Boekentips voor 8+

Kleuren in de natuur - Magdalena KonečNá

De natuur wemelt van de schitterende kleuren. Geïnspireerd door planten, dieren en mineralen bedachten mensen er namen voor. In dit boek vind je de twaalf meest bekende kleuren en hun schakeringen. Vaak loopt er een direct lijntje tussen hun naam en de natuur. Heb jij je ooit afgevraagd hoe geel ruikt? Hoe blauw klinkt? Of hoe roze zou voelen als je het kon aanraken? Je leest erover in dit boek. Ben jij een artiest in de dop? Blader dan snel naar de kleurencursus achterin. Voor je het weet schilder jij net zo prachtig als de natuur zelf!
 

Wat voel ik? - Oscar Brenifier

Filosoferen met kinderen is echt een feestje! Ga samen met je kind op zoek naar antwoorden op belangrijke vragen. Over zichzelf, het leven en de wereld. Laat ze nadenken, laat ze op zoek gaan. En laat ze ontdekken dat kant-en-klare antwoorden niet bestaan, dat er veel kleuren zitten tussen zwart & wit. In deze serie is bij ons ook 'Wat is goed, wat is kwaad?' verkrijgbaar.

Het grote boek over de aarde - Anne Sophie Bauman

Hoe ontstaan bergen? Waar komt lava vandaan? Hoe hoog reiken de wolken? Trek aan een flapje en leer alles over de explosieve binnenkant van een vulkaan, sla een pagina om voor een pop-up bergketen of draai aan het rad om de wieken van een windmolen te laten bewegen! In dit boek worden een heleboel beweegbare delen gecombineerd met gedetailleerde illustraties en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Een fantastisch boek waarin echt ontzettend veel te zien en te ontdekken is. Leuk voor op school én thuis, en ook al geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Jippie! En de onderwaterpiraten - Sanne Rooseboom

Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek. Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. 

Dit is alweer het derde sprookje over prinses Super & haar vriendje Max. En het is een heerlijk boek met grappige illustraties van Annet Schaap. Ook leuk om voor te lezen!

Dinges - David Williams

Mirthe heeft alles. Echt alles. Maar het is nog steeds niet genoeg. Ze wil nog meer! Ze wil een... dinges! Ja, ze wil ABSOLUUT een dinges. Maar.. wat is een dinges eigenlijk? Papa en mama weten het niet, dus ze gaan op zoek. Van de bibliotheek tot de jungle. En zo begint een hilarisch avontuur vol bizarre wezens, brave ouders, een stout kind en een verschrikkelijke dinges. Een spannend en gek avonturenverhaal vol doldwaze tekningen. Voor dingesen vanaf 8 jaar.

Hotel Flamingo, verhitte vakantie - Alex Milway

Hoera, het tweede deel van Hotel Flamingo! Julia kan haar oren niet geloven. De Koningspinguïn heeft haar hotel uitgezocht om met zijn gezin vakantie te houden! De koninklijke suite moet natuurlijk meteen op orde worden gebracht, en het is niet makkelijk om aan alle wensen van het koningspaar te voldoen. Probeer maar eens aan een ijsberg te komen tijdens een hittegolf! En alsof dat nog niet genoeg is, zint Marcus Malafide van De Glitz op wraak: hij zal alles doen om zijn koninklijke klanten terug te winnen… Kunnen Julia en haar dierenvrienden de koninklijke familie tevredenstellen? 
Het tweede fantasievolle, vrolijke boek over Hotel Flamingo is weer een feest om te lezen!

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak - Dav Pilkey

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak is het vijfde deel in de supergrappige graphicnovel-serie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.

