Boekentips voor 2+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Wist je dat je boeken niet alleen kunt ophalen in de winkel, maar ook kunt laten bezorgen of opsturen? Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas - Ted van Lieshout

Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben… Eén van onze favoriete Sinterklaasboeken!

Alles heeft een kleur - Fiep Westendorp

De zon is geel, de kikker is groen en de brandweerauto is rood. Welkom in de kleurrijke wereld van Fiep Westendorp. Lees de versjes voor en geniet samen met je kind van de vrolijke, op kleur geselecteerde illustraties. De jaarlijkse Fiep Westendorp-week in november staat dit jaar in het teken van kleuren. Met Alles heeft een kleur ontdek je spelenderwijs de wereld van kleur: van de basiskleuren tot kleuren mengen.

Hallo dino! - Liesbet Slegers

Een lekker dik en informatief dinoboek met grote prenten (ideaal voor in de klas) en zoekopdrachtjes. Stoer maar niet eng!  Karel is gek op dino's. Vandaag gaat hij met mama en papa naar het dinomuseum. Hij kijkt er zijn ogen uit. Er is zoveel te zien! Daarna komen zijn beste vriendjes Kaatje en Ali spelen. Ze houden een dinomiddagje. En zo wordt het een leerrijke én leuke dinodag voor Karel! Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Fonkelende sterren, Elfjes - Usborne

Kleine kinderen zien hoe elfjes de eenhoorn, die bang is in het donker, geruststellen met lichtjes. Met elke bladzijde die je omslaat, komt er een lichtje bij. Een hartverwarmend verhaaltje met illustraties van paddenstoelen, een toverwaterval en bevroren weides.

Kikker leert vormen - Max Velthuis

Kikker leert vormen, doe je mee? Als je goed kijkt zie je ze overal! Kikker wil kamperen. Rat heeft een tent. De tent begint als een rol... een cirkel. Samen zetten Kikker en Rat de tent op, met lijnen. En dan staat de tent ineens.... als een driehoek! 

Ootje is jarig - Lizette de Koning

Ootje is een klein rood autootje. Vandaag is hij al heel vroeg wakker, want... 'er is er een jarig, dat ben ik!' Het wordt een heerlijke dag: hij gaat met zijn vriendjes leuke dingen doen, hij krijgt cadeautjes en er is taart. Hiep hiep hoera! Een kartonboek met vrolijke tekst op rijm en illustraties waar veel op te ontdekken valt. Een feest van herkenning voor elke peuter.

Een ster voor iedereen - Evelien Jagtman

Iets wordt alleen maar mooier als je het deelt..... Op een avond valt er een ster uit de lucht. Beer weet zeker dat die voor hem bedoeld is. Hij gaat op weg om hem aan zijn vrienden te laten zien. Dan ontdekt hij dat de ster steeds mooier wordt als meer dieren hem bewonderen. Wat kan hij nu het beste doen? Een stralend prentenboek over vriendschap en delen.

Ebbie speelt verstoppertje - Marjet Huiberts

Na 'Ebbie in de wasbak' en 'Ebbie zonder speen' is er nu 'Ebbie speelt verstoppertje'. Het is bedtijd, maar Ebbie is nog lang niet moe. Hij wil nog even verstoppertje spelen en gaat op zoek naar de allerbeste plek in huis om zich te verschuilen. Lezertjes kunnen hem helpen die plek te vinden, en leren ondertussen allerlei meubels en andere spullen te benoemen. 

Wat is dat geluid, Dribbel? - Eric Hill

Maak muziek met Dribbel en zijn vriendjes! Wat is toch dat geluid dat Dribbel steeds hoort? Komt het van achter de deur of toch van onder het bed? Peuters kunnen Dribbel helpen zoeken naar het geluid door achter de flapjes te kijken en op de buttons te drukken. Dit  geluidenboek staat garant voor veel lees- en muziekplezier!

Doe eens een kikker na, papa! - Guido van Genechten

Een beestig geestig kartonnen geluidenboek voor kleine en grote imitatoren vanaf 2 jaar. Dierengeluiden nadoen is leuk. Samen dierengeluiden nadoen én elkaar op het verkeerde been zetten is nog veel leuker!

