en leer van alles over je spieren en zenuwstelsel. Check je bloedvatenstelsel, je briljante hersenen en kom erachter hoe bijvoorbeeld je oog werkt. 

Michel: 'In de winkel hebben we flink wat kasten over non-fictie onderwerpen. Dit is een mooie aanvulling op onze collectie van boeken over je lijf. Een heel fijn bladerboek met een heldere uitleg en vol interessante weetjes. In zijn vormgeving echt een blikvanger, het boek komt door alle papercuts echt tot leven.'

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen - Jouke Akveld & Djenné Fila

Bekroond met het gouden penseel 2023! Vanaf het aller vroegste begin loopt er een spoor van dieren door onze geschiedenis. Ze zagen de eerste mens in Afrika. Ze renden voor hun leven toen hij een jager bleek te zijn, en toen hij zich settelde als boer trokken zij de ploeg. Dieren speelden een hoofdrol toen koningen en keizers pronkten met hun macht. Ridders zaten op hun ruggen, soldaten vertrouwden op hun vleugels als ze een boodschap de lucht in stuurden voor hulp. In dit boek vertellen 29 dieren hun verhaal. Hun getuigenissen voeren van tweehonderdduizend jaar geleden tot vandaag. Soms blikken ze terug, soms zitten ze midden in een gebeurtenis, soms kijken ze hoopvol vooruit.

Alles wat (niet) mag - Stine Jensen & Ellie Lust

Mag je een brood stelen als je arm bent? Of inbreken om een dier in nood te redden? En zou jij je broer of zus beschermen als je weet dat die iets gedaan heeft wat niet mag? Wie bepaalt eigenlijk wat wel en niet mag? In dit boek ga je samen met Stine en Ellie filosoferen over goed en fout gedrag. Ellie vertelt spannende verhalen over haar werk als politieagent en Stine zet je aan het denken over wat wel of niet mag. Speur en denk mee!

Waarom de wereld niet eerlijk is - Yuval Noah Harari

'Sapiens' voor kinderen, het 2e deel. Harari kan als geen ander een ingewikkeld verhaal vertellen op een voor iedereen begrijpelijke én aansprekende manier! Waarom is de een arm en de ander rijk? En hoe komt het dat sommige mensen macht? Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen nog gelijk. De een kon goed jagen en klimmen en de ander was goed in eten verzamelen en gereedschappen maken, maar ze wáren gelijk. In dit boek ontdek je dat er daarna iets bijzonders gebeurde: sommige mensen werden boeren. En dat veranderde alles. Je ontdekt waarom mensen nu brood eten, hoe wolven honden werden, waarom niet iedereen van rekenen houdt en hoe er doordat we leerden schrijven koninkrijken ontstonden. Door de landbouw werden mensen niet alleen de baas over planten en dieren, maar ook over andere mensen.

Guinness World Records 2024 

Deze volledig nieuwe editie 2024 bevat duizenden nieuwe records en aansprekende foto’s. Het thema is dit keer: Onder water. Er is aandacht voor bizarre beesten als de giga-octopus, maar ook voor bekende Guinness-onderwerpen als het menselijk lichaam, wetenschap en techniek, sport en avontuur. Ook jonge recordhouders passeren de revue. Diversiteit en inclusiviteit staan centraal, zowel boven als onder water. Boordevol tips om je te verwonderen over de oceanen en zelf bij te dragen aan een betere wereld.

Wist je dit al over dinosaurussen? - Usborne Publishers

Een nieuw deel in de 'Wist je dit al over.....?' serie. Heerlijk informatief boek vol grappige en verrassende feiten over allerlei verschillende dinosaurussen, met duidelijke tekst die de nieuwsgierigheid van jonge lezers prikkelt. Perfect voor kinderen die van feitjes houden, zodat ze hun familie en vrienden kunnen laten zien hoeveel ze over dinosaurussen weten. Ook verkrijgbaar in deze serie: Wist je dit al over je lichaam? en Wist je dit al over de ruimte?

Groeien broeken aan bomen? - Jasmien Wynants 

Wist je dat: je T-shirt al een wereldreis achter de rug heeft voor het in je kast belandt? Er evenveel water nodig is om één T-shirt te maken als je drinkt van je geboorte tot je zeven jaar oud bent? Kleding gemaakt wordt van bomen, planten, koeien, schapen en zelfs olie? Er elke seconde een hele vrachtwagen kleding wordt verbrand of gestort? Leer er meer over én ontdek hoe het beter kan.

