Boekentips voor 10+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Wist je dat je boeken niet alleen kunt ophalen in de winkel, maar ook kunt laten bezorgen of opsturen? Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

De Sterrensteen, het boek der veranderingen - Kelly van Kempen

Elfie schaamt zich dood voor De Sterrensteen, de spirituele praktijk van haar ouders. Ze wil er het liefst niets mee te maken hebben. Wanneer er een man voor de praktijk staat en een verweerd boek aan Elfie geeft om te bewaren, kijkt ze daar niet echt van op. Ze is vreemde bezoekers wel gewend. Maar vanaf dat moment duiken er schimmige figuren op in het dorp. Heeft het iets te maken met het geheimzinnige boek? Kan Elfie haar nieuwe overbuurjongen vertrouwen? En lukt het haar om deze zaak op te lossen nu ze zelf het doelwit is geworden van een groep criminelen?

De Pechvuurtoren, Sep Seti 2 - Nicki Thornton

Voor de fans van 'Hotel de laatste kans'! Sep worstelt met zijn nieuwe leven: hij is niet de keukenhulp, maar eigenaar van Hotel De laatste kans. Geen doodgewone jongen, maar zoon van een berucht magiër. Wanneer inspecteur Tingieter langskomt met een wel heel aanlokkelijk voorstel, volgt Sep hem naar een pechvuurtoren vol geheimen, geesten en een raadselachtige moord. Krijgt hij de waarheid boven tafel? En zijn magische talent onder controle..... De pechvuurtoren is het tweede spannende deel in de Sep Seti-trilogie van Nicki Thornton. Een magische "whodunit", geschikt voor jonge detectives van 9 jaar en ouder.

Dop - Jonne Kramer

Wanneer Dop molenaarsknecht wordt, kan ze haar geluk niet op. Maar haar blijdschap is van korte duur, want wanneer de dorpelingen één  voor één ziek worden, wordt Dop beschuldigd van het vergiftigen van het meel. Maar waarom denkt iedereen dat Dop de schuldige is? Komt dat door haar verleden? Dit is het begin van een mysterieuze zoektocht waarin Dop haar onschuld moet bewijzen, en ontdekt wie ze kan vertrouwen en wie niet... Een boek over een raadselachtige misdaad, vertrouwen en jaloezie. Jonne Kramer schreef eerder het prachtige boek 'Het raadsel van de zee'. Dit is haar nieuwste boek.

Het verlangen van de prins - Marco Kunst

Een razend spannend kinderboek van meesterverteller Marco Kunst, vol mysteries over Lode, een geheimzinnig schip en een vloek… Op een dag verschijnt een mysterieuze driemaster in de haven van het dorp waar Lode woont. Lode herkent in het boegbeeld de geheimzinnige prins over wie hij soms droomt. Als het schip aanlegt vormen de zeilen zich tot een majestueuze circustent. Lode glipt aan boord en volgt vanuit een schuilplek de bijzondere voorstelling. Maar dan gaat alles mis: hij raakt verstrikt in de zeilen en kan het schip die nacht niet meer verlaten. De volgende ochtend blijkt hij getroffen door de vloek van de prins: wie eenmaal aan boord van de prins heeft gedroomd, moet voor altijd aan boord blijven. Lode maakt nieuwe vrienden en leert alles over de raadselachtige geschiedenis van het eeuwenoude schip..... 

Het Pungelhuis - Annet Huizing

"Bleek ik toch al die jaren een opa te hebben. Eentje. Maar daar kwam ik pas achter op de dag dat hij doodging."
Waarom heeft niemand Ole ooit verteld dat hij nog een opa had? En waarom krijgt hij nu alleen maar te horen dat het een vreselijke man was? Voor Ole komt het verleden tot leven als hij met zijn vader terugkeert naar opa's huis in de bossen van Brabant, vlak bij de grens met België. Daar woedde in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hevige strijd tussen botersmokkelaars en commiezen. Langzaam maar zeker ontdekt Ole waarom zijn vader nooit over zijn opa wilde praten....  Een nieuw boek van Annet Huizing, bekend van 'De zweetvoetenman' en 'Hoe ik per ongeluk een boek schreef'.

