Boekentips voor 2+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. In verband met de huidige coronamaatregelen kun je bij ons op afspraak je favoriete boek, spel of kado uitzoeken. Je kunt uiteraard ook nog steeds bestellen & ophalen bij ons afhaalloket, laten bezorgen of opsturen. Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

Kom mee Kees - Loes Riphagen

Van de auteur van Coco kan het! Kikker Kees en papa zijn op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten wel doorlopen, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Maar Papa heeft haast en Kees is zo snel afgeleid... Dan ontdekt papa dat het juist heel leuk is om te letten op de mooie dingen om hen heen. ‘Kom mee, Kees’ is echt een lust voor het oog. Elke grote plaat zit vol kleine grapjes waar lezertjes naar op zoek kunnen gaan. Alle mooie details zorgen voor eindeloos kijkplezier, net als bij ‘Coco kan het!’. ‘Kom mee, Kees’ is het ideale volgende prentenboek voor iedereen die verliefd is geworden op de stijl van Loes Riphagen

Bedtijd - Guido van Genechten

Iedereen heeft een slaapritueel. Een manier om lekker in te dommelen. Snel even wat koprollen over het bed, een verhaaltje lezen, drie zoenen van mama, of een knuffel. Maar hoe zit dat met Krab, Pinguïn en Schildpadje? Een kleurrijk en vrolijk ga-nu-maar-lekker-slapen-boek voor snurkertjes vanaf 24 maanden. 

Zullen we vriendjes zijn? - Sam McBratney

Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje! Een betoverend verhaal over vriendschap van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.

Coco kan het! - Loes Riphagen

Prentenboek van het jaar 2021!  Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen. Ook verkrijgbaar als mini-editie, zolang de voorraad strekt!

Eend en Pinguïn zijn geen vrienden - Julia Woolf

De voorleestip van Inge! Sara en Nora zijn beste vriendinnen. Hun favoriete knuffels, Eend en Pinguïn, zijn dat absoluut NIET..... Heerlijk prentenboek om voor te lezen, de uitdrukkingen van de boze Eend en Pinguïn zijn geniaal. Geschikt voor alle kinderen vanaf 3 jaar die weleens ruzie hebben ;-).

Ik zou wel een kindje lusten - Sylviane Donnio

De voorleestip van onze collega Sim! De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging... Dit boek kun je gerust héél vaak voorlezen want het supergrappige verhaal verveelt niet. Een goed opgebouwd, grappig boek met geestige illustraties. Niet te zoetsappig en lekker stout!

Ik ben Krik, Krik ben ik - Hanna Kraan

De voorleestip van onze collega Annemieke! In deze ultieme voorleesbundel zijn alle avonturen opgenomen die Krik, Domper en Melle beleven in de tuin van de familie Keizer. Door de ogen van de kleine dieren zien we onder andere hoe de mensen met de natuur omgaan. Want al verstaan wij de dieren niet, uit de verhalen blijkt dat zij ons maar al te goed verstaan! Wie Ik ben Krik, Krik ben ik heeft (voor)gelezen zal anders om zich heen kijken als hij weer buiten komt. De wereld is een beetje mooier geworden. Dankzij Hanna Kraan.

Alles heeft een kleur - Fiep Westendorp

De zon is geel, de kikker is groen en de brandweerauto is rood. Welkom in de kleurrijke wereld van Fiep Westendorp. Lees de versjes voor en geniet samen met je kind van de vrolijke, op kleur geselecteerde illustraties. De jaarlijkse Fiep Westendorp-week in november staat dit jaar in het teken van kleuren. Met Alles heeft een kleur ontdek je spelenderwijs de wereld van kleur: van de basiskleuren tot kleuren mengen.

Floddertje - Annie M.G. Schmidt

Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek... Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Fonkelende sterren, Elfjes - Usborne

Kleine kinderen zien hoe elfjes de eenhoorn, die bang is in het donker, geruststellen met lichtjes. Met elke bladzijde die je omslaat, komt er een lichtje bij. Een hartverwarmend verhaaltje met illustraties van paddenstoelen, een toverwaterval en bevroren weides.

