Het boek van Four (Veronica Roth)

Liselotte (16) las “Het boek van Four” van Veronica Roth:

“Het verhaal van Four” dient als een Prequel van de Divergent serie en wordt verteld uit het perspectief van de 16-jarige Tobias Eaton. Hoe hij zijn factie, Onverschrokkenhied heeft gekozen door zijn situatie thuis, hoe hij aan de naam Four komt, hoe hij erachter komt dat hij divergent is en alle de avonturen die hij beleefd voordat hij Tris ontmoet en ook nadat hij Tris ontmoet. Zo begrijp je beter waarom hij soms zo onaardig tegen haar deed en je ziet hoe hij verliefd op haar werd. Het verhaal is verdeeld in vier stukken: de overstapper, de aspirant, de zoon en de verrader. Alle delen zijn verschillende periodes in het leven van Tobias.
Ik vond “Het verhaal van Four” een heel leuk boek, ik kon het niet wegleggen. Het maakte niet uit dat ik al wist hoe het af zou lopen (ik had de Divergent serie al gelezen). Het was nog steeds heel erg spannend omdat je eigenlijk heel weinig van Tobias af weet. Wel vond ik het jammer dat er soms grote tijdsprongen gemaakt werden. Dan duurde het best lang voordat ik het weer helemaal begreep en weer compleet werd meegenomen door het verhaal. Hierdoor werd het boek ook veel korter, ik had het graag wat langer gehad! Ik heb het gevoel dat ik nog steeds veel NIET weet over Tobias, hij zal volgens mij altijd een beetje een mysterie blijven. En dat is ook meteen het mooiste van het boek. Omdat je je steeds afvraagt wat er precies gebeurd is maakt het niet weten het boek spannender, je bent steeds aan het zoeken naar een verklaring voor wat er op dat moment gebeurt. Uiteindelijk krijg je die verklaring wel maar totdat je het vindt is het veel te moeilijk om het boek weg te leggen. Ik vond het boek fijn lezen, ondanks de tijdsprongen zit je snel in het verhaal.