Het lied van de raaf (Per Nilsson)

Marit (14) las “Het lied van de raaf” van Per Nilsson:

David en zijn zusje Tove reizen samen met hun vader door Zweden om op jaarmarkten worst te verkopen. Als David na twee weken weer thuis komt en naar school gaat krijgt hij verdrietig nieuws. Zijn vriend Linus is van een landbouwsilo gevallen en hij is overleden.Was het een ongeluk, moord, zelfmoord? David probeert erachter te komen maar stuit op heel rare dingen. Dan ontmoet hij weken later een meisje Rita. Als ze in het ziekenhuis belandt, doet iedereen raar over de reden waarom ze in het ziekenhuis ligt. Als David achter de reden probeert te komen, stuit hij op dezelfde dingen als bij Linus. Zou dit iets met elkaar te maken hebben?

Ik vond het boek leuk, maar iets heel anders dan ik normaal zou lezen. Ik hou zelf van realistische boeken, en hier zat ook heel veel fantasie in. Ik heb het wel heel snel uitgelezen omdat ik het niet weg kon leggen, omdat het best spannend was. In een bepaald deel van het boek gebeurt er heel veel, ik had even moeite om het verhaal te snappen maar kon snel de draad weer oppakken. De schrijfwijze vond ik heel fijn, de auteur zorgt ervoor dat je aandacht goed bij het verhaal blijft.
Er zitten grappige, zielige, griezelige en aparte gebeurtenissen in, en die zijn goed verspreid over het boek dus saaie delen waren er niet. Het einde vond ik apart maar wel mooi omdat alles samenkomt. Je komt na het lezen van het verhaal er ook achter waarom het boek “Het lied van de raaf” heet. Ik zou dit boek aanraden omdat dit boek heel anders is dan je zou verwachten.