Besties voor altijd - Mirjam Mous

OMG! Wat moet je doen als je 'bestie' in de paskamer van een superdure winkel uit haar jurk knapt? Als ze haar moeder een beautymasker van boetseerklei geeft? Of als ze haar geheime aanbidder ontmaskert en hij totáál niet blijkt te zijn wie ze hoopte? Teddie en Maud zijn 'besties'. Maud kan lopen, maar Teddie niet. Ze heeft haar rolstoel de Tedmobile genoemd, naar de Batmobile van Batman, want ze is gek op actiefilms. Voor Maud en Teddie is de Tedmobile de gewoonste zaak van de wereld. Net als zo veel meiden gaan ze samen shoppen, dansen, schaatsen, babysitten en lachen ze heel wat af. 'Besties voor altijd' is een heerlijk meidenavontuur voor echte Tina-girls én voor de fans van Niki Smit, Manon Sikkel en Maren Stoffels!

Ik moet dit doen - Maren Stoffels

"Ik kijk naar de stoeptegels onder mijn gympen. Linkertegel, boventegel, rechtertegel, ondertegel, middentegel. Tik, tik, tik, tik, tik....." Simon heeft een dwangstoornis. Hij moet altijd alles controleren en ontwijkt bepaalde getallen. Tijdens een dwang-kamp leert hij Jasmin kennen, een meisje met extreme smetvrees.  Wanneer Simon een geintje met haar uithaalt, valt dat helemaal verkeerd. Jasmin loopt weg en Simon is de enige die haar kan vinden. Alleen moet hij daarvoor wel eerst zijn eigen dwang opzij zetten…

Het leven van een Loser, totaal gesloopt - Jeff Kinney

Het nieuwste deel, deel 14, uit de succesvolle en supergrappige 'Het leven van een Loser' graphic novel serie! De familie Botermans krijgt onverwacht een erfenis. Bram weet daar wel raad mee. Maar zijn moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd. Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis; de puinhoop is niet te overzien. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen? Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor alle andere delen van de 'Het leven van een Loser' serie!

De brief om Middernacht - Benjamin Read

Midden in de nacht wordt bij Emily thuis een geheimzinnige brief bezorgd. Daarop vertrekt haar moeder naar een onbekende bestemming, en ze komt niet meer terug. Wanneer ook Emily's vader verdwijnt, is er maar één ding dat Emily kan doen: haar ouders zoeken. Een bloedstollende tocht dwars door de nacht, opgejaagd door een wezen dat rechtstreeks uit een nachtmerrie lijkt te zijn gekomen, leidt haar naar een deur die alleen om middernacht opengaat. Vanaf dat moment is Emily op zichzelf aangewezen, in een onbekende wereld vol magie. Maar wie kan ze vertrouwen.....? Een spannende en fantasierijke jeugdroman voor liefhebbers van magische avonturen en fans van Nevermoor.

Het jaar dat de bijen kwamen - Petra Postert

Je bent 12 en je erft een bijenvolk… Josy begrijpt er niets van: wáárom heeft opa hààr zijn bijen nagelaten? Ze heeft helemaal niks met insecten…Toch besluit Josy dat ze de bijen wil houden en algauw verzorgt ze haar bijenvolk als een echte imker. Voor het eerst in haar leven voelt ze hoe het is om ergens helemaal voor te gaan. Haar moeder is minder blij met die bijenkast in de achtertuin. Op een dag besluit ze dat de bijen weg moeten. Maar Josy geeft niet zomaar op! Zeker als ze ontdekt waarom de bijen voor haar opa zo belangrijk waren én waarom hij ze juist aan haar heeft nagelaten.

Het mysterieuze horloge - Davide Morosinotto   

Te Trois, Eddie, Petit en Julie hebben allemaal een andere achtergrond en zijn de beste vrienden. Ze bestellen via een catalogus van een postorderbedrijf voor 3 dollar een revolver maar ontvangen in plaats daarvan een kapot, oud horloge. De vrienden gaan naar Chicago om het te ruilen en reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi. Ze krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die slecht blijken te zijn. Een heerlijk en spannend verhaal dat zich afspeelt in de vorige eeuw waarin vrouwen en gekleurde mensen niet bepaald als gelijkwaardig werden behandeld. Het boek is geweldig vormgegeven met bladzijden uit de catalogus, plattegronden en krantenknipsels.

