Het doorgeefboek – blog van Michel

Sinds begin dit jaar hebben we als team van In de Wolken een leuk gezamenlijk project; een doorgeefboek. Een project waarbij je iets met en voor elkaar maakt en waar iedereen zijn eigen draai aan kan geven.

Het gaat als volgt: iedereen heeft een groot leeg notitieboek gekregen. Dit is jouw eigen boek en zal ook jouw boek blijven. Op de eerste bladzijde maak je naar eigen inzicht en creativiteit een pagina over een onderwerp dat jij leuk vindt. Dat wordt het thema van jouw boek. Dit kan je tekenen, plakken, schrijven, knutselen, wat dan ook. Als iedereen daarmee klaar is, worden alle boeken doorgegeven aan een volgend persoon.

Je hebt dan het boek van een ander met een door hem/haar gekozen thema. Nu is het jouw beurt om in dit boek jouw creativiteit los te laten op dat specifieke thema. En weer is alles toegestaan om te doen. Als iedereen dat gedaan heeft, draaien de boeken weer door naar het volgende teamlid. Zo krijgt iedereen elkaars boek één keer in handen en kun je je vergapen aan de maaksels van anderen en het jouwe toevoegen. Aan het eind van de rit krijg je je eigen boek terug met daarin alle bijdrages van de anderen.

Het is heel grappig om te zien hoe ieder zich door dit proces heen worstelt. De één heeft direct inspiratie en gaat aan de slag, de ander heeft wat langer nodig of hikt tegen het thema of de tijdsdruk aan. Ook is het echt verrassend welk thema ieder van ons heeft gekozen en hoe dit vervolgens vorm heeft gekregen.

Voor mij persoonlijk is het weer eens een heerlijke mogelijkheid om mijn creativiteit te gebruiken. Oude of nieuwe technieken te doen, materialen weer eens te gebruiken die ik in tijden niet heb aangeraakt. Echt een fijn moment om de crea-bea in mezelf weer te vinden. Ineens ligt je tafel bezaaid met kleurpotloden, prittstiften en ander materiaal om de ander (en jezelf!) te verrassen. Uiteraard ben ik ook zeer benieuwd welke thema’s ik van mijn collega’s onder ogen krijg en hoe zij mijn thema vorm hebben gegeven.

We zijn al wat maanden onderweg en zullen rond Kerst het gehele project afronden. Op onze kerstborrel krijgt iedereen zijn eigen boek weer terug met daarin alle bijdrages. Een moment waar ik nu al naar uitkijk! Misschien leggen we ze wel een keer ter inzage in de winkel: kunnen jullie ook even meegenieten van onze maaksels.

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.