IT-girl (Katy Birchall)

Fleur (13) las “IT-girl” van Katy Birchall:

“Ik heb Josie Graham in de brand gestoken!”

Anna, of eigenlijk Anastasia, Huntley is een doodgewoon vijftienjarig meisje dat haar vijf levensdoelen probeert na te leven. Ondanks dat ze buiten haar vader en haar hond maar twee echte vrienden heeft, vindt ze haar leven allemaal best prima (op het in brand steken van de “onderkoningin” na dan…). Tot het moment dat haar vader zich verloofd met de bekende actrice Helena Montaine dan. …Vanaf dat moment gaat Anna er alles aan doen om van haar “weirdo-imago” af te komen en een ware IT-girl te worden. Of dit ook daadwerkelijk gaat werken is nog maar de vraag.

Allereerst sprak de titel plus de kaft mij enorm aan. De combinatie van de titel “IT-girl” en de kleurrijke kaft wist ik dat het een echt meidenboek zou worden en dat vind ik altijd erg leuke boeken. Ondanks het beetje warrige begin bleef ik doorlezen en kon ik het op een gegeven moment echt niet meer wegleggen. Ik stond bijvoorbeeld mijn tanden te poetsen met dit boek in mijn hand. Ik kon het niet meer wegleggen omdat het een erg leuk boek was met een aantal enorm herkenbare zaken. Één van die herkenbare zaken is bijvoorbeeld het feit dat Anna zichzelf af en toe opsluit in het stofzuigerhok omdat ze ergens wil zijn waar ze niet gestoord kan worden als ze het allemaal niet meer begrijpt. Aangezien ik zelf geen stofzuigerhok heb, zit ik net wat vaker op mijn kamer, maar het principe van even alleen willen zijn begrijp ik erg goed. Wat ook een herkenbare zaak is dat Anna zich vaak irriteert aan het feit dat haar vader denkt dat als je iets fout doet het met een simpele sorry allemaal weer goed is. Het tegendeel kan echter waar zijn! Ook begrijpt hij niet dat het bij meisjes zo kan zijn dat je net wat overdreven reageert op iets omdat dat gewoon moet. Ook hier ergert Anna, net als ik, zich behoorlijk aan.

Al met al vond ik het 298 goed gevulde bladzijden waarbij ik het begin net wat minder vond dan het einde. Ik kan mijzelf erg herkennen in Anna wat maakt dat ik enorm benieuwd ben geworden naar IT-girl 2!