Dummie de Mummie 0, een jonge prins in het oude Egypte - Tosca Menten   

Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni is de jonge, onbezorgde zoon van Achnetoet en Enisis. Maar als zijn opa, koning Sadihotep sterft, wordt alles anders. De jonge prins moet ineens van alles leren voor als hij zelf later koning is. Hij wordt veel liever goudsmid, zoals de vader van zijn beste vriend Noezi! Darwishi en Noezi bedenken samen een plan.... Stap op je ezel en reis met deze bijzondere vrienden mee door het prachtige oude Egypte! Deze los te lezen prequel is het nieuwste deel van de razend populaire Dummie de Mummie-serie, en geeft een spannend kijkje in het leven van een jonge Dummie voordat hij een mummie werd. 

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen - Ben Davis

Lucas, de hoofdpersoon van dit boek, moet afscheid gaan nemen van zijn hond Gizmo. Hij besluit om een bucketlist af te werken voor en met zijn hond. Maar als je ouders zijn gescheiden, je beste vriend zich aansluit bij de ‘treiteraars’ van de klas (die het op je hebben voorzien) én als je geen geld hebt om de bucketlist te voltooien..... dan is zo’n lijst afwerken niet makkelijk en afscheid nemen nog moeilijker. ‘Alles wat ik nog met Gizmo wil doen’ is een mooie reis beschreven vanuit Lucas, maar ook vanuit hond Gizmo. Een prachtig verhaal over vriendschap, tegenslag en doorzettingsvermogen voor kinderen vanaf 11 jaar. Geen happy end maar toch een gouden randje  

Het raadsel rond het Rode Huis - Bianca Nederlof

Bren baalt ervan dat zijn saaie vader nooit op vakantie wil. Maar op een dag staat ineens een oude camper voor het huis geparkeerd. Zijn avontuurlijke oom Waldo is op doorreis. Hij laat Bren een mysterieus document vol symbolen zien. De code om achter de betekenis van de tekens te komen is verborgen in hotel het Rode Huis. Bren reist met Waldo naar het Zwarte Woud, maar eenmaal in het hotel blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Magische poorten, vampiers en duistere vloeken: het avontuur komt opeens wel heel dichtbij! Een vlot en spannend avontuur, in korte hoofdstukjes vol cliffhangers. Voor avonturiers vanaf 10 jaar.

Spreek je chocola? - Cas Lester

Jaz zit in de brugklas en Lily is haar beste vriendin. Lily is vriendin geworden met Kara, en met haar heeft Jaz niet zo veel. Als Nadima als nieuwe leerlinge in de klas komt, gaat ze naast Jaz zitten. Nadima spreekt nauwelijks Engels. Het blijkt lastig om met haar te praten. Jaz geeft niet op. Ze vist een reep chocola uit haar tas, vraagt of Nadima chocola spreekt en een nieuwe vriendschap is geboren..... Een hartverwarmend boek vol appjes & emoticions, wat vlot wegleest.  Diepgang krijgt dit boek als je ontdekt dat Nadia is gevlucht uit Syrië en de vader van Jaz na haar geboorte is weggegaan.

Broederband 8, de terugkeer van de Temujai - John Flanagan

Een nieuw deel in de bestsellerserie Broederband! Terwijl Hal en de Reigers thuis in Hallasholm zijn, blijkt Skandia in groot gevaar. De Temujai, meedogenloze krijgers uit de oostelijke steppen, zijn onderweg om Skandia te veroveren. De Skandiërs zijn klaar voor de strijd, de weg door de bergen is met hand en tand verdedigd. Maar wat als de Temujai een andere route kunnen vinden? Erak stuurt Hal en zijn bemanning op onderzoek uit om de Temujai te stoppen, tegen elke prijs… In dit spannende gevecht tussen Skandiërs en Temujai wordt de Broederband van Hal geconfronteerd met de gevaarlijkste vijand tot nu toe. John Flanagan weet opnieuw een meeslepende fantasiewereld te creëren vol spannende en gevaarlijke avonturen. Voor fans van De Grijze Jager!

De Tempeljagers, het verdwenen eiland Kivamba - Michael Reefs 

Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba. Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een laatste ontdekkingsreis. Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel halen om haar terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.... 

