Boekentips voor 8+

Hieronder vind je slechts een greep uit ons uitgebreide assortiment. Tijdens de lockdown is onze winkel helaas gesloten. Je kunt je bestelling laten bezorgen of laten opsturen. Mail naar info@indewolken.nl voor meer informatie.

Kapitein Onderbroek, deel 6 - Dav Pilkey

'Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen' is a deel 6 uit de populaire en humoristische serie Kapitein Onderbroek. Ook bekend van Netflix. Vol grappen en voor lezers vanaf 8 jaar. Sjors en Harold zijn weer lekker bezig met hun dolle streken. Maar hun laatste grap schiet Melvin Snuiter, de betweter van de school, in het verkeerde keelgat.... hij besluit wraak te nemen! Binnen een poep en een scheet – en een niesbui – verandert Melvin van studiebol tot snottebel en is de robotsnotjongen geboren! Maar Sjors en Harold zijn niet voor één gat te vangen: dit is een klusje voor de comb-o-tron 2000…

Dog Man, de woef van de wildernis - Dav Pilkey

Yes, deel 6 van Dog Man is uit! Als de bank in de stad beroofd wordt, lijkt er maar één dader te zijn: Dog Man! Baas, Pien Petjeaf en Kleine Karel zetten alles op alles om zijn onschuld te bewijzen. Zou het boeventeam van Biggie er iets mee te maken hebben? Ondertussen probeert Dog Man zijn draai te vinden in de hondenbak. Maar de andere honden zijn heel onaardig tegen hem. En van die gemene bewaker hoeft hij ook geen hulp te verwachten… Komt Dog Man ooit nog op vrije voeten? En kan Karel, de gemeenste kat van de wereld, misschien een handje helpen? Weer een heerlijk Dog Man verhaal vol humor, avontuur en tekentips, geschreven door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp.

 

De beste school van de hele wereld - Manon Sikkel

Manon Sikkel, auteur én Kinderboekenambassadeur, schreef een nieuw boek! De beste school van de wereld is een supergrappige graphic novel. Veel plaatjes dus, getekend door Marja Meijer. Het verhaal gaat over Marie, een eigenwijze dame die plotseling de enige leerling op haar school is. Marie heeft het prima naar haar zin in de lege school: ze kan extra lange pauzes nemen, haar eigen toetsen nakijken en op haar gemak alle plantjes water geven. Haar 2 drukke vaders hebben nergens erg in. Op een dag komt de aardige juf Rachida om les te geven en dat verandert alles. Het wordt namelijk nóg leuker! En verschijnt er ook nog een 2e leerling, Jack. Zo wordt Marie’s school de beste school van de hele wereld. Een lekker leesbaar boek voor kinderen vanaf groep 6, ook geschikt om voor te lezen in de klas.

De Braniebende - Tom Fletcher

Frenkie ziet enorm op tegen de verhuizing naar zijn nieuwe huis in een suf en slaperig plaatsje, ver weg van zijn beste vriendin. Op een avond barst er een grote storm los boven de stad, met donderend onweer en vreemde groene bliksemschichten. Vanaf dat moment beginnen de kinderen in Frenkies straat zich één voor één vreemd te gedragen. Een beetje ongewoon. Een beetje... magisch.... Al snel realiseert Frenkie zich dat er gevaar op de loer ligt voor hem én zijn nieuwe vrienden. Zo ontstaat de braniebende..... Auteur Tom Fletcher ken je misschien al van De Knerpers en de Kertmisaurus!

Hotel Flamingo, carnaval! - Alex Milway

Hoera, het is carnaval en Hotel Flamingo bruist! Maar dan komt de wereldberoemde band De Nachtbeesten logeren. Niemand mag weten dat ze er zijn, want dan staan de paparazzi op de stoep. Kan Julia hun verblijf verborgen houden? Hoe moet ze ervoor zorgen dat haar gasten doorslapen, terwijl De Nachtbeesten oefenen? En kan ze wel voldoen aan alle rare eisen en wensen van de verwende popartiesten? Dan slaat het noodlot toe: het regenseizoen begint veel eerder dan verwacht. Julia zal alle zeilen moeten bijzetten om het carnaval te redden… Zal het haar lukken? Een nieuw, allervrolijkst avontuur over Julia, T. Beer, Makkie de maki en alle andere dieren waar we al zoveel van houden.

