Twee repen Milka Oreo – blog Inge

Met twee dochters van 14 & 11 die ons af en toe tot vertwijfelde waanzin (of waanzinnige twijfel) brengen, was het hoog tijd om ons weer eens extra te verdiepen in het puberbrein. Want er wordt veel gepraat en gelachen bij ons thuis, maar we hebben zéker niet de illusie dat we alles even goed aanpakken (en anders maken twee paar rollende ogen dat wel duidelijk).

Ik pakte ‘Help, ik heb een puber’ van Kluun er eens bij, en dat boek is even herkenbaar als hilarisch als confronterend. Want natuurlijk willen we allemaal de ‘volwassen ouder’ zijn, maar we zijn heus allemaal weleens een neushoorn, een struisvogel of een buideldier. Kluun laat uitgebreid deze verschillende soorten ouders zien en laat ook de vier pubertypes de revue passeren. Met grappige metaforen vertelt hij hoe het puberbrein werkt én hoe wij daar als ouders mee om kunnen gaan. Dat dat soms flink laveren & incasseren is, spreekt voor zich. Maar… het is niet alleen maar kommer en kwel: pubers zijn ook heerlijk gek, aandoenlijk, onzeker en levendig. En die eigenschappen zorgen er (in de juiste hoeveelheden) ook voor dat je kunt genieten van je kind in deze fase (heus wel!). De dochters moesten natuurlijk heel hard lachen toen ze ons in dit boek zagen lezen. Tsss… alsof wij nu experts waren geworden en ze beter zouden begrijpen! Ja mensen, dat doen we. Béter. Dus niet altijd voor 100%, maar dat hoeft ook niet.

Disclaimer: deze foto is enkel & alleen tot stand gekomen na het overhandigen van een Milka Oreo reep aan de dames. Ieder eentje. Duh.

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.