Snitch (Margje Woodrow)

Isa (14) las “Snitch” van Margje Woodrow:

“Niet weer, denk ik. Asjeblieft niet weer! Ik prop mijn spullen in
mijn gymtas. Waar ze ook mee komt, niet happen, zeg ik tegen mijzelf.”

Sinds Fenna in de klas is gekomen wordt Roos gepest. Haar beste vriendin Quinty doet mee aan de pesterijen. Roos reageert heftig op het pesten. Ze wordt gezien als een probleem, zo erg zelfs dat ze Ritalin moet slikken. Steeds vaker komt ze in de problemen. De problemen worden pas echt groot als een klasgenoot in het ziekenhuis komt door een overdosis. Terwijl de politie en de vriendinnen van Fenna in haar nek hijgen, probeert Roos uit te vinden wat er aan de hand is. Komt het goed of zal zij opdraaien voor de acties van anderen?

Het boek Snitch is vanuit twee kanten geschreven. Dat zorgt voor extra veel emotie, omdat je de kant van Roos begrijpt, maar ook de kant van Quinty. Deze emoties zorgen voor een extra touch aan het verhaal. Het is hierdoor net iets spannender en je hebt meer het gevoel dat je in het boek vastzit. Ik las het boek daarom ook heel snel uit. Het verhaal is erg goed, omdat je je erg inleeft. Wanneer Roos zich gefrustreerd voelt, dan voel jij je ook gefrustreerd. Ik vind zelf het einde van het boek wat minder, omdat het zo open is en omdat het niet eindigt zoals je hoopt dat het eindigt. Zit je graag op het puntje van je stoel? Dan raad ik dit boek zeker aan! Wees gewaarschuwd, er komen best heftige stukjes in voor: “Voor de rest van zijn leven wordt hij als hij in de spiegel kijkt, geconfronteerd met wat hij heeft gedaan.”