Royals (Rachel Hawkins)

Carmen (14) las Royals van Rachel Hawkins:

“Ze glimlacht en bedekt Alexanders hand met de hare. en dan zie ik voor het eerst de ring met de smaragd en diamant aan haar hand. Haar linkerhand. Mama hapt naar adem, maar papa´s reactie vat mijn gedachte goed samen. Krijg nou wat. Ellie wordt een prinses.”

Daisy Winters heeft een rustig leventje in Florida. Wanneer haar perfecte oudere zus zich verloofd met de Schotse kroonprins Alex, lijkt haar leven ook opeens onder een vergrootglas te liggen. Als er over haar een compromitterend bericht in de media komt, is ze gedwongen om haar zomer in het Schotse paleis door te brengen. Zo willen ze haar behoeden voor nog grotere fouten. Hier heeft ze helemaal geen zin in, ze blijft liever thuis om met haar beste vriendin boeken te lezen. Wanneer ze het jongere broertje van Alex ontmoet, de vreselijk knappe maar roekeloze Sebastiaan, worden de problemen alleen maar groter.

Het is een makkelijk boek dat snel wegleest. Veel humor en leuke scenes die vaak lekker cliché zijn. De personages zijn niet heel erg uitgewerkt maar daar had ik zelf geen last van. De schrijfstijl van het boek vond ik erg fijn, het waren niet heel erg lange zinnen of hoofdstukken. Een oppervlakkig verhaal maar wel een fijn boek om tussendoor even te lezen. Ik geef het boek een 7,8.