Muis bouwt een huis - Lucy Cousins

Muis en haar vriendjes bouwen een huis voor Ella Koala. Eddie Eekhoorn stort puin voor de fundering. Kora Kip mengt het cement in haar betonmolen. Muis brengt de stenen naar de bouwplaats. Kees Krokodil metselt de muren en Muis takelt met haar hijskraan de dakpannen omhoog. Ella is zo blij met haar nieuwe huis. Goed gedaan, iedereen! Hoera! Draai, schuif en speel mee op deze interactieve bouwplaats.

Pip en Posy in de tuin - Axel Scheffler

Een nieuw avontuur van het populaire en schattige duo Pip en Posy!
Net als Pip lekker rustig bezig is in de tuin, komt Posy lawaai maken. Daar houdt Pip niet van. Al die herrie is toch nergens goed voor? Of wel? Een lief verhaaltje voor peuters, over verschillend zijn, boos worden en het weer goed maken.

Alfabet - Charlotte Dematons

Charlotte Dematons ken je natuurlijk van De Gele Ballon, Sinterklaas en Nederland. 'Alfabet' is haar nieuwste kijk- en zoekboek voor iedereen van 2 tot 99 jaar. 'Alfabet' is een boek over... alle letters van het alfabet! Charlotte gebruikte talloze notitieboekjes en maakte lijsten vol woorden. Uiteindelijk ontstond er per letter een 'verhaal'. Je vindt dus 26 verschillende zoek- en verhalenplaten in dit waanzinnige boek. Net als in alle andere boeken van Charlotte zit iets verstopt... kun jij op elke pagina de letterdief vinden?

Op Baba's rug - Marianne Dubuc

Koko zit altijd op Baba's rug, want daar is het veilig en vertrouwd. Hij eet op Baba's rug, hij speelt er en hij plast er zelfs. Het liefst komt Koko er nooit van af. Tot hij op een dag ergens anders naartoe wil dan Baba...
Dit liefdevolle verhaal over het durven zetten van de eerste stappen alleen (en dan snel weer terug naar waar het veilig is), tovert elke keer opnieuw een glimlach op de lippen.

Was ik maar... - Mies van Hout

De spin zou graag lief en schattig zijn, zoals een lieveheersbeestje. De vlinder wil minder opvallen en de slak droomt ervan net zo ver te kunnen springen als een krekel. Alle beestjes in dit boek zijn een beetje jaloers op wat een ander kan. Maar ze lijken te vergeten waarom ze zelf zo bijzonder zijn! Toch is er één wezentje dat het meest kan van allemaal...

 

Toet-toet! Tringeling! - Guido van Genechten

Een gezellig rij- en rinkelgeluidenboek voor kleine 'voertuigen-fans' vanaf 2 jaar. Onderweg willen alle dieren wel ergens naartoe of langs. Daarbij toeteren ze dat het een lieve lust is. Een fietsbel, een stoomfluit, een ouderwetse claxon, een brandweersirene … elke toeter heeft zijn eigen geluid.

Tegenstellingen - Roald Dahl

Een grote olifant, een kleine muis; een krokodil overdag, een krokodil 's nachts; de apen binnen in de kooi, de Rolmopsvogel erbuiten… Dit mooie kartonboekje vol tegenstellingen is een heerlijke kennismaking met de wereld van meesterverteller Roald Dahl en illustrator Quentin Blake.

Jip en Janneke - Een heel jaar feest

Voor Jip en Janneke is elk seizoen even leuk. Als ze geen bloemen kunnen plukken, maken ze een sneeuwpop, of kunnen ze juist zwemmen in zee. En dan zijn er ook nog het paasfeest, Sinterklaas en kerst. Elke dag lijkt wel een feestdag! Een vrolijke bundel met de mooiste voorleesverhalen over feestdagen en de vier seizoenen. Met de iconische illustraties in zwart-wit van Fiep Westendorp. En natuurlijk zijn ook de andere bundels van deze bekendste peutervriendjes van Nederland bij ons verkrijgbaar.

De verhuisdieren - Pieter van den Heuvel

In deze uitvouwbare verhuisstoet van maar liefst 4 meter lang komen talloze dieren met al hun lievelingsspullen voorbij. Van een televisieverslaafde walvis en een studerende kameel tot een pianospelende eland en een luie kat. Ook staan er vier gigantische dinopoten tussen de beesten, die uiteindelijk voor een verrassend einde zorgen. De gedetailleerde illustraties staan garant voor urenlang kijkplezier.