Het dagboek van Nurdius Maximus in Griekenland - Tim Collins 

Door de geweldige verhalen over Griekse helden als Hercules en Odysseus is Nurdius ervan overtuigd dat er in Griekenland veel meer te beleven is dan in Rome. Eenmaal daar aangekomen valt het toch een beetje tegen; waar zijn al die goden, monstervogels en driekoppige honden nou? Een heerlijk boek vol grappen & grolllen, maar ook met handige weetjes. Tip voor liefhebbers van de Dagboek van een Loser boeken. In deze hilarische serie zijn o.a. ook Nurdius Maximus in Egypte, Nurdius Maximus in Belgica en Nurdius Maximus in Gallië verkrijgbaar. 

Chaos United breekt door! - Gerard van Gemert 

Een hilarisch nieuw verhaal over Milan en zijn voetbalteam Chaos United. Het is snikheet in Donkersloot, maar dat houdt Milan en zijn vrienden niet tegen! Deze zomer bereiden ze zich voor op het schoolvoetbaltoernooi. Maar of dat nu zo makkelijk gaat... Chaos United stort zich in een loodzwaar trainingskamp en doet ook nog eens mee aan een spannende voetbalquiz. Kan ons favoriete team de hitte aan? En waar komt die mysterieuze alpaca toch vandaan? Het eerste deel, Chaos United, is natuurlijk ook bij ons verkrijgbaar!

De paarden van Olympus, het verloren veulen - Kallie George

Het tweede deel in de fantasy-duologie 'De paarden van Olympus'. Pippa en haar gevleugelde paard Zephyr zijn net gewend aan hun rustige leven aan de voet van de godenberg Olympus, als Pippa plots een gevleugeld veulen vindt. Ze besluit hem terug te brengen naar het rijk van de goden. Maar eenmaal op de Olympus komt Pippa erachter dat de goden met elkaar in oorlog zén alle gevleugelde paarden verdwenen zijn! Samen met Hero, een niet zo heldhaftige afstammeling van Hercules, probeert Pippa de vrede in het Griekse godenrijk te herstellen. De Canadese schrijfster Kallie George heeft al veel succesvolle kinderboeken op haar naam staan. 'De paarden van Olympus' – een duologie – is een fantastisch verhaal over vriendschap, liefde en rivaliteit, dat zich afspeelt in een wereld die je nooit meer zult vergeten.

Toen het oorlog was - Annemiek de Groot en Juul Lelieveld

Een fijn, informatief boek voor kinderen uit de bovenbouw die meer willen weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het staat vol informatie in begrijpelijke taal over o.a. de hoofdrolspelers, vrienden & vijanden, vrede & vechten. Je vindt een handige tijdlijn en de tekst wordt afgewisseld met historische fotografie en full colour-illustraties. Door het boek heen staan blokjes "Om over na te denken". Dit zijn dilemma's die in de oorlog naar voren kwamen en de vraag oproepen: 'wat zou jij doen?'

De oorlog die mijn leven redde - Kimberly Brubaker Bradley

De negenjarige Ada heeft nog nooit een stap buiten de deur gezet. Haar moeder schaamt zich voor Ada's klompvoeten en houdt haar binnen. Maar als haar broertje geëvacueerd wordt uit Londen om aan de oorlog te ontsnappen, grijpt Ada haar kans en glipt weg om hem te volgen. Zo begint er een nieuw avontuur voor Ada, en voor Susan Smith, de vrouw die verplicht wordt de twee kinderen in huis te nemen. Er ontstaat een sterke band tussen Ada en Susan, maar is deze band sterk genoeg om de oorlog te overleven? Kimberly Brubaker Bradley schreef een tweede boek over Ada: 'De oorlog die ik eindelijk won'.

Meiden met een missie - Isabelle de Ridder

Suus vindt het helemaal niks dat haar ouders gescheiden zijn. En dat haar moeder nu alleen nog maar thuis op de bank zit met een boek, in haar suffe konijnensloffen, en nooit eens iets leuks gaat doen. Tijdens een spreekbeurt op school hoort ze dat een cavia in zijn eentje ongelukkig is. Cavia's horen met z'n tweeën te zijn. Dat is het, denkt Suus, mijn moeder is een eenzame cavia… Voor haar is het duidelijk: er moet een nieuwe man komen. Samen met haar vriendin Sam bedenkt ze een plan. Het is alleen allemaal wel wat ingewikkelder dan ze hadden gedacht, want waar vind je een man? Bovendien mag mama er niks, maar dan ook NIKS van merken... Een grappig boek met de nodige diepgang voor meiden vanaf ongeveer 10 jaar.