Bethany en het beest - Jack Meggitt-Phillips

De 511-jarige Peregrinus Pincet heeft een verrukkelijk leven. Hij heeft geld als water, een prachtig huis vol mooie spullen en een drankje waardoor hij eeuwig jong en knap blijft. Het enige wat hij hiervoor zo nu en dan moet doen is het beest dat bij hem op zolder woont precies datgene te eten geven wat het wil. Maar wanneer het monster besluit dat het een kind wil eten, beseft Peregrinus dat alles gruwelijk uit de hand loopt. Wanhopig gaat hij op zoek naar het verschrikkelijkste kind dat hij kan vinden. Bethany lijkt de ideale kandidaat, maar die geeft zich niet zomaar gewonnen!

De koning van de flat - Marieke Smithuis

Boeli woont met zijn moeder op de bovenste etage van een flat van tien verdiepingen. Boeli vindt het er geweldig! Zijn beste vriend Moes woont er ook, en op bijna iedere verdieping is wel een vriend of een vriendin te vinden. In de flat hoeft hij zich dus nooit te vervelen. Als Boeli's moeder besluit om opa in huis te nemen, vindt Boeli dat eerst helemaal niet leuk. Opa zit in een rolstoel en is altijd chagrijnig. Maar hij blijkt wel heel veel van dieren te weten, en dat komt goed uit als Boeli een gewonde meeuw en jonge katjes vindt.... Auteur Marieke Smithuis ken je misschien van Lotte & Roos!

Verboden te vliegen - Martine Letterie

Het is oorlog. De Duitsers nemen alles in beslag. Huizen, fietsen, radio's... en duiven. Want duiven kunnen boodschappen overbrengen aan de vijand. Fietje moet een list bedenken om de duiven te redden. Gelukkig weet Fietje zeker dat ze de duiven kan verstaan, en zij haar.... Met dit indrukwekkende verhaal over de Tweede Wereldoorlog won de (in Voorburg opgegroeide) Martine Letterie de Thea Beckmanprijs 2020 voor het beste historische jeugdboek. Ook een mooi voorleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar.

Billy extra plankgas, deel 2 - Yorick Goldewijk

Met dit boek ben je gegarandeerd uren van de wereld! Een grappig en spannend avontuur voor lezers van ongeveer 9 tot 12 jaar. Dexters ouders staan van de ene op de andere dag stil en bewegen niet meer: ze lijken versteend en bevroren in de tijd. Al snel ontdekken Dexter en zijn zusje dat de oplossing van dit raadsel in de ruimte moet worden gezocht. In het opgelapte ruimteschip 'Billy Extra Plankgas' gaan ze op zoek naar de oorzaak van dit vreemde fenomeen. Terwijl de Melkweg steeds verder vastvriest in de tijd, belanden ze in een avontuur dat leidt naar een van de grootste geheimen van het heelal. Bizarre planeten en chagrijnige aliens, beeldschone ruimteheksen en schietgrage tijdpiraten, het komt allemaal voorbij in deze letterlijke race tegen de klok!

Floor breekt de regels - Marjon Hoffman

Een nieuwe Floor! Floor ruilt van fiets met een ander meisje, maar daar krijgt ze algauw spijt van. Het meisje wil hem alleen voor geen goud meer terug ruilen. Floor ziet nog maar één oplossing: ze besluit haar fiets terug te stelen...  Veertien hilarische verhalen over de eigenwijze Floor. En natuurlijk hebben wij ook alle andere boeken uit deze grappige serie in de winkel staan!

