Pupil (Julie Kawaga)

Carmen (14) las ‘Pupil’ van Julie Kawaga:

Toen ik mijn hoofd boog, verdwenen alle twijfels, angsten en zorgen, en was ik me alleen nog bewust van de hitte die naar de oppervlakte steeg, de draak die zich eindelijk bevrijdde’.
Het verhaal gaat over Ember, ze is 16 jaar oud en komt uit Talon, en ze begint aan de tweede fase van haar drakenopleiding. Ze moet in haar menselijk gedaante opgaan in de mensenwereld. Maar al snel wordt ze daar verliefd op een mensenjongen Garrett. Wat Ember niet weet is dat hij deel uitmaakt van een organisatie die alle draken wil uitroeien: St. Joris. Dan maakt ze ook nog eens kennis met Riley, een drakenrebel die de strenge heerschappij van Talon probeert te ontvluchten. Daardoor begint Ember te twijfelen aan Talon en zijn strenge regels. Moet ze voor Talon kiezen of voor haar vrijheid?

Het verhaal wordt in de ik-vorm vanuit de verschillende personages verteld, en sluit af met een pittige cliffhanger. Ik vond het boek wel leuk maar ook wel een beetje tegenvallen. Het boek gaat over draken alleen zijn ze de meeste tijd van het verhaal in hun menselijke vorm. Ook vond ik dat Ember soms een beetje te veel zeurde. Ze was een beetje naïef want ik vond het best duidelijk dat Garrett een drakendoder bleek te zijn. Ik vond het verder een leuk boek, met romantiek en fantasy. Ik geef het boek een 7,1.