Alice in Wetenschapswonderland - Carlo Frabetti

Alice moet een opstel schrijven over natuurkunde, maar dat wil niet vlotten. Tot ze hulp krijgt uit onverwachte hoek. Het begin van een groot avontuur. Maak samen met Alice een wonderlijke reis door de wetenschap en ontmoet geleerden zoals Charles Darwin, Leonardo da Vinci en Galileo Galilei. Én kom meer te weten over materie, zwaartekracht, lichtsnelheid, de wetten van Newton en het beginsel van Archimedes

IzzyLove 8, Villa Valentijn - Manon Sikkel

De nieuwste IzzyLove van Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel! Isa logeert de hele zomer bij haar ooms aan zee. Net wanneer ze denkt dat dit de saaiste zomer van haar leven wordt, ontmoet ze Zachar. Hij loopt altijd op blote voeten en woont in een oud landhuis in de duinen. Even lijkt het de mooiste zomer van haar leven te worden. Maar dan ontmoet ze Brahim, wonderlijke Olga en Kaas, een jongen die gek is op vogels en fossielen. En komt ook haar beste vriendin Sofie op bezoek. Het wordt een zomer vol drama…. Villa Valentijn is een liefdesverhaal én een avonturenroman. Maar het is vooral een boek over vriendschap en zomers die eindeloos lang en altijd zonnig zijn…

Salomé Snel en de onzichtbare juwelendief - Thirza van der Lugt

'Sinds ik Salomé ken, ben ik ontvoerd, heb ik mezelf voor schut gezet voor de hele school, en nu sta ik zelfs op het punt ergens in te breken. Niet te geloven dat ik me drie dagen geleden nog verveelde...'
Als Charlie een grap uithaalt met een leraar, moet hij voor straf een jongere leerling helpen. Deze 12-jarige Salomé Snel blijkt een briljante detective te zijn, die is ingeschakeld om een mysterieuze diefstal op te lossen. Algauw wordt Charlie meegesleept in een wervelwind van logisch nadenken, verborgen aanwijzingen en onverwachte wendingen.  Een spannend en geestig boek voor lezers vanaf 10 jaar. 

De Topper Turboracer - David Baddiel

Amy is gek op auto's en droomt er niet alleen van om zelf te rijden, maar ook om te racen. Er is alleen één enorm obstakel: haar slome, oude rolstoel met zijn kapotte wiel. Als Amy eindelijk een elektrische rolstoel krijgt, is dat reuzespannend. Maar de motor die erin zit, is niet heel krachtig. Gelukkig weet Amy's beste vriend en briljante uitvinder Rahul daar wel wat op. Hij neemt de rolstoel onder handen en maakt er een supersnelle sportwagen van! En zo ontstaat… de Topper TurboRacer!
Maar dan gaat alles plotseling mis en ziet Amy zich genoodzaakt echt de weg op te gaan om zich te bewijzen…

Offerkind - Rob Ruggenberg

Aïn vlucht van haar familie vandaan omdat ze iets ergs heeft gedaan waar ze zeer zwaar voor zal worden gestraft. Een meisje alleen kan niet overleven in het Nederland van vierduizend jaar geleden, dus is ze blij dat Kraai met haar mee is gevlucht. Kraai voelde zich een buitenstaander omdat zijn vader van een andere stam is en hij er anders uitziet. Samen met hem moet ze uit handen van de achtervolgers kunnen blijven. Maar kunnen ze wel op tegen de wraak van de moerasgodin? Inspiratiebron voor dit spannende verhaal was de vondst van een graf uit de bronstijd vlak bij Wassenaar op een plek waar Rob Ruggenberg als kind vaak speelde. 

De magische apotheek 3, De strijd om de meteoor - Anna Ruhe

Het spannende derde boek over de magische apotheek! Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…  

Het grote paardenverhalenboek - Kluitman

10 paardenverhalen: aangrijpend, lief, verrassend, avontuurlijk, spannend, historisch… De auteurs Nicolle Christiaanse, Christine Linneweever, Gertrud Jetten, Suzanne Buis en Annemarie Dragt bundelden hun krachten voor deze must-read voor iedereen die graag over paarden leest! Bij elk verhaal is er een passende illustratie, gemaakt door diverse illustratoren.

