Boekentips voor 2+

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! 

Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

 

De kusjeskrokodil- Jozua Douglas

Tim kan niet slapen. Hij hoort allerlei vreemde geluiden. Die blijken afkomstig van dieren die in zijn slaapkamer verstopt zitten, zoals het Verhaaltjesvarken, de Toedektijger en de Knuffelbuffel. Deze bijzondere beesten voeren samen een heel bedtijdritueel op voor Tim. Maar pas na de kusjes van de Kusjeskrokodil kan hij echt lekker gaan slapen.

 

Pip & Posy en de rode ballon- Axel Scheffler

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes in deze serie over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. Dit aandoenlijke duo is een creatie van Axel Scheffler, wiens werk inmiddels al in 29 landen is verschenen. Kleurige illustraties, weinig tekst en herkenbare situaties. Er zijn nog veel meer delen! 

Mmm... taart! - Susanne Strasser

Kijk! Hier beneden staat de beer en hij heeft honger. Daar boven in het raam staat de taart, heerlijk zoet maar onbereikbaar. Maar dan komt het varken, en daarna de hond, de haas, de kip en de kikker. Een oud kunstje lijkt te werken: samen komen ze een heel eind. Maar als ze er bijna zijn, lijkt het toch hopeloos mis te gaan! O nee! Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Een heerlijk stapelverhaal om te blijven voorlezen!

Kom uit die kraan! - Tjibbe Veldkamp

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat? Als lezer heb je allang in de gaten waar Bart mee bezig is. Toch? Heerlijk grappig en stoer voorleesboek met illustraties van Alice Hoogstad.

 
 

Die daar - Mirte Stut

'Die daar' is een superorigineel groot kartonnen aanwijsboek dat orde schept in de chaos van woorden die jonge kinderen dagelijks te verwerken krijgen. Dankzij dit veelomvattende fotografische overzicht van alledaagse dingen leren zij de wereld om hen heen te benoemen.

Wat dit boek écht bijzonder maakt is de indeling in 14 vrolijke categorieën. Wat denk je van allemaal voorwerpen die vallen onder: 'die is vies', 'die is dun', 'die is raar' en 'die is rond'? Zo worden alledaagse dingen ineens heel verrassend. Must have!

Buurman Brombeer - Ciara Flood

Beer woont helemaal alleen op een plek waar niemand anders woont en dat bevalt hem uitstekend. Maar dan krijgt hij een stel konijnen als buren! Als ze hem maar met rust laten… Maar dat doen de konijnen niet! Na een bulderbui van Brombeer durven de konijnen niet meer bij hem in de buurt te komen. Totdat er voor de deur van Beer een mand staat. Daarin zit cake, houtblokken, een boek en een briefje….

Saar is jarig - Pauline Oud

Het is een bijzondere dag vandaag. Saar is jarig! De hele dag is een feest. Van mama en papa krijgt Saar een echte poppenwagen en op school zingen alle kinderen voor haar. Ze mag op een stoel gaan staan en krijgt een kroon op haar hoofd. Saar heeft natuurlijk ook voor iedereen lekkers meegebracht. Thuis opent Saar alle verjaardagskaartjes. En dan komen opa en haar vriendjes op bezoek voor taart en spelletjes. 

Kak! zei de ezel - Koos Meinderts

Kak! zei de ezel bevat ‘Humptie Dumptie’ en honderd andere nonsensversjes in het Engels en het Nederlands. Over een koe die over de maan springt, een kikker die uit vrijen gaat, over Willem-Jan Wafel en Pimmetje Pech. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte met leesbaar plezier 101 nonsensversjes uit grootmoeders tijd. In deze tweetalige editie slaagt Annette Fienieg erin om met haar kleurrijke en gedetailleerde illustraties de oorspronkelijke nursery rhymes te verbinden met Meinderts’ bewerkingen.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!