I Am Number Four (Pittacus Lore)

Isa (14) las “I Am Number Four” van Pittacus Lore:

Toen de planeet Lorien werd aangevallen door de Mogadoren wisten negen kinderen te ontsnappen. Negen kinderen met speciale gaves. Tien jaar geleden kwamen ze op aarde. Altijd op de vlucht, tot het moment dat ze sterk genoeg zijn om terug te vechten. Nummer Een, Twee en Drie zijn dood. Vier is de volgende. Samen met zijn Cêpaan, Henri, is hij op de vlucht. Hij is niet anders gewend, maar wanneer Vier aankomt in Paradise, Ohio, verandert zijn leven. Voor het eerst krijgt hij een vriend en onbekende gevoelens voor een meisje genaamd Sarah.

“Alles in dit boek is waar gebeurd. Om de Loriën te beschermen, die zich nog steeds schuil houden, zijn de namen van plaatsen en personen veranderd. Er bestaan werkelijk andere beschavingen. Sommige daarvan proberen jullie te vernietigen.”

Dit is het begin van het boek “Ik ben nummer vier”. Je krijgt een erg realistisch gevoel met alles wat je leest. Ik ging direct meevoelen met de karakters, en begreep de gevoelens van hoofdpersoon Vier. Meerdere malen in het boek geeft hij de hoop op en dat raakt je echt wanneer je het leest. Pittacus Lore heeft voor een mooi boek gezorgd met actie, liefde en vriendschap. “Ik ben nummer Vier” is het eerste deel van de boeken serie. Dus wees niet bang. Het verhaal van Vier is nog lang niet afgelopen. In 2011 kwam er ook nog een film uit. Waarschuwing! De film is op sommige delen erg anders dan het boek.
Ik raad het boek zeker aan voor mensen die erg houden van een beetje actie en sci-fi.

https://www.youtube.com/watch?v=CfMMosvPHfQ