Wildcard (Marie Lu)

Anne (15) las “Wildcard” van Marie Lu:

In dit spannende vervolg op ‘Warcross’ staat Emika voor nog veel moeilijkere keuzes dan eerst. Nu haar grote liefde niet te vertrouwen blijkt, zal ze hem moeten stoppen, maar zijn de mysterieuze ‘Blackcoats’ ook wel te vertrouwen? En kan ze de man van wie ze houdt ook wel echt stoppen, zonder zelf te diep in de problemen te raken?

‘Wildcard’ is het súperspannende vervolg op ‘Warcross, dat ik een half jaar geleden heb gelezen. Hierdoor waren in het begin van het boek sommige dingen een klein beetje verwarrend, aangezien het verhaal zich in een futuristische wereld afspeelt met heel bijzonder techniek. Alles wordt echter weer een klein beetje uitgelegd in het verhaal waardoor ik weer heel erg snel in het boek zat. En wát voor een! Ik ben een onwijze fan van Warcross, en Wildcard is minstens net zo goed. Er zit een goed tempo in het boek waardoor het erg makkelijk en snel te lezen is, en je wilt ook blijven doorlezen. In het vorige deel zaten nog wel wat cliché-verhaallijntjes, en te voorspellen plot twists. Hierdoor had ik voor het lezen eigenlijk al een verwachting voor wat er in dit boek zou gebeuren. Maar ik ben compleet verrast door alle plotwendingen die ik totaal niet zag aankomen! Elke keer dat ik dacht het allemaal door te hebben en te weten wat er zou gaan gebeuren, zat ik er compleet naast. Hierdoor vond ik het lezen misschien nog wel leuker, omdat het totaal anders dat een afgezaagd YA-verhaal is (al kan ik ook wel van dat soort verhalen genieten).

Het andere grote pluspunt in dit boek waren de karakters; ten eerste was er een hele diverse cast van heel veel verschillende afkomsten. Het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat dit steeds normaler wordt. Maar het belangrijkste zat ‘m in het feit dat alle personages heel goed geschreven zijn. Iedereen heeft motivaties en redenen om te handelen, waardoor je ook de grootste schurken kan begrijpen. Marie Lu heeft geweldige karakters om echt van te houden geschreven, die zullen me zeker bijblijven. De actiescénes spelen zich zowel in een digitale wereld als in de normale wereld af. Hierdoor was ook de actie heel divers en krijg je niet iedere keer hetzelfde, waardoor het tempo ook erg hoog bleef. Dit las heel erg fijn, maar de actie in de digitale wereld was soms een beetje verwarrend.

Over het geheel zou ik Wildcard heel erg aanraden, net zoals Warcross. Het heeft zowel romantiek en actie als sci-fi, en interessante karakters. Ik ben zeker van plan om deze serie binnenkort nog een keer te lezen, en raad iedereen aan hetzelfde te doen!