Sjors en Harold kunnen het niet laten; ze hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Dat pakt alleen niet helemaal uit zoals ze gehoopt hadden. Juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek, en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…

Kasper wordt een T-rex - Sam Copeland

Na het fantasievolle ‘Kasper wordt een kip’ is onlangs het tweede deel ‘Kasper wordt een T-rex’ verschenen. Dit deel begint spannend: Kasper Verhoeven wordt geschaduwd. Een kwaadaardige schim houdt hem in de gaten, klaar om toe te slaan. Kasper is echter niet bang. Hij weet dat het Dylan, de pestkop, is. Toch dreigt Dylan ermee om hem in een vlieg te veranderen als een kikker in een kikkerweb. Hoe dan? Als je deel 1 hebt gelezen weet je ongeveer wat er aan de hand kan zijn met het hele verandergedoe. Zo niet, dan ben je een ‘sneuneus’ volgens de auteur. Oké, hij biedt zijn excuses aan. Echt wel of toch niet?  Kasper wordt een T-rex leest vlot weg, is fantasievol & dolhilarisch met passende illustraties.

Het geheim van het dierenasiel - Simone Arts

Moos gamet het liefst de hele dag. Maar hij moet mee als zijn zusje Loe gaat helpen bij het dierenasiel. Vic helpt daar ook. Als Moos en Loe de dieren voeren, moeten ze van Vic steeds extra brokken in de bakken doen. Dan zien ze dat Vic sommige honden en katten met een spray bespuit. Is dat wel een anti-vlooienmiddel? Moos en Loe vertrouwen het niet….. Spannend avontuur uit de succesvolle Het Geheim Van-serie.

Van bij ons - Anneriek van Heugten

Van de zeemeermin uit Zeeland tot een spookhuis in Friesland, een hoofdloze juffrouw in Limburg tot de witte wieven uit Gelderland.... dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Gebaseerd op oude sagen, mythen & sprookjes, maar ook op nieuwe feiten, laten deze verhalen je het land van vandaag opnieuw ontdekken. De geheimzinnige gebeurtenissen zijn van alle tijden en loeren om de hoek … Met prachtige illustraties van Margot Senden. Op avontuur door de tijd, in eigen land. Voor jong en oud vanaf 9 jaar.

Snelle Sam, de Grand Prix - Olav Mol

Als Sam op tv een Nederlandse coureur zijn eerste Grand Prix ziet winnen, wil hij alles over racen weten. Zelf racen in een echte raceauto kan Sam natuurlijk nog niet, maar hij gaat wel een keer karten. Sam wil het allerliefst een eigen kart, maar dat vinden zijn ouders te duur. Daarom oefent hij maar op zijn spelcomputer, en op vakantie doet hij zelfs mee aan een echte kartwedstrijd. Dan komt het grote nieuws: de Grand Prix komt naar Nederland! Sam wil ernaartoe, maar krijgt hij dat voor elkaar?

Minoes - Annie M.G. Schmidt

Minoes is vroeger kat geweest. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. Nu is Minoes een gewoon meisje, maar ze kan nog steeds met katten praten. En dat is soms heel handig.....  Dit klassieke boek van Annie M.G. Schmidt is in een nieuw jasje gestoken en zal je doen spinnen van leesplezier.

Opeens rockster - Tom Mclaughlin

Dikke Hit, een ongure platenmaatschappij. Volgens geruchten in handen van een CRIMINEEL MEESTERBREIN. Maar dat is mogelijk iets overdreven.... Levi, ik heb er altijd van gedroomd beroemd te worden, en nu ben ik een ROCKSTER. In dit verhaal lees je hoe dat gebeurde.... Dex, de BESTE VRIEND en rechterhand die een jongen maar kan wensen. De perfecte Robin voor mijn Batman.... Bingo, het ware muzikale meesterbrein achter de ROCKSENSATIE (ja, ik weet het, hij is een kat. Maar lees dit boek en je begrijpt hoe het zit)

Baby-aliens hebben de juf! - Pamela Butchart

Izzy en haar vrienden zijn verrast als juf Jane ineens superaardig tegen hen doet. Want zij is zo'n juf die net iets té hard lacht als je van je stoel valt. Ook zit er ineens een teddybeer op haar bureau. Op zijn buik staat: "Je bent geweldig". Heel vreemd, juf Jane houdt namelijk niet van schattige beertjes. Ze is eerder het type van ik-haat-puppies-en-schattige-poesjes! Daarom weten ze het zeker: baby-aliens hebben juf Jane in hun greep! En wedden dat ze nu gaat proberen om iedereen in aliens te veranderen? ..... WEGWEZEN!

