En ik was zijn held (Rindert Kromhout)

Evi (16) las ‘En ik was zijn held’ van Rindert Kromhout:

Het boek ‘En ik was zijn held’ is een Tweede Wereldoorlog verhaal dat gaat over Klaus Mann en zijn familie die voor de oorlog Duitsland, hun thuisland, moeten verlaten door de dreiging die Hitler vormt. Het verhaal begint in 1933, vlak voordat Hitler de absolute macht krijgt, waardoor je direct een duidelijker beeld krijgt van Duitsland voor de Tweede Wereldoorlog. Klaus en zijn familie zijn tegen de meningen van Hitler en gaan allemaal op een andere manier de strijd tegen hem aan. Klaus schrijft politieke artikelen die kritiek geven op Hitler en zijn aanhangers. Zijn zus Erika schrijft en speelt in toneelstukken die op een komische manier tegen de Nazi’s werken. Zodra Hitler aan de macht komt moeten ze Duitsland uit omdat ze anders dreigen opgepakt te worden.
De schrijfstijl van het boek vond ik een beetje irriteren omdat de schrijver veel dingen herhaalt en op bepaalde dingen nadruk legt die voor mij minder belangrijk zijn. Het onderwerp zelf vind ik wel zeer interessant omdat ik door dit boek ook uit het perspectief van Duitsland heb kunnen zien wat er gebeurde in Duitsland zelf. De personages worden goed uitgewerkt waardoor ik hen en hun perspectief op de situatie in Duitsland goed begreep.