Weg (Jowi Schmitz)

Anne (16) las “Weg” van Jowi Schmitz:

Wanneer het leven van Anna een onverwachte, verdrietige wending krijgt, besluit ze weg te lopen. Daarna gaat alles heel erg snel. Ze wordt opgepikt door een vrachtwagen, met een lieve vrouw achter het stuur. Die neemt haar helemaal mee naar Barcelona, waar ze ‘zwerverkoning’ Barry ontmoet. Haar leven is opeens volledig anders. Maar is ze niet nog steeds het verlegen, onzichtbare Nederlandse meisje? Of zal ze eindelijk echt vrij zijn?

Ik heb erg genoten van dit boek. De persoonlijkheid en problemen van Anna hebben indruk op me gemaakt. Ik had medelijden met Anna, kon om d’r lachen en was blij om te zien hoe ze zich ontwikkelde. Het boek heeft me zeker geraakt. Zeker toen ik erachter kwam dat de schrijfster zelf ook is weggelopen. Dit maakt het verhaal nog persoonlijker. Een van de dingen waar ik namelijk wat meer moeite mee had was hoe onwaarschijnlijk het verhaal me leek, waardoor ik me soms een beetje moeilijk kon inleven. Deze realisatie gaf het verhaal toch weer een mooie extra lading. Verder vond ik de karakters in dit verhaal allemaal erg interessant, maar wel een beetje oppervlakkig beschreven. De meeste muzikanten bleven me niet echt bij en ook aan het karakter van Barry raakte ik niet heel erg aan gehecht. Dit kan er misschien wel aan liggen dat er vaak wat tijd tussen de momenten dat ik een deel las zat. Toch vroeg ik me iedere keer weer af hoe het verhaal verder zou gaan. Het verhaal van Anna zal me zeker bijblijven! Ik zou het daarom aanraden, vooral voor iets oudere jongeren.