Boekentips voor 2+

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! 

Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

 

Ik wil die - Imme Dros

Yes! Hij is er weer: deze geweldige klassieker! De oude schoenen van peuter Ella zijn niet mooi meer. Ze mag nieuwe. Ella is vastbesloten en weet al precies welke ze wil. Die! Ella krijgt haar nieuwe schoenen. Maar ze zijn te klein en dat wordt pijnlijk duidelijk als ze op weg gaan naar oma. .. De tekst en de illustraties (door Harrie Geelen) vullen elkaar mooi aan. Dit tijdloze prentenboek kreeg in 1992 een Zilveren Griffel en is nog steeds een feestje om voor te lezen!

Pip & Posy en de rode ballon- Axel Scheffler

Pip en Posy zijn (meestal) de beste vriendjes in deze serie over de grote en kleine ups en downs in een peuterleven. Dit aandoenlijke duo is een creatie van Axel Scheffler, wiens werk inmiddels al in 29 landen is verschenen. Kleurige illustraties, weinig tekst en herkenbare situaties. Er zijn nog veel meer delen! 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Kom uit die kraan! - Tjibbe Veldkamp

Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat? Als lezer heb je allang in de gaten waar Bart mee bezig is. Toch? Heerlijk grappig en stoer voorleesboek met illustraties van Alice Hoogstad.

 
 

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Dikke kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hij komt allerlei soorten huizen tegen, maar... niet het zijne! Hoe vindt hij de weg terug naar zijn eigen huis? De sprekende illustraties zijn geweldig, een grappig boek dat fijn voorleest.

Die daar - Mirte Stut

'Die daar' is een superorigineel groot kartonnen aanwijsboek dat orde schept in de chaos van woorden die jonge kinderen dagelijks te verwerken krijgen. Dankzij dit veelomvattende fotografische overzicht van alledaagse dingen leren zij de wereld om hen heen te benoemen.

Wat dit boek écht bijzonder maakt is de indeling in 14 vrolijke categorieën. Wat denk je van allemaal voorwerpen die vallen onder: 'die is vies', 'die is dun', 'die is raar' en 'die is rond'? Zo worden alledaagse dingen ineens heel verrassend. Must have!

Buurman Brombeer - Ciara Flood

Beer woont helemaal alleen op een plek waar niemand anders woont en dat bevalt hem uitstekend. Maar dan krijgt hij een stel konijnen als buren! Als ze hem maar met rust laten… Maar dat doen de konijnen niet! Na een bulderbui van Brombeer durven de konijnen niet meer bij hem in de buurt te komen. Totdat er voor de deur van Beer een mand staat. Daarin zit cake, houtblokken, een boek en een briefje….

Saar is jarig - Pauline Oud

Het is een bijzondere dag vandaag. Saar is jarig! De hele dag is een feest. Van mama en papa krijgt Saar een echte poppenwagen en op school zingen alle kinderen voor haar. Ze mag op een stoel gaan staan en krijgt een kroon op haar hoofd. Saar heeft natuurlijk ook voor iedereen lekkers meegebracht. Thuis opent Saar alle verjaardagskaartjes. En dan komen opa en haar vriendjes op bezoek voor taart en spelletjes. 

Haren vol banaan - Erik van Os

Haren vol banaan: een vies en vrolijk boek vol muziek! Naast gouwe ouwe smaakmakers als "Pudding met vel" schreef Erik van Os in dezelfde traditie vijfentwintig nieuwe liedjes en versjes vol bruikbare tips: ga alleen op woensdag naar school; vraag een haai als huisdier; maak je knuffels op met mama's lippenstift en zie je een eenzaam drolletje in de wc, draai er dan speciaal voor hem een heel lief vriendje bij. De sprankelende tekeningen van Noëlle Smit zijn al even vies en vrolijk als de versjes en de liedjes.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!