Het bromvliegeffect junior - Eva van den Broek & Tim den Heijer

Je wordt ouder en mag steeds meer zelf beslissen. Maar kies je écht zelf of word je stiekem gestuurd in deze wereld vol apps, influencers en reclame? In Het bromvliegeffect junior leren gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamestrateeg Tim den Heijer kinderen om het bromvliegeffect te herkennen, de negatieve invloed ervan te vermijden en het op een goede manier zelf te gebruiken. Op school, in de winkel, op straat, online én thuis.

Als er 100 mensen op de wereld waren - Jackie Mccann

Stel dat er honderd mensen op de wereld waren… hoeveel daarvan zouden kind zijn en hoeveel volwassen? Hoeveel mensen zouden zwart haar hebben en hoeveel bruin, blond of rood? Heeft iedereen (schoon) water en elektriciteit? Hoeveel van die honderd mensen kunnen lezen en schrijven? Dit boek beantwoordt al deze vragen en nog veel meer! Door acht miljard mensen terug te brengen naar een groep van honderd is de informatie ook voor jongere kinderen goed te overzien. De heldere illustraties maken het geheel nog overzichtelijker.

Kasteel Hartenstein - Marja Baseler & Annemarie van den Brink

Na het succes van Pretpark de Poepfabriek en Het Hersenhotel is er nu Kasteel Hartenstein. Een hartverwarmend non-fictieboek voor jonge kinderen – met tips om je hart gezond te houden en hartstikke veel interessante weetjes! Je hart klopt dag en nacht en is de motor van je lichaam. Maar hoe werkt je hart? Hoe stroomt je bloed door je lijf? Zit verliefdheid in je hoofd of in je hart? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Reis samen met hartsvrienden Mila en Amor door alle kamers van kasteel Hartenstein en ontdek het geheim van een gezond hart.  Heldere en toegankelijke non-fictie voor jonge kinderen voor thuis en op school.

Een bijzonder pakketje - Polly Faber

'Een bijzonder pakketje' is een non-fictie prentenboek dat antwoord geeft op alle vragen die je maar kunt verzinnen over pakketjes en de post. Waar komt een boek vandaan? Hoe komen ze in winkels en op deurmatten terecht? Dit wordt allemaal haarfijn uitgelegd. Eerst komt het product de fabriek uit. Dan wordt het met een vrachtwagen naar de haven gestuurd en vaart het op een groot schip de hele wereld over. Misschien pakt het daarna wel een trein of stapt het in een busje, voordat het in de winkel terechtkomt. En hoe normaal en alledaags het ook lijkt, als je de wereldreis eens goed bekijkt, is eigenlijk elk pakketje wel een bijzonder pakketje! 

De bizarste dieren ooit - Tim Flannery

Een fantastisch nieuw boek van de auteur van Gek! Gaaf! Geweldig! en Duik mee in de diepzee. Zet je schrap! Je gaat op reis door de tijd met professor Tim Flannery, de meest enthousiaste ontdekkingsreiziger en wetenschapper ter wereld, om de bizarste beesten te ontmoeten die ooit hebben geleefd – en zijn gestorven. Zet de tijdmachine aan en ontdek het allemaal!

Vogels - Sanne Ramakers & Merel Vinks

Zijn vogels echt de laatst levende dinosaurussen? Welke soorten vogels zijn er op de wereld? En eten alle vogels hetzelfde? Op deze en vele andere vragen krijg je in dit boek een antwoord. Ook vind je er handige tips, leuke spelletjes, een grote uitklappagina en een miniquiz. Zo word je een echte vogelaar! Een informatief prentenboek uit de Willewete serie voor vogelvrienden vanaf 5 jaar.

Atlas van de ruimte - André Kuipers

Als je ’s nachts naar de sterrenhemel kijkt, is er enorm veel te zien. Ontdek in dit grote boek boordevol echte ruimtefoto’s en illustraties alles over het heelal. Wist je bijvoorbeeld dat de sterrenhemel er vanaf de andere kant van de aardbol heel anders uitziet? En wat het verschil is tussen een planeet en een ster? Dat wonen en leven op Mars best een uitdaging is? En hoe heet is het eigenlijk op de zon? Bezoek samen met de Kleine Astronauten bijzondere plekken in het heelal, zoals de maan, de planeten in ons zonnestelsel, sterren en sterrennevels. 

