Aan alle jongens van wie ik hield (Jenny Han)

Bobby Jean (14) las “Aan alle jongens van wie ik hield” van Jenny Han:

Dit verhaal gaat over het meisje Lara-Jean. Elke keer als ze verliefd is, schrijft ze die jongen een brief. Ze stuurt ze natuurlijk nooit op, ze schrijft ze voor haar zelf. Zodat ze de brieven kan terug lezen wanneer ze wil en ze zich herinnert hoe sterk haar emoties waren. Ze heeft er ook één geschreven aan Josh, het ex-vriendje van haar zus. Op een dag blijken de brieven toch gepost te zijn…. In totaal heeft ze 5 brieven geschreven, ook aan Peter waarmee ze een neppe relatie begint. Lara-Jean heeft een zus, Margot en een zusje, Kitty. Ze heeft ook nog een vader, haar moeder is overleden.

Ik vind het boek echt super! Ik heb de film ook gezien, maar het boek was specifieker en er stonden stukken in die helemaal niet in de film zaten. Ik vond het leuk om het boek te lezen en ik wou gewoon weten hoe het afloopt. Ik had natuurlijk wel de film gezien maar het boek heeft een heel ander einde en loopt heel anders. Ik vind het wel een leuk verhaal en ook bijzonder, het is zeker een aanrader. Ik kon het verhaal goed volgen, het is goed geschreven en de verhaallijnen zijn duidelijk. Het is een YA roman, over het echte leven, dus als je van fantasy houdt is dit misschien niet het geschikte boek voor jou. Het boek vind ik voor meisjes, maar jongens kunnen het ook prima lezen, het is niet alleen romantiek maar ook erg grappig.