Wat wij doen voor peuterspeelzalen/kdv's

Prentenboekprogramma

Voor de kinderen op jullie locatie (kinderopvang & peuterspeelzaal) kun je bij ons een Prentenboekenprogramma boeken. Door het enthousiaste en interactieve voorlezen van onze collega Michel worden de kleintjes uitgedaagd om mee te doen. Hij neemt zijn handpop Matz mee, gebruikt een kamishibai of diverse voorwerpen. Na het voorlezen is het tijd om samen iets te knutselen of te zingen in het thema van het voorgelezen boek. Een Prentenboekprogramma duurt 60 minuten, maximaal 20 kinderen per keer. Voor meer informatie & de kosten kun je mailen met Inge via info@indewolken.nl.

Wolk Through Nationale Voorleesdagen 

Elk jaar vieren we in Nederland in januari/februari de Nationale Voorleesdagen. Er wordt een Prentenboek van het Jaar gekozen en een Prentenboeken Top 10 samengesteld. In de Wolken organiseert rondom deze feestelijke 10 dagen een inspirerende Wolk Through voor ouders en leerkrachten zodat jullie na afloop weer helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste boeken. 

Inspiratie-avond op jullie eigen locatie

Peuterspeelzalen & kinderdagverblijven uit Voorburg, Leidschendam, Den Haag, Rijswijk, Wassenaar, Pijnacker en Nootdorp kunnen een Inspiratie-avond op hun eigen locatie boeken. Op deze avond worden ouders, leerkrachten en leidsters geïnformeerd over de lees- en taalontwikkeling voor kinderen van 0-4 jaar. We vertellen aan de hand van een grote stapel boeken uit wat er vanaf een jonge leeftijd in het hoofd van een baby, dreumes en peuter gebeurt wanneer er wordt voorgelezen. Een stuk theorie gekoppeld aan concrete voorbeelden waar je direct thuis of in de groep mee aan de slag kunt gaan! Na deze interactieve avond is het mogelijk om de getoonde boeken aan te schaffen. De leidsters van het kinderdagverblijf krijgen van ons nav de opbrengst van deze markt een stapeltje prentenboeken cadeau van In de Wolken!

Denk je MINIMAAL 35 ouders enthousiast te kunnen maken om deel te nemen (je kunt een avond ook met meerdere locaties samen organiseren)? Neem voor meer info en de kosten van een dergelijke avond contact op met Inge: info@indewolken.nl.