Bloedhonden (Robert Muchamore)

Rosalie (12) las “Bloedhonden” van Robert Muchamore:

Robert Muchamore is de schrijver van de Cherub-serie. Er zijn in totaal 17 boeken in deze serie verschenen. “Bloedhonden’ is het achtste deel. De Cherub serie gaat over de avonturen van James en Lauren Adams en hun vrienden. Ze maken deel uit van de geheime overheidsorganisatie die Cherub heet. Het doel van dit bureau is om geheime agenten al vanaf een vroege leeftijd te trainen. De agenten zijn tussen de 10 en 17 jaar oud. Deze agenten nemen deel aan geheime missies over de hele wereld en infiltreren in criminele organisaties. Het idee hierachter is dat volwassenen nooit zullen vermoeden dat jonge kinderen werken als spionnen om zo criminelen neer te halen.

‘De missie die we voor ogen hebben, is gebaseerd op een al bestaande relatie met een handlanger van de bloedhonden. Er is maar één agent die dit kan doen…

Bendes maken de dienst uit in de Britse onderwereld. Twee van deze bendes krijgen ruzie om hun gebied en vechten dit vooral op straat uit. In dit achtste deel van Cherub draait het vooral om James Adams en zijn nieuwste missie om in de gewelddadige drugsbende, genaamd ‘de Bloedhonden’, te infiltreren. Zijn vriend Bruce Norris helpt James om de missie te laten slagen. Maar lukt dat ook echt…?

Er zitten heel erg veel verhaallijnen in het boek, wat ik soms best wel verwarrend vind. In elke verhaallijn komen ook telkens nieuwe personages. Sommige personages leer je dan kennen, maar anderen komen niet terug in de rest van het boek. Ik vind ze dus eigenlijk een beetje nutteloos. De meeste verhaallijnen komen bij het einde van het boek wel bij elkaar. Als je het boek gewoon voor de fun leest, dan maakt het niet uit dat er zo veel personages in het boek voorkomen. Moet je er echter een verslag van maken, dan is het lastig om elk personage te onthouden. Je zou dan eigenlijk gelijk aantekeningen moeten maken waardoor het meer stress- lezen wordt….

De eerdere delen van deze serie heb ik niet gelezen. Dat maakte niet uit: elk deel heeft een eigen verhaal. Het verhaal is spannend en het wordt snel verteld; ik vind dat het boek hierdoor lekker weg leest. Het boek heeft in totaal 397 bladzijdes. Ik vind dit heel fijn, omdat ik dan langer leesplezier heb. Aan het einde van het boek staat een overzicht van alle personages. Ook staan er de gevolgen van de gebeurtenissen uit het boek voor die personages. Dit vond ik heel leuk om te lezen, want je krijgt op deze manier nog meer informatie over alle personages.