Dagboek van een Muts 14 - Rachel Renée Russell

Dagboek van een Muts Op tourNEE! is het 14e deel in de populaire en supergrappige serie Dagboek van een Muts van auteur Rachel Renée Russell. Met in de hoofdrol Nikki Maxwell, blunderkoningin. Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat zij ook nog haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een totale NACHTMERRIE?

Gozert - Pieter Koolwijk

Ties heeft een probleem. Tenminste… dat vinden de meeste mensen. Ties vindt dat niet: hij heeft een vriend, Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kunt voorstellen. Alleen is Ties de enige die Gozert ziet en hoort. En de plannen van Gozert zijn zo fantastisch dat Ties erdoor in moeilijkheden komt… Ties' ouders willen dat Gozert verdwijnt en nemen een ingrijpende beslissing. Maar Ties wil helemaal niet van Gozert af. Wat moet hij doen? Een bijzonder boek met kleurrijke illustraties van Linda Faas.

Het land van Raas - Jenny McLachlan

Toen Arthur en Roos klein waren, waren ze de helden in het land van Raas, een denkbeeldige wereld waarin ze terechtkwamen door in het opklapbed te klimmen op de zolder van hun opa. In Raas wemelde het van de dingen waar ze dol op waren: zeemeerminnen, ninjatovenaars en avontuur. Maar ook dingen waar ze bang voor waren, waaronder een bijzonder griezelige vogelverschrikker. Inmiddels is de tweeling elf jaar. Wanneer Arthur opa helpt de zolder op te ruimen, wordt opa in het opklapbed getrokken en verdwijnt. Maakt hij een grapje? Of is Raas... echt?

Miljonairskind - Ilona de Lange

Zilver woont met zijn ouders en zusje in een klein, slecht onderhouden rijtjeshuis… tenminste, dat denkt iedereen. In werkelijkheid hebben zijn ouders jaren geleden de loterij gewonnen: ze zijn multimiljonair! Dat houden ze echter angstvallig geheim voor de buitenwereld. Onder hun doodgewone rijtjeshuis heeft de familie een ongelooflijke villa met een subtropisch zwemparadijs, een dierentuin en een achtbaan. Maar wat heb je daaraan als je het met niemand kunt delen? Zilver vertelt zijn geheim stiekem toch aan zijn beste vriend. Als ze ontdekken dat er inbrekers zijn, bedenken Zilver en Lennon een plan om hen in de val te laten lopen.

Chaotische goden (deel 1) - Maz Evans

Wanneer het jongetje Elliot per ongeluk betrokken raakt bij een ongeluk in de wereld van de Griekse Goden, moeten Elliot en de Goden alles op alles zetten om de demon Thanathos te vangen. Maar dan stort er een vallende ster neer op aarde die hem komt redden! De ster is Virgo – een jonge Astrologiegodin met een missie. Wanneer het stel per ongeluk Thanatos ontketent, een gemene demon die onder Stonehenge gevangen zit, moeten ze zich wenden tot de oude Griekse goden voor hulp. Er is inmiddels ook een deel 2 "De Queeste van Virgo"!  

WOW! Avontuurlijkste encyclopedie over alles

Een encyclopedie zoals je nog nooit gezien hebt! Ga op avontuur door dit mooie, kleurrijke en indrukwekkende boek. Iedere pagina is even bijzonder: van ons duizelingwekkende zonnestelsel tot schitterende edelstenen en fascinerende kunstwerken. En terwijl je je ogen uitkijkt, leer je ook nog allerlei interessante feiten over de natuur, het menselijk lichaam, wetenschap en technologie, de ruimte, de aarde, landen en volkeren, geschiedenis en kunst en cultuur. WOW! is een ultiem en prachtig uitgevoerd naslagwerk voor kinderen vanaf ca. 9 tot 14 jaar, én voor volwassenen. 

