Boekentips voor 2+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Je bent van harte welkom in onze fijne winkel om te snuffelen & te shoppen. We geven jou en je kind(eren) graag persoonlijk advies. Bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Mail naar info@indewolken.nl voor je bestelling of meer informatie.

Ik ben de koning - Leo Timmers

Het voorleesfavorietje van onze collega Sim. Op een dag valt de kroon van het hoofd van de slapende Koning Leeuw. Hij komt terecht op de rug van Schildpad en die vindt dat hij daarom koning is. Maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens, iedereen vindt zichzelf de beste koning. Tot Koning Leeuw eraan komt...  De bonte parade van dieren die voorbij komt is erg leuk, de één weet nog beter dan de ander waarom hij koning zou moeten zijn. De stijl van Leo Timmers is uniek: zijn platen zijn altijd lekker fel, hij gebruikt precies genoeg woorden en de herhaling in het verhaal nodigt jouw kleintje vast en zeker ook uit om mee te doen!

Kom uit die kraan!! - Tjibbe Veldkamp

Het voorleesfavorietje van onze collega Liselot. Bart weet best dat kinderen niet op de bouwplaats mogen komen. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen én de hijskraan. Waarom doet hij dat? Een heerlijk verhaal om voor te lezen! Illustrator Alice Hoogstad maakte geweldige, grote platen waarop van alles gebeurt. Het boek heeft eigenlijk twee verhalen met als slot een verrassende ontknoping. Voor stoere kinderen vanaf 3,5 jaar die dol zijn op graafmachines, bouwvoertuigen en politie-agenten.

Mol kan iets - Marieke van Hooff

Het voorleesfavorietje van onze collega Michel. Op een dag beslist Mol om langs te gaan bij al zijn vrienden. Elk van hen blijkt een bijzonder talent te hebben; Muis kan prachtig tekenen, Varkentje bakt als de beste en Eend is heel erg slim. Mol voelt zich wat onzeker. Iedereen blinkt in iets uit, maar wat is zijn talent? De eenvoudige zinnen zijn op rijm en passen goed in de belevingswereld van kleintjes. De schattige illustraties maken je vrolijk. Spoiler-alert ;-)... Het talent van Mol is dat hij altijd AARDIG is. Een absolute verademing in deze tijd, daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen, toch?

Komt goed, kleine krab - Chris Haughton

Het voorleesfavorietje van onze collega Annemieke. Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug. Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open....  De ogenschijnlijk simpele illustraties vol kleur zijn echt prachtig. Ook in dit boek zit weer een mooie boodschap verstopt, zonder dat het te dik er bovenop ligt. Een geweldige aanvulling voor de boekenverzameling van jouw twee-jarige!

Je allereerste verhalen van Kikker - Max Velthuijs

Kikker en Eend gaan zwemmen. Maar Haas is bang voor water. Zijn vriendjes helpen hem om zijn angst te overwinnen..... En Beertje gaat bij Varkentje logeren. Dat kan hij best alleen. Maar Kikker wil toch even zeker weten of dat wel goed gaat...... Kikker en zijn vriendjes willen eten, maar de kast is leeg. Hoe kan dat nou? Er is een dief! Als ze hem betrappen, vieren ze dat met een grote picknick!..... Dit grote, dikke kartonboek bevat drie Kikkerverhalen over voor peuters herkenbare onderwerpen. 

Nóg een keer! Voorlezen met kleintje beer - Harmen van Straaten

Kleintje Beer en Buurbeertje zijn de beste vriendjes. Ze spelen in het park, verstoppen zich in hun geheime hut, ze gaan naar de kinderboerderij en beleven nog veel meer kleine avonturen.... Vrolijke, korte verhaaltjes met bijpassende liedjes. Voor bereveel voorleesplezier! 