Piraat Blunderbaard, slechtste missie ooit - Amy Sparkes

Toen opa Grijsbaard me vroeg om met hem mee te gaan zeilen, vond ik dat leuk klinken. Ik zag het al helemaal voor me: dobberen op de golven, de zon op mijn gezicht en ijsjes eten vanuit onze luie ligstoelen op het dek. Nu blijkt dat we eigenlijk op een missie zijn om het schip van de engste piraat op zee te stelen... Oh, lieve help!

In dit derde deel uit de serie Piraat Blunderbaard beleeft de slechtste , maar ook grappigste, piraat weer een spannend avontuur! Voor lezers vanaf 7 jaar. 

Hoe fel de zon ook scheen - Arend van Dam

Hoe fel de zon die dag ook scheen, 10 mei 1940 luidde een zwarte periode voor Nederland in. In deze indrukwekkende verhalenbundel van Arend van Dam maak je als lezer kennis met bekende en minder bekende mensen in de oorlogsjaren. Zo ontmoet je olympisch atlete Rie Mastenbroek en Miep Gies, die de familie Frank hielp tijdens hun onderduik. En helden als Hannie Schaft en Erik Hazelhoff Roelfzema, maar ook Guus en Lienke, die de oorlog aan de andere kant van de wereld meemaakten in Nederlands-Indië.

Groeten van Leo - Martine Letterie

Leo Meijer is zeven jaar en Joods. Hij wordt afgevoerd naar kamp Westerbork. Dit is het verhaal over zijn leven, met foto’s en zijn eigen tekeningen en briefjes. Leo is één van de 18.000 Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog uit Nederland zijn weggevoerd en vermoord. Een aangrijpend boek geschreven voor kinderen die nog te jong zijn voor het verhaal van Anne Frank.

Verboden te vliegen - Martine Letterie

Het is oorlog. De Duitsers nemen alles in beslag. Huizen, fietsen, radio's... en duiven. Want duiven kunnen boodschappen overbrengen aan de vijand. Fietje moet een list bedenken om haar duiven te redden. Vanuit een jong kind gezien brengt Martine Letterie (opgegroeid in Voorburg) de Tweede Wereldoorlog tot leven voor jonge kinderen, net als in haar boek 'Kinderen met een ster'.

Een aap op de wc - Joukje Akveld 

De dierentuin zou gaan verhuizen in de zomer van 1940. Alle dieren zouden in een feestelijke stoet van de oude plek in het centrum naar de nieuwe aan de rand van de stad trekken. Het liep anders. Op 10 mei vielen de Duitsers Nederland binnen. Er kwamen bommen op de dierentuin terecht en de binnenstad vloog in brand. Dieren stierven of moesten worden afgeschoten wegens ontsnappingsgevaar. Andere liepen los rond in de stad. Zebra's graasden op de Diergaardesingel en in de singel zwommen zeeleeuwen. Van de zorgvuldig geplande verhuizing kwam niets terecht. Een waargebeurd verhaal uit een bijzonder perspectief.

De meester is een vampierrat - Pamela Butchart 

Izzy en haar vrienden zijn in SHOCK als ze de nieuwe schooldirecteur zien. Hij heeft ZWART haar en is heel BLEEK. Ze horen hem sissende geluiden maken. En in het zonlicht wordt hij knalrood. Als ze ontdekken dat hij ook een zwarte cape draagt, weten ze het zeker: de meester is een VAMPIERRAT. En met zijn leger van ratten is hij van plan de hele school over te nemen. REN VOOR JE LEVEN!

De Smoezels in Dinoland - Erhard Dietl 

De Smoezels voor oudere kinderen! Professor Proos Sekko heeft een tijdmachine gebouwd. En die slingert de Smoezelkinderen rechtstreeks de prehistorie in! Daar lopen ze al snel een mini-dino tegen het lijf die zijn moeder kwijt is. En natuurlijk helpen ze hem bij zijn zoektocht. Het blijkt flink gevaarlijk te zijn, dat prehistorische leventje. Ben je net ontsnapt aan een gemene vleugelsauriër, komt er een uitgehongerde T-rex achter je aan! Kunnen de Smoezelkinderen de kleine dino terugbrengen naar zijn moeder, voordat de professor ze terughaalt naar hun eigen tijd? Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 7 jaar.

