Dromen – blog Els

‘De meeste oude mollen die ik ken, zouden willen dat ze minder naar hun angsten hadden geluisterd en meer naar hun dromen’…… zegt de mol tegen de jongen in één van mijn meest favoriete boeken ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’.

Onze dochter Lotte (18) was na het behalen van haar diploma nog niet uit over haar studiekeuze, wat haar onzeker en soms zelfs wat angstig maakte.  Wel had ze al dromen over haar toekomst: reizen, een extra taal leren, mensen ontmoeten, andere culturen opsnuiven en ‘on her own’ leren zijn.

We gaven haar alle ruimte om tijdens een tussenjaar alvast wat dromen waar te maken én te ontdekken wat de juiste studiekeuze zou zijn. Ze volgde een studiekeuzetraject, waarbij ze zichzelf nog beter leerde kennen ter voorbereiding op haar toekomst en tot een passende studiekeuze kwam.  Ze vond een fijne tijdelijke baan, want hé, je bent ‘on your own’ of niet ????. Afgelopen weekend vertrok ze voor 3 maanden naar Valencia, om daar in haar eentje Spaans te leren, cultuur op te snuiven en nieuwe mensen te ontmoeten.

Het voelt voor mij nu nog of ze even ‘een weekendje weg’ is, maar er komt ongetwijfeld snel een moment dat ik haar ongelooflijk mis. Ik vind het gewoonweg heel spannend dat ze daar haar eigen leventje leidt. Ondertussen ben ik ongelooflijk trots dat wij en zij naar haar dromen hebben geluisterd!

We zijn ook met twee van onze eigen dromen bezig: een nieuwe tuin en het ontwerpen van een kast in de woonkamer. Alweer bijna 3 geleden betrokken we onze nieuwe woning in Voorburg en naarmate we ons steeds meer wisten te settelen ontstonden nieuwe ideeën om het huis echt ons thuis te laten zijn. Ik vind het heerlijk om inspiratie op te doen via Instagram en Pinterest en er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. In april start de tuinman, zodat we van de zomer volop van onze droomtuin kunnen genieten. Ondertussen wordt gewerkt aan het ontwerp van de kast, met ruimte voor boeken natuurlijk. Genoeg afleiding dus en iets om naar uit te kijken.

Maar waar ik het meest naar uitkijk… ons bezoek aan Lotte in de meivakantie; haar eigen plekje te zien, haar nieuwe vrienden te ontmoeten, haar in het Spaans voor ons tapas te laten bestellen ???? en vooral weer met elkaar te zijn!

 

Blijf op de hoogte van evenementen en nieuwe boeken

We organiseren jaarlijks diverse evenementen.
Deze zijn leuk, gezellig en druk bezocht. Door jong én oud.