The Crown (Kiera Cass)

Anna (16) las “The Crown” van Kiera Cass:

Het is onrustig in het land Illea. Om het volk van de problemen af te leiden gaat prinses Eadlyn, net als haar ouders, een selectie houden. Dit houdt in dat er 35 jongens naar het paleis komen. Uiteindelijk zal er één trouwen met de toekomstige koningin Eadlyn. Maar Eadlyn vindt dit maar niks. Ze wil met niemand trouwen en vindt het idee dat één van de jongens haar ware liefde zal zijn belachelijk. Ze besluit dan ook om de selectie niet al te serieus te nemen en ze stuurt de ene na de andere jongen zonder medelijden weg. Ze staat niet open voor een date en ze is ook niet geïnteresseerd in het leren kennen van de deelnemers.

Maar in dit 5e deel van de Selection-serie “The Crown” begint dit te veranderen. Er gebeurt iets vreselijks met Eadlyns moeder. Eadlyn beseft dat ze minder egoïstisch moet zijn. Ze neemt grote verantwoordelijkheden op zich, ze probeert haar volk te helpen en ze stelt zich meer open. Ondanks Eadlyns goede bedoelingen lijkt niks meer volgens plan te lopen. Daarbovenop komt dat de deelnemers toch aardiger blijken te zijn dan ze had verwacht, ze begint te betwijfelen of ze zich nog aan haar plan om met niemand te trouwen kan houden. Of misschien heeft ze al geen keus meer…

Ik vond “The Crown” een geweldige afsluiting van de Selection-serie! In “The Heir” was ik niet zeker of dit boek een goed einde zou hebben, alles leek de verkeerde kant op te gaan en het leek er niet op dat Eadlyn haar onsympathieke gedrag zou veranderen. Maar dat gebeurt dus in “The Crown”.
Eadlyn beseft dat de meeste mensen haar alleen proberen te helpen. Ze stopt met het buitensluiten van mensen en ze doet alles om haar familie, vrienden en haar volk te helpen. Aan het eind van het boek zie je hoeveel Eadlyn heeft geleerd en hoe volwassen ze is geworden. Dat maakte veel indruk op mij.

Ik vond het boek ook spannend omdat er veel problemen ontstaan. Je gaat je op een gegeven moment echt afvragen hoe het ooit nog goed kan komen. Het is een romantisch, inspirerend en spannend verhaal. Ik raad iedereen die houdt van sprookjes en de Hunger Games aan om dit te lezen. The Crown is het vijfde deel van de Selection-serie (en een vervolg op The Heir). Het is wel handig om te beginnen met deel 1 t/m 4 voordat je dit boek gaat lezen.