Gekke goden van de Olympus - David Slavin 

Het eerste deel van een nieuwe en knettergekke serie met Griekse goden in de hoofdrol. Volg in dit verhaal vol zwart-wit illustraties de avonturen van Kakdonis, die ontdekt dat helden in allerlei soorten en maten komen. En steek meteen wat op van de Griekse Oudheid! De middelbare school is voor niemand makkelijk. Al helemaal niet als je de zoon van oppergod Zeus bent en zelf geen godenkrachten hebt, en je broer Adonis wél een geweldige god is. Kakdonis ziet zijn toekomst dan ook somber in als hij en zijn fantastische broer naar de middelbare school gaan. Maar Kakdonis laat zich niet op z'n kop zitten en is in de race voor klassenvertegenwoordiger. Samen met zijn nieuwe vrienden bedenkt hij een plan om te winnen, én om te bewijzen dat hij en zijn knettergekke vrienden net zo goed goden zijn, met hun eigen krachten. Voor lezers vanaf 9 jaar.

Sleutels - Annemarie Jongbloed

Op een vreemde plek in de bibliotheek vinden Julia en Manus een sleutel. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die de laatste tijd in de bieb gebeuren? Samen gaan ze op onderzoek uit. Ze ontdekken dat Maryam, de dochter van de directeur van de bieb, een geheim heeft. Maar ook Manus doet vreemd… Kan Julia hem eigenlijk wel vertrouwen? Een spannend boek voor lezers vanaf 9 jaar.

Help, mijn batterij is leeg! - Geronimo Stilton

Als er op Muizeneiland een stroomstoring is, komen de knagers erachter hoe onmisbaar stroom eigenlijk is. De Stiltons gaan op zoek naar andere methoden om schone energie op te wekken. Denk je mee?

Een gloednieuwe serie over de Stiltons en hun vrienden die zich inzetten voor het behoud van de natuur en de wereld om hen heen! Geronimo stimuleert zijn lezers om op een creatieve en speelse manier na te denken over hoe we omgaan met onze planeet en het milieu. Lees ook Doe de kraan dicht, Geronimo! Geschikt voor lezers van 7 tot 9 jaar. 

Vieze beesten - Andy Seed

Vogels die bloed drinken, geiten die scheten laten en honden die kots eten.... sommige dieren hebben echt geen manieren! De meest vieze wezens komen aan bod in dit grappige en wonderlijke weetjesboek waar iedereen die van vieze dingen houdt van zal genieten. Een feitenboek om heerlijk bij te gruwelen.

Monsterlijke microben - Marc van Ranst

Ontdek in dit boek alles over bacteriën en virussen. Hoe werkt een vaccin en welke microben zijn nuttig voor de mens? Waarom moet je je handen wassen voor het eten? Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat? Wat zijn antibiotica? En wordt zelf microbioloog: kweek je eigen bacteriën en doe de truc met de aardappel.

Echt alles over voetbal - Mundial

In  deze grote en prachtig geïllustreerde gids kun je echt alles vinden over de beste spelers van de wereld, de belangrijkste toernooien, de grootste prijzen en de beste teams van nu en uit de geschiedenis. Je krijgt tips van de professionals over coachen en trainen, maar ook voetbalschoenen en bekende voetbalkapsels worden niet vergeten.

Het Grote Groene Doeboek - Maeve Binchy

Een topper voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar die alles willen weten over onze veranderende planeet. In dit doeboek staan meer dan 80 puzzels in en ze hebben allemaal te maken met het milieu. Bij elk doolhof, quizje, zoekplaatj of geheugenspelletje staan weetjes over onze aarde, de dieren die er leven en wat voor invloed de mensheid heeft.