Kikker leert vormen - Max Velthuis

Kikker leert vormen, doe je mee? Als je goed kijkt zie je ze overal! Kikker wil kamperen. Rat heeft een tent. De tent begint als een rol... een cirkel. Samen zetten Kikker en Rat de tent op, met lijnen. En dan staat de tent ineens.... als een driehoek! 

Ootje is jarig - Lizette de Koning

Ootje is een klein rood autootje. Vandaag is hij al heel vroeg wakker, want... 'er is er een jarig, dat ben ik!' Het wordt een heerlijke dag: hij gaat met zijn vriendjes leuke dingen doen, hij krijgt cadeautjes en er is taart. Hiep hiep hoera! Een kartonboek met vrolijke tekst op rijm en illustraties waar veel op te ontdekken valt. Een feest van herkenning voor elke peuter.

Ebbie speelt verstoppertje - Marjet Huiberts

Na 'Ebbie in de wasbak' en 'Ebbie zonder speen' is er nu 'Ebbie speelt verstoppertje'. Het is bedtijd, maar Ebbie is nog lang niet moe. Hij wil nog even verstoppertje spelen en gaat op zoek naar de allerbeste plek in huis om zich te verschuilen. Lezertjes kunnen hem helpen die plek te vinden, en leren ondertussen allerlei meubels en andere spullen te benoemen. 

Wat is dat geluid, Dribbel? - Eric Hill

Maak muziek met Dribbel en zijn vriendjes! Wat is toch dat geluid dat Dribbel steeds hoort? Komt het van achter de deur of toch van onder het bed? Peuters kunnen Dribbel helpen zoeken naar het geluid door achter de flapjes te kijken en op de buttons te drukken. Dit  geluidenboek staat garant voor veel lees- en muziekplezier!

Doe eens een kikker na, papa! - Guido van Genechten

Een beestig geestig kartonnen geluidenboek voor kleine en grote imitatoren vanaf 2 jaar. Dierengeluiden nadoen is leuk. Samen dierengeluiden nadoen én elkaar op het verkeerde been zetten is nog veel leuker!

Muis bouwt een huis - Lucy Cousins

Muis en haar vriendjes bouwen een huis voor Ella Koala. Eddie Eekhoorn stort puin voor de fundering. Kora Kip mengt het cement in haar betonmolen. Muis brengt de stenen naar de bouwplaats. Kees Krokodil metselt de muren en Muis takelt met haar hijskraan de dakpannen omhoog. Ella is zo blij met haar nieuwe huis. Goed gedaan, iedereen! Hoera! Draai, schuif en speel mee op deze interactieve bouwplaats.

Pip en Posy in de tuin - Axel Scheffler

Een nieuw avontuur van het populaire en schattige duo Pip en Posy!
Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel? Een lief verhaaltje voor peuters, over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken.

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte Dematons ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden?

Was ik maar... - Mies van Hout

De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel. Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Toch is er één wezentje dat het meest kan van allemaal...

 

Toet-toet! Tringeling! - Guido van Genechten

Een gezellig rij- en rinkelgeluidenboek voor kleine 'voertuigen-fans' vanaf 2 jaar. Onderweg willen alle dieren wel ergens naartoe of langs. Daarbij toeteren ze dat het een lieve lust is. Een fietsbel, een stoomfluit, een ouderwetse claxon, een brandweersirene … elke toeter heeft zijn eigen geluid.

Jip en Janneke - Een heel jaar feest

Voor Jip en Janneke is elk seizoen even leuk. Als ze geen bloemen kunnen plukken, maken ze een sneeuwpop, of kunnen ze juist zwemmen in zee. En dan zijn er ook nog het paasfeest, Sinterklaas en kerst. Elke dag lijkt wel een feestdag! Een vrolijke bundel met de mooiste voorleesverhalen over feestdagen en de vier seizoenen. Met de iconische illustraties in zwart-wit van Fiep Westendorp. En natuurlijk zijn ook de andere bundels van deze bekendste peutervriendjes van Nederland bij ons verkrijgbaar.

