Restore me (Tahereh Mafi)

Sophia (18) las “Restore me” van Tahereh Mafi:

Vier jaar geleden werd ik verliefd op de Shatter me-serie en de mooie schrijfstijl van Tahereh Mafi. Toen ik hoorde dat er een vierde boek zou komen, wist ik zeker dat ik het moest lezen. Mijn geluk kon dan ook niet op toen ik zag dat er bij de boekenclub een exemplaar lag om te recenseren.

“Restore me” gaat 16 dagen nadat Ignite me (Vertrouw me) is geëindigd verder. Juliette Ferrars is een meisje wiens aanraking dodelijk is, maar ze heeft deze kracht eindelijk onder controle gekregen. Nadat ze de leider van het continent Noord-Amerika heeft vermoord en zijn plaats heeft genomen, komt Juliette voor nieuwe uitdagingen te staan. Ze denk dat ze het leiderschap aan zou kunnen, samen met haar liefde Warner aan haar zijde. Maar al snel blijkt dat de rust die de afgelopen 16 dagen aanwezig is, slechts een stilte voor de storm is. Een dreiging van een oorlog met de andere continenten hangt in de lucht en Juliette en Warner moeten er alles aan doen om dit te voorkomen. Als er door de komst van oude bekenden van Warner, geheimen die beter verborgen konden blijven aan het licht komen, moeten Juliette en Warner beide de confrontatie aangaan met hun duisternis en is hun relatie niet het enige wat er op het spel staat.

Restore me ging compleet tegen mijn verwachtingen in, maar voldeed er ook weer aan. Het verhaal verliep niet zoals ik had verwacht, maar ondanks dat heb ik er toch van genoten. Tahereh Mafi’s schrijfstijl sprong er weer uit, net zoals ik me herinnerde en die zorgde er opnieuw voor dat ik niet kon stoppen met lezen.
Toen ik aan dit boek begon had ik wel een beetje de angst dat ik belangrijke gebeurtenissen niet meer zou kunnen herinneren, omdat het vier jaar geleden was dat ik het derde boek had uitgelezen. Gelukkig was dit helemaal niet het geval. Op de momenten dat er werd teruggekeken op een belangrijke gebeurtenis uit het vorige boek, werd het niet alleen genoemd maar ook verder verklaard door een flashback of een citaat. Dit zorgde ervoor dat het niet lang duurde voordat ik weer in het verhaal zat en ik de andere drie delen niet eerst hoefde te herlezen.

Naast de prachtige schrijfstijl van Tahereh Mafi, was ik ook ontzettend blij om weer meer te lezen over de karakters die ze heeft gecreëerd. Doordat ik zelf nu meer de leeftijd van de personages heb, had ik gevoel alsof ik ze beter kon begrijpen. De toevoeging van het perspectief van Warner was dan ook een leuke verrassing, want ik kan me nog herinneren dat ik na het lezen van Verwoest me (deel 1.5, geschreven vanuit het perspectief van Warner) zeker meer over hem te weten wilde komen. Natuurlijk had ik ook de humor van Kenji heel erg gemist. Ik was heel blij dat hij ook in Restore me weer veel voorkwam en nog altijd grappige sarcastische opmerkingen maakte.

Restore me is een boek dat je na enkele bladzijden weer in de wereld van de Shatter Me serie brengt. Ik ben weer opnieuw verliefd geworden op deze serie. Helaas gaat liefde soms gepaard met een gebroken hart en zo voelde het dan ook een beetje toen ik dit boek uit las. Voor mij zit er dus niks anders op dan een jaar te wachten op het volgende deel.