Gekke goden, deel 2 - David Slavin

Deel 2 van de knettergekke graphic novel-serie over Griekse goden. Voor fans van Julius Zebra! Dit keer beleven Kakdonis en zijn onhandige vrienden een knettergek avontuur in de onderwereld. Soms lijkt het alsof Kakdonis niets goed kan doen. En al helemaal niet in vergelijking met zijn perfecte tweelingbroer, Adonis. Maar deze keer heeft Kakdonis het écht verpest: hij heeft per ongeluk zijn vader Zeus, koning van de goden, in een baby veranderd. Samen met zijn vrienden Insomnia, Gassus en Ieniemieniemus reist Kakdonis naar de onderwereld om de vloek terug te draaien. Onderweg krijgt hij te maken met allerlei problemen. Maar het grootste probleem is misschien wel zijn eigen onzekerheid – en de afschuwelijke windjes van Gassus!

Juf Braaksel en de geniale ontsnapping - Carry Slee

Een nieuw deel in de serie over de verschrikkelijkste juf op aarde: Juf Braaksel! Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Juf Braaksel blijft maar valse plannen bedenken:, zoals een belachelijk nieuw schooluniform. En ze wil alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen, en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren? Braaksels enge vriendinnen Greta Granaat en Alie Cyaankali zijn ondertussen vrijgelaten uit de gevangenis en hebben hun eigen geheime plan waar Thijs een grote rol in speelt. En dan komt Thijs er thuis ook nog achter dat zijn ouders een groot geheim voor hem verborgen houden. Kan hij erachter komen wat het geheim is én uit de handen van juf Braaksel en haar vriendinnen blijven?

De enorm eigenwijze eenhoorn en de sportdag - Pip Bird

Het is sportdag op de Eenhoornschool, maar Mira's eenhoorn Dirk doet NIET aan sport. Kan Mira haar E-BFF (Eenhoorn Best Friend Forever) overtuigen mee te doen aan de wedstrijden en spelletjes? De prijs voor het winnende team is een medaille én een Magische Regenboogtocht, dus Mira zet alles op alles om te winnen. Als dat maar goed gaat... Dit is het 2e deel in de grappigste eenhoornserie, met geweldige illustraties van David O'Connell en een gouden omslag.

De jongen die van draken droomde - Andy Shepherd

Dachten jullie dat het afgelopen was? Het verhaal van Tomas en Fikkie? Echt niet, want hier is deel 4! Het is natuurlijk wennen voor Tomas, dat Fikkie nu zo ver weg woont. Maar achter in de tuin van grootvader staat nog steeds de drakenfruitboom. En op een dag wordt daar de wens van veel lezers vervuld: er groeit een nieuw draakje. Een onhandig klein draakje met veel te grote vleugels, dat besluit om dicht bij Tomas te blijven. Dat is Zwier, die overal waar hij komt chaos veroorzaakt. Intussen is bij Tomas in de klas een nieuw meisje gekomen. Aura, die beweert dat ze een drakenexpert is. Dat laat Tomas zich natuurlijk niet vertellen: hij is immers degene met de draken en de drakenfruitboom. En voor hij het weet, heeft hij zijn geheim verklapt. Maar hij is niet de enige die iets te verbergen heeft…

Spekkie en Sproet en de verborgen code - Vivian den Hollander

Spekkies nicht gaat verhuizen naar een groot, oud huis, waar nog veel op te ruimen is. Spekkie en Sproet helpen een dagje mee. Op een vreemde plek ontdekken ze een fotoboek. Waarom was het zo goed verstopt, en welk geheim zou erin te vinden zijn? Ondertussen houden de buren alles nieuwsgierig in de gaten. Dan vinden Spekkie en Sproet een briefje met een code erop... Ze hebben al hun speurtalent nodig om dit raadsel op te lossen! Spannende detective voor lezers van 7 jaar en ouder. Speur mee en ontdek het geheim dat in een oud huis verborgen is...

Niek de Groot kan niet meer - Lincoln Peirce

Niek de Groot is terug met een hilarische bundels strips waarvan je over de grond rolt van het lachen. Leef mee met Niek wanneer hij een post-zomervakantie-inzinking krijgt, met zijn vader gaat hardlopen, en zou hij nu eindelijk zijn kluisje moeten opruimen? Volledig in kleur, en met coole poster!