Eén vos, een telboekthriller - Kate Read

Eén hongerige vos met twee sluwe ogen ziet drie dikke kippen… Dat zijn de ingrediënten voor een thriller die wel uit moet lopen in een bloedbad! Of niet? Kate Read verovert met dit debuut direct een plek in de top van de kinderboekenwereld. Haar illustraties, die doen denken aan Eric Carle, vertellen het smeuïge drama dat zich op de boerderij afspeelt. Nog nooit is tellen van één tot tien zo leuk geweest!

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg - Eric Carle

Ken je dit verhaal al over Rupsje Nooitgenoeg? Dit prachtige flapjesboek van Eric Carle is het ideale verhaaltje voor het slapen gaan. De zon gaat onder, straks zien we de maan. Wie is er klaar om naar bed te gaan? Nog niet alle vriendjes van Rupsje Nooitgenoeg zijn toe aan hun bedje. Kijk onder de flappen en wens ze welterusten. En raad eens wie er in het maanlicht ligt te slapen op een blad?

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker - Max Velthuijs

Eindeloos voorlezen met de mooiste verhalen over Kikker, een vriend voor alle kinderen. Hij maakt zoveel mee, samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje.  Maar liefst 7 fijne verhalen zijn verzameld in dit dikke voorleesboek: Kikker is een held, Kikker is bang, Kikker vindt een schat, Kikker en Eend, Kikker is ziek, Kikker en Varkentje & Kikkers pannenkoekenfeest. Rond de thema's die Kikker zo geliefd maken: vriendschap, wijze levenslessen en samen leuke dingen doen!

Smakelijk eten! - Jane Foster

Welke maaltijd eet jij het liefst? Duik mee in de wereld van Jane Foster en maak kennis met de verschillende maaltijden van de dag. Dankzij de flapjes en schuifelementen kan je peuter zelf deelnemen aan het voorbereiden van de maaltijd. Vul het glas sap, smeer boter op de toast en pel de banaan, elke keer weer opnieuw!

Mikki en het grote rode potje - Camilla Reid

Mikki is een grote beer met een grote beren broek. Ook heeft Mikki een groot rood potje. Maar zelfs grote beren hebben wel eens een ongelukje… In Mikki en het grote rode potje kan je peuter op de knoppen drukken om te horen hoe Mikki vrolijk speelt, naar het potje rent en een plasje doet. Hoera, gelukt! Een grappig en lief verhaal over zindelijk worden.

Spelen tot het donker wordt - Marit Törnqvist

In dit hartveroverende kartonboek spelen de liefste vriendjes met elkaar. Ze bouwen samen een zandkasteel op het strand, hebben een café met alle knuffels in de tuin en bouwen een reusachtige treinbaan op de woonkamervloer. En als ze jarig zijn, vieren ze dat met taart en vooral een heel groot cadeau! Ook de jongste kinderen weet Marit Törnqvist te betoveren met haar oogstrelende en hartverwarmende illustraties. Samen met Hans en Monique Hagen brengt ze een ode aan de vriendschap.

Mijn eerste Gruffalo, kleuren - Julia Donaldson & Axel Scheffler

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Het Grote Griezelbeest is de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen. Met dit kartonnen boek kunnen de allerkleinsten al bekend raken met vos, muis, uil, slang, natuurlijk de Gruffalo himself én met kleuren!  Het briljante duo Julia Donaldson en Axel Scheffler creëerde vier titels zo helder, vrolijk en aanlokkelijk, dat ze in geen enkel jong gezin zouden mogen ontbreken.

Hé, wie zit er op de wc? - Harmen van Straaten

Beer moet héél nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat... Favoriet van voorleesouders-en grootouders, juffen en meesters.

Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar - divers auteurs 

Als je (bijna) drie jaar bent, verandert er veel. Je moet opeens op de grote wc, je krijgt een bed voor grote kinderen en je hebt een wendag op de grote school. Tijd om te spelen is er gelukkig ook genoeg: naar de dierentuin gaan, kuilen graven op het strand, eendjes voeren, je hond knuffelen of je verkleden als superheld of krokodil. Speciaal voor alle (bijna) driejarigen zit deze vrolijke voorleesbundel boordevol verhalen, versjes en prenten van veel bekende schrijvers en tekenaars. Zowel klassiek als nieuw werk en van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot sprookjes en dierenverhalen.  Met Dikkie Dik, Nijntje Pluis, Jip & Janneke, beertje Pippeloentje, Muis, Woezel & Pip en vele anderen.

