De vlucht van Elin (Maren Stoffels)

Dit boek gaat over de 15-jarige Elin. Elin is een eenzaam meisje dat het gevoel heeft dat ze onzichtbaar is op school. De enige die haar aandacht geeft is de populaire laatstejaars Rens. Als Rens een ongeluk krijgt, vlucht Elin naar haar tante in Frankrijk. Onderweg ontmoet Elin een vriendengroep waarmee ze verder reist en die haar helpen. Al lezend leer je steeds meer over haar vlucht en over alles wat er daarvoor gebeurd is. Ik vind dit een echt meidenboek voor meiden van 12 tot 15 jaar die interesse hebben in jongens/ vriendjes. Het gaat over volwassen worden en leren wie je wel en niet kunt vertrouwen. De vraag is of Rens Elin echt leuk vindt, of doet alsof.
Wat ik heel leuk vond zijn de overgangen van wat er nu gebeurd en wat er in het verleden is gebeurd. Wat ik zielig vond voor Elin was dat ze niemand om zich heen had om haar te helpen. Haar ouders waren weg en ze had geen vriendinnen. Verderop in het boek zie je dan ook dat ze niet goed snapt dat de vriendengroep haar wil helpen en ze daarom ook niet aan hen durft te vertellen wat er is gebeurd.

Ik denk dat Maren zo goed over jongeren kan schrijven omdat ze zelf ook nog jong is. Dit boek is uitgegeven door Leopold en de eerste druk is in 2008 verschenen, Maren was toen 20 jaar.
Maren Stoffels heeft (onder andere) ook nog twee vervolgdelen geschreven “Tara vecht terug” en “Gezicht van Britt”.