Showstealer (Hayley Barker)

Anne (15) las “Showstealer” van Hayley Barker:

Na het zinderende einde van ‘Showstopper’ loopt de spanning nog hoger op in dit vervolg. Hoshiko en Ben zijn al een jaar op de vlucht voor Bens moeder, de minister van droesemhandhaving die uit is op wraak, wanneer ze worden ingehaald door de politie. Ben offert zichzelf op om Hoshiko en hun andere vrienden te laten wegkomen. Zelf wordt hij mee teruggevoerd naar het centrum van Londen, waar het circus en zijn spreekstalmeester toch niet voorgoed weggevaagd lijken te zijn…

Het eerste deel van deze serie heeft mij werkelijk weggeblazen. De details waren erg luguber, maar het boek was zo spannend en indrukwekkend dat ik het in drie dagen heb uitgelezen. Ik was daarom ook erg benieuwd naar dit vervolg. Dit deel vond ik ook echt heel erg goed. Het tempo van dit verhaal is wel iets langzamer dan het eerste deel, waardoor ik het iets minder snel heb uitgelezen omdat ik er iets minder inzat. Ook vroeg ik me vaak heel erg af waar het verhaal uiteindelijk heen zou gaan, maar de conclusie van het verhaal vond ik toch erg sterk. Ik heb ook zeker wel heel erg genoten van het verhaal, en kon toen het verhaal echt op gang kwam het boek toch bijna niet meer wegleggen.

De karakters ontwikkelden zich ook steeds meer in dit verhaal. Het conflict tussen goed en kwaad is heel erg goed gedaan, omdat eigenlijk helemaal niemand helemaal goed is. De slechte mensen zijn alleen wel wat eenzijdig en hebben meestal eigenlijk geen goede kanten. Dit maakt de boodschap van het verhaal wel iets minder, omdat de vijanden niet meer voelen als mensen die ook in het echte leven voorkomen. De schrijfster is erg creatief geweest met de gruwelijkheden van het circus, die voor verrassende wendingen zorgen. De details zal ik nog niet weggeven, maar ze maken het verhaal nog spannender en indrukwekkender dan verwacht. Showstealer is een echte aanrader, net zoals deel 1 van deze serie. Het laat een grote indruk op je achter, en is ook nog eens heel erg leuk om te lezen!