Right behind you (Gail Giles)

Bobby Jean (14) las “Right behind you” van Gail Giles:

Right behind you gaat over de jongen Kip McFarland. Kip heeft, toen hij negen jaar oud was, Bobby Clarke in de brand gestoken. Kip stak Bobby in de brand uit woede en het koste Bobby zijn leven, maar ook (figuurlijk) ook dat van Kip.

Kip wordt jarenlang in een gesloten inrichting voor jeugddelinquenten opgesloten. Na jaren in de inrichting te hebben gezeten mag Kip weer naar buiten. Het hele land wist over ‘De moord op Bobby Clarke’ en daarom krijgt Kip een nieuwe identiteit: Wade Madison. Hij gaat met zijn vader en stiefmoeder in Indiana wonen. Hij maakt nieuwe vrienden en het gaat goed in zijn ‘nieuwe’ leven. In een dronken bui vertelt hij aan zijn vrienden wie hij echt is en wat hij heeft gedaan… Gaat het ooit nog goed komen?
Ik had het boek in de eerste instantie gepakt omdat het een heel ander soort cover was dan de meeste boeken. Toen ik de achterkant las had ik er gelijk zin in om het te lezen. De samenvatting op de achterkant trok mij al heel erg in het verhaal. Het is een goed verhaal en goed geschreven. Dat het een ander soort onderwerp had dan de boeken die ik meestal lees, maakte het extra leuk. Ik vind het een goed geschreven verhaal, vanaf het begin van het boek zat ik er helemaal in. Het verhaal is vlot verteld en maakte mij nieuwsgierig naar de afloop. Een leuk boek voor jongens & meisjes: ik geef het een 8.