Boekentips voor 2+

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden? 'Alfabet' komt vrijdag 5 juni uit. Reserveer nu via info@indewolken.nl jouw exemplaar! Natuurlijk pakken we het boek in prachtig bijpassend 'Alfabet' papier voor je in!

De verhuisdieren - Pieter van den Heuvel

In deze uitvouwbare verhuisstoet van maar liefst 4 meter lang komen talloze dieren met al hun lievelingsspullen voorbij. Van een televisieverslaafde walvis en een studerende kameel tot een pianospelende eland en een luie kat. Ook staan er vier gigantische dinopoten tussen de beesten, die uiteindelijk voor een verrassend einde zorgen. De gedetailleerde illustraties staan garant voor urenlang kijkplezier.

Konijntjes in de bus - Philip Ardagh

Een vrolijke prentenboek met kleurige tekeningen waarop lekker veel te ontdekken valt en een tekst op rijm. Voor kleine konijntjes eeeh.. kindjes vanaf 2 jaar. Een bus vol konijntjes... waar zouden zij toch allemaal naar toe gaan?

Smakelijk eten! - Jane Foster

Welke maaltijd eet jij het liefst? Duik mee in de wereld van Jane Foster en maak kennis met de verschillende maaltijden van de dag. Dankzij de flapjes en schuifelementen kan je peuter zelf deelnemen aan het voorbereiden van de maaltijd. Vul het glas sap, smeer boter op de toast en pel de banaan, elke keer weer opnieuw!

Bedtijd - Patricia Hegarty

Als de zon ondergaat op de hoge berg, gaan de dieren naar bed. Dit mooi geïllustreerde prentenboek met kijkgaatjes en een rijmende tekst is ideaal om voor te lezen voor het slapengaan.

Dubbel! onder water - Lorna Scobie

Duik in de wereld waar water schittert, schelpen flonkeren en strandzand glittert. Til de flapjes op en zoek alle dubbele figuren in dit boek! Maar pas op, laat je niet voor de gek houden door de vreemde eend in de bijt op elke pagina. Of ontdek je liever een wereld van planten en bloemen, waar vlinders fladderen en bijen zoemen? Kies dan voor Dubbel! in de tuin.

Waar is mijn trui? - Nicole Slater

Raf is dol op zijn roze trui. Maar op een dag is de trui ineens verdwenen. Hij zoekt overal en vraagt iedereen om hulp, van de kleine katjes in de kast tot de knorrige krokodillen in de rij voor de wc. Maar niemand heeft de trui gezien. Waar kan zijn lievelingstrui toch zijn? Een grappig zoek- én telboek met flapjes.

Volg je mij? Reis rond de wereld - Anne Passchier

In dit inventieve boekje banen peuters zich een weg door doolhoven. Met hun vinger kunnen ze de uitgestanste paadjes in het boek volgen om Vos en zijn dierenvriendjes door de doolhoven te leiden. Van Amerika over Afrika tot Azië en Europa: op alle kijkplaten zijn veel dieren en verrassingen te ontdekken. De vraagjes maken er bovendien een interactief boek van. En aan het eind van elk doolhof is er een kijkgaatje om meteen het volgende avontuur te starten!

Hallo, meneer Dinosaurus! - Sam Boughton

Zeg maar 'hallo' tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek. Of zeg je liever 'hallo' tegen mevrouw Olifant en andere dieren op de Savanne? Dit boekje hebben we ook in ons assortiment. 

In het bos - Ingela Arrhenius

In 'In het bos' zijn de prachtige illustraties gecombineerd met wel een heel bijzonder boekontwerp: elke dikke kartonnen pagina heeft een andere vorm. De pagina's van dit leuke, creatieve boekje hebben de vorm van verschillende soorten bomen. En worden steeds een slag groter, waardoor je vanaf de voorkant het hele bos kunt zien. En als het stevige boekje open op tafel worden gezet, kan er fijn mee worden gespeeld.