De fantastische Max van Mars - Yvonne Jagtenberg

Een boek over een durfal. Een waaghals. Een fantast. Een bijzondere jongen van Mars. Max van Mars is een buitengewoon bijzonder buitenaardse jongen met maar één missie; het alledaagse leven op aarde leuker maken! Maar gaat hem dat lukken met zo'n vreselijk saaie, niet grappige man als meester Sterk? Ooit iemand ontmoet die beweert van Mars te komen? Dit is je kans!

De waanzinnige boomhut 9 - Andy Griffiths & Terry Denton

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen is het 9e deel in de populaire en knotsgekke serie De waanzinnige boomhut. Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjesverdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods! Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Superkrachten voor je hoofd - Wouter de Jong

Mindgym voor kids! We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dit is een doeboek om (samen met je ouders of alleen) te ontdekken hoe je koning in je kop wordt. Je leert hoe je beter om kunt gaan met onaangename ervaringen, hoe je je sociale skills (in plaats van sociale media) kunt verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgt. Leuke anekdotes, grappige weetjes en duidelijke oefeningen. De toon is niet belerend of zweverig, maar relativerend en to the point. 

Het geheim van de rode voetbalschoen - Gerard van Gemert

Davy wil in het eerste van het schoolvoetbalteam komen en traint zo vaak als hij kan op het schoolplein. Als de bal in de bosjes belandt, vindt hij daar samen met Fabienne een rode voetbalschoen. Met een pasje en een sleutel erin. Van wie zijn die spullen en waarom liggen ze daar? Terwijl ze steeds meer te weten komen, blijkt dat er nog iemand is die het geheim van de schoen kent…..  Een nieuw deel uit de fijne serie ‘Het geheim van....’, voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn diverse titels, allemaal geschreven door een andere Nederlandstalige auteur. In elk boek komen twee of meer kinderen achter een geheim dat ze vervolgens proberen te ontrafelen. De boeken zijn niet zo dik, lezen lekker door en zijn goed geschikt voor een boekbespreking.

Mijn verjaardag gaat niet door! - Jo Simmons

Tom kan niet wachten tot hij jarig is. Dit jaar is het zijn Geluksverjaardag, dus het zal een onvergetelijke dag worden! Maar na een paar ongelukjes - zo wordt de chihuahua van zijn oma geplet door een varken dat van het dak valt - besluiten zijn ouders dat zijn verjaardag niet doorgaat.....
Dat kan Tom niet laten gebeuren! Hij zet alles op alles om zijn verjaardag toch door te laten gaan. Zal het hem lukken?

Starfell, de zoektocht naar afgelopen dinsdag - Dominique Valente

Willow Mos is een tikkeltje vreemd, ze is de jongste en minst machtige zus van een magisch gezin. Haar gave is het vinden van verloren dingen. Denk aan sleutels, sokken of een houten gebit. Nuttig, maar niet heel spannend. Op een dag staat de meest gevreesde heks van heel Starfell voor Willows deur en vraagt haar om hulp. Afgelopen dinsdag lijkt vermist. Helemaal verdwenen. En zonder die dag zou de hele wereld weleens kunnen instorten... Een spannend en stoer boek voor lezers vanaf 9 jaar.

Luuk Nootje Expeditie Half Miljoen - Tosca Menten

De familie Nootje heeft een half miljoen euro geërfd van een onbekende oom! Helaas vertelt de notaris dat ze het geld alleen krijgen als ze lid worden van een vreemd genootschap. En dat is nog niet zo gemakkelijk; ze moeten zich gaan houden aan de verschrikkelijke regels van dat genootschap én slagen voor een absurde Test. Het is alles of niets, dus vol goede moed gaan Luuk Nootje en zijn vader Huub aan de slag. Maar daar zijn een paar mensen helemaal niet blij mee…

Het wonderbaarlijke verhaal van de Kleine Prins - A. de Saint-Exupéry

Op een dag gaat het prinsje op reis. Hij komt langs zeven planeten, waar hij de wonderlijkste mensen tegenkomt. Zo ontmoet hij een koning die niemand heeft om de baas over te spelen, en een zakenman die alle sterren van het heelal wil sparen. De laatste planeet waar de kleine prins terechtkomt is de aarde, waar hij vrienden wordt met een vos. Dan ontmoet hij een piloot die midden in een woestijn met zijn vliegtuig is gestrand. Acht dagen lang zijn de kleine prins en de piloot samen. Het prinsje vertelt over zijn leven en over zijn wonderbaarlijke reis. Maar op de achtste dag is het water op en moeten ze op zoek naar een bron… Een bewerking door Tiny Fisscher die deze klassieker uit 1943 geschikt maakt voor jongere kinderen.