Muis in de garage - Lucy Cousins

Eddie Eekhoorns auto heeft pech. Maar geen nood, Muis, Kees en Oscar staan voor hem klaar in de garage. Zie hoe het werkt: de brug, het motorblok takelen... En dan is de auto weer gemaakt! Draai, schuif en speel en werk mee in de garage! Lezen én spelen met Muis in dit leuke kartonboek. Perfect voor kleine autoliefhebbers

Klein konijn, kom naar huis - John Bond

Klein Konijn, het onweerstaanbare peuterkonijn, is terug met een gloednieuw avontuur: Klein Konijn, kom naar huis. Klein Konijn gaat in de tuin kamperen. Maar eerst moet hij nog spullen halen. Touw, hout en marshmallows natuurlijk. Dit wordt de beste dag ooit! Klein Konijn gaat gauw op weg. Maar lukt het hem om alles in z’n eentje thuis te krijgen? Dan slaat het weer om en gaat het ook nog eens regenen… Opnieuw een hilarisch verhaal met een verrassende twist van auteur-illustrator John Bond.

Later als ik groot ben - Bette Westera

Een betoverend beeldverhaal over dromen van dingen durven. Over het fijne van klein zijn en het spannende van groot worden. Bette Westera kan als geen ander lichte en minder lichte thema’s voor peuters en kleuters verwoorden. Haar (prenten)boeken vallen regelmatig in de prijzen. 

Dikke pret op het toilet - Anna Taube & Eefje Kuijl

Beer zit rustig op het toilet, maar dat duurt niet lang. Voor hij het weet vliegen, kruipen en springen allerlei dieren uit het bos naar binnen. Samen plassen, samen afvegen, samen handen wassen: wat een pret op het toilet! Met 6 hilarische wc-geluiden. 

Olifantje in het bos - Annemarie van Haeringen

Stevig groot kartonboek naar het klassieke kinderliedje; Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los. Anders raak je de weg nog kwijt en dan heb je straks nog spijt. Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los. Maar natuurlijk laat Olifantje, zoals elk kind, zijn mama wel los…

Hieper de pipo - Sam Loman

Pipo hiepert, huppelt, stuitert, hopt, tuimelt, rent, rolt, struikelt en buitelt. Dat doet hij niet expres. Het gaat vanzelf. Zijn lichaam voelt als elastiek en af en toe lijkt het alsof hij een pingpongbal in zijn hoofd heeft. Soms is dat best lastig. Als hij taken moet uitvoeren op school, bijvoorbeeld. Of als Pipo ja zegt terwijl hij eigenlijk nee bedoelt. Maar meestal is het leuk om zo te zijn. En daarom rent, springt, buitelt en rolt Pipo gewoon door! Een vertederend en herkenbaar prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar over hoe ontzettend moeilijk het soms is om stil te zitten.

Mag ik eens in je luier kijken? - Guido van Genechten

Een ontwapenend prentenboek met flapjes EN een echte muisknuffel, over de grote nieuwsgierigheid van een klein muisje. Pret verzekerd voor jong en oud. Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt. Dan willen de vriendjes natuurlijk ook wel eens weten wat er in de luier van Muisje zit. Er staat hun een grote verrassing te wachten. 

Een toren van koe - Pieter van den Heuvel

‘Een toren van koe’ is het nieuwe prentenboek van ‘De verhuisdieren’-auteur Pieter van den Heuvel. De koeien gaan een toren bouwen... van koeien....en de hele wei helpt mee. Alle koeien op de boerderij klimmen op elkaar. De toren wordt al snel heel hoog. Koeien worden omhoog getakeld of beginnen een lange klim. Sommige worden met raketten naar boven gebracht en misschien komt de zeekoe zelfs wel even helpen. Vliegtuigen suizen langs. En dan… begint de laatste koe te zweven. ‘Zo is het wel mooi geweest,’ roept de boer. De koeien klimmen naar beneden. Behalve die zwevende koe dan natuurlijk. Een hilarisch boek op rijm met grappige illustraties die garant staan voor veel kijkplezier!