Het mooiste boek van grote viezigheid - Piotr Socha

Terwijl Chinese keizers al meer dan duizend jaar hun toilet doorspoelden, bleven Europese burgers hun pispotten uit het raam leeggieten... En wist je ook dat: De vroeg-christelijke heiligen vuil als een symbool van vroomheid beschouwden? De deftige Britse dames uit het barok tijdperk hun pruiken zo zelden reinigden dat er muizen in woonden? Napoleon uren in de badkuip spetterde? Chirurgen zelfs aan het begin van de 19de eeuw hun handen niet wasten? Toiletten in huis op veel plaatsen in de wereld vandaag nog steeds een luxe zijn? Je leest het in dit boek!

Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda - Bibi Dumon Tak

Winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs 2023 en bekroond met een Zilveren Griffel! Bibi Dumon Tak laat dieren aan het woord die spreekbeurten houden over andere dieren. Sommige dieren hebben elkaar nog nooit gezien, anderen kennen elkaar juist heel goed. Zoals de poetsvis, die vooral de scherpe tanden van de haai kent, en de vos, die voornamelijk is geïnteresseerd in de smaak van de gans. De zebra houdt zijn spreekbeurt over zwart-witte dieren en de doodshoofdvlinder weet alles over de doodshoofdaap te vertellen. En zoals bij iedere spreekbeurt is er na afloop gelegenheid tot het stellen van vragen!

Perronpapegaaien & krekelcriminelen - Auke-Florian Hiemstra

In dit boek neemt bioloog Auke-Florian Hiemstra je mee op safari in de stad. Want daar is veel meer natuur te vinden dan je denkt! We ontmoeten spreeuwen die treinen laten vertrekken, een meeuw die boodschappen doet, vissen die hun eigen deurbel hebben en nog veel meer. Voor veel dieren is de stad een 'all you can eat'-restaurant, zolang ze maar uitkijken met oversteken... En wist je dat sommige planten en dieren zich zo goed hebben aangepast aan het stadsleven, dat je het zelfs evolutie kunt noemen? Wie dit boek leest, zal nooit meer op dezelde manier door de stad lopen!

Groot gluurboek Machines - Davidsfonds

Gluur binnen in machines en kijk hoe ze werken. Zie je door je verschuifbaar vergrootglas hoe de pompen zuigen, tandwielen in elkaar haken en turbines draaien? Leer alles over verschillende soorten machines, van tractors tot ruimtetuigen. Zet je ingenieurspet op en ontdek welke taken machines in samenwerking met mensen kunnen voltooien. Met echte wetenschappelijke details en een waaier aan machines is dit boek de perfecte introductie voor wetenschappers in wording. 

Tot over mijn oren in het plastic - Daniël Poolen

'Tot over mijn oren in het plastic' vertelt over de geschiedenis van plastic, de voor- én de nadelen, onze veranderende relatie met het materiaal en of we kunnen dromen van een plasticvrije wereld. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar halverwege de vorige eeuw was iedereen razend enthousiast over plastic. Nu zoeken we juist naar manieren om zo min mogelijk plastic te gebruiken. Hoe is dat zo gekomen?

Wiskunde in je smartphone - Ann Dooms

Sla dit boek open en krijg antwoord op vragen als:

Kan een computer zien?
Hoe weet Instagram welke filmpjes je graag bekijkt?
Kun je geheimschrift ontcijferen?
Hoe weet je of een foto online echt of nep is?
Welke wachtwoorden hoef je niet te onthouden?

Het complete drakenboek - Federica Magrin

Als je op zoek bent naar een oersaaie drakenencyclopedie, is dit geen boek voor jou. Dit is namelijk een praktische gids voor toekomstige drakenjagers en -trainers, boordevol handige informatie waarmee je alle soorten draken die ooit hebben bestaan kunt herkennen, alles te weten komt over hun schuilplaatsen, gewoonten en favoriete eten, en leert hoe je voor deze grandioze dieren moet zorgen! Ben je klaar om de wonderlijke, mysterieuze en fantastische wereld van deze mythische wezens te betreden? Zet dan je angst opzij en kom binnen... de draken wachten op je!