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers - Simon Mockler

Er was eens een meisje in een land hier ver vandaan, dat met een GROOT geheim leefde. Het meisje heette Doris en het geheim was... nou, daar kom je gauw genoeg achter. Doris is een dappere en slimme meid. Ze woont in een paleis, maar is nog nooit buiten geweest, want dan valt ze misschien van de rand van de wereld. Of wordt ze opgepeuzeld. Hé, wat? Wat is nu dat grote geheim dat iedereen voor haar verborgen houdt? Doris besluit op zoek te gaan naar antwoorden. Samen met haar trouwe vrienden Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze kan ze alles aan...

De school van de magische dieren - Margit Auer

Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! - maar alleen met jou. Welke leerling krijgt een magisch dier? De onhandige Eddie? De dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida? Een fijn, fantasierijk verhaal, vlot geschreven dus prettig leesbaar voor kinderen vanaf groep 4. De tekeningen zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. 

Carry Slee omnibus - Carry Slee

4 klassieke (voorlees)verhalen in één bundel: Ridder Schijtebroek: Michiel en Bo helpen graag op de kinderboerderij. Maar de laatste tijd gebeuren er rare dingen... / Het Drakenpad: Floortje woont sinds kort met haar moeder in een nieuw huis. Haar vader stuurt haar een knuffel. Maar dan raakt ze hem kwijt... / De Smoezenkampioen: Thijs heeft altijd een smoesje klaar als hij iets hardop moet lezen. Maar meester Koen heeft hem door. / Hokus Pokus... Plas!: Milan vindt er niks aan dat Angelique, de dochter van zijn moeders nieuwe vriend, elk weekend komt logeren. 

De Pioenenkoningin - Thea Stilton

De ouders van Violet hebben haar en haar vriendinnen uitgenodigd om naar China te komen voor haar verjaardag! Wat muizinnig cool! De Thea Sisters vliegen erheen, bewonderen het prachtige land en ontmoeten vele nieuwe knagers, waaronder oma Xiu Yuan, een oud omaatje met een weelderige Chinese tuin. Ze hebben het enorm naar hun zin, totdat het oudje 'snachts ineens opgeschrikt wordt door een angstaanjagend gejank in haar tuin en er ook nog eens diepe gaten in haar gazon blijken te zitten. Natuurlijk gaan de Thea Sisters meteen op onderzoek uit en komen ze algauw tot een bizarre ontdekking!

Een spook(t)huis voor Fiene - Mirjam Mous

Theodoor Haast is een succesvolle zakenman, maar voelt zich vaak eenzaam. Daarom zoekt hij een vrouw, via internet. Helaas blijkt Gursula Liefje niet zo lief als hij denkt. Ze is zó lui, dat ze na het eten het servies weggooit om de vaatwasser niet te hoeven inruimen. Fiene droomt van een warm thuis met lieve ouders, en is dan ook dolblij als Theodoor en Gursula haar uit het weeshuis halen. Maar Fiene moet dienstbode, huishoudster en kokkin tegelijk zijn. Ze loopt weg en vindt onderdak in een oud huis waar een grote griezelfamilie woont. Met een doodskist in de kelder, geesten waar je zo doorheen kunt lopen, een boeman die je 's ochtends wakker loeit en een vrouw zonder hoofd. Als Fiene de familie wat beter leert kennen, zijn de meeste griezels echter een stuk minder eng. Maar dan wordt Fiene door Theodoor ontdekt. Hoog tijd voor de griezels om in actie te komen! Een hartverwarmend, humoristisch én griezelig 7+ avontuur.

