Slim spelen – blog Inge

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar wij vinden hier thuis dat juf & meester spelen best een opgave. Mijn respect voor leerkrachten is nog groter geworden dan het al was. (Hopelijk blijft hun onmisbare inzet ook NA deze rottige coronacrisis bij de overheid in beeld en krijgen al deze mensen eindelijk het salaris dat ze verdienen, maar dit even terzijde).

Hier thuis hebben we een 8ste groeper en een 5de groeper. We doen braaf het opgegeven werk, hebben samen met de dames een prachtig rooster gemaakt en doen ons uiterste best. Maar het werd al snel duidelijk dat wij bepaald niet als leerkracht in de wieg zijn gelegd. Geduld. Dat is een gave die wij als ouder beiden toch een stuk minder hebben dan gedacht. De puber begint ongeveer bij het lezen van élke vraag te roepen: ‘dit snap ik niet, nee, dit snap ik dus niet, ik begrijp hier dus echt niks van, sorry maar dit snap ik niet’. Aaaargh. De jongste is met automatiseren bezig en is plotsklaps de tafel van 10 he-le-maal kwijt. Aaaargh. “De juf wordt nooit boos als ik iets niet snap, mam”.

Goed. Tijd voor iets anders dus. We laten het huiswerk even voor wat het is (sssttt!) en gaan Smart Gamen. Een win-win-
win-situatie als je het mij vraagt. ZIJ zijn heerlijk educatief bezig (ik gooi het er maar even in: Smart Games leren je oplossingsgericht denken en helpen je concentratievermogen te verbeteren) en WIJ kunnen even op onze telefoon voor de broodnodige communicatie met andere grote mensen.

Inge (maart 2020)

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.