De prins zonder billen - Levina van Teunenbroek

Van de maker van De ridder zonder billen! De ridder werd prins en leidt een lang en gelukkig leven. Ja, hallo, wacht eens even... Dat kan natuurlijk niet eeuwig duren. Tijdens een zwempartijtje moet hij het dan ook bezuren. Weer huilen, want wat moet hij nu beginnen? Zal de liefde deze ramp overwinnen?

Een geestig prentenboek met kleurrijke illustraties en een speciale billenuitklappagina. Een feest om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar!

Wat gaat het kindje doen? - Laura Knowles

In ‘Wat gaat het kindje doen?’ krijgen peuters allerlei raadspelletjes voorgeschoteld. Krijg je je laarsjes aan? Tijd om in de plassen te stampen! En als je vies bent, ga je lekker in bad. Achter de grote, stevige flappen in het kartonboek schuilen de antwoorden. De lieve tekst van Carly Madden gaat samen met de nostalgische illustraties van Juliana Perdomo. ‘Wat gaat dat kindje doen?’ is een stevig peuterboek met grote flappen. En.... Wat gaat mama doen? is ook bij ons verkrijgbaar!

Paco en de Afrikaanse muziek - Magali le Huche

Een verhaal waar muziek in zit! In dit geluidenboekje uit de geweldige Paco serie gaat Paco met zijn vriend Bakary naar Afrika en leert prachtige instrumenten kennen. Een muzikale reis alsof je zelf in Afrika bent geweest! Voor kleintjes vanaf 3 jaar. Bij In de Wolken zijn natuurlijk ook de andere Paco boekjes verkrijgbaar. Wat dacht je van bijvoorbeeld Paco en Mozart, Paco en de jazzband, Paco in de disco en Paco gaat naar de opera!

Kom mee Kees - Loes Riphagen

Van de auteur van Coco kan het! Kikker Kees en papa zijn op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten wel doorlopen, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Maar Papa heeft haast en Kees is zo snel afgeleid... Dan ontdekt papa dat het juist heel leuk is om te letten op de mooie dingen om hen heen. ‘Kom mee, Kees’ is echt een lust voor het oog. Elke grote plaat zit vol kleine grapjes waar lezertjes naar op zoek kunnen gaan. Alle mooie details zorgen voor eindeloos kijkplezier, net als bij ‘Coco kan het!’. ‘Kom mee, Kees’ is het ideale volgende prentenboek voor iedereen die verliefd is geworden op de stijl van Loes Riphagen

Bedtijd - Guido van Genechten

Iedereen heeft een slaapritueel. Een manier om lekker in te dommelen. Snel even wat koprollen over het bed, een verhaaltje lezen, drie zoenen van mama, of een knuffel. Maar hoe zit dat met Krab, Pinguïn en Schildpadje? Een kleurrijk en vrolijk ga-nu-maar-lekker-slapen-boek voor snurkertjes vanaf 24 maanden. 

Zullen we vriendjes zijn? - Sam McBratney

Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje! Een betoverend verhaal over vriendschap van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.

Floddertje - Annie M.G. Schmidt

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Fonkelende sterren, Elfjes - Usborne

Kleine kinderen zien hoe elfjes de eenhoorn, die bang is in het donker, geruststellen met lichtjes. Met elke bladzijde die je omslaat, komt er een lichtje bij. Een hartverwarmend verhaaltje met illustraties van paddenstoelen, een toverwaterval en bevroren weides.

Ootje is jarig - Lizette de Koning

Ootje is een klein rood autootje. Vandaag is hij al heel vroeg wakker, want... 'er is er een jarig, dat ben ik!' Het wordt een heerlijke dag: hij gaat met zijn vriendjes leuke dingen doen, hij krijgt cadeautjes en er is taart. Hiep hiep hoera! Een kartonboek met vrolijke tekst op rijm en illustraties waar veel op te ontdekken valt. Een feest van herkenning voor elke peuter.

