Elke dag maandag (Jessica Brody)

Bobby Jean (14) las “Elke dag maandag” van Jessica Brody:

Het boek gaat over een meisje, Ellison Sparks, dat de ergste maandag ooit meemaakt. Alles gaat fout! Ze krijgt o.a. een verkeersboete, staat verschrikkelijk op de schoolfoto en haar vriendje Tristan maakt het uit. Aan het einde van de maandag ligt ze in bed en wenst ze dat ze de maandag over mag doen. De volgende dag wordt ze wakker en blijkt het nog steeds maandag te zijn. Ze weet wat ze moet doen: voorkomen dat haar vriendje het uitmaakt. Maar hoe vaak ze maandag over mag doen, hij eindigt de hele tijd hetzelfde. Zal het haar lukken om maandag af te sluiten?

Ik heb het boek vooral uitgekozen omdat ik de cover heel erg leuk vond! Toen ik de achterkant las leek het me een leuk boek en heb ik het meegenomen. Ik had al films gezien met hetzelfde concept (de hele tijd dezelfde dag meemaken) maar toch vond ik het leuk om zo’n soort boek te proberen. Ik vind het een bijzonder boek en het was leuker om te lezen dan ik eigenlijk dacht. Alles is goed en duidelijk omschreven. Alhoewel het boek verzonnen is, want het kan nooit echt gebeuren, vind ik het wel heel realistisch geschreven. Het is een verhaal dat je pakt maar ik heb soms wel stukjes overgeslagen omdat ik het te langdradig vond. Toen ik het boek had meegenomen dacht ik wel van: wow dit is wel een heel dik boek (437 blz!) maar ik had hem wel snel uitgelezen omdat ik wel de neiging had door te lezen. Het boek is vertaald uit het Engels waar de titel ‘A week of mondays’ is.
Ik geef het boek een 7 omdat het leuk en makkelijk was om doorheen te lezen en het gewoon een apart en grappig verhaal is!