Klein wit visje hoort watermuziek - Guido van Genechten

Een vrolijk geluidenboek voor luistervisjes en muziekliefhebbers vanaf 2 jaar. Klein wit visje is blij opgestaan. Hij zingt een vrolijk ik-ben-net-wakkerliedje. Zijn vriendjes maken hun eigen muziekjes. Dan hoort Klein wit visje betoverende klanken. Waar komen die vandaan?

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert

Een nieuwsgierig olifantje heeft moeite om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet zo veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben, die hij niet heeft. Hij wil ook mooie puntige prikhoorns als een gnoe, de lange poten van de giraf en de gespikkelde vacht van de cheeta. Pas als de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Wie liet daar een scheetje? - Maikel Verkoelen

Pffft, prrrrrgt, pvvvwppv. In dit geluidenboekje zitten veel scheetjes. Scheetjes zijn heel gewoon en vooral heel erg grappig! Druk op de tabs en je hoort al die gekke geluiden die wij allemaal weleens maken.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! 

Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

 

Komt goed, kleine Krab - Chris Haugthon

Jaaa! Een gloednieuw, mooi boek van de auteur van 'Mama kwijt'! Wat een mooie kleuren en wat een goed verhaal weer. Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug. Veel te eng! Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open. Absolute leestip voor Kleine en Grote Krabben vanaf 3 jaar!

Pip & Posy en de rode ballon- Axel Scheffler

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes in deze serie over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. Dit aandoenlijke duo is een creatie van Axel Scheffler, wiens werk inmiddels al in 29 landen is verschenen. Kleurige illustraties, weinig tekst en herkenbare situaties. Er zijn nog veel meer delen! 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Bobbi leert fietsen - Monica Maas

Bobbi leert fietsen is een nieuw deel uit de vrolijke en herkenbare reeks van boekjes over Bobbi. Leren fietsen gaat bij Bobbi natuurlijk net zoals bij elk kind: met vallen en opstaan.

Papa vraagt: 'Wil je écht fietsen? Dan haal ik de wieltjes weg.
Laten we het eens proberen.' Bobbi zegt: 'Wat spannend, zeg.'

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Dikke kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hij komt allerlei soorten huizen tegen, maar... niet het zijne! Hoe vindt hij de weg terug naar zijn eigen huis? De sprekende illustraties zijn geweldig, een grappig boek dat fijn voorleest.

Die daar - Mirte Stut

'Die daar' is een superorigineel groot kartonnen aanwijsboek dat orde schept in de chaos van woorden die jonge kinderen dagelijks te verwerken krijgen. Dankzij dit veelomvattende fotografische overzicht van alledaagse dingen leren zij de wereld om hen heen te benoemen. Wat dit boek écht bijzonder maakt is de indeling in 14 vrolijke categorieën. Wat denk je van allemaal voorwerpen die vallen onder: 'die is vies', 'die is dun', 'die is raar' en 'die is rond'? Zo worden alledaagse dingen ineens heel verrassend. Must have!

Hallo garage - Nicola Slater

Sammie gaat vandaag bij de garage spelen en zoekt zijn vriendjes op. In welke voertuigen zitten ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Emma ligt nog in de caravan te slapen, kunnen ze die ook wakker kietelen?

Saar is jarig - Pauline Oud

Het is een bijzondere dag vandaag. Saar is jarig! De hele dag is een feest. Van mama en papa krijgt Saar een echte poppenwagen en op school zingen alle kinderen voor haar. Ze mag op een stoel gaan staan en krijgt een kroon op haar hoofd. Saar heeft natuurlijk ook voor iedereen lekkers meegebracht. Thuis opent Saar alle verjaardagskaartjes. En dan komen opa en haar vriendjes op bezoek voor taart en spelletjes. 

Haren vol banaan - Erik van Os

Haren vol banaan: een vies en vrolijk boek vol muziek! Naast gouwe ouwe smaakmakers als "Pudding met vel" schreef Erik van Os in dezelfde traditie vijfentwintig nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama's lippenstift en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een heel lief vriendje bij. De sprankelende tekeningen van Noëlle Smit zijn al even vies en vrolijk als de versjes en de liedjes.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!