Eén vos, een telboekthriller - Kate Read

Eén hongerige vos met twee sluwe ogen ziet drie dikke kippen… Dat zijn de ingrediënten voor een thriller die wel uit moet lopen in een bloedbad! Of niet? Kate Read verovert met dit debuut direct een plek in de top van de kinderboekenwereld. Haar illustraties, die doen denken aan Eric Carle, vertellen het smeuïge drama dat zich op de boerderij afspeelt. Nog nooit is tellen van één tot tien zo leuk geweest!

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg - Eric Carle

Ken je dit verhaal al over Rupsje Nooitgenoeg? Dit prachtige flapjesboek van Eric Carle is het ideale verhaaltje voor het slapen gaan. De zon gaat onder, straks zien we de maan. Wie is er klaar om naar bed te gaan? Nog niet alle vriendjes van Rupsje Nooitgenoeg zijn toe aan hun bedje. Kijk onder de flappen en wens ze welterusten. En raad eens wie er in het maanlicht ligt te slapen op een blad?

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker - Max Velthuijs

Eindeloos voorlezen met de mooiste verhalen over Kikker, een vriend voor alle kinderen. Hij maakt zoveel mee, samen met zijn vriendjes Eend, Haas, Rat, Varkentje en natuurlijk Beertje.  Maar liefst 7 fijne verhalen zijn verzameld in dit dikke voorleesboek: Kikker is een held, Kikker is bang, Kikker vindt een schat, Kikker en Eend, Kikker is ziek, Kikker en Varkentje & Kikkers pannenkoekenfeest. Rond de thema's die Kikker zo geliefd maken: vriendschap, wijze levenslessen en samen leuke dingen doen!

Smakelijk eten! - Jane Foster

Welke maaltijd eet jij het liefst? Duik mee in de wereld van Jane Foster en maak kennis met de verschillende maaltijden van de dag. Dankzij de flapjes en schuifelementen kan je peuter zelf deelnemen aan het voorbereiden van de maaltijd. Vul het glas sap, smeer boter op de toast en pel de banaan, elke keer weer opnieuw!

Mikki en het grote rode potje - Camilla Reid

Mikki is een grote beer met een grote beren broek. Ook heeft Mikki een groot rood potje. Maar zelfs grote beren hebben wel eens een ongelukje… In Mikki en het grote rode potje kan je peuter op de knoppen drukken om te horen hoe Mikki vrolijk speelt, naar het potje rent en een plasje doet. Hoera, gelukt! Een grappig en lief verhaal over zindelijk worden.

Nijntjes voorleesfeest - Dick Bruna

Hoera het is feest! Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van nijntje is deze speciale verzamelbundel uitgegeven. In dit voorleesboek zijn vijf klassieke nijntje-verhalen gebundeld: nijntje in de dierentuin, het feest van nijntje, nijntje op school, nijntje huilt en koningin nijntje. Een mooi cadeau dat garant staat voor uren voorleesplezier. De kleurige leeslinten geven een extra feestelijk tintje aan dit boek.

Spelen tot het donker wordt - Marit Törnqvist

In dit hartveroverende kartonboek spelen de liefste vriendjes met elkaar. Ze bouwen samen een zandkasteel op het strand, hebben een café met alle knuffels in de tuin en bouwen een reusachtige treinbaan op de woonkamervloer. En als ze jarig zijn, vieren ze dat met taart en vooral een heel groot cadeau! Ook de jongste kinderen weet Marit Törnqvist te betoveren met haar oogstrelende en hartverwarmende illustraties. Samen met Hans en Monique Hagen brengt ze een ode aan de vriendschap.

Dubbel! onder water - Lorna Scobie

Duik in de wereld waar water schittert, schelpen flonkeren en strandzand glittert. Til de flapjes op en zoek alle dubbele figuren in dit boek! Maar pas op, laat je niet voor de gek houden door de vreemde eend in de bijt op elke pagina. Of ontdek je liever een wereld van planten en bloemen, waar vlinders fladderen en bijen zoemen? Kies dan voor Dubbel! in de tuin.

Mijn eerste Gruffalo, kleuren - Julia Donaldson & Axel Scheffler

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Het Grote Griezelbeest is de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen. Met dit kartonnen boek kunnen de allerkleinsten al bekend raken met vos, muis, uil, slang, natuurlijk de Gruffalo himself én met kleuren!  Het briljante duo Julia Donaldson en Axel Scheffler creëerde vier titels zo helder, vrolijk en aanlokkelijk, dat ze in geen enkel jong gezin zouden mogen ontbreken.

Hé, wie zit er op de wc? - Harmen van Straaten

Beer moet héél nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Een hilarisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat... Favoriet van voorleesouders-en grootouders, juffen en meesters.

Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar - divers auteurs 

Als je (bijna) drie jaar bent, verandert er veel. Je moet opeens op de grote wc, je krijgt een bed voor grote kinderen en je hebt een wendag op de grote school. Tijd om te spelen is er gelukkig ook genoeg: naar de dierentuin gaan, kuilen graven op het strand, eendjes voeren, je hond knuffelen of je verkleden als superheld of krokodil. Speciaal voor alle (bijna) driejarigen zit deze vrolijke voorleesbundel boordevol verhalen, versjes en prenten van veel bekende schrijvers en tekenaars. Zowel klassiek als nieuw werk en van herkenbare alledaagse gebeurtenissen tot sprookjes en dierenverhalen.  Met Dikkie Dik, Nijntje Pluis, Jip & Janneke, beertje Pippeloentje, Muis, Woezel & Pip en vele anderen.

Volg je mij? Reis rond de wereld - Anne Passchier

In dit inventieve boekje banen peuters zich een weg door doolhoven. Met hun vinger kunnen ze de uitgestanste paadjes in het boek volgen om Vos en zijn dierenvriendjes door de doolhoven te leiden. Van Amerika over Afrika tot Azië en Europa: op alle kijkplaten zijn veel dieren en verrassingen te ontdekken. De vraagjes maken er bovendien een interactief boek van. En aan het eind van elk doolhof is er een kijkgaatje om meteen het volgende avontuur te starten!

Hallo, meneer Dinosaurus! - Sam Boughton

Zeg maar 'hallo' tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek. Of zeg je liever 'hallo' tegen mevrouw Olifant en andere dieren op de Savanne? Dit boekje hebben we ook in ons assortiment. 

In het bos - Ingela Arrhenius

In 'In het bos' zijn de prachtige illustraties gecombineerd met wel een heel bijzonder boekontwerp: elke dikke kartonnen pagina heeft een andere vorm. De pagina's van dit leuke, creatieve boekje hebben de vorm van verschillende soorten bomen. En worden steeds een slag groter, waardoor je vanaf de voorkant het hele bos kunt zien. En als het stevige boekje open op tafel worden gezet, kan er fijn mee worden gespeeld.

Klein wit visje hoort watermuziek - Guido van Genechten

Een vrolijk geluidenboek voor luistervisjes en muziekliefhebbers vanaf 2 jaar. Klein wit visje is blij opgestaan. Hij zingt een vrolijk ik-ben-net-wakkerliedje. Zijn vriendjes maken hun eigen muziekjes. Dan hoort Klein wit visje betoverende klanken. Waar komen die vandaan?

Gewoon zoals je bent - Jonny Lambert

Een nieuwsgierig olifantje heeft moeite om tijdens een tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet zo veel dieren die er anders uitzien en eigenschappen hebben, die hij niet heeft. Hij wil ook mooie puntige prikhoorns als een gnoe, de lange poten van de giraf en de gespikkelde vacht van de cheeta. Pas als de dieren bij de drinkplaats aankomen, ervaart hij dat ook hij unieke eigenschappen heeft, en dat hij prachtig is met zijn grote flaporen en spetterende slurf.

Ik zou wel een kindje lusten - Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid

De kleine krokodil vindt bananen best lekker, maar eigenlijk zou hij ook wel eens een kindje lusten. Op een dag ziet hij een meisje en waagt hij een poging... Een dolkomisch verhaal met fijne, droge humor die door jong en oud wordt gewaardeerd.

Wie liet daar een scheetje? - Maikel Verkoelen

Pffft, prrrrrgt, pvvvwppv. In dit geluidenboekje zitten veel scheetjes. Scheetjes zijn heel gewoon en vooral heel erg grappig! Druk op de tabs en je hoort al die gekke geluiden die wij allemaal weleens maken.

Van wie is die sok? - Joukje Akveld

De mooiste peuterserie van eigen bodem heeft er een vijfde prachtdeel bij. Van welk sprookjesfiguur is die laars, die jurk en dat schelpen-behaatje? Links een kledingstuk, rechts de figuurtjes. Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening. En daarin valt nog veel meer te ontdekken! Elk deel wordt door een andere bekende illustrator geïllustreerd. De fabelachtig mooie illustraties in dit boekje zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons.  

