Malamander (Thomas Taylor)

Anna (17) las ‘Malamander’ van Thomas Taylor:

Het dorpje Eerie-on-Sea is bekend om de legende van de Malamander, een gevaarlijk visachtig beest dat in de zee bij het dorp leeft. Het ei van de Malamander zou al je wensen kunnen vervullen. Herbert Lemon werkt in het grote hotel in Eerie-on-Sea als Lost-and-Founder. Hij zoekt de eigenaar van spullen die mensen zijn kwijtgeraakt in het hotel. Diep in de winter valt Violet het hotel binnen, ze heeft Herberts hulp nodig om iets terug te vinden: haar ouders.

“My name is Violet, by the way,” she says. “And I just know that if anyone can help me, Herbie, it’s you.”

Na de eerste bladzijde kon ik niet meer stoppen met lezen, het boek was heel leuk, interessant en spannend!
Malamander is een soort detectiveverhaal. Herbert en Violet proberen het mysterie achter de legende van de Malamander uit te pluizen. Terwijl ze dit doen, komen ze steeds nieuwe clues tegen en ontmoeten ze verschillende bewoners van Eerie-on-Sea. De bewoners zijn allemaal verschillende en leuke personages, zoal mrs. Fossil, die aangespoelde spullen op het strand verzameld, dr. Thalassi, die dokter is en de baas van het Museum of Eerie, en Erwin, de mysterieuze kat.

Malamander is geschreven door Thomas Taylor. Hij is behalve schrijver ook illustrator en heeft verschillende illustraties gemaakt in het boek Malamander, onder andere een kaart van Eerie-on-Sea en bijpassende illustraties bij elk hoofdstuk. Zijn schrijfstijl, maar ook de sfeer van het boek, deden me denken aan de boeken van Lemony Snicket. De volgende quote is hier een goed voorbeeld van: “In fact, do yourself a favour and stop reading right now”.

Malamander is een mysterieus verhaal met veel interessante personages. Ik raad dit boek zeker aan om te lezen, vooral als je van spanning en detectives houdt!
“A shape. No, the shape. The strange, crouching, spiny shape from a moment ago, faint but massive in the mist beyond Violet. And it’s getting closer, making a throaty, clicking, burbling sound as it comes. Violet, behind you!”