 

Circus op stelten - Mathilda Masters

Deel 5 van de populaire serie "De keukenprins van Mocano"! Max krijgt onverwacht bezoek van zijn oom Antonio. Die vertelt hem dat hij familie heeft in een echt circus! Samen met Trixie gaat Max op bezoek bij circus Belinda. Maar circus Belinda is helemaal niet wat Max had verwacht. Het is een puinhoop! Het lijkt wel of er een vloek hangt over het circus... Max en Trixie gaan op onderzoek uit. Kunnen zij het circus redden?

Superleuke boeken voor kinderen vanaf 8 jaar, om zelf te lezen of om voor te lezen. Grappig, fantasierijk en met lekker veel plaatjes.

Max Modderman - Matt Stanton

Max krijgt altijd, en dan ook echt áltijd, overal de schuld van. Dus ook wanneer er iemand – ieuw! – in het opslaghok heeft gepoept, en dat heeft Max dus écht niet gedaan! Om te bewijzen dat hij heus wel wat kan, doet hij mee aan de verkiezingen voor klassenvertegenwoordiger.
Als dat maar goed gaat! 

De kikkerbilletjes van de koning - Janneke Schotveld

In dit heerlijke sprookjesboek staan 15 moderne sprookjes. Over Uk, die klein van stuk is, maar dapper genoeg om het bos te betreden waar een gevaarlijke reus huist. Over de ridster (!) die besluit de prins van haar dromen uit het kasteel van zijn ouders te bevrijden. Over heksje Hetje die een bezem voor haar verjaardag krijgt, maar niet durft te vliegen. Over prinses Lupine die haar bruidegom moet kiezen uit zevenhonderd prinsen, maar bij niet één prins kriebels in haar buik voelt. Een bundel vol grappige en ontroerende sprookjes die nét een beetje afwijken van het traditionele sprookjesrecept. Met bij elk verhaal schitterende tekeningen van een andere topillustrator! Om voor te lezen vanaf 7 jaar.

Julius Zebra Gedonder met de Grieken - G. Northfield

Dit is alweer deel 4 van de populaire serie Julius Zebra waarin Julius avonturen beleeft in een historische tijd (eerdere delen gingen over de Romeinen, de Britten en de Egyptenaren). De boeken van Julius Zebra zijn een mix van feitjes, mythen en een grappig verhaal. Ook in dit boek beleven Julius en zijn vrienden weer allerlei gekkigheid. Ze gaan Hercules helpen met het uitvoeren van één van zijn twaalf opdrachten en dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals gepland. Julius Zebra is een boekenserie die zeer geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden: korte zinnen, niet te veel tekst op een bladzijde, veel woordgrapjes en tekeningen.

Jippie! - Sanne Roosenboom

Prinses Super is ontzettend humeurig. En dat terwijl ze in Jippie woont, een land waar iedereen altijd vrolijk is. De inwoners van Jippie maken de hele dag grapjes, zingen liedjes en huppelen rond. Super wordt er alleen maar humeuriger van! Nu moet ze op zoek naar een jongen om later als ze groot is mee te trouwen. Maar de jongens in Jippie zijn veel te vrolijk. Ze gaat daarom op avontuur in buurland Grom, waar ieder een juist verschrikkelijk chagrijnig is. Lukt het Super om iemand te vinden die af en toe humeurig is en af en toe vrolijk? Er is inmiddels ook al een deel 2: Jippie en de Ridders van Hak.

De wraak van Knor - Tosca Menten

Worstjes groeien niet aan een boom of ergens onder de grond. Worstjes worden gemaakt van varkens. Dat is nu eenmaal zo. Dit boek gaat over kampioensworstjes. Het gaat ook over een vergeten opa, een gemene slager, het lieve varkentje Knor en de Worstwedstrijd van de Eeuw. Als je niet van worst houdt, kun je het beter niet lezen. En als je wel van worst houdt, eigenlijk ook niet... Of juist wel?

