Vakantie! – blog Annemieke

Vakantie: ik ben er goed in! Ik hou van het plannen maken, uitzoeken, regelen, ik ben een soort mini reisbureau voor mezelf!

Nu tref ik het met reislustige types om me heen die daar graag aan meedoen, dus dat is extra leuk. Vorig jaar in het eerste C- jaar tikte ik met oudste dochter net de landingsbaan op Schiphol aan, toen Rutte de eerste van nog vele persconferenties die zouden volgen hield. We prijsten ons gelukkig met onze timing en gingen nog vol kleur en warmte van Marrakech een onzekere periode in. Die zomer was het voor ons geen vraag wat we zouden gaan doen: we houden veel van zeilen en konden gelukkig op pad met de boot in Nederland en wie weet als de wind gunstig zou waaien iets verder. Toen in België de mondkapjes verplicht werden vonden we het op dat moment een goede reden om de garnalenkroketjes van de Belgische kust achter ons te laten en weer terug te zeilen naar Nederland. Wisten wij veel hoe lang we die kapjes ook hier nog op zouden hebben…

En toen ineens na een ingewikkelde winter was er een nieuwe zomer. Vaccinaties kwamen op stoom en besmettingen daalden gestaag, totdat de toen nog nauwelijks gevaccineerde jeugd zich in het nachtleven mocht storten. In de winter hadden we bedacht om als alles toch mee zou zitten, we graag een week naar Italië zouden gaan. Het werd nog behoorlijk spannend met vlak van tevoren een besmette jongste en daarbij behorende quarantaine, allerlei verspringende kleurcodes en reisvoorwaarden in de landen om ons heen, een auto die niet verder wilde dan midden Duitsland…Maar Italië, wat een feest was dat! Goed gezelschap, een fijn huis, een prachtig meer, citroenbomen, palmen, olijfbomen, krekels heel veel krekels en heerlijk eten. En lieve maar zeker voorzichtige Italianen; in winkels mondkapjes, afstand en niet te veel mensen bij elkaar.

Natuurlijk zijn er veel en veel belangrijker zaken dan vakantie, maar het geeft voor mij het leven wél meer kleur en energie! Na een vakantie wil ik dan ook liefst nog even onder een steen blijven. Geen afspraken geen dingen die moeten geen gehaast… tja, dat gaat niet lang, ik weet t. Dus weer aan het werk en voor je het weet… begint alles weer te borrelen! Met nieuwe energie, frisse ideeën en uitgeruste blik op naar een hopelijk nog heerlijke nazomer waarin de agenda razendsnel volloopt met allemaal leuke plannen. Op de nazomer!

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.