Homme en het noodgeval - Annejan Mieras

Het is geen rugbyvriendje van Tim dat komt logeren, maar die rare meid uit Hommes klas: Pien. En ze moet ook nog in Hommes kamer. Logisch dat Homme het helemaal niet ziet zitten. Waarom moet Pien zo nodig bij hen als haar moeder even niet meer kan? Ze is onhandig, lust niks, en ze zegt dat ze een prinses is. En natuurlijk wordt ze hartstikke voorgetrokken door zijn ouders. Aangespoord door zijn grote vriend, fietsenmaker Kees, gaat Homme stiekem op onderzoek uit. Wie is Pien nou echt? Hartverscheurend en hartverwarmend prachtig boek! Over kinderen in situaties waar ze zelf geen stem in hebben, en hoe ze zich daarin staande houden. En over de onverwachte bijzondere kanten die dat kan hebben.

Ember en de ijsdraken - Heather Fawcett

Ember komt voortdurend in de problemen. Niet handig, als je eruitziet als meisje maar je eigenlijk een vuurdraak bent en iedereen je wil doden. Ze vlucht van het drukke Londen naar Antarctica, maar daar ontdekt Ember de jacht op ijsdraken, en stort ze zich nog dieper in de problemen. Want de ijsdraken moeten gered, al kost het haar haar eigen leven. een spannende fantasy vol draken, magie en avontuur.

Vis in een boom - Lynda Mullaly Hunt

De elfjarige Ally is slim. Slim genoeg om iedereen voor de gek te houden. Ze is kampioen in het voorkomen dat iemand haar geheim ontdekt. Ze kan namelijk niet lezen. Hoe dom kun je zijn? Ze schaamt zich enorm. Maar dan krijgt ze een nieuwe meester. Hij begrijpt dat er achter Ally's stoerheid een ander meisje zit. Een meisje dat helemaal niet dom is, maar dyslectisch. Voor Ally vallen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Haar zelfvertrouwen groeit en er gaat een wereld voor haar open. Ze ontdekt dat ze meer is dan haar dyslexie – en dat ieder mens meer is dan een label.

Het grote bèta-boek - diverse auteurs 

Dit informatieve en complete boek maakt de natuurwetenschappen interessant en begrijpelijk! Hoe werkt DNA? Waarom zien we verschillende kleuren? Wat gebeurt er tijdens een botsing? Hoe bevriest water? In dit dikke boek leer je het allemaal: van biologie en scheikunde tot natuurkunde en techniek. Aan de hand van de kleurrijke illustraties, de duidelijke uitleg met voorbeelden en de doe-het-zelf experimenten worden de bètavakken leuk voor iedereen!

Robonerds - Jarret Lerner 

Oeps. Wat doe je als een leuk bouwpakket verandert in een robot die alles opeet? Als Marc een mysterieus robot-bouwpakket krijgt, wil hij er gelijk mee aan de slag. Cool! Maar het wordt vreemd als de robot zichzelf halverwege gaat afbouwen... Wat is dit?! De robot heet ROOOB. Hij eet meer dan Marc kan aanvullen. Al snel raakt Marc de controle over de robot kwijt.... Een grappig, luchtig verhaal over een slimme jongen die voor een flinke uitdaging staat. Korte hoofdstukken, met vaart verteld en geschikt voor kinderen die wat meer moeite hebben met lezen. Overal in het boek vind je grappige tekeningen van illustrator Kees de Boer.

Professor S. en de verslaafde koning - Erik Scherder 

De opa van Zhé – de bekende professor S. – is zoek en ze kan hem nergens vinden. Samen met haar beste vriend Brian en haar hondje Pavlov gaan ze hem zoeken. Ze belanden via opa's tijdraket in een vreemd land dat Breinstein heet. Onderweg komen ze de gekste mensen tegen, met nog gekkere namen. Hoewel iedereen in Breinstein met allerlei handige technische snufjes honderd jaar in de toekomst leeft, gaat het er niet goed. Koning Lobulus de Tweede is namelijk verslaafd aan videogames en regeert het land niet meer. Zullen ze de opa van Zhé kunnen vinden?

Zonder moralistisch te worden laat dit boek kinderen zien dat te veel schermtijd niet goed is. Het is een vlot geschreven spannend verhaal, met na elk hoofdstuk leuke weetjes & feitjes over hoe je je hersens werken. Het boek staat vol met illustraties in kleur en is door zijn vormgeving ook erg geschikt voor kinderen die niet zo dol op lezen zijn. 

Stormwachter 1 - Catherine Doyle

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen indringers. De Stormwachter van nu is Fionns opa, maar hij wordt een dagje ouder. Als Fionn samen met zijn zus door hun moeder naar het eiland wordt gestuurd, komt het onder zijn voeten tot leven... Diep onder de grond heeft blijkbaar iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie. Wauw wauw wauw: dit boek is geweldig! Je kunt het niet wegleggen als je erin begint. Alles zit erin: avontuur, magie, humor en vriendschap. Wij kunnen niet wachten tot deel 2!

Lampje - Annet Schaap

Dit boek moet iedereen in huis hebben. Punt. Een verhaal dat je doet denken aan het leesplezier dat je vroeger zelf als kind had. Een verhaal over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

De geheime tuin - Frances Burnett

Wat een mooie uitgave van "De geheime tuin"! Wie kent deze klassieker niet? Het verhaal van het verwende meisje Mary, dat na het overlijden van haar ouders bij haar oom komt te wonen. Ze is eenzaam en als haar kamermeisje haar vertelt over de geheime tuin gaat ze op onderzoek uit. Als ze de tuin gevonden heeft, begint ze met het verzorgen van de tuin. Ze maakt een vriend voor het leven en stapje voor stapje komt Mary tot bloei. The Secret Garden van Frances H. Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Honderd jaar later staat het verhaal nog zo stevig als een huis. De hervertelling is van Imme Dros en de illustraties zijn van Linde Faas. Een prachtig verhaal voor om zelf te lezen of voor te lezen!

Alaska - Anna Woltz

Op de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b. Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij Sven woont - als zijn hulphond. Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar één ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat 's nachts.

Code kattenkruid - Jacques Vriens

"Ik ga trouwens niet zitten wachten tot ik langzaam in elkaar stort van ellende en eindig als een plant, want ik stap er eerder uit." Ik schrok en stamelde: "Maar opa…",  "Niks, maar opa. Misschien ga ik vanzelf dood, maar als het niet anders kan, wil ik euthanasie. Weet je wat dat is?" 

Een integere jeugdroman over een gevoelig levensthema. Ze fietsen weg, Stijn en opa.  Opa is ernstig ziek en de hele familie wilde voorkomen dat de geplande driedaagse fietstocht door zou gaan. Maar Stijn kent opa. Hij is stoer, grappig en laat zich door niets of niemand tegenhouden. Zelfs niet in zijn beslissing hoe hij zijn leven wil eindigen. Wanneer uiteindelijk het afscheid komt, valt het voor Stijn en opa minder zwaar dan ze dachten.

Mary Poppins - P.L. Travers

De complete hertaalde editie van deze wereldberoemde klassieker! Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld, is gekomen met de oostenwind. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind... 

De heksenval - Cressida Cowell

De avonturen in De Tovenaars van Ooit van Cressida Cowell (bekend van Hoe tem je een draak) gaan verder in dit tweede deel: De heksenval. Je reist opnieuw mee naar de magische wereld van een tovenaarszoon en een krijgersdochter. Xar is een Tovenaar en Wens is een Krijger. Ze hebben van hun ouders geleerd elkaar te haten als gif. Maar wanneer hun paden elkaar kruisen, zijn ze tot elkaar veroordeeld. En ze hebben elkaar harder nodig dan ooit, want de heksen met zwarte magie zijn teruggekeerd. Langzaam maar zeker verspreiden ze zich door het land, en ze lijken onverslaanbaar. Wens en Xar hebben de perfecte heksenval gevonden: een toverdrank. Maar er ontbreekt nog één ingrediënt… Veel humor, een fantasierijke wereld en interessante hoofdpersonen. Voor ervaren lezers vanaf 11 jaar.

Het Ijsmonster - David Walliams

Een hilarisch en hartverwarmend avonturenverhaal vol doldwaze tekeningen, voor fans van Roald Dahl. Wanneer Elsie, een dakloos weesmeisje in het victoriaanse Londen, hoort dat er op de Noordpool een mysterieus ijsmonster is gevonden, wil ze daar meteen meer van weten. Tijdens hun reis samen beleven ze de meest gekke, spannende en ontroerende avonturen en ze worden zelfs goede vrienden. Wie had gedacht dat een tienjarig meisje zo op een tienduizendjarige mammoet kon lijken? Voor wolharige avonturiers vanaf een jaar of 10 tot 10.000 jaar.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!