Volg je mij? Reis rond de wereld - Anne Passchier

In dit inventieve boekje banen peuters zich een weg door doolhoven. Met hun vinger kunnen ze de uitgestanste paadjes in het boek volgen om Vos en zijn dierenvriendjes door de doolhoven te leiden. Van Amerika over Afrika tot Azië en Europa: op alle kijkplaten zijn veel dieren en verrassingen te ontdekken. De vraagjes maken er bovendien een interactief boek van. En aan het eind van elk doolhof is er een kijkgaatje om meteen het volgende avontuur te starten!

Hallo, meneer Dinosaurus! - Sam Boughton

Zeg maar 'hallo' tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek. Of zeg je liever 'hallo' tegen mevrouw Olifant en andere dieren op de Savanne? Dit boekje hebben we ook in ons assortiment. 

In het bos - Ingela Arrhenius

In 'In het bos' zijn de prachtige illustraties gecombineerd met wel een heel bijzonder boekontwerp: elke dikke kartonnen pagina heeft een andere vorm. De pagina's van dit leuke, creatieve boekje hebben de vorm van verschillende soorten bomen. En worden steeds een slag groter, waardoor je vanaf de voorkant het hele bos kunt zien. En als het stevige boekje open op tafel worden gezet, kan er fijn mee worden gespeeld.

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert

Een nieuwsgierig olifantje heeft moeite om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet zo veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben, die hij niet heeft. Hij wil ook mooie puntige prikhoorns als een gnoe, de lange poten van de giraf en de gespikkelde vacht van de cheeta. Pas als de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

De liefste kusjes zijn voor jou - Harmen van Straaten

De liefste kusjes die ik ken....Van alle kusjes in mijn leven....Wil ik alleen aan jou geven....Want de liefste kusjes zijn voor jou....Omdat ik zoveel van je hou! Aan dit vrolijke grote prentenboek is een cd toegevoegd met 4, door Jenny Are gezongen, liedjes; De liefste kusjes zijn voor jou, Ik mis je, Ik heb van jou gedroomd vannacht & Betoverd door jou. Een boek om te zoenen

Over een kleine mol die wil weten.... - Werner Holzwarth 

Wie kent 'm niet, dit alom bekende en succesvolle verhaal van de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Mol gaat op bezoek bij allerlei dieren die hem laten zien hoe hun uitwerpselen eruitzien, om te bewijzen dat zij het niet waren die op zijn kop hebben gepoept. Uiteindelijk kan de kleine mol de dader achterhalen en neemt wraak! 

De kleine walvis - Benji Davies

De kleine walvis vertelt het vertederende verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed. Met dit boek won Benji Davies, ook bekend van 'Het eiland van opa' en 'De kleine walvis in de winter' de Oscar's First Book Prize. 

Het jaar rond met Fiep - Fiep Westendorp

De prachtige illustraties van Fiep Westendorp in dit kartonboek laten het verloop van de seizoenen zien. Op elke pagina kun je met een schuifje of draaischijf een verrassing tevoorschijn laten komen. Schud de appels uit de boom, laat de slee van de sneeuwhelling glijden en tover bloemen tevoorschijn in de voorjaarstuin. 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Dikke kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hij komt allerlei soorten huizen tegen, maar... niet het zijne! Hoe vindt hij de weg terug naar zijn eigen huis? De sprekende illustraties zijn geweldig, een grappig boek dat fijn voorleest.

Gonnie & vriendjes speelboek - Olivier Dunrea 

Een vrolijk speelboek over Gonnie en haar ganzenvriendjes met puzzels, doolhoven en zoekplaten waarin alle gansjes voorbijkomen! Als je ze tenminste kunt vinden op de zoekpagina's...

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!