Ebbie speelt verstoppertje - Marjet Huiberts

Na 'Ebbie in de wasbak' en 'Ebbie zonder speen' is er nu 'Ebbie speelt verstoppertje'. Het is bedtijd, maar Ebbie is nog lang niet moe. Hij wil nog even verstoppertje spelen en gaat op zoek naar de allerbeste plek in huis om zich te verschuilen. Lezertjes kunnen hem helpen die plek te vinden, en leren ondertussen allerlei meubels en andere spullen te benoemen. 

Pip en Posy in de tuin - Axel Scheffler

Een nieuw avontuur van het populaire en schattige duo Pip en Posy!
Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel? Een lief verhaaltje voor peuters, over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken.

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte Dematons ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden?

Jip en Janneke - Een heel jaar feest

Voor Jip en Janneke is elk seizoen even leuk. Als ze geen bloemen kunnen plukken, maken ze een sneeuwpop, of kunnen ze juist zwemmen in zee. En dan zijn er ook nog het paasfeest, Sinterklaas en kerst. Elke dag lijkt wel een feestdag! Een vrolijke bundel met de mooiste voorleesverhalen over feestdagen en de vier seizoenen. Met de iconische illustraties in zwart-wit van Fiep Westendorp. En natuurlijk zijn ook de andere bundels van deze bekendste peutervriendjes van Nederland bij ons verkrijgbaar.

Eén vos, een telboekthriller - Kate Read

Eén hongerige vos met twee sluwe ogen ziet drie dikke kippen… Dat zijn de ingrediënten voor een thriller die wel uit moet lopen in een bloedbad! Of niet? Kate Read verovert met dit debuut direct een plek in de top van de kinderboekenwereld. Haar illustraties, die doen denken aan Eric Carle, vertellen het smeuïge drama dat zich op de boerderij afspeelt. Nog nooit is tellen van één tot tien zo leuk geweest!

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg - Eric Carle

Ken je dit verhaal al over Rupsje Nooitgenoeg? Dit prachtige flapjesboek van Eric Carle is het ideale verhaaltje voor het slapen gaan. De zon gaat onder, straks zien we de maan. Wie is er klaar om naar bed te gaan? Nog niet alle vriendjes van Rupsje Nooitgenoeg zijn toe aan hun bedje. Kijk onder de flappen en wens ze welterusten. En raad eens wie er in het maanlicht ligt te slapen op een blad?

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker - Max Velthuijs

Eindeloos voorlezen met de mooiste verhalen over Kikker, een vriend voor alle kinderen. Hij maakt zoveel mee, samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje.  Maar liefst 7 fijne verhalen zijn verzameld in dit dikke voorleesboek: Kikker is een held, Kikker is bang, Kikker vindt een schat, Kikker en Eend, Kikker is ziek, Kikker en Varkentje & Kikkers pannenkoekenfeest. Rond de thema's die Kikker zo geliefd maken: vriendschap, wijze levenslessen en samen leuke dingen doen!

Mikki en het grote rode potje - Camilla Reid

Mikki is een grote beer met een grote beren broek. Ook heeft Mikki een groot rood potje. Maar zelfs grote beren hebben wel eens een ongelukje… In Mikki en het grote rode potje kan je peuter op de knoppen drukken om te horen hoe Mikki vrolijk speelt, naar het potje rent en een plasje doet. Hoera, gelukt! Een grappig en lief verhaal over zindelijk worden.

Mijn eerste Gruffalo, kleuren - Julia Donaldson & Axel Scheffler

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Het Grote Griezelbeest is de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen. Met dit kartonnen boek kunnen de allerkleinsten al bekend raken met vos, muis, uil, slang, natuurlijk de Gruffalo himself én met kleuren!  Het briljante duo Julia Donaldson en Axel Scheffler creëerde vier titels zo helder, vrolijk en aanlokkelijk, dat ze in geen enkel jong gezin zouden mogen ontbreken.

Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar - divers auteurs 

Als je (bijna) drie jaar bent, verandert er veel. Je moet opeens op de grote wc, je krijgt een bed voor grote kinderen en je hebt een wendag op de grote school. Tijd om te spelen is er gelukkig ook genoeg: naar de dierentuin gaan, kuilen graven op het strand, eendjes voeren, je hond knuffelen of je verkleden als superheld of krokodil. Speciaal voor alle (bijna) driejarigen zit deze vrolijke voorleesbundel boordevol verhalen, versjes en prenten van veel bekende schrijvers en tekenaars. Zowel klassiek als nieuw werk en van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot sprookjes en dierenverhalen.  Met Dikkie Dik, Nijntje Pluis, Jip & Janneke, beertje Pippeloentje, Muis, Woezel & Pip en vele anderen.

Volg je mij? Reis rond de wereld - Anne Passchier

In dit inventieve boekje banen peuters zich een weg door doolhoven. Met hun vinger kunnen ze de uitgestanste paadjes in het boek volgen om Vos en zijn dierenvriendjes door de doolhoven te leiden. Van Amerika over Afrika tot Azië en Europa: op alle kijkplaten zijn veel dieren en verrassingen te ontdekken. De vraagjes maken er bovendien een interactief boek van. En aan het eind van elk doolhof is er een kijkgaatje om meteen het volgende avontuur te starten!

Hallo, meneer Dinosaurus! - Sam Boughton

Zeg maar 'hallo' tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek. Of zeg je liever 'hallo' tegen mevrouw Olifant en andere dieren op de Savanne? Dit boekje hebben we ook in ons assortiment. 

In het bos - Ingela Arrhenius

In 'In het bos' zijn de prachtige illustraties gecombineerd met wel een heel bijzonder boekontwerp: elke dikke kartonnen pagina heeft een andere vorm. De pagina's van dit leuke, creatieve boekje hebben de vorm van verschillende soorten bomen. En worden steeds een slag groter, waardoor je vanaf de voorkant het hele bos kunt zien. En als het stevige boekje open op tafel worden gezet, kan er fijn mee worden gespeeld.

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert

Een nieuwsgierig olifantje heeft moeite om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet zo veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben, die hij niet heeft. Hij wil ook mooie puntige prikhoorns als een gnoe, de lange poten van de giraf en de gespikkelde vacht van de cheeta. Pas als de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

De liefste kusjes zijn voor jou - Harmen van Straaten

De liefste kusjes die ik ken....Van alle kusjes in mijn leven....Wil ik alleen aan jou geven....Want de liefste kusjes zijn voor jou....Omdat ik zoveel van je hou! Aan dit vrolijke grote prentenboek is een cd toegevoegd met 4, door Jenny Are gezongen, liedjes; De liefste kusjes zijn voor jou, Ik mis je, Ik heb van jou gedroomd vannacht & Betoverd door jou. Een boek om te zoenen

Over een kleine mol die wil weten.... - Werner Holzwarth 

Wie kent 'm niet, dit alom bekende en succesvolle verhaal van de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Mol gaat op bezoek bij allerlei dieren die hem laten zien hoe hun uitwerpselen eruitzien, om te bewijzen dat zij het niet waren die op zijn kop hebben gepoept. Uiteindelijk kan de kleine mol de dader achterhalen en neemt wraak! 

De kleine walvis - Benji Davies

De kleine walvis vertelt het vertederende verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed. Met dit boek won Benji Davies, ook bekend van 'Het eiland van opa' en 'De kleine walvis in de winter' de Oscar's First Book Prize. 

Het jaar rond met Fiep - Fiep Westendorp

De prachtige illustraties van Fiep Westendorp in dit kartonboek laten het verloop van de seizoenen zien. Op elke pagina kun je met een schuifje of draaischijf een verrassing tevoorschijn laten komen. Schud de appels uit de boom, laat de slee van de sneeuwhelling glijden en tover bloemen tevoorschijn in de voorjaarstuin. 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Gonnie & vriendjes speelboek - Olivier Dunrea 

Een vrolijk speelboek over Gonnie en haar ganzenvriendjes met puzzels, doolhoven en zoekplaten waarin alle gansjes voorbijkomen! Als je ze tenminste kunt vinden op de zoekpagina's...

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.