Dr. Proktors schetenpoeder- Jo Nesbo

Dr. Proktor is een krankzinnige professor. Nou ja, zo goed als. Eigenlijk is hij een oude uitvinder die wacht op zijn grote doorbraak. Op een dag komt zijn droom uit. Samen met zijn buurmeisje Lise en haar vreemde vriendje Bulle slaagt hij erin een superkrachtig schetenpoeder te maken. Zelfs de NASA heeft er belangstelling voor! Maar als de gemene tweeling Truls en Trym Thrane er lucht van krijgt, gaat het mis. Na deel 1 kun je lekker door in deel 2, 3, én 4!

Timo en de oppasninja - Lisa Boersen

Timo's moeder is stewardess en is veel van huis. Normaal gesproken komt oma oppassen, maar die ligt met een gebroken heup in het ziekenhuis. Even lijkt het erop dat Timo een week lang met de strenge buurvrouw zit opgescheept, maar gelukkig weet oma een betere oplossing - een au pair. Toevallig heeft het bureau er op korte termijn eentje beschikbaar: een Japanse jongen, en hij spreekt nog Nederlands ook! Maar al gauw wordt duidelijk dat Yushi geen gewone oppas is... 

Het geheim van de vlogger - Wieke van Oordt

Kunnen de volgers van vlogger Tibo hem helpen de ontvoerde Joosje te redden? Tibo ziet het helemaal voor zich: hij wordt een beroemde vlogger. Maar dat valt nog niet mee. Hij heeft nog maar 12 volgers... Hoe maak je elke dag een pakkend filmpje? Dan filmt hij per ongeluk hoe een man zijn klasgenootje Joosje hardhandig een auto in trekt. Ze wordt ontvoerd! Kan hij haar redden – met hulp van zijn volgers? Een leuk, spannend verhaal uit de serie "Het geheim van-...", goed geschikt voor een boekbespreking.

Zooo happy! mijn maffe leven bij het circus - Fiona Rempt

Een vrolijk dubbeldik boek over vriendschap en veel meer van succesauteur Fiona Rempt, met lekker veel vrolijke illustraties van Kristel Steenbergen. In het boek zitten twee heerlijke verhalen over BFF's Lux en Luna. Ze hebben een heel bijzonder leven, want ze wonen bij het artiestengezelschap El Paradiso. Het leven bij het circus is echt 'super-fantastico' vinden ze. Totdat er van alles misgaat.... Er zijn dieven actief en het voortbestaan van het circus komt in gevaar. Lux en Luna krijgen zelfs ruzie! Maar wanneer El Paradiso echt zijn deuren zal moeten gaan sluiten, hebben Lux en Luna elkaar toch weer hard nodig om dit te voorkomen.

Dogman en de gekloonde kat (deel 3) - Dav Pilkey

Karel, Dog Mans grootste vijand, probeert zichzelf te klonen. Hij is alleen niet blij met het resultaat. Er komt namelijk een kitten uit de kloonmachine gekropen, die Karel steeds maar "papa' blijft noemen. Als de kitten op het politiebureau van de stad belandt, besluit Dog Man voor hem te zorgen. Maar dat is best lastig als je tegelijkertijd de stad moet beschermen tegen Flippie de kwaadaardige vis!

Een spannend boek vol vrolijke tekeningen, bizarre grappen en nieuwe personages. Met achterin weer leuke tekentips, waarmee je met gemak allerlei Dog Man-figuren natekent. 

De laatste reis van de Ballerinus - Arienne Bolt

Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen. 

De kleine waaromwolf - Sylvia Englert

Finn gaat graag naar school, maar de wandeling ernaartoe is zo reuzesaai. Dat verandert echter wanneer Finn een kleine wolf leert kennen die elke dag met hem meeloopt en hem bestookt met de gekste vragen. Het blijkt een kleine waaromwolf! Gelukkig heeft Finn een hoop fantasie en kan hij zijn nieuwsgierige nieuwe vriend prima uitleggen waarom mensen maar twee armen hebben in plaats van drie, wanneer het nou eigenlijk snoepjes regent, wat een halfzus precies is en waarom haaien - en vooral die in het meertje in de buurt - geluk brengen, en nog veel meer.

Boek(en) reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!