Wat wij doen voor peuterspeelzalen/kdv's

Kom naar onze Inspiratie-avond voor de Nationale Voorleesdagen!

Elk jaar vinden er in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen plaats. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. In de Wolken organiseert een paar weken voor deze feestelijke 10 dagen samen met juf Sanne (bekend van www.kleuteruniversiteit.nl) een gezellige inspiratie-avond voor ouders en leerkrachten in de winkel. Alle boeken uit de Prentenboeken Top 10 komen dan uitgebreid aan bod. Verder laten we je onze éigen Prentenboeken Top 10 zien en vertellen we waarom we deze boeken zo goed vinden. We lezen diverse boeken voor en na afloop ontvangt iedereen een tasje met verrassingen.

Een dergelijke informatie-avond is bedoeld voor ouders & leerkrachten van peuters & kleuters en start altijd om 19:30 (hij duurt ongeveer tot 21:00). Kosten bedragen 5 euro, inschrijven is verplicht en kan via info@indewolken.nl. 

Informatie-avond op jullie eigen locatie

Peuterspeelzalen & kinderdagverblijven uit Voorburg, Leidschendam, Den Haag, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker en Nootdorp kunnen een informatie-avond op hun eigen locatie boeken. Op een dergelijke avond worden ouders, leerkrachten en leidsters geïnformeerd over de lees- en taalontwikkeling voor kinderen van 0-4 jaar. Op een Prentenboekenavond staat (voor)lezen centraal en leggen we aan de hand van boeken uit wat er vanaf een jonge leeftijd in het hoofd van een baby, dreumes en peuter gebeurt wanneer er wordt voorgelezen. Een stuk theorie gekoppeld aan concrete voorbeelden. Een gezellige, informatieve avond waarbij naderhand ook direct boeken kunnen worden aangeschaft op onze boekenmarkt. De leidsters van het kinderdagverblijf krijgen van ons nav de opbrengst van deze markt een stapeltje prentenboeken cadeau van In de Wolken! Alle ouders vertrekken met een leuke verrassing. 

Denk je MINIMAAL 35 ouders enthousiast te kunnen maken om deel te nemen (je kunt een avond ook met meerdere locaties samen organiseren)? Neem voor meer info en de kosten van een dergelijke avond contact op met Inge: info@indewolken.nl.  

Boekenbox

Voor de duur van 2 weken leent jullie locatie een blauwe In de Wolken Boekenbox met daarin 15 kartonboekjes & prentenboeken voor kinderen van 0 tot 4 jaar. We hebben de leukste titels voor jullie geselecteerd. Je kunt 2 weken lang elke dag naar hartenlust voorlezen. Zo maak je op een makkelijke manier kennis met een voorraadje nieuwe prentenboeken! 

Michel levert de Boekenbox persoonlijk op jullie locatie af. Hij pakt samen met de kinderen de boeken uit en leest een aantal boekjes voor. Na 2 weken wordt de blauwe Boekenbox weer bij jullie opgehaald.

Als jullie het leuk vinden, is er de  mogelijkheid om de boeken uit deze doos voor jullie locatie te bestellen. Bij een bestelling van minimaal 10 titels ontvangen jullie een mooi prentenboek van ons cadeau! (Als ouders interesse hebben om een boek aan te schaffen dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Er zit in de Boekenbox een handige bestellijst en we komen de bestelling graag bij jullie afleveren). In de Boekenbox vind je naast de 15 titels een verrassing voor de leidsters en een aantal posters & kleurplaten voor de groep.

Aan dit project zitten GEEN kosten of verplichtingen verbonden. Dit is een leesbevorderingsproject van Kinderboekwinkel In de Wolken. Michel Hessing is jullie contactpersoon en coördinator van dit project.

Als je interesse hebt om aan dit gratis boekenproject mee te doen, laat het ons weten! We maken graag een afspraak op maat: michel@indewolken.nl