 

De juwelendief - M.G. Leonard & Sam Dedgman

Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.... 'De juwelendief' is het eerste deel in de serie 'Dader op het spoor' van M.G. Leonard, de auteur van onder meer Keverjongen, en Sam Dedgman. Voor treinfanaten en detectives vanaf 9 jaar. 

Avonturen van de dappere ridster - Janneke Schotveld 

Avonturen van de dappere ridster is een bundel vol spannende en grappige verhalen over een heldhaftig meisje dat ontsnapte leeuwen terugbrengt naar de dierentuin, tasjesdieven in de kraag vat, bakkers uit bomen haalt en loslopende standbeelden terug op hun sokkel zet. Met originele illustraties van Zilveren Penseel-winnares Milja Praagman. Om voor te lezen vanaf zes jaar en zelf te lezen vanaf acht jaar.

Oliver Twist - Charles Dickens & Tiny Fisscher

Engeland, circa 1830. In een kil armenhuis komt een jongetje ter wereld. Zijn moeder sterft vlak na de geboorte, de gemeente geeft hem een naam: Oliver Twist. Het armenhuis is een afschuwelijke plek, waar kinderen lange dagen werken, nauwelijks te eten krijgen en soms op een pak slaag kunnen rekenen. Als Oliver op zijn 10e door een begrafenisondernemer wordt opgenomen als leerling, is hij blij dat hij weg mag. Maar ook als leerling heeft hij het zo slecht dat hij besluit te vluchten. Een lange voettocht brengt Oliver naar Londen, waar hij verstrikt raakt in de netten van Fagin. Zal Oliver zichzelf weten te bevrijden en ooit zijn geluk vinden? Dit klassieke & ontroerende verhaal van Charles Dickens is nu door Tiny Fisscher sprankelend hertaald. Om (voor) te lezen vanaf 9 jaar. 

Tom Groot, Superchill schoolreisje - Liz Pichon

In dit 17e deel van Tom Groot doet Tom heel erg zijn best om uit de problemen te blijven, echt… Maar op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om DRIE(!) verdrietige gezichtjes op zijn rapport te krijgen. Als Tom er nog één verdrietig gezichtje bij krijgt, mag hij van meneer Fullerman niet mee op SCHOOLREIS! Kan het nog erger? Ja, die irritante Marcus maakt alles nog veel erger, om over Toms humeurige zus Delia maar niet te spreken. Misschien kan zijn beste vriend Dirk hem nog redden...... Tom Groot is een enorm populaire serie kinderboeken in de stijl van Het leven van een Loser: een dagboek met de grappigste avonturen, geïllustreerd met lollige tekeningetjes. Tom is een dagdromer, een groot striptekenaar en een meester in het verzinnen van smoesjes. 

Maffe meester Daan vliegt alle kanten op - Judith van Helden

Maffe meester Daan heeft zijn bijnaam niet voor niets. Hij speelt voor vliegtuig, vergelijkt zijn collega met een vulkaan en droomt bij vergaderingen vooral over pindakaas. Tijdens het schoolreisje sleept hij zijn klas mee naar Schiphol en Artis. Of hij met alle leerlingen weer veilig terugkeert op school, is nog maar de vraag... 'Maffe meester Daan vliegt alle kanten' is een heerlijk humoristisch verhaal, met veel herkenbare situaties voor kinderen én volwassenen. Dit boek is het tweede deel in de serie over 'Maffe meester Daan'. Beide delen zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. En.... in het najaar van 2020 verschijnt deel 3!

Max Modderman Beestenboel - Matt Stanton

In iedere klas heb je er één: de gangmaker, de lolbroek, de grappenmaker. In de klas van Max is híj dat! Hij is misschien niet de slimste, maar wel de grappigste! Max weet altijd wel hoe hij mensen aan het lachen kan krijgen, maar lukt het hem ook om zijn talenten in te zetten voor een goed doel? Want er is niet alleen een nest puppy's gevonden, er zijn ook veel bedreigde diersoorten op de wereld. Hoog tijd voor een reddingsactie! Dit verloopt natuurlijk allemaal niet vlekkeloos... Van een puppysmokkeloperatie tot een kantineoorlog en het opzetten van een geheim pretpark: Max en zijn vrienden maken in dit nieuwe avontuur uit deze grappige serie weer van alles mee. Voor fans van Niek de Groot.