Het begint met een droom -  Babs Gons & Femme ter Haar

In ‘Het begint met een droom’ staan 20 vrouwen in de schijnwerpers die een verschil hebben gemaakt in de geschiedenis van het Nederlands koninkrijk. En wat blijkt: zo anders dan jij en ik zijn ze helemaal niet! Schrijver, theatermaker en spoken word-artiest Babs Gons brengt met ‘Het begint met een droom’ een ode aan fenomenale vrouwen uit onze geschiedenis. In dit inspirerende, informatieve boek vertelt ze op een toegankelijke manier over de levens van deze heldinnen. Femme ter Haar maakte de schilderachtige illustraties waarin onder meer Wilhelmina Drucker, Khadija Arib en Nikkie de Jager van de pagina’s spatten.

Meesters in vermomming - Marc Martin

Een zoekboek recht uit de natuur. Er zijn dieren die zich fantastisch kunnen vermommen. Sommige hebben schutkleuren of kunnen van kleur veranderen, waardoor ze niet opvallen in hun omgeving, andere doen zich zelfs voor als andere dieren of planten. Meesters in vermomming is een ode aan deze dieren. Eerst wordt uitgelegd hoe een bepaald dier zich weet te vermommen, gevolgd door een grote zoekplaat waarin je het betreffende dier moet ontdekken. Twaalf dieren komen aan bod, van de ijsbeer tot de orchideebidsprinkhaan en van kameleons tot mimische octopussen. Twaalf verbluffende verhalen en twaalf schitterende zoekplaten.

De Zweetvoetenman - Annet Huizing 

In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven. Over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die 'fuck de koning!' riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben.

Dit boek zit vol met hersenen - Van Holkema & Warendorf

In dit boek leer je alles over het brein. Niet alleen dat van mensen, maar ook dat van dinosaurussen en robots. Ontdek de gruwelijke geschiedenis van de neurowetenschap, leer hoe snel een gedachte kan reizen, lees waarom we slapen en hoe je zintuigen werken. Door het hele boek heen vind je toffe praktische experimenten en optische illusies die je als lezer thuis kunt proberen. En er wordt zelfs vooruitgekeken naar wat er in de toekomst misschien nog meer kan met hersenen! Elke dag gebruik je deze ultieme supercomputer. Een grappig geïllustreerd boek boordevol weetjes voor nieuwsgierige kids vanaf 8 jaar. 

Toen het oorlog was, 1914-1918 - Diverse auteurs

‘Toen het oorlog was, 1914-1918’ is een prachtig verzorgd non fictie-kinderboek over de Eerste Wereldoorlog. Dit informatieve boek heeft oog voor het internationale verloop van de oorlog, maar vooral ook voor de situatie in Nederland en België. Een prachtige uitgave vol historische fotografie en fullcolour-illustraties. De auteurs van tekstbureau Patsboem! educatief weten als geen ander de geschiedenis op een begrijpelijke en informatieve manier uit te leggen voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Voor het eerder verschenen ‘Toen het oorlog was, 1939-1945’, dat over de Tweede Wereldoorlog gaat, won het team een Zilveren Griffel.

Vet oud! Tweede Wereldoorlog - Richard Zuiderveld & Aant-Jelle Soepboer

In dit 4e deel van de Vet oud!-serie nemen geschiedenisleraren Richard Zuiderveld & Aant Jelle Soepboer de lezers mee naar deze heftige en interessante oorlogsjaren. Als lezer volg je de levens van jongeren tijdens de oorlog aan de hand van 15 verhalen. Je wordt meegenomen van de Slag om de Grebbeberg tot aan het beleg van Stalingrad en van onderduikers in de polder tot de strijd in Indonesië. Uiteraard komen ook de Duitse inval in Nederland, de Hitlerjugend, razzia's, het verzet, de aanval op Pearl Harbour, de SS, de Hongerwinter, de bevrijding, de Slag om Berlijn, het Rode Leger en de atoombommen op Japan aan bod. De spannende verhalen in het boek worden aangevuld met vele historische weetjes, museumtips, foto's en illustraties.

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.