Between the Blade and the Heart (Amanda Hocking)

Anna (17) las “Between the Blade and the Heart” door Amanda Hocking:

‘I didn’t even know exactly how I felt about my ex-girlfriend or my current sorta-beau, and now we were all going on a road trip together to avenge our mothers and save the world.’

Dit verhaal speelt zich af in een wereld waar sterfelijken en onsterfelijken samenleven. Malin is een Valkyrie, een sterke vrouw die onsterfelijken kan terugsturen naar de onderwereld, of te wel doden. De Valkyries krijgen van de goden de opdracht om bepaalde onsterfelijken die te lang hebben geleefd te doden om te zorgen dat de wereld in balans blijft. Maar dan maakt Malins moeder, die ook een Valkyrie is, een grote fout. En het is aan Malin om dit op te lossen. Het maakt haar leven alleen maar ingewikkelder als haar ex-vriendin Quin, haar beste vriendin en kamergenoot Oona en Asher die revanche wil nemen op zijn moeder en haar baas allemaal worden meegesleurd in dit avontuur.

Ik vond dit boek leuk en verrassend. Het is een mysterie dat je langzaam ontrafelt met daartussendoor interessante wendingen in Malins liefdesleven en de relatie met haar vrienden en familie. De wereld waarin het zich afspeelt is herkenbaar, met hoge flats, winkeltjes en kraampjes in de straten en veel verkeer. Hierdoor kan je je de plek goed voorstellen. Er leven allerlei bovennatuurlijke wezens in deze stad, zoals het konijnachtige huisdier van Malin: een wolpertinger en demonen, engelen en goden. Ik vind het erg leuk om hierover te lezen en meer te weten te komen over de wereld waarin het zich afspeelt. Ik vind het ook interessant om meer over de mythologie waarop het boek geïnspireerd is (Noorse mythologie in dit geval!) te weten te komen. Wat ik erg leuk vind zijn de verschillende karakters. Elk karakter heeft zijn eigen kwaliteiten en al Malins vrienden zijn heel verschillend. Malin zelf vind ik een bijzonder omdat ze niet een perfecte held of een superaardige hoofdpersoon is. In het begin vond ik haar best onsympathiek overkomen, ze was soms boos of geïrriteerd. Dat maakt haar erg realistisch.