Jippie! En de onderwaterpiraten - Sanne Rooseboom

Ooit was Felix de beste gitarist van het altijd vrolijke land Jippie, maar hij verdween. Nu, elf jaar later, gaan de humeurige prinses Super en haar beste vriend Max naar hem op zoek. Felix is namelijk de vader van Max, al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. De laatste keer dat iemand Felix zag, ging hij mee met de Onderwaterpiraten, die op een eiland ver weg in de Diepzee wonen. 

Dit is alweer het derde sprookje over prinses Super & haar vriendje Max. En het is een heerlijk boek met grappige illustraties van Annet Schaap. Ook leuk om voor te lezen!

Dinges - David Williams

Mirthe heeft alles. Echt alles. Maar het is nog steeds niet genoeg. Ze wil nog meer! Ze wil een... dinges! Ja, ze wil ABSOLUUT een dinges. Maar.. wat is een dinges eigenlijk? Papa en mama weten het niet, dus ze gaan op zoek. Van de bibliotheek tot de jungle. En zo begint een hilarisch avontuur vol bizarre wezens, brave ouders, een stout kind en een verschrikkelijke dinges. Een spannend en gek avonturenverhaal vol doldwaze tekningen. Voor dingesen vanaf 8 jaar.

De laatste reis van de Ballerinus - Arienne Bolt

Ravi woont met zijn zwerfhond IJs aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement voor een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai Sjon, ahum, John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar circusdirecteur Benno de scepter zwaait. Ravi komt er achter dat Benno van plan is de dieren aan de slager te verkopen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren! Hij besluit de dieren te redden, en na een zenuwslopende avond varen ze uit op de Ballerinus, het schip van kapitein Sep, om de dieren thuis te brengen. Er is wel een probleem... De dieren komen van over de hele wereld! Ravi en Sep trotseren gevaren, proberen uit handen te blijven van de slager en beleven avonturen die onvermijdelijk bij een lange reis horen.

Evi en Eenhoorn op rolletjes - Dana Simpson

Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. Ze wenst dat de eenhoorn haar bestie wordt. Evi heeft nu een eenhoorn aan haar zijde en dat is heel handig om allerlei problemen op te lossen. Ook al is de eenhoorn in kwestie wél een beetje arrogant... Het tweede deel in de hilarische graphic novel serie 'Evi en Eenhoorn' van Dana Simpson, voor kinderen vanaf 8 jaar die dol zijn op grappige strips én eenhoorns! 

Kasper wordt een T-rex - Sam Copeland

Na het fantasievolle ‘Kasper wordt een kip’ is dit het 2e deel uit de 'Kasper wordt...' serie.  Kasper Verhoeven wordt geschaduwd. Een kwaadaardige schim houdt hem in de gaten, klaar om toe te slaan. Kasper is echter niet bang. Hij weet dat het Dylan, de pestkop, is. Toch dreigt Dylan om hem in een vlieg te veranderen als een kikker in een kikkerweb. Hoe dan? Als je deel 1 hebt gelezen weet je ongeveer wat er aan de hand kan zijn met het hele verandergedoe. Kasper wordt een T-rex leest vlot weg, is fantasievol & dolhilarisch met passende illustraties. En voor de liefhebbers is inmiddels ook het 3e deel, 'Kasper wordt een mammoet', verschenen!

Van bij ons - Anneriek van Heugten

Van de zeemeermin uit Zeeland tot een spookhuis in Friesland, een hoofdloze juffrouw in Limburg tot de witte wieven uit Gelderland.... dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Gebaseerd op oude sagen, mythen & sprookjes, maar ook op nieuwe feiten, laten deze verhalen je het land van vandaag opnieuw ontdekken. De geheimzinnige gebeurtenissen zijn van alle tijden en loeren om de hoek … Met prachtige illustraties van Margot Senden. Op avontuur door de tijd, in eigen land. Voor jong en oud vanaf 9 jaar.

