Ouderwets gezellig – blog Inge

Eerlijk is eerlijk, we zijn in huize Roos geen echte puzzelaars. Toen beide dochters nog klein waren, hadden we er eentje die puzzelen geweldig vond, maar de ander heeft er nooit een klap aan gevonden. Wat we allemaal wél leuk vinden, is om samen een puzzel te maken. Zo eentje die op tafel ligt en waar je om de beurt gezellig een stukje aanlegt en waar je na het voltooien van de klus heel tevreden met jezelf bent.

Zo had ik laatst een puzzel gekocht met flamingo’s. Leuk, dacht ik, wat ben ik toch een hippe moeder. Dochters vonden dat zowaar ook en wij gingen aan de slag. 500 stukjes. Nou, het hadden er net zo goed 5000 kunnen zijn, die puzzel was toch een partijtje MOEILIJK! Echt niét normaal. Zoals verwacht gooiden mijn dochters de handdoek snel in de ring (want geen echte puzzelaars). Maar het was mijn eer te na en ik ging moedig door (‘We zijn toch geen opgevers, hier in huize Roos!’). Maar ook bij mij verging snel de pret, het was gewoon niet te doen, ik kwam na uren turen geen stukje verder.

Ik heb de puzzel terug in de doos gekwakt, die komt wel weer van pas op een Koningsdagmarkt (wanneer we die ooit weer gaan vieren). Uit de kast haalde ik een oude bekende. Een lekkere puzzel van Crocodile Creek van 300 stukjes, mooi gemaakt, leuk printje en prima voor elkaar te boksen in een paar uurtjes. De dochters schoven één voor één vanzelf weer aan tafel. Ouderwets gezellig.

Inge (2020)

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.