In de voorste linie (Michael Grant)

Marit (14) las “In de voorste linie” van Michael Grant:

Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het Amerikaanse leger. Rio, Frangie en Rainy, en ze hebben allemaal een andere reden om in het leger te gaan. Maar ze zijn tegelijkertijd hetzelfde: zij behoren tot de eerste groep vrouwelijke soldaten van het Amerikaanse leger ooit. Rio zit in het leger voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om arts te worden en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden.

Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog, alleen in de Tweede Wereldoorlog mochten er nog helemaal geen vrouwen in het Amerikaanse leger. De schrijver heeft dus een verhaal geschreven over hoe het zou zijn als er wel vrouwen in het leger zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks dat het dus verzonnen is, vind ik dat hij het heel realistisch heeft geschreven, alsof het waargebeurd is. Er zitten een heleboel spannende momenten in waar echt wel de nodige actie is. Verder vond ik het heel mooi dat uiteindelijk de verhalen van alle drie de meisjes bij elkaar komen.

Ik hou van dikke boeken, en dit was een vrij dik boek. Het is ook wel een heftig boek op sommige momenten, dus wees gewaarschuwd. Ik vond het heel fijn lezen door de manier van schrijven. Omdat je elke keer vanuit een van de drie meisjes las, dan kon je bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis van drie verschillende perspectieven lezen. Dat maakte het verhaal nog interessanter.

Ik vind dit boek een aanrader als je van spanning, actie, realiteit en de Tweede Wereldoorlog houdt. Veel leesplezier!