Het geheim van de YouTube-ster - Myron van der Velden

Actueel boek uit de bekende 'Het Geheim van'-reeks over de invloed van social media op twee zusjes. Flo is het zusje van Iris. Iris, met 150.000 volgers op YouTube. Iris die naar filmpremières mag. Iris die overal herkend wordt. Iris die geen normale gesprekken met Flo meer kan voeren, omdat ze altijd een vlog aan het maken is. Flo wordt er gek van. Alles draait om Iris. Zelfs haar eigen moeder lijkt te zijn vergeten dat Flo überhaupt bestaat. Maar Flo kent Iris' geheim. Wat nou als ze haar zus online ontmaskert? Dan vergeten ze vast nooit meer wie Flo is…..

Minoes - Annie M.G. Schmidt

Minoes is vroeger kat geweest. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. Nu is Minoes een gewoon meisje, maar ze kan nog steeds met katten praten. En dat is soms heel handig.....  Dit klassieke boek van Annie M.G. Schmidt is in een nieuw jasje gestoken en zal je doen spinnen van leesplezier.

Opeens rockster - Tom Mclaughlin

Dikke Hit, een ongure platenmaatschappij. Volgens geruchten in handen van een CRIMINEEL MEESTERBREIN. Maar dat is mogelijk iets overdreven.... Levi, ik heb er altijd van gedroomd beroemd te worden, en nu ben ik een ROCKSTER. In dit verhaal lees je hoe dat gebeurde.... Dex, de BESTE VRIEND en rechterhand die een jongen maar kan wensen. De perfecte Robin voor mijn Batman.... Bingo, het ware muzikale meesterbrein achter de ROCKSENSATIE (ja, ik weet het, hij is een kat. Maar lees dit boek en je begrijpt hoe het zit)

De meester is een vampierrat - Pamela Butchart 

Izzy en haar vrienden zijn in SHOCK als ze de nieuwe schooldirecteur zien. Hij heeft ZWART haar en is heel BLEEK. Ze horen hem sissende geluiden maken. En in het zonlicht wordt hij knalrood. Als ze ontdekken dat hij ook een zwarte cape draagt, weten ze het zeker: de meester is een VAMPIERRAT. En met zijn leger van ratten is hij van plan de hele school over te nemen. REN VOOR JE LEVEN!

Sleutels - Annemarie Jongbloed

Op een vreemde plek in de bibliotheek vinden Julia en Manus een sleutel. Waar is die sleutel van? En heeft die iets te maken met de diefstallen die de laatste tijd in de bieb gebeuren? Samen gaan ze op onderzoek uit. Ze ontdekken dat Maryam, de dochter van de directeur van de bieb, een geheim heeft. Maar ook Manus doet vreemd… Kan Julia hem eigenlijk wel vertrouwen? Een spannend boek voor lezers vanaf 9 jaar.

Help, mijn batterij is leeg! - Geronimo Stilton

Als er op Muizeneiland een stroomstoring is, komen de knagers erachter hoe onmisbaar stroom eigenlijk is. De Stiltons gaan op zoek naar andere methoden om schone energie op te wekken. Denk je mee?

Een gloednieuwe serie over de Stiltons en hun vrienden die zich inzetten voor het behoud van de natuur en de wereld om hen heen! Geronimo stimuleert zijn lezers om op een creatieve en speelse manier na te denken over hoe we omgaan met onze planeet en het milieu. Lees ook Doe de kraan dicht, Geronimo! Geschikt voor lezers van 7 tot 9 jaar. 

Monsterlijke microben - Marc van Ranst

Ontdek in dit boek alles over bacteriën en virussen. Hoe werkt een vaccin en welke microben zijn nuttig voor de mens? Waarom moet je je handen wassen voor het eten? Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat? Wat zijn antibiotica? En wordt zelf microbioloog: kweek je eigen bacteriën en doe de truc met de aardappel.

