IJs en steen (Victoria Scott)

Arda (13) las “IJs en steen” van Victoria Scott:

IJs en steen is een geweldig fantasy-boek over een race waarbij de deelnemers vier soorten ecosystemen moeten doorstaan: de Zwavelloop. Dit is het tweede deel van de serie. Het eerste deel heet “Water en vuur”. De boeken gaan over Tella, een 16-jarig meisje dat wanhopig is. Haar broer is ernstig ziek en de artsen weten niet wat ze moeten doen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. De prijs is het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen.

Het verhaal van dit tweede deel vindt plaats in de ecosystemen de oceaan en de bergen. De deelnemers moeten dit onderdeel proberen te overleven en het basiskamp proberen te bereiken. Iedereen die het basiskamp levend bereikt heeft, moet samen met hun Pandora het volgende kamp proberen te bereiken. Degene die dit als eerste lukt krijgt het medicijn om een dierbare te redden. Tijdens deze race worden er ook vriendschappen gesloten en werken deelnemers samen om de tocht tot een goed einde te brengen.

Ik vind dit echt een heel spannend boek. Er gebeuren heel veel spannende dingen, zoals op een klein bootje varen terwijl er haaien onder je zwemmen en meer van dat soort dingen. Ik heb dit boek gelezen omdat de samenvatting op de achterkant van het boek mij heel erg aantrok. Ik raad dit boek aan iedereen aan, want het is echt een geweldig boek!

“IJs en steen” en het eerste boek “Water en vuur” werden genomineerd voor de YAL Teens Top 10 boeken van 2015 en 2016. Victoria’s romans zijn verkocht en vertaald in elf landen. Victoria Scott heeft een man een dochter en is dit moment bezig met het schrijven van haar volgende boek.