De liefste kusjes zijn voor jou - Harmen van Straaten

De liefste kusjes die ik ken....Van alle kusjes in mijn leven....Wil ik alleen aan jou geven....Want de liefste kusjes zijn voor jou....Omdat ik zoveel van je hou! Aan dit vrolijke grote prentenboek is een cd toegevoegd met 4, door Jenny Are gezongen, liedjes; De liefste kusjes zijn voor jou, Ik mis je, Ik heb van jou gedroomd vannacht & Betoverd door jou. Een boek om te zoenen

Komt goed, kleine Krab - Chris Haugthon

Jaaa! Weer een prentenboek van de auteur van 'Mama kwijt'! Wat een mooie kleuren en wat een goed verhaal. Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug. Veel te eng! Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open. Absolute leestip voor Kleine en Grote Krabben vanaf 3 jaar!

Over een kleine mol die wil weten.... - Werner Holzwarth 

Wie kent 'm niet, dit alom bekende en succesvolle verhaal van de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Mol gaat op bezoek bij allerlei dieren die hem laten zien hoe hun uitwerpselen eruitzien, om te bewijzen dat zij het niet waren die op zijn kop hebben gepoept. Uiteindelijk kan de kleine mol de dader achterhalen en neemt wraak! 

De kleine walvis - Benji Davies

De kleine walvis vertelt het vertederende verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed. Met dit boek won Benji Davies, ook bekend van 'Het eiland van opa' en 'De kleine walvis in de winter' de Oscar's First Book Prize. 

Het jaar rond met Fiep - Fiep Westendorp

De prachtige illustraties van Fiep Westendorp in dit kartonboek laten het verloop van de seizoenen zien. Op elke pagina kun je met een schuifje of draaischijf een verrassing tevoorschijn laten komen. Schud de appels uit de boom, laat de slee van de sneeuwhelling glijden en tover bloemen tevoorschijn in de voorjaarstuin. 

Dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik - Jet Boeke

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Bobbi leert fietsen - Monica Maas

Bobbi leert fietsen is een nieuw deel uit de vrolijke en herkenbare reeks van boekjes over Bobbi. Leren fietsen gaat bij Bobbi natuurlijk net zoals bij elk kind: met vallen en opstaan.

Papa vraagt: 'Wil je écht fietsen? Dan haal ik de wieltjes weg.
Laten we het eens proberen.' Bobbi zegt: 'Wat spannend, zeg.'

Een huis voor Harry - Leo Timmers

Dikke kater Harry gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot vlinder Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hij komt allerlei soorten huizen tegen, maar... niet het zijne! Hoe vindt hij de weg terug naar zijn eigen huis? De sprekende illustraties zijn geweldig, een grappig boek dat fijn voorleest.

100 eerste woordjes - Edward Underwood

In 100 eerste woordjes maken dreumesen kennis met 100 eerste woordjes en hun bijbehorende illustraties. Alle woorden zijn ingedeeld per thema, variërend van boerderij tot buiten spelen en van voertuigen tot slapengaan. Als extraatje is op elke pagina nog een woord verstopt achter een stevige flap. Een groot en stijlvol designboek vol woorden uit de wereld van beginnende praatjesmakers.

Gonnie & vriendjes speelboek - Olivier Dunrea 

Een vrolijk speelboek over Gonnie en haar ganzenvriendjes met puzzels, doolhoven en zoekplaten waarin alle gansjes voorbijkomen! Als je ze tenminste kunt vinden op de zoekpagina's...

Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter - Sam McBratney

Ken je dit verhaal al over Hazeltje & Grote Haas? Hazeltje vindt het heerlijk om met Grote Haas in de sneeuw te huppen. Geniet mee terwijl ze in de glinsterende sneeuw 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' spelen. Lees dit prachtige pop-up boek samen met de grote en kleine mensen van wie jij het meeste houdt.

Thuis bij muis - Pauline Baartmans

Dit zijn Muis en Beer. Ze spelen graag in en om het huis: koekjes bakken, verkleden, verstoppertje spelen en nog veel meer! Gezellige voorleesverhaaltjes op rijm over twee vriendjes, met eenvoudige & lieve lijntekeningen. Een feest van herkenning voor jonge kinderen!

Hallo garage - Nicola Slater

Sammie gaat vandaag bij de garage spelen en zoekt zijn vriendjes op. In welke voertuigen zitten ze en wat zijn ze aan het doen? De kleine lezertjes kunnen Sammie helpen door onder de flapjes te kijken. Emma ligt nog in de caravan te slapen, kunnen ze die ook wakker kietelen?

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!