Echt alles over voetbal - Mundial

In  deze grote en prachtig geïllustreerde gids kun je echt alles vinden over de beste spelers van de wereld, de belangrijkste toernooien, de grootste prijzen en de beste teams van nu en uit de geschiedenis. Je krijgt tips van de professionals over coachen en trainen, maar ook voetbalschoenen en bekende voetbalkapsels worden niet vergeten.

Het Grote Groene Doeboek - Maeve Binchy

Een topper voor nieuwsgierige kinderen vanaf 8 jaar die alles willen weten over onze veranderende planeet. In dit doeboek staan meer dan 80 puzzels in en ze hebben allemaal te maken met het milieu. Bij elk doolhof, quizje, zoekplaatj of geheugenspelletje staan weetjes over onze aarde, de dieren die er leven en wat voor invloed de mensheid heeft.

De waanzinnige boomhut 9 - Andy Griffiths & Terry Denton

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen is het 9e deel in de populaire en knotsgekke serie De waanzinnige boomhut. Andy en Terry hebben weer dertien waanzinnig grappige verdiepingen toegevoegd aan hun steeds groter wordende boomhut. Er is nu een minipaardjesverdieping, een slaapfeestkamer, het Onderbroekmuseum en een Boomhutbezoekerscentrum! Andy en Terry moeten vluchten voor de verhaalpolitie en de enige manier om te ontsnappen is via de afgrijselijke Deur des Doods! Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Superkrachten voor je hoofd - Wouter de Jong

Mindgym voor kids! We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dit is een doeboek om (samen met je ouders of alleen) te ontdekken hoe je koning in je kop wordt. Je leert hoe je beter om kunt gaan met onaangename ervaringen, hoe je je sociale skills (in plaats van sociale media) kunt verbeteren en meer zelfvertrouwen krijgt. Leuke anekdotes, grappige weetjes en duidelijke oefeningen. De toon is niet belerend of zweverig, maar relativerend en to the point. 

Het geheim van de rode voetbalschoen - Gerard van Gemert

Davy wil in het eerste van het schoolvoetbalteam komen en traint zo vaak als hij kan op het schoolplein. Als de bal in de bosjes belandt, vindt hij daar samen met Fabienne een rode voetbalschoen. Met een pasje en een sleutel erin. Van wie zijn die spullen en waarom liggen ze daar? Terwijl ze steeds meer te weten komen, blijkt dat er nog iemand is die het geheim van de schoen kent…..  Een nieuw deel uit de fijne serie ‘Het geheim van....’, voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn diverse titels, allemaal geschreven door een andere Nederlandstalige auteur. In elk boek komen twee of meer kinderen achter een geheim dat ze vervolgens proberen te ontrafelen. De boeken zijn niet zo dik, lezen lekker door en zijn goed geschikt voor een boekbespreking.

Mijn verjaardag gaat niet door! - Jo Simmons

Tom kan niet wachten tot hij jarig is. Dit jaar is het zijn Geluksverjaardag, dus het zal een onvergetelijke dag worden! Maar na een paar ongelukjes - zo wordt de chihuahua van zijn oma geplet door een varken dat van het dak valt - besluiten zijn ouders dat zijn verjaardag niet doorgaat.....
Dat kan Tom niet laten gebeuren! Hij zet alles op alles om zijn verjaardag toch door te laten gaan. Zal het hem lukken?

Luuk Nootje Expeditie Half Miljoen - Tosca Menten

De familie Nootje heeft een half miljoen euro geërfd van een onbekende oom! Helaas vertelt de notaris dat ze het geld alleen krijgen als ze lid worden van een vreemd genootschap. En dat is nog niet zo gemakkelijk; ze moeten zich gaan houden aan de verschrikkelijke regels van dat genootschap én slagen voor een absurde Test. Het is alles of niets, dus vol goede moed gaan Luuk Nootje en zijn vader Huub aan de slag. Maar daar zijn een paar mensen helemaal niet blij mee…

Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers - Simon Mockler

Er was eens een meisje in een land hier ver vandaan, dat met een GROOT geheim leefde. Het meisje heette Doris en het geheim was... nou, daar kom je gauw genoeg achter. Doris is een dappere en slimme meid. Ze woont in een paleis, maar is nog nooit buiten geweest, want dan valt ze misschien van de rand van de wereld. Of wordt ze opgepeuzeld. Hé, wat? Wat is nu dat grote geheim dat iedereen voor haar verborgen houdt? Doris besluit op zoek te gaan naar antwoorden. Samen met haar trouwe vrienden Joh het jongetje, Hond de hond en Wilfred de Wijze kan ze alles aan...

De school van de magische dieren - Margit Auer

Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magisch dier dat kan spreken! - maar alleen met jou. Welke leerling krijgt een magisch dier? De onhandige Eddie? De dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? Of de ambitieuze Ida? Een fijn, fantasierijk verhaal, vlot geschreven dus prettig leesbaar voor kinderen vanaf groep 4. De tekeningen zijn gemaakt door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. En inmiddels zijn deel 2 en 3 ook verschenen! 

Carry Slee omnibus - Carry Slee

4 klassieke (voorlees)verhalen in één bundel: Ridder Schijtebroek: Michiel en Bo helpen graag op de kinderboerderij. Maar de laatste tijd gebeuren er rare dingen... / Het Drakenpad: Floortje woont sinds kort met haar moeder in een nieuw huis. Haar vader stuurt haar een knuffel. Maar dan raakt ze hem kwijt... / De Smoezenkampioen: Thijs heeft altijd een smoesje klaar als hij iets hardop moet lezen. Maar meester Koen heeft hem door. / Hokus Pokus... Plas!: Milan vindt er niks aan dat Angelique, de dochter van zijn moeders nieuwe vriend, elk weekend komt logeren. 

Julius Zebra Gedonder met de Grieken - G. Northfield

Dit is alweer deel 4 van de populaire serie Julius Zebra waarin Julius avonturen beleeft in een historische tijd (eerdere delen gingen over de Romeinen, de Britten en de Egyptenaren). De boeken van Julius Zebra zijn een mix van feitjes, mythen en een grappig verhaal. Ook in dit boek beleven Julius en zijn vrienden weer allerlei gekkigheid. Ze gaan Hercules helpen met het uitvoeren van één van zijn twaalf opdrachten en dat gaat natuurlijk niet helemaal zoals gepland. Julius Zebra is een boekenserie die zeer geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden: korte zinnen, niet te veel tekst op een bladzijde, veel woordgrapjes en tekeningen.

De wraak van Knor - Tosca Menten

Worstjes groeien niet aan een boom of ergens onder de grond. Worstjes worden gemaakt van varkens. Dat is nu eenmaal zo. Dit boek gaat over kampioensworstjes. Het gaat ook over een vergeten opa, een gemene slager, het lieve varkentje Knor en de Worstwedstrijd van de Eeuw. Als je niet van worst houdt, kun je het beter niet lezen. En als je wel van worst houdt, eigenlijk ook niet... Of juist wel?

De GVR - Roald Dahl

Natuurlijk heeft In de Wolken ook alle boeken van Roald Dahl in het assortiment. De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Een bestseller met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.

Sofie ligt 's nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

Timo en de oppasninja - Lisa Boersen

Timo's moeder is stewardess en is veel van huis. Normaal gesproken komt oma oppassen, maar die ligt met een gebroken heup in het ziekenhuis. Even lijkt het erop dat Timo een week lang met de strenge buurvrouw zit opgescheept, maar gelukkig weet oma een betere oplossing - een au pair. Toevallig heeft het bureau er op korte termijn eentje beschikbaar: een Japanse jongen, en hij spreekt nog Nederlands ook! Maar al gauw wordt duidelijk dat Yushi geen gewone oppas is... 

Boek/spel reserveren of prijs opvragen

Wil je graag een boek of spel reserveren of ben je benieuwd naar de prijs? Laat hieronder een berichtje voor ons achter en we laten het je snel weten!