Gezinsvakantie met pubers – blog Inge

‘You only get 18 summers with your kids, if that’s not perspective I don’t know what is’

Ik vind het elke keer weer een feestje om met ons gezin op vakantie te gaan: lekker in ons eigen coconnetje, tijd voor en met elkaar.

Op vakantie gaan met kinderen blijft (hoe oud ze ook zijn) een uitdaging die staat of valt met een goede voorbereiding, een dosis flexibiliteit & een portie verwachtingsmanagement. In dat eerste zijn we niet altijd even sterk. Natuurlijk is het verblijf ter plaatse geregeld, zoekt manlief in drukke steden de beste plekken om te parkeren uit en hebben we een lijstje met must-sees. Maar verder zijn we vaak van het slag ‘laten we eens kijken waar dit weggetje naar toe gaat’ en ‘we hadden toch beter wél onze waterschoenen voor dit kiezelstrand kunnen meenemen‘ en ‘oeh, dit is toch verder lopen dan we dachten’.

Flexibel zijn, dat lukt ons vrij aardig. Zo zat ik ooit eens 5 uur in het vliegtuig met een slapende dreumes op schoot én een volle blaas (je weet wat dat betekent: kiezen op elkaar en doorbikkelen), namen wij een keer één KOFFER tot de rand toe gevuld met Pinypons mee naar onze vakantiebestemming (de kinderen waren in de zevende hemel) en vinden wij twee mandjes brood met aoili als avondeten een prima optie als er niets anders op de kaart staat wat onze dames believen.

Qua verwachtingsmanagement zijn we deze vakantie écht pro’s geworden. Onze puubs zijn 12 & 15 jaar en willen eigenlijk alleen maar chillen & WiFI. Dat werd dus niét hop hop hop, bijtijds opstaan, samen ontbijten en dan door met het programma van de dag. Nope, we pakten het anders aan…

Terwijl zij een gat in de dag sliepen, gingen wij sàmen heerlijk zwemmen, boeken lezen en bijkletsen. Heer-lijk! Als de prinsessen eenmaal aanspreekbaar waren, vertrokken we met zijn viertjes naar fijne baaitjes, lekkere lunchtentjes (waar je ook kon ontbijten, haha) of mooie dorpjes. We marchandeerden er op los: prima als jullie dit willen, maar … dan willen wij dat als tegenprestatie. En dat ging prima. Zo betekende Valencia een dagje shoppen (voor hun) maar dan ook een dagje fietsen (voor ons). Of dat ALTIJD smooth ging? Nee joh! Het zijn pubers!

Gezinsvakanties zijn uiteindelijk een voorbijgaand fenomeen. De tijd gaat razendsnel voorbij en dat wordt elke zomervakantie weer bevestigd. Van babygedoe tot kinderkabaal naar puberdrama. Ik neem het allemaal heel erg voor lief zolang het duurt.

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.