The Black Key (Amy Ewing)

Dominique (21) las “The Black Key” van Amy Ewing:

“Ik ga de wereld veranderen. Zelfs de bomen voelen dat ik eraan kom.”

Nu Violet weet dat de Hertogin van het Meer haar zusje Hazel heeft ontvoerd, wil Violet er alles aan doen om Hazel terug te krijgen. Maar hoe? Hoe moet ze de andere surrogaten redden, een revolutie ontketenen in Lone City en haar zusje Hazel redden? Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Om die reden gaat Violet in vermomming naar de Jewel om Hazel te redden terwijl haar vrienden en het genootschap van de Black Key de revolutie op gang zetten om de muren in Lone City neer te halen en chaos te creeren. Al snel ontdekt Violet dat dit avontuur gepaard gaat met bedrog, verassingen, maar vooral gevaar. Zal het Violet lukken om zowel haar zusje te redden als Lone City? Lees dan de bloedstollende ontknoping van de “Lone City” trilogie van Amy Ewing!

Ik was al een tijdje erg benieuwd naar dit boek. Ik had al deel 1, deel 2 en de novelle gelezen. Zoals bij de andere twee boeken, is het omslag van het boek The Black Key supermooi. De kleurtinten geven precies het verhaal weer van het boek. Daarnaast bieden de twee zinnen op de kaft een soort voorproefje van wat je kan verwachten.

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen. Het boek begint vrij rustig met het moment dat Violet besluit terug te gaan naar de Jewel, maar dan als hofdame. Maar op een gegeven moment komt er steeds meer aan het licht wat de Black Key nou precies allemaal doet. Daarnaast komen er ook allemaal vragen waar je tijdens het lezen nog geen antwoord op hebt. Ik vond dit zelf best intrigerend, aangezien je tijdens het lezen wel een beetje een verwachting hebt wie wat heeft gedaan, enz. Over sommige dingen in situaties was ik wel erg verrast. Hiermee bedoel ik dat je eerst zelf weg A inslaat, maar uiteindelijk toch blijkt dat het B is. Ik raad dit boek erg aan voor jongeren en jong volwassenen die een boek willen lezen dat vlot leest en dat je een ander perspectief biedt op het onderwerp slavernij en mishandeling.