Warcross (Marie Lu)

Dominique (22) las Warcross van Marie Lu:

Voor miljoenen mensen op de wereld is Warcross niet zomaar een doodgewoon spelletje. Het is een hype, maar vooral een levensstijl en een belangrijke bron van inkomsten. Dit is ook het geval voor hacker Emika Chen, die tevens een premiejager is. Maar nadat ze per ongeluk in de openingsceremonie van Warcross glitcht, verandert haar leven compleet. Ze krijgt namelijk de opdracht van de maker van Warcross, Hideo Tanaka, om een hacker op te sporen die probeert het spel te saboteren. Volg Emika in haar avontuur om het Warcross spel te redden en de hacker Zero op te sporen.

Allereerst wil ik mijn waardering uitspreken over de kaft. Ik ben namelijk dol op de kaft van het boek. Ze zeggen dat je een boek niet op z’n kaft moet beoordelen, maar deze kaft is wel echt ontzettend mooi.

Ik had in het begin moeite om in het verhaal te komen. Het begon naar mijn idee een beetje traag. Het begint namelijk vrij rustig qua verhaal in New York. Maar wanneer Emika eenmaal in Tokyo is en op zoek gaat naar die hacker, wordt het met elk hoofdstuk steeds spannender. De personages ontwikkelen zich op een interessante manier naarmate je verder in het boek leest. Het boek heeft een mooie afwisseling van rustige en spannende momenten.

Ik vond het boek uiteindelijk zo leuk dat ik meteen deel 2 ben gaan lezen. Ik raad het boek heel erg aan aan jongeren die het leuk vinden om te gamen, en die van spanning, vriendschap en een vleugje romantiek houden.