Boekentips voor 2+

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert

Een nieuwsgierig olifantje heeft moeite om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet zo veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben, die hij niet heeft. Hij wil ook mooie puntige prikhoorns als een gnoe, de lange poten van de giraf en de gespikkelde vacht van de cheeta. Pas als de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Wie liet daar een scheetje? - Maikel Verkoelen

Pffft, prrrrrgt, pvvvwppv. In dit geluidenboekje zitten veel scheetjes. Scheetjes zijn heel gewoon en vooral heel erg grappig! Druk op de tabs en je hoort al die gekke geluiden die wij allemaal weleens maken.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! 

Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

 

Komt goed, kleine Krab - Chris Haugthon

Jaaa! Een gloednieuw, mooi boek van de auteur van 'Mama kwijt'! Wat een mooie kleuren en wat een goed verhaal weer. Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug. Veel te eng! Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open. Absolute leestip voor alle Kleine en Grote Krabben vanaf 3 jaar!

Pip & Posy en de rode ballon- Axel Scheffler

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes in deze serie over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. Dit aandoenlijke duo is een creatie van Axel Scheffler, wiens werk inmiddels al in 29 landen is verschenen. Kleurige illustraties, weinig tekst en herkenbare situaties. Er zijn nog veel meer delen! 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Bobbi leert fietsen - Monica Maas

Bobbi leert fietsen is een nieuw deel uit de vrolijke en herkenbare reeks van boekjes over Bobbi. Leren fietsen gaat bij Bobbi natuurlijk net zoals bij elk kind: met vallen en opstaan.

Papa vraagt: "Wil je écht fietsen? Dan haal ik de wieltjes weg.
Laten we het eens proberen.' Bobbi zegt: "Wat spannend, zeg.'

 

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Dikke kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hij komt allerlei soorten huizen tegen, maar... niet het zijne! Hoe vindt hij de weg terug naar zijn eigen huis? De sprekende illustraties zijn geweldig, een grappig boek dat fijn voorleest.

Die daar - Mirte Stut

'Die daar' is een superorigineel groot kartonnen aanwijsboek dat orde schept in de chaos van woorden die jonge kinderen dagelijks te verwerken krijgen. Dankzij dit veelomvattende fotografische overzicht van alledaagse dingen leren zij de wereld om hen heen te benoemen.

Wat dit boek écht bijzonder maakt is de indeling in 14 vrolijke categorieën. Wat denk je van allemaal voorwerpen die vallen onder: 'die is vies', 'die is dun', 'die is raar' en 'die is rond'? Zo worden alledaagse dingen ineens heel verrassend. Must have!

Hallo garage - Nicola Slater

Sammie gaat vandaag bij de garage spelen en zoekt zijn vriendjes op. In welke voertuigen zitten ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Emma ligt nog in de caravan te slapen, kunnen ze die ook wakker kietelen?

Saar is jarig - Pauline Oud

Het is een bijzondere dag vandaag. Saar is jarig! De hele dag is een feest. Van mama en papa krijgt Saar een echte poppenwagen en op school zingen alle kinderen voor haar. Ze mag op een stoel gaan staan en krijgt een kroon op haar hoofd. Saar heeft natuurlijk ook voor iedereen lekkers meegebracht. Thuis opent Saar alle verjaardagskaartjes. En dan komen opa en haar vriendjes op bezoek voor taart en spelletjes. 

Haren vol banaan - Erik van Os

Haren vol banaan: een vies en vrolijk boek vol muziek! Naast gouwe ouwe smaakmakers als "Pudding met vel" schreef Erik van Os in dezelfde traditie vijfentwintig nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama's lippenstift en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een heel lief vriendje bij. De sprankelende tekeningen van Noëlle Smit zijn al even vies en vrolijk als de versjes en de liedjes.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!