Het initiatief ‘Geef een boek cadeau’/'Geef een prentenboek cadeau' heeft als missie alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld.…

Geef een (prenten)boek cadeau!

Het initiatief ‘Geef een boek cadeau’/'Geef een prentenboek cadeau' heeft als missie alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving.

Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek, en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Het jeugdboek van 2018 is Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. We hebben dit boek zolang de voorraad strekt in de winkel.

Het prentenboek van 2018 is Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram. Deze klassieker koop je vanaf 6 april voor slechts 2 euro! (op=op).