Boekentips voor 10+

Lampje - Annet Schaap

Dit boek moet iedereen in huis hebben. Punt. Een verhaal dat je doet denken aan het leesplezier dat je vroeger zelf als kind had. Een verhaal over geheimzinnige zeewezens en stoere piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland, dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

De geheime tuin - Frances Burnett

Wat een mooie uitgave van "De geheime tuin"! Wie kent deze klassieker niet? Het verhaal van het verwende meisje Mary, dat na het overlijden van haar ouders bij haar oom komt te wonen. Ze is eenzaam en als haar kamermeisje haar vertelt over de geheime tuin gaat ze op onderzoek uit. Als ze de tuin gevonden heeft, begint ze met het verzorgen van de tuin. Ze maakt een vriend voor het leven en stapje voor stapje komt Mary tot bloei. The Secret Garden van Frances H. Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Honderd jaar later staat het verhaal nog zo stevig als een huis. De hervertelling is van Imme Dros en de illustraties zijn van Linde Faas. Een prachtig verhaal voor om zelf te lezen of voor te lezen!

Niet thuis - Jacques Vriens

Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek. Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan. Omdat de schrijver het onderwerp positief en met humor behandelt, wordt het geen "zwaar "verhaal.  

Alaska - Anna Woltz

Op de eerste dag van het schooljaar weet Sven het zeker: hij moet een briljante stunt uithalen. Anders is hij meteen die zielige jongen uit 1b. Parker wil juist onzichtbaar zijn. Ze heeft net de ergste zomer van haar leven achter de rug en vertrouwt niemand meer. Dan ontdekt ze dat Alaska, de hond die eerst van háár was, nu bij Sven woont - als zijn hulphond. Overdag wil Parker niks te maken hebben met Sven, dus er zit maar één ding op. Als ze Alaska ooit nog wil zien, moet dat 's nachts.

Piratenzoon - Rob Ruggenberg

Piratenzoon is een superspannend verhaal over piraten, zeeslagen, wolven en Nederland tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En over de kracht van vriendschap en liefde. Zain groeit op in een harem in Marokko, als zoon van een Marokkaanse piraat en een Nederlandse moeder. Hij wordt gevangen genomen door Spanjaarden en moet als slaaf gaan werken op een oorlogsschip. Het leven aan boord is keihard maar Zain hoopt dat zijn vader hem vrij zal kopen. Dan vaart Zains schip naar Zeeland om te vechten tegen de opstandelingen daar. Een levensgevaarlijke tocht. De boeken van Rob Ruggenberg zijn voor kinderen met een sterke maag!

Mary Poppins - P.L. Travers

De complete hertaalde editie van deze wereldberoemde klassieker! Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld, is gekomen met de oostenwind. Op een dag is ze letterlijk komen aanwaaien, en daarom is het misschien ook niet zo vreemd dat ze de trap op kan glijden en een lege tas heeft waar toch van alles uitkomt. Voor de kinderen van de familie Banks breekt een bijzondere tijd aan, want met Mary Poppins is elke dag een magisch avontuur. Ze hopen dat zij nooit meer weg zal gaan, maar dan draait de wind... 

Serafina en het versplinterde hart - Robert Beatty

Dit is het derde boek over Serafina, een superspannende, magische serie over een meisje dat half kat, half mens is. Een tovenaar met duistere krachten doolt 's nachts door het woud. Er gebeuren vreemde dingen: een storm steekt op, rivieren overstromen en bomen worden uit de grond gerukt. Het kwaad is terug.... Serafina bedenkt samen met haar vriend Braeden een riskant plan om de tovenaar te verslaan. Zullen ze het landgoed kunnen redden? Ook nu het kwaad sterker is dan ooit?

De tovenaars van Ooit - Cressida Cowell

De Tovenaars van Ooit is het eerste deel van een nieuwe serie van de auteur van How to Train your Dragon (Hoe tem je een draak). Xar is de jongste zoon van de koning van de Tovenaars en de enige van zijn stam zonder magie. Wanneer hij erachter komt dat Wens, de rebelse dochter van de koningin van de Krijgers, een magisch object verborgen houdt, heeft Xar er alles voor over om dat in handen te krijgen. Maar de Tovenaars en Krijgers leven al jarenlang op voet van oorlog met elkaar. En dan loert er ook nog een ander gevaar: de zwarte magie van de heksen – waarvan werd aangenomen dat die was verdwenen – is teruggekeerd… Veel humor, een fantasierijke wereld en interessante hoofdpersonen. Voor ervaren lezers vanaf 11 jaar.

Papa Bandiet - David Walliams

De vader van Frank (11) is een heel beroemde autocoureur. Op een dag crasht zijn race-auto en moet zijn rechterbeen worden geamputeerd. Hij krijgt een houten been (dat hij daarna vaak als wapen gebruikt). Franks moeder gaat bij de Grote Baas in een enorm huis wonen. De vader van Frank raakt in geldnood en krijgt gelukkig een baan als chauffeur bij Top Secret Big Money. Op een avond kruipt Frank als verstekeling mee als Grote Baas en twee andere mannen op weg gaan naar een bankoverval die mislukt. Franks vader wordt opgepakt en krijgt tien jaar gevangenisstraf. Kan Frank zijn onschuld bewijzen? Hilarisch verhaal vol spannende acties!

Het meisje dat de maan dronk - Kelly Barnhill

Elk jaar laten de dorpelingen een baby achter als offer voor de heks in het woud. Niemand weet dat Xan, de gevreesde heks, de achtergelaten kinderen juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie. Xan besluit Luna op te voeden als haar eigen dochter. Met de jaren worden Luna's magische krachten sterker. Wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen eindelijk jacht te maken op de heks die hun leven al jaren overschaduwt. Zij weten niet dat Xan en Luna hun magie goed gebruiken en dat het echte kwaad veel dichterbij is… Geweldig mooi boek voor liefhebbers van sprookjesachtige verhalen als  'Lampje' en 'Peter Pan'. 

Het ouderbureau - David Baddiel

Barry heeft altijd al een hekel aan zijn naam gehad. Sterker nog, het is nummer 2 op zijn lijst met dingen waarvan hij zijn ouders beschuldigt, naast 1) ‘saai zijn’ en 3) ‘altijd moe zijn’. Wanneer hij voor de zoveelste keer ruzie met zijn ouders heeft doet Barry een wens, en komt terecht in een vreemde wereld. Vóór zijn verjaardag (die al over een paar dagen is), moet Barry daar een nieuw paar ouders kiezen. Je eigen ouders kiezen: dat klinkt een stuk makkelijker dan het is. Gaat hij voor de rijke ouders, voor de sportieve ouders, of voor de wereldberoemde ouders? De tijd begint te dringen, en geen enkel paar ouders lijkt echt bij Barry te passen…

De gevangenisfamilie van Perry T. Cook - Leslie Connor

Perry woont al zijn hele leven in Blue River, de gevangenis waar zijn moeder haar straf uitzit. Perry ziet de gevangenis als zijn thuis en de bewoners als zijn familie. Wanneer zijn moeder bijna vrijkomt, haalt openbaar aanklager Thomas VanLeer Perry plotseling weg uit de gevangenis - weg bij zijn moeder - en neemt hem bij zich in huis. Buiten de poort ontdekt Perry dat VanLeer de vrijlating van zijn moeder vertraagt. Dat laat hij niet op zich zitten. Met de hulp van zijn vriendin Zoey en de schoolbibliothecaresse weet Perry weer de gevangenis binnen te komen. Daar verzamelt hij de verhalen van de bewoners én van zijn moeder. Verhalen die toch weer anders zijn dan hij dacht.

Het nieuwe spookhuis - Tjerk Noordraven

Het nieuwe spookhuis op de kermis heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. Nera's vader heeft ook een spookhuis op de kermis, maar daar staat nu niemand meer in de rij voor. Nera ontdekt dat deze griezels van het nieuwe spookhuis écht zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen... Een superspannend griezelverhaal over een nieuwsgierig